3 yaş grubu anneleri

Merhaba canim ...
Silacigim normalde tam gun ve yarim gun diye tercihler var ..ama sunu belirteyim kreslerde sadece tam gun ...ben yarim gun istedim cunku oglusum kucuk ...
Ya sabahci(08:00-12:30) yada oglenci(12:30-17:30) olacak ;haftanin 5 gunu (bunu kurayla belirleyeceklermis cunku bilirsin hanimlarin buyuk cocunlugu ogleden sonra istemis malum gezme vakti yaa! neyse benim icin cocugum daha onemli farketmez)sabah giderse kahvalti ...ogleden sonra giderse ikindi kahvaltisi verecekler ..
Tam gunde sabah kahvaltisi+ogle yemegi+ikindi kahvaltisi var ...

biz burdaki tum anaokul ve kresleri gezdik canim ...kres dediklerim 200 ytl +servis+masraf tabii ..(tam gun fiyati bu )

Bu bizim sectigimiz anaokulu ve milli egitim bakanligina bagli (bu yuzden daha guzel )
Malum egitim yasi 5'e inecegi icin artik anaokullarina alinabiliyorlarmis 3,5 yasta ;bende yeni ogrenmis oldum ...
Bizim bu anaokulumuzun fiyati tam gun 130 ytl yarim gun 80 ytl ...60 ytl servis ucreti ...tabii +masraflar olacaktir onlar bize ait ...okul cok guzel ,selim cok sevdi :)(bizde begendik )
Insallah guzel olacak canim ing.egitimde var ;bu cok onemli ...Selim bayagi birsey biliyor ing.konusunda ve unutmasini istemiyoruz tabii dogal olarak ...
umarim bilgilendirmisimdir canim ...
Senin afacanada uygun bir okul(kres) bulursunuz insallah ..Cocuklarimiz herseyin en iyisine layik ...:asigim:

Son düzenleme:
Bu bizim sectigimiz anaokulu ve milli egitim bakanligina bagli (bu yuzden daha guzel )
Malum egitim yasi 5'e inecegi icin artik anaokullarina alinabiliyorlarmis 3,5 yasta ;bende yeni ogrenmis oldum ...
canım yani baya okula gidecek değil mi? ilkokulun anaokul bölümüne gidecek öyle mi? bak öyleyse bilmiyordum inan ki. burda ki kreşlerde kahvaltı veriyorlar yarım günde. öğlene kadar var. ya da tüm gün var. servislleri var.

okulların anaokullarında ise ayda bir yemek sırası geliyor velilere. öğretmen ne isterse ya tost ayran ya da kurabiye pogaça istiyorlarmış. yani daha zahmetli. serviste yok üst katımdaki komşum anlattı.onun kızı 2002 li geçen yıl anaokuluna gitmiş. bu şekildeymiş. bildiğim kadarıyla 2003 lüler bu yıl alınıyor ama sormam lazım okula tam bilmiyorum.

eşimde sünnet konusunu gündeme getirdi yine.

haklısın canım çocuğumuz en iyisine layık. inşallah iyi verim alırsınız. ben gezmelere günlere gitmiyorum zaten samimi arkadşlarım var ister kahvaltıya ister öğleden sonra gidebilirim. aslında ben de ingilizce kursuna gitmek istiyorum. evde napayım? artık çalışacağımı hiç sanmıyorum. dokuz yıl oldu okul biteli. geçti artık. zaten çok dayanıklı değilim hem ev işi hem çalışma yapamam yani. benim oğlanda çok istekli değil. yani mesela ing öğretmek istiyorum bildiğim kadarıyla. ya da dua öğretmek istiyorum. çabuk sıkılıyor. inan ki sübhanekenin yarısını ezberlettim o da top oynayarak. ing ona kadar sayıyıda şarkıyla. resim yaptırmam mümkün değil. hiç sevmiyor. sesli elif ba sı var. basınca bi kız çocuğu elif be te söylüyor. ondan bir iki bşey öğrendi ama. hiç bi şeye karşı isteği yok. inan ki. akşamüstü bisikletini çıkarıyoruz dışarıya ben de yanında gidip geliyorum. yemekte yemiyor o yüzden gücü yetmiyor pedala basmaya yukarı doğru giderken. zorla bisiklet bindirmeye çalışıyorum. oğlan hariç herkesin bisikleti oldu mahallede napıcağımı şaşırdım. kreş şart şu durumda. hatta kardeş konusunda da yaşları arası fazla olmamalıymış. bizim durumumuz farklıydı tabi düşükler hastalıklar filan. yıldık. çocuk da haklı kendi yaşıtlarını arıyor. biz nasıl kendi yaşıtımızı arıyorsak. Allahım hayırlısı neyse onu nasip etsin. oraya gönderelim.

