30 yaşına gireceğim hala hayırlı bir kısmet bulamadım.

nasıl desem ben biraz otoriter güçlü biriyim.. öyle alttan almam açık sözlüyüm. akılsız insanlara tahammülüm yok sanırım kaybettiğim noktalar bunlar..

Siz erkek olsanız kendiniz hakkında ne düşürdünüz uzaktan? Afedersiniz sizi tanımıyorum, size söylemiyorum sadece anlatmak istediğim şeyi anlatmaya çalışıyorum. Bazı hoş olmayan benzetmeler vardır, Mahkeme suratlı karı gibi mesela sizin anlatımınızdan böyle bir şey çıkardım ben. Alttan almam diyorsunuz ya, bu büyük bir yanlış bence. Sabrınızı tahammülünüzü geliştirmelisiniz. Size bakan insanlar mutluluğu sizde yakalayabileceğini görmeli. Azarlanıp, yönetileceğini, küçük görüleceğini değil. Açık sözlü olmak maalesef çok kaybettiriyor. Size tavsiyem bu konularda biraz kitap okuyup kendinizi geliştirmeniz. Mesela Dost Kazanma Sanatı kitabı ile başlayabilirsiniz.

Ben Mutlu bi yuvam ve çocuklarım olması için dünyaları verirdim senin gibi geç kaldım diye acele ettim şimdi yeni baştan kırık bi kalple kaldım ayrıldım maddi manevi kaybettim iyi insan çıkarsa karşına seni Mutlu eder Yaşin kaç olursa olsun

İnşallah allah karşına hayırlı bir kısmet çıkarır herşeyin zamanı var ışte o zaman gelmeden olmuyor dua et bence allahtan iste

Valla üzülme yaa...Evlenince başım göğe erecek sandım ama henüz ermedi,bakalım erer herhalde diye bekliyorum

Evlilik güzel ama gerçekten bekarlık daha güzel..Evleniyosun ortaya hop diye yeni bi anne, yeni bi baba çıkıyo sonra onlara karşı sorumlulukların çıkıyo ona keza eşine karşı sorumlulukların olacak ömür boyu ve tek başına karar verme durumun olmayacak hiçbir zaman.. Ha bir de erkeklerin evlendikten sonra aslan kesildiğini,ataerkil bir yapıya büründüklerini de atlamayalım..

Ama bekarlık öyle mi kararlarını tek başına vereceksin,kazandığın parayı makul ölçülerde dilediğin gibi harcayacaksın,çantanı alıp basıp istediğin yere gideceksin daha birçok şey..
Toplumun insanlar üzerine yüklediği görevler arasındadır evlilik,bu yüzden bu psikolojidesin ama toplumun empoze ettiği bu şeyi yapmak zorunda değil kimse..

Ha yalnızlık iyi birşey değil,sevmeye,sevilmeye her insan ihtiyaç duyar onun için de gez,toz ortam yap muhakkak birileri ile tanışırsın..Sevgiyi aşkı yaşamak için illaki evlilik gerekmiyo bence..

Kısmet diyoruz ama kısmet evde otururken veya yıllardır aynı insanları gördüğün işyerinde ayağına gelmiyor maalesef. İnsanın genel olarak sevgili/eş bulduğu dönemler, ortamlar bellidir. Üniversitede tanışıyorsun, bi arkadaşının arkadaşı oluyor denk geliyorsun tanışıyorsun, aynı mahallede oturuyorsundur, veya bi aile dostu akraba vs birini önerebiliyor tanıştırıyor, iş arkadasın olabiliyor veya ortak hobinin olduğu aynı kursa gittiğin biri olabilir.. İhtimaller az çok bu kadar elinde.
şimdi sen uniyi bitirmişsin at çöpe. Mahallede hoş biri olsa çoktan dikkatini çekmişti zaten onu da at. E çalıştığın yer de yıllardır çalışıyorsun muhtemelen ve genelde aynı insanlardır. Geriye ne kalıyor? Çok istiyorsan evlenmeyi arkadaşlarına