- 25 Eylül 2015
- 2.904
- 8.159
- 158
- Konu Sahibi aylaogretmen
-
Herkesin bekarlığa özendıgıni nereden cıkarıyorsun?Keşke herşey hayaller deki gibi olsa. Bu cevrenizle alakalı biraz da. Ben 30 yaşıma daha varmadim. Ama bende bunu eksikliğini yasiyorum. Çünkü etrafimdaki bütün insanalr evli . İşe gidiyorum iş arkadaşlarım evli ünv deki arkadaşlarım evli tanıdığım herkes evli. Dışarı çıkıp birileriyle biseyler yapmak istiyorsunuz ama butun yasitlariniz evli. Ha etrafınizda sizin gibi bekar insanalr olsa tabiki çok keyifli olur. Ama yer gelio dışarı çıkmaya insan bulamadığım oluyor gerçekten. E bı de zaten eğitimimiz tamamlamisiz kariyerimiz var kendimi farklı alanlarda da yetiştirmeye çalışıyorum ama ne olursa olsun sabah telefonunda gördüğün sevgi dolu günaydın mesajı nin eksikliği kapatmiyor hiç bı şey. Herşeyin yeri farklıdır. Evli insanalarin da bu kadar tepki vermesini anlamıyorum. Madem bekarlığa ozeniyorsaniz neden evlendiniz.
Ben size hak veriyorum herkes otuzdan sonra evleniyor diyenler yakınlarında üç beş kişiye bakarak söylüyorlar ama genel olarak maalesef otuzdan sonra azalıyor bunun istatiksel değeri yok belki ama yirmilerde gelen talip adayımı daha fazladır yoksa otuzllarda mı buna bakarakta bi yargı oluşturulabilir venim arkadasımda sizle aynı durumda eş aryo ama bulamıyor ya küçükler ya da evliler boş olanda ya büyük ya da dengesiz çıktı ama insanın isteğiylede olmuyo ki hadi yirmibeşimde evleneyim dese öylede olmuyo aday yoksa tamamen nasip kısmet insallah gelir bulur kısmetiniz siziBu konuda açtığım ikinci başlık kızlar ama çok üzülüyorum. Belli bir yaştan sonra evlenememiş olmak can sıkıcı. Tayin isteyeceğim ama bendeki bu şans olduğu sürece yine küçük bir yere atanırımBazı arkadaşlar artık insanlar 30 yaşından sonra evleniyor diyorlardı ama benim yaşımdakileri bırakın evlenmemeyi 2. çocuklarına hamileler. Ben ne yapayım şimdi?
Bekar olsam onu yaparım bunu yaparım dediğiniz şeyler de her yaşta olmuyor. Sizde madem bekar değilsiniz 33 yasinda olup bekar olan bir insanın psikolojisini anlayamazsın iz. Yaşadığı çevre baskısı hakkında en ufak bir fikriniz yok. Sizinde bilmedginiz çok şey var ve bilmedginiz konularda yorum yapmayin.Herkesin bekarlığa özendıgıni nereden cıkarıyorsun?
Üstelik bekarlık kolay bir tecrübedir.
Yalnız herkes evlenip sonra bekarlıga gecerim dıye evlilik tecrübesi sahibi olamıyor.
Bu yuzden kimi evli insanın bekarlıga özense dahi bılmedıgın seyler hakkında yanlış cümleler kurma.
Ben sizi çok iyi anladım. Rabbim karşınıza hayırlı bir eş çıkarsın inşallah.Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler. Şöyle söyleyeyim bayağı bir yıl oldu yalnız yaşayalı. Bir arkadaşımı görüyorum mesela, havaalanına gidicek eşi götürüyor, sinemaya gidiyor eşi ile veya sevgilisi ile. İş çıkışı geliyor eşi alıyor okuldan. Haftasonu hep kendi aileleri ile birlikte vakit geçiriyorlar. Ben ne yapıyorum havaalanına servis ile gidiyorum. Maalesef bizim şehre uçak gece 1 de iniyor. Dönüş sıkıntı. Evin 2 sokak ötesine kadar havaalanı servisi getiriyor ve gecenin bir körü bildiğim bütün sureleri okuyarak korkarak yürüyorum. Sinemaya yıllardır kendim giderim. Tek başıma. İş çıkışı almaları falan vazgeçtik zaten. Haftasonu bir yere gideyim diyorum bir arkadaşımı arıyorum mesela çıkalım mı diye, eşimle işim var, çocukla uğraşıcam. Herkes kendi ailesi ile birlikte. Ben de evde oturuyorum vazgeçiyorum dışarı çıkmaktan. Hasta oluyorum mesela, hastaneye kendim gidiyorum. Lastiğim patlıyor servise kendim gidiyorum. Herşeyi yapabiliyorum evet buna gücüm yetiyor çok şüküt ama kadın olduğumu hissedemiyorum. 2 ay önce erkek kardeşim yanıma gelmişti. Dışarda yemek yedik. Yemek alırken elimden alıp tepsiyi taşıması bile bir tuhaf geldi. Birinin benim elimden alıp taşıması, centilmenlik yapması çok tuhaf geldi. Alışmamışım ki. Herşeyi kendim yapmaktan. Yoksa dediğiniz gübi sürekli negatif, hayattan zevk almayan biri değilim. Ama çok yalnızım. Hem de çok.