Son düzenleyen: Moderatör:

evet canim resmen anaokula gidecek ;cok mu erken oldu ne :)
Senin oglus zor bir cocuga benziyor canim ,Allah kolaylik versin ...ama inan okula (krese)giderse cok degisiklik goreceksin ...(tecrube edinmedim ama anlatilanlardan ,duyduklarimdan soyluyorum )Aminnn canim :Saruboceq:
Bu arada bizim kizlar nerde Adivar yok !:mymeka:kavakyeli yok :mymeka:daha isminin sayamadigim bircok arkadas ugramaz oldu ?:1no2:neden ki ?tatil bitmedi mi daha ?fisfisfis

faydalansın yeter ki ordan da amin canım haklsın ben de inanıyorum faydası olacağına. kavakyeli gçen gün girdi bir daha görmedim. adıvarı arada görüyorum. begümde yazlıkta galiba. begümüde özledim iyi niyetli insana yardımcı olmaya çalışan bi arkadaştı.

aaaaaa...ta 3.sayfalara dusmusuz arkadaslar nerelerdesiniz ?:mymeka:
1 eylul'de oglusumun okulu aciliyor ...heyecanliyiz :)
yarin siniflar belli olacak ;sizlere yazarim ...
Sizde ne var ne yok ?ugramaz oldunuz

zepp hayırlı olsun bakalım umarm fadasını görürsünüz selimmert için
bende kızımı ana sınıfına verdim
burda ki özel okulun(kolej zaten burdaki tek kolej:)))ana sınıfını tercih ettik bizde
senelik 2400 ytl
bizim tam gün tabi sabah 8 akşam 4-5 arası alcaz
yazın başında kreşe vermiştim
çocuk küçük diye bu sene kreş olsun demiştik ama epey kötü günler yaşadık bu kreş yüzünden
o nedenle bu sefer anaokulu tercih ettik
resim müzik beden ve ingilizce öğretmenleri ayrı olacak
bakıcı teyzeler herşeyleriyle ilgileniyormuş inşallah
dua edin kızlar bize de kızım çok sorun yaşamasın uyum konusunda
çünkü gitmeyi hiç istemiyor okula
kreşten sonra epey huzursuzlaştı resmen kavgacı kıskanç bir çocuk oldu
umarım atlatabiliriz dönemi
bu arada zepp kızım ekim 2004 lü selim mert de öyle bişeydi yanlışım yoksa değil mi?

:1hug:hayirli olsun canim ,umarim cabucak alisir ...Selim Mert mart 2005 dogumlu teyzesi ..
Bugun siniflar belirlendi ,gittik ...4 yas grubuna gidecek sabahci oldu :)14 kisiler sinifta (bu cok iyi )sabah saat 08:30 dan 12:30 a kadar kahvalti verecekler ,bakici ablalarida var ..bakalim insallah guzel olacak ...yarin ilk gunumuz :asigim:ben selim mert'ten daha heyecanliyim inanin :)

yarinda yazarim ilk gunumuzu :asigim:

husel hayırlı olsun canım.

kızlar ilk günlerde yanında gideceksiniz değil mi ? izin var mı yani? yanlız kalmak istemez herhalde sınıfta. zepp merakla bekliyorum ben de sizin için heyecanlıyım

Mrb arkadaslar oncelikle hayirli ramazanlar diliyorum ...a.s.
Bugun okulda ilk gunumuzde :):asigim:
beraber gittik ailece ben yarim saat kaldim eve geldim ...
Almaya gittim oglusumu bizim oglan eve gelmek istemiyor var mi boyle birsey yaa:asigim::roflol:
husel siz naptiniz canim ?

zepp biz maalsef götüremedik ilk gün
eşim ve ben 1.sınıf okutacağız bizimde okullar açıldı
kızınki ise bu haftaya özgü olarak 9:30 dan 12:30 a kdar
okullarımız köy okulu çocuk merkezde maalesef bu hafta katılamayacak kızım
artık haftaya inşallah bakalım ne yapacak bizim tontiş
aşırı bağlı bize zorlanacağını düşünüyorum

inşallah zorlanmaz husel dua edelim canım. belki sever arkadaşlar oyuncaklar flan.

bu harika siteler için teşekkürler sabahtan beri oynuyoruz çok zevk aldı oğlum:1hug:

Anliyorum canim sizin isinizde zor Allah kolaylik versin ...
Insallah cabuk alisir kizin fazla bir zorluk cekmezsiniz ...

Bugun bizim ikinci gunumuzde gayet iyi ogretmenine sordum Selim Mert cok hareketli bir cocuk dedi :)ve anneden bagimsiz dedi gamyoncuiremsu
Ama tek sorun sabah kahvaltilarini okulda verdikleri icin evden cikarken sadece bir bardak sut iciriyorum ben ...
Cunku 09:00 gibi kahvalti veriyorlar iyi yesin diye ama bugun yememis :1no2:canim SIKIldi ;niye yemedin oglum diyorum ''yemedim ''diyor sadece ...
napacagiz aslinda selim 'in yeme sorunu olmamistir kucuklugunden beri niye yememis bilemiyorum fisfisfis
bakalim yarin ogretmeni ile konusacagim

inşallah bakalım canım ya aklım fikrim orda hep bir an evvel başlasakda şu uyum dönemini atlatabilsek harika olcaka.s

a.s.Merhaba arkadaşlar,bebişleriniz okullu olmuşlar ne güzel,,,, ama bence biraz erken bir yaş,,ben 3 yaşındaki oğlumu değilde 6 yaşındakini bu okul döneminde anaokuluna yazdırdım,,,zaten ömürlerinin büyük bir bölümü okumakla geçicek diye erkenden bıktırmak istemedim,,,tabi bu benim düşüncem çalışan anneler mecburen gönderme durumunda kalabiliyor,,,benim annemde karedeşimle beni küçükken,,kreşe vermiş çalıştığı için,,,a.s

Kuzularım merhaba, merak ettiğinizi biliyorum beni Zepp' in yazısını okudum. Tatil 4 sene öncesinde kalan bir durum güzelim Mete Tuğberk geldiğinden beri hiç tatil yüzü göremedim işin garip tarafıda hiç aramıyorum fakat sık sık sorunlarımız oluyor Mete, ablası ben derken ev içi ev dışı çokşükür Allah' ıma çaresini buluyoruz hemen. Oğlum sizin canlarınız gibi şanslı değil kızlar halen bir okula kayıt ettiremedim yakınımızdaki ilkokulumuzda okula alma yaşı 5 olarak belirlemişler almıyorlar. Kreş var orayada dünyanın parasını istiyorlar açıkcası orayı karşılayacak param yok.. o yüzden bu senede sanırım annemle kalacak evde... Sıla kızımın yaşını sormuştun ablası 17 yaşında kızım tam gençliklık yılları sıkıntılarını yaşıyor ve yaşatıyor. Bunları yaşaması normal gibi sanırım biraz sabırlı olmak zorundayım. Benimde sağlık sorunlarım devam ediyor ama ayakta durmaya çalışıyorum yinede halime şükürler olsun. Bir emekli olsam diye düşünüp duruyorum sağlığım elden gidiyor kızlar..İşim ine kadar severek yapsamda insanlarla uğraşmaktan yoruldum artık. Yaş ilerledikçe kaldıramıyorsun malesef.. Canlarım tüm yazılarınızı okudum çokşükür bir yaramazlık yok anladığım kadarıyla, yeni katılan arkadaşlar hoşgeldiniz ben biraz uzakta kalıyorum gibi ama bende aranızdayım merak etmeyin.. Bir ara şifreyi unuttum biraz zamanımı aldı tekrardan dönebilmem..Zepp Husel yaptığınız çok iyi olmuş çocuklarımız gitsin kendi yaşıtlarıyla büyümeyi öğrensinler. Husel biraz sabırlı olun güzelim her çocuk bir değil ben kızımı 4 yaşında anaokuluna verdiğimde hiç zorluk çekmemişti ama demekki hepsi bir olmuyor çocukların..

Zepp senin durumun benim hep aklımda neyapıyor diye iyi olduğunu bilmek beni sevindirdi. Oğlumda yaşadım bel ağrısı sorma maşallah Mete Tuğberk iki kemikliydi ve içimde haznesi dar olduğu için sırtıma beline çokağırlığını veriyordu son ayımda ağrılarımdan ağladığımı bilirim. İnşallah doğumdandan sonra bütün sancıların düzelir kendine gelirsin..

Kızlar güzel yavrularınızın yanaklarından öpüyorum inşallah sıksık gireceğim görüşürüz merak etmeyin beni sizleri de çok öptüm. Sağlıcakla kalın..a.s.

canım geçmiş olsun. kızında büyükmüş maşallah. gerçekten ikisininde yaşı kritik. benim ki de devamlı sinirli bağırıp duruyor. zor anne olmak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…