- 11 Şubat 2015
- 526
- 385
- 73
- 36
Yedi ayım bitti ondan sonra ikiz olduğu çok belliydi 20 Kilo aldım ve doğum yaptigim hafta sadece iki kilom kaldı üç kilo biri 3.300 de biri doğdu darısı herkesecanim son aya kadar normal tek bebege hamile gibimiydi karnin? birde kac kilo almistin?ve bebekler kacar kilo dogmustu?
:):) teşekkürler verdiğin bilgiler için :) Yazdığını eşimle okurken eşimin ilk tepki nerde yaşıyorlarsa sor biz oraya taşınalım :) fiyatlar çok uygun geldi :) ben mide bulantıları dolayısıyla serum taktırdım özelde 120 lira verdik ondan sonra bu fiyatlar çok uygun geldiDoktorum bu konuda maksimum önlem alacağız dedi. Bana 28. hafta, 30. hafta ve 32. haftada 3 kez ciğer geliştirici iğne vurdurdu. Özel hastaneydi. İğne vurulduktan sonra vitamin içeren serum da takıldı. Yarım gün hastaneye yatış diye giriş yaptılar. Yanlış hatırlamıyorsam 32 lira ödemiştim her iğne ve serum için. Ama bunun içinde NST ücreti de olsa gerek. O da 15 civarında herhalde. Yaklaşık rakamlar söylemeye çalıştım aklımda kalanları yani...
amin insallah biz de oyle oluruz, boyle yazilari okudukca mutlu oluyorum, moral oluyorsunuz bize.Yedi ayım bitti ondan sonra ikiz olduğu çok belliydi 20 Kilo aldım ve doğum yaptigim hafta sadece iki kilom kaldı üç kilo biri 3.300 de biri doğdu darısı herkese
Anladim canim verdigin bilgiler icin cok tesekkur ediyorum. bebeklerinizi saglikla kucaginiza almissiniz onemli olan da bu degil.mi :) darisi bizlerin basina insallah.sağol canım darısı hepinize inşallah...
prematüre 37.haftadan önce doğan bebeklere deniyo yani kiloyla değilde haftayla ilgili bi durum ben 35.haftamın sonunda doğum yaptım zaten daha önce 6.5 - 7 aylık civarı hamileyken ağrım oldu doktora gittim doğumun başlamış dedi erken doğum riskiyle 1 gece hastanede kaldım gece yarısı normal doğum sancısıyla sabaha kadar debelendim
doktorum sürekli doğumu durdurmak için ilaçlar verdi çok şükür ertesi gün rahatladım ve çıktım hastaneden ondan sonra hem doğumu geciktirici ilaçlar hemde ciğer geliştirici iğneler kullandım çok şükür sağlıkla doğdular kiloları düşüktü ama kuvözde bile kalmadılar ertesi günde eve geldik zaten. prematüre olunca ilk ay çok dikkat edin dedi çocuk doktorumuz anne karnında hissettikleri sıcaklık seviyesinde tutmanız gerekli ve steril bir ortamda olmaları ilk ay çok önemli dedi 1 ay çok sıkı tuttuk durumu sonra oluruna bıraktım heeebüyük bi sıkıntı yaşamadık şükür şimdide büyüyüp gidiyolar işte...
Çok rahat bi hamilelik geçirdim inanın çocuklarada yansıyo bu rahat olun o nolcak bu nolcak hastaneye nsl gidicem sancılı mı diye düşünmeyin ikizler evet çok zor ama çok mutlu bebekler tadını çıkarın bu günlerinamin insallah biz de oyle oluruz, boyle yazilari okudukca mutlu oluyorum, moral oluyorsunuz bize.
canim fiyatlar banada cok uygun geldide ben yurtdisindayimya ondan oyle geldi heralde dedim :)amin insallah biz de oyle oluruz, boyle yazilari okudukca mutlu oluyorum, moral oluyorsunuz bize.
boyum 1.58 canım, bende ilk 4 ayda çok korktum hiçbişey yiyemediğim için nasıl beslenecek bu bebeler diyene kusuru canim tesekkur ederim uzun uzun yazmissin zevkle okudum her satirini :) ama biseyi merak ettim ikizlerde nasil sadece 6 kilo aldin? doktorun bunu normal karsilamismiydi?ikincidede tekmis ama ondada 5 kilo almissin hic bu kadar az kilo alani duymamistim bode karbim cok buyumustu diyorsun merak ettim boyun kac?
