30 yaş üstü bekar kalmamış gerçekten?

hergün aynı konu, ama hergün.. bıkmadınız mı yahu gına geldi billahi
konu açmanıza gerek bile yok aslında, forumda 30 yaş evlilik yazarsanız zibilyon tane aynı içerikli konuya rastlarsınız.
 
Herkesin bekarlığa özendıgıni nereden cıkarıyorsun?
Üstelik bekarlık kolay bir tecrübedir.
Yalnız herkes evlenip sonra bekarlıga gecerim dıye evlilik tecrübesi sahibi olamıyor.
Bu yuzden kimi evli insanın bekarlıga özense dahi bılmedıgın seyler hakkında yanlış cümleler kurma.
 
Ben size hak veriyorum herkes otuzdan sonra evleniyor diyenler yakınlarında üç beş kişiye bakarak söylüyorlar ama genel olarak maalesef otuzdan sonra azalıyor bunun istatiksel değeri yok belki ama yirmilerde gelen talip adayımı daha fazladır yoksa otuzllarda mı buna bakarakta bi yargı oluşturulabilir venim arkadasımda sizle aynı durumda eş aryo ama bulamıyor ya küçükler ya da evliler boş olanda ya büyük ya da dengesiz çıktı ama insanın isteğiylede olmuyo ki hadi yirmibeşimde evleneyim dese öylede olmuyo aday yoksa tamamen nasip kısmet insallah gelir bulur kısmetiniz sizi
 
Bekar olsam onu yaparım bunu yaparım dediğiniz şeyler de her yaşta olmuyor. Sizde madem bekar değilsiniz 33 yasinda olup bekar olan bir insanın psikolojisini anlayamazsın iz. Yaşadığı çevre baskısı hakkında en ufak bir fikriniz yok. Sizinde bilmedginiz çok şey var ve bilmedginiz konularda yorum yapmayin.
 
Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler. Şöyle söyleyeyim bayağı bir yıl oldu yalnız yaşayalı. Bir arkadaşımı görüyorum mesela, havaalanına gidicek eşi götürüyor, sinemaya gidiyor eşi ile veya sevgilisi ile. İş çıkışı geliyor eşi alıyor okuldan. Haftasonu hep kendi aileleri ile birlikte vakit geçiriyorlar. Ben ne yapıyorum havaalanına servis ile gidiyorum. Maalesef bizim şehre uçak gece 1 de iniyor. Dönüş sıkıntı. Evin 2 sokak ötesine kadar havaalanı servisi getiriyor ve gecenin bir körü bildiğim bütün sureleri okuyarak korkarak yürüyorum. Sinemaya yıllardır kendim giderim. Tek başıma. İş çıkışı almaları falan vazgeçtik zaten. Haftasonu bir yere gideyim diyorum bir arkadaşımı arıyorum mesela çıkalım mı diye, eşimle işim var, çocukla uğraşıcam. Herkes kendi ailesi ile birlikte. Ben de evde oturuyorum vazgeçiyorum dışarı çıkmaktan. Hasta oluyorum mesela, hastaneye kendim gidiyorum. Lastiğim patlıyor servise kendim gidiyorum. Herşeyi yapabiliyorum evet buna gücüm yetiyor çok şüküt ama kadın olduğumu hissedemiyorum. 2 ay önce erkek kardeşim yanıma gelmişti. Dışarda yemek yedik. Yemek alırken elimden alıp tepsiyi taşıması bile bir tuhaf geldi. Birinin benim elimden alıp taşıması, centilmenlik yapması çok tuhaf geldi. Alışmamışım ki. Herşeyi kendim yapmaktan. Yoksa dediğiniz gübi sürekli negatif, hayattan zevk almayan biri değilim. Ama çok yalnızım. Hem de çok.
 
Ben sizi çok iyi anladım. Rabbim karşınıza hayırlı bir eş çıkarsın inşallah.
 
Sizi o kadar iyi anlıyorum ki. Zaten insanın moralini bozan etrafında kendi gibi bekar insan olmaması. Bu yüzden bu kadar yalnız hissettriyor insana bu durum. Sizinle aynı şeyleri yaşıyoruz resmen sinemaya tiyatroya tek başıma giderim. Sevgiliyi geçtim arkadaş bile bulamıyorum çünkü hepsinin eşiyle bı programı oluyor. Tek başına biseyler yapabilmek de mutlu ediyor insanı ama bı yere kadar. O kadar sevilmeye ihtiyaç duyuyorsunuz ki bazen hayatta hiç olmayacak insanalarin ilgisi bile hoşunuza gidiyor. Ne diyim Allah hayırlısını versin hepimize. Doğru zamanda doğru insanla karşılaşmayı nasip etsin inşallah.
 
Özendiğimden değil..senin yerinde olsam dert etmezdim demek istedim..gerçekten de etmedim hiç, evlilik de hiç düşünmemiştim taa ki eşim karşıma çıkana kadar yoksa ben hayatımdan memnunum..mesele mevcut şartlarından başkasıyla kıyaslamadan memnun olmaya çalışmak..gerçekten ben bekarken biri hayatıma girse de beni mutlu etse diye beklemedim asla, bu da bana çok zavallıca, acınası geliyor.
 
Farkındaysanız ben genelleme yapılmasına degındım. Her evli bekarlığa ozenmıyor.
Ve bekarlık tecrubesi kolay edinilebilir birsey iyi yada kötü öncelik hakkının olabılırlıgını belirttim.
Sahsi olarakta konuşmadım.
Lakin siz benim evli bir insan olarak bekarlıgı 34e kadar yasamıs biri olarak psikolojimi nasıl
anlamış oldunuz yaşamış oldugum hiçbirsey hakkında fikriniz yokken?
Bence siz bilmediğiniz konular degılde şahıslar hakkında yorum yapmayın.
 
Ben seni anlıyorum.Ben de 30 yaş üstü olup bekar olsaydım üzülürdüm.Yalnızlık zor.Allah karşına hayırlı kısmetler çıkarsın inşallah.
 
Ben mesajı başka birine yazmışken bana yorum yapan sizsiniz. Bekarlığa özenen evli insanlardan değilseniz üstünüze alinmaniz gereken bı durum yok. Ben her evli bekarlığa ozeniyor diye bı cümle kurmadim. Hem benim başka birine yazdığım mesaja cevap verip hemde yorum yapma demeniz ilginç .
 
Siz bir baskasının yorumuna bende sizin yorumunuza fıkır belirttim hepsi bu.
Zaten amaç fıkır düşünce beyan etmek tartışmak paylaşmak degılmı?
Ben yorum yapmayın demedim ustelık yanlış cumleler kurmayın dedım.
Üzerime alınmak gıbı bır niyetim yok birseyleri orta hallice insanlara aktarmaya çalışırım o kadar.
Herseyın artısı da var eksiside.
Neyse sizin fikriniz sıze benımkı bana kalsın.
 
Burasi dertlesme yeriyken neden bu kadar yuklenilmis anlamadim. Baska sorunlarda napalim evlenmeseydin diyelim o zaman. Yalnizlik zor yasayan bilir. Hem toplum baskisi da cabasi. Ozellikle anneler. Sizi cook iyi anliyorum rabim onunuze gonlunuze gore birini cikarsin.
 
Yalnızlık Allah’a mahsus demiş eskiler... sevmek sevilmek ihtiyacı insanın doğasında var... aynı yaştayız ben de hala bekarım ve çok istiyorum şöyle helal süt emmiş ,terbiyeli ,yanıma yakışan adam gibi bir adam .. ama son 3 yıldır yalnızım sevgilim bile yok.. halbuki gayet ,alımlı, boylu poslu her erkeğin ilgisini çekecek bi kızım ama sanki basiretim bağlanmış allahım kimseleri beğenmiyorum.. tipini beğendiğimin ahlakı düşük oluyor, ahlakını beğendiğimin tipini beğenmiyorum, maddiyat vs her şey çok önemli evlilikte.. hayırlısı olsun ne diyelim
 
Her sey nasip kısmet,zaten günümüzde kariyer falan derken kadınlar daha geç evleniyor ki bence doğrusu da bu.Sizin cevrenizde örneği yok diye genellemek yanlıs takmayın yani.Bir bakmıssınız evlenmişsiniz coluk cocuga karısmıssınız
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…