30 dan sonra evlilik şansı...

Sahı mı..benım akranımmış..arasıra böyle haberler almak motıve edıcı oluyo..yoksa coktann umudu kestık gıbı..
:) Bence hiiic kesme,babaannem gec olsun guc olmasin derdi,aynen yazdıgım gıbı,42 yasında,kimseye sevemezken seve bayıla evlendı, sımdı evli mutlu cocukluDılerım en yakında mutlu bir yuva kurarsın,fakat yasla ılgısı olmadıgını belırtmek ıcın yazıyorum,esımın bır akrabası da esını kaybettıkten bır kac yıl sonra,yeni bir evlilik yaptı ama maşallah diyeyim nasıl severek,nasıl benımseyerek...
Yaşı kactı biliyormusunelli dokuz
Sen yeterki olumsuz düşünme,umutsuz konuşma,agızdan cıkan söz duadır...

Su bı gerçek; 3odan sonraya genelde bı takım maddı manevı sorunları asamamıs, polıgam yasamı hayat felsefesı benımsemıs, bencıl ıssız adamlar kalıyo mlsf...
Bunda yalnış dusunuyorsun bence...30 nedırki...Annelerımızın zamanındaydı askere gıtmeden yada hemen gelınce evlenmek...Tahsil hayatı ve evlilik masraflarının, evlilik yaşını yukarı cektigini duşunuyorum...

Bizim yaşlı bir teyze, teneşirde kısmet çıksa giderim koca iyidir demişti ne varsa eskilerde var valla eski kadınları bazı konularda örnek almak gerek

Evlilik, aile ortamı çok önemlidir. Resmen aile kurumu bu kadar basitleştirelebilinir. O aile ortamının huzurlu olması da bir o kadar önemlidir. Herkes evlenecek diye bir kural yoktur. Her bekar olan da özgür yaşıyor diye bir garanti yok.

Evlenemeyebiliriz, çevremizden baskı görebiliriz bu yönden ama bu demek değil aile ortamı çok gereksiz, değersiz. İnsanlar hep konuşur. Sadece evlilik konusunda değil.. Okulunu, bölümünü, işini, evliliğini, eşini, bebek olup olmamasını hatta evinin eşyasına, evinin geniş olup olmamasına, bindiğin arabanın markasına kadar daima sorgular, karışır, eleştirir. Bu çok yanlış ve hadlerini aşan davranışlar ama sırf bu baskıların sebebini aile kurumuna önemsiz diyerek işin içinden çıkamayız..

Zaten evliliği, aile kurumunu koca çamaşırı yıkamak olarak gören zihniyete aile kurumunun önemini anlatamazsın.. Hayat müşterektir. Sevdiğin adamın kölesi, hizmetçisi olacağını düşünerek evlenirsen zaten o evlilikten insan nasıl tat alır.

Zaten burada evlenmek isteyen insanlarda hayırlı olacak, birbirlerini anlayacak, birbirlerine destek çıkacak, mutlu olmayı becerebilecek bir eş bir yuva istiyor. İlla evleneyim de isterse hayırsız olsun demiyor kimse.. Ha olur ya da olmaz bunlar kader, kısmet. İmtihan dünyasındayız.. Rabb'imizden hayırlısıyla istiyoruz. İnşaAllah muradımıza hayırlısıyla ereriz.. (AMİN)

Bizim yaşlı bir teyze, teneşirde kısmet çıksa giderim koca iyidir demişti ne varsa eskilerde var valla eski kadınları bazı konularda örnek almak gerek
Ay vallahi oyle,birde görsen eski yengemızı,nasıl cıvıl cıvıl bir kadııın,cokta tatlı,aşkım canııım,bundanda yermisin diye peşinde geziyor, ama peşinde gezdirmeyi de biliyor

Su bı gerçek; 3odan sonraya genelde bı takım maddı manevı sorunları asamamıs, polıgam yasamı hayat felsefesı benımsemıs, bencıl ıssız adamlar kalıyo mlsf...
Benim gördüğüm örnekler ise tam tersi. 30dan sonraki evlilikler daha bilinçli oluyor. Hatta ideal evlilik yaşının 32 olduğunu okumuştum. İstersen araştır. Umutsuzluğa kapılmak en son yapacağınız şey olsun.

oyle mi gercekten?
bnm esim yabanci senelerdir yurtdisindayim, en son unvde de turk erkek arkadasim olmustu.
burda insanlar yasa takilmiyor hatta herkes kendi yas dengiyle beraber diyebilirim.
adam esini 60 yasinda kaybettiyse yada ayrildiysa gidip kendi yaslarinda birini buluyor, orta ve genc yastakilerde ayni sekilde.

Ay ikisini de kabul etmiyorum.Bekliyorum.

+1
Kadına raf ömürlü mal muamelesi Avrupa'da yok.

Çok güzel .

25 yaşında evlendim,
şimdi sorsan
35'den sonra düşünürdüm,
bu işler nasip işi.. bir vakti vardır..

kelebek birisiyle tanıştığını okudum önceki sayfalarda. hayırlısı olsun nasipten öteye koy yok daha vaktin var demekki illaki karşına sevebiliceğin seni seven birisi çıkacaktır sevdim bu konuyu ve takipteyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…