Ben iki üç tane atletimi eşofmanımı ve üstümü gözden çıktım canım. Yağ sürüp direkt üzerine atleti giyiyorum üzerine de diğer şeyleri... Artık onlar kötü duruma gelene kadar böyle sonra atarım. Peçete ile silme bence yağ sürünce hafif masaj yap sonra da Yağlı yağlı Kalsın. Vücut emsin.insallah olmaz canim bir ay daha dayanabilir insallah cildin...canim gunde kac kez catlak yagi suruyorsun vicik vicik oluyorya pecete koyuyorum ama o da emiyir gibi sen bisey koyuyormusun surunce?
canim birde karninin capi kac cm olcermisin benim icin? :)
sagol canim cok faydali bir bilgi paylasimi olmus...bu arada diğer topiğe de yazdım alıntı yapıyorum umarım işinize yarar arkadaşlar
bebeklerinizi emzirirken göğüs uçları yara olmasın diye genelde kremler kullanılır ama onun kullanımı biraz uğraştırır emzirmeden önce yıkamanız, kremi temizlemeniz gerekir dolayısıyla geceleride zor bir işlemdir.
basit ve işinizi kolaylaştıracak hemde fayda sağlayacak uygulayıp çok memnun kaldığım deneyenlerinde iyi sonuç aldığı bir öneri sunayım size;
krem yerine karbonatlı su kullanın hem sizi yaralardan kurtarır hemde bebişlerinizin ağız içinde oluşan pamukçuk denen ağız yaralarının oluşmasını engeller,
günlük yarım çay bardağı kaynatıp soğuttuğunuz suya 1 çay kaşığı karbonat ekleyip karıştırıp kullanabilirsiniz
hergün taze hazırlayıp pamukla uygulayın inşallah faydasını göreceksiniz..
canim ben peceteyle siliyorum demedimki zaten uzerine pecete koyuyorum dedim...evet bende bazi kiyqfetlerimi defa ettim ama o evdeyken o oluyor disari cikarken giyecegim seyler yag olmasin diye mecbur peete koyuyorum cunku gunde 6 kere cikiyorum oglumu okula getir gotur ...Ben iki üç tane atletimi eşofmanımı ve üstümü gözden çıktım canım. Yağ sürüp direkt üzerine atleti giyiyorum üzerine de diğer şeyleri... Artık onlar kötü duruma gelene kadar böyle sonra atarım. Peçete ile silme bence yağ sürünce hafif masaj yap sonra da Yağlı yağlı Kalsın. Vücut emsin.
Gerçek mi bu.supermis.ne yedin ne içtin nasıl basardın. Kaçıncı haftada dogdu lar.Yedi ayım bitti ondan sonra ikiz olduğu çok belliydi 20 Kilo aldım ve doğum yaptigim hafta sadece iki kilom kaldı üç kilo biri 3.300 de biri doğdu darısı herkese
Evet gerçek:) çok rahat bi hamilelik geçirdim hiç sorunum yoktu elhamdülillah abur cubur yemeyi kestim çok sevdiğim halde bide hergün atlamadan süt içtim sabah akşam.günlük yumurta ve kuruyemişimi geçirmedim ekmeğe çok dokunmadım meyve yedim bol bol bunun gibi şeyler. 38+3 de doğum yaptımGerçek mi bu.supermis.ne yedin ne içtin nasıl basardın. Kaçıncı haftada dogdu lar.