Sizi o kadar iyi anlıyorum ki. Zaten insanın moralini bozan etrafında kendi gibi bekar insan olmaması. Bu yüzden bu kadar yalnız hissettriyor insana bu durum. Sizinle aynı şeyleri yaşıyoruz resmen sinemaya tiyatroya tek başıma giderim. Sevgiliyi geçtim arkadaş bile bulamıyorum çünkü hepsinin eşiyle bı programı oluyor. Tek başına biseyler yapabilmek de mutlu ediyor insanı ama bı yere kadar. O kadar sevilmeye ihtiyaç duyuyorsunuz ki bazen hayatta hiç olmayacak insanalarin ilgisi bile hoşunuza gidiyor. Ne diyim Allah hayırlısını versin hepimize. Doğru zamanda doğru insanla karşılaşmayı nasip etsin inşallah.Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler. Şöyle söyleyeyim bayağı bir yıl oldu yalnız yaşayalı. Bir arkadaşımı görüyorum mesela, havaalanına gidicek eşi götürüyor, sinemaya gidiyor eşi ile veya sevgilisi ile. İş çıkışı geliyor eşi alıyor okuldan. Haftasonu hep kendi aileleri ile birlikte vakit geçiriyorlar. Ben ne yapıyorum havaalanına servis ile gidiyorum. Maalesef bizim şehre uçak gece 1 de iniyor. Dönüş sıkıntı. Evin 2 sokak ötesine kadar havaalanı servisi getiriyor ve gecenin bir körü bildiğim bütün sureleri okuyarak korkarak yürüyorum. Sinemaya yıllardır kendim giderim. Tek başıma. İş çıkışı almaları falan vazgeçtik zaten. Haftasonu bir yere gideyim diyorum bir arkadaşımı arıyorum mesela çıkalım mı diye, eşimle işim var, çocukla uğraşıcam. Herkes kendi ailesi ile birlikte. Ben de evde oturuyorum vazgeçiyorum dışarı çıkmaktan. Hasta oluyorum mesela, hastaneye kendim gidiyorum. Lastiğim patlıyor servise kendim gidiyorum. Herşeyi yapabiliyorum evet buna gücüm yetiyor çok şüküt ama kadın olduğumu hissedemiyorum. 2 ay önce erkek kardeşim yanıma gelmişti. Dışarda yemek yedik. Yemek alırken elimden alıp tepsiyi taşıması bile bir tuhaf geldi. Birinin benim elimden alıp taşıması, centilmenlik yapması çok tuhaf geldi. Alışmamışım ki. Herşeyi kendim yapmaktan. Yoksa dediğiniz gübi sürekli negatif, hayattan zevk almayan biri değilim. Ama çok yalnızım. Hem de çok.
Özendiğimden değil..senin yerinde olsam dert etmezdim demek istedim..gerçekten de etmedim hiç, evlilik de hiç düşünmemiştim taa ki eşim karşıma çıkana kadarKeşke herşey hayaller deki gibi olsa. Bu cevrenizle alakalı biraz da. Ben 30 yaşıma daha varmadim. Ama bende bunu eksikliğini yasiyorum. Çünkü etrafimdaki bütün insanalr evli . İşe gidiyorum iş arkadaşlarım evli ünv deki arkadaşlarım evli tanıdığım herkes evli. Dışarı çıkıp birileriyle biseyler yapmak istiyorsunuz ama butun yasitlariniz evli. İnsan bı yerden sonra bende bı problem mi var acaba diye düşünmeye basliyor. Ha etrafınizda sizin gibi bekar insanalr olsa tabiki çok keyifli olur. Ama yer gelio dışarı çıkmaya insan bulamadığım oluyor gerçekten. E bı de zaten eğitimimiz tamamlamisiz kariyerimiz var kendimi farklı alanlarda da yetiştirmeye çalışıyorum ama ne olursa olsun sabah telefonunda gördüğün sevgi dolu günaydın mesajı nin eksikliği kapatmiyor hiç bı şey. Herşeyin yeri farklıdır. Evli insanalarin da bu kadar tepki vermesini anlamıyorum. Madem bekarlığa ozeniyorsaniz neden evlendiniz.
Farkındaysanız ben genelleme yapılmasına degındım. Her evli bekarlığa ozenmıyor.Bekar olsam onu yaparım bunu yaparım dediğiniz şeyler de her yaşta olmuyor. Sizde madem bekar değilsiniz 33 yasinda olup bekar olan bir insanın psikolojisini anlayamazsın iz. Yaşadığı çevre baskısı hakkında en ufak bir fikriniz yok. Sizinde bilmedginiz çok şey var ve bilmedginiz konularda yorum yapmayin.
Ben mesajı başka birine yazmışken bana yorum yapan sizsiniz. Bekarlığa özenen evli insanlardan değilseniz üstünüze alinmaniz gereken bı durum yok. Ben her evli bekarlığa ozeniyor diye bı cümle kurmadim. Hem benim başka birine yazdığım mesaja cevap verip hemde yorum yapma demeniz ilginç .Farkındaysanız ben genelleme yapılmasına degındım. Her evli bekarlığa ozenmıyor.
Ve bekarlık tecrubesi kolay edinilebilir birsey iyi yada kötü öncelik hakkının olabılırlıgını belirttim.
Sahsi olarakta konuşmadım.
Lakin siz benim evli bir insan olarak bekarlıgı 34e kadar yasamıs biri olarak psikolojimi nasıl
anlamış oldunuz yaşamış oldugum hiçbirsey hakkında fikriniz yokken?
Bence siz bilmediğiniz konular degılde şahıslar hakkında yorum yapmayın.
Siz bir baskasının yorumuna bende sizin yorumunuza fıkır belirttim hepsi bu.Ben mesajı başka birine yazmışken bana yorum yapan sizsiniz. Bekarlığa özenen evli insanlardan değilseniz üstünüze alinmaniz gereken bı durum yok. Ben her evli bekarlığa ozeniyor diye bı cümle kurmadim. Hem benim başka birine yazdığım mesaja cevap verip hemde yorum yapma demeniz ilginç .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?