Maşallah darısı da başımıza. Çok güzel bole örnekler duymak.ben de süt yogurt icemiyorum yiyiyemiyorum.ellerinde ayakların da şişlik oluo muyduEvet gerçek:) çok rahat bi hamilelik geçirdim hiç sorunum yoktu elhamdülillah abur cubur yemeyi kestim çok sevdiğim halde bide hergün atlamadan süt içtim sabah akşam.günlük yumurta ve kuruyemişimi geçirmedim ekmeğe çok dokunmadım meyve yedim bol bol bunun gibi şeyler. 38+3 de doğum yaptım
Son iki üç hafta oldu evet doktor um bol bol uzan dinlen ve az tuz tüket dedi eşimin terlikleri zor oluyodu artık uzanınca daha iyi oluyodu tabiMaşallah darısı da başımıza. Çok güzel bole örnekler duymak.ben de süt yogurt icemiyorum yiyiyemiyorum.ellerinde ayakların da şişlik oluo muydu
Canım ölçtüm hala 115 cm. Bu sıralar biraz rahatsızım, inşallah bebeklerim kilo alıyordur. Ama bence kişiye göre değişiyor, vücudumuzla ilgili canım. Ben toplamda 22 kilo aldım söylemiştim herhalde. Ama göstermiyorum, sadece karın kısmım çok çıktı :)canim fiyatlar banada cok uygun geldide ben yurtdisindayimya ondan oyle geldi heralde dedim :)
Buarada sen karninin capi 115 cm mi demistin bana yoksa o baskasimiydi???
mahallede 8 aylik tekil gebelige hamile arkadasiminki 121 cm mis onunki bu kadarken bizimki ne kadar olurki
nette 8. ayda 135 oldu yazan bile var iyice korktum valla....
evet yaa senin bir karnin var orda toplanmis kilolar sadece sanki :) bu arada biz senle kilonu konusali 2 hafta olmustur hic artis olmadi galiba cokmu dikkat ediyorsun?su siralar nadil besleniyorsun gunluk neyi ne kadar yiyorsun mesela??Canım ölçtüm hala 115 cm. Bu sıralar biraz rahatsızım, inşallah bebeklerim kilo alıyordur. Ama bence kişiye göre değişiyor, vücudumuzla ilgili canım. Ben toplamda 22 kilo aldım söylemiştim herhalde. Ama göstermiyorum, sadece karın kısmım çok çıktı :)
Gerçekten karbonatlı su birçok fayda sağlıyor. Öneriniz için teşekkür ederim. Ben lansinoh isimli bir krem aldım. Bitkisel bir kremmiş, bebeklerini emzirirken silmemize de gerek yokmuş. Ama bu önerinizi de uygulayacağım. Çünkü ilk doğumumda göğüs çatlaklarım, yaralarım çok olmuştu. Sağolun :)bu arada diğer topiğe de yazdım alıntı yapıyorum umarım işinize yarar arkadaşlar
bebeklerinizi emzirirken göğüs uçları yara olmasın diye genelde kremler kullanılır ama onun kullanımı biraz uğraştırır emzirmeden önce yıkamanız, kremi temizlemeniz gerekir dolayısıyla geceleride zor bir işlemdir.
basit ve işinizi kolaylaştıracak hemde fayda sağlayacak uygulayıp çok memnun kaldığım deneyenlerinde iyi sonuç aldığı bir öneri sunayım size;
krem yerine karbonatlı su kullanın hem sizi yaralardan kurtarır hemde bebişlerinizin ağız içinde oluşan pamukçuk denen ağız yaralarının oluşmasını engeller,
günlük yarım çay bardağı kaynatıp soğuttuğunuz suya 1 çay kaşığı karbonat ekleyip karıştırıp kullanabilirsiniz
hergün taze hazırlayıp pamukla uygulayın inşallah faydasını göreceksiniz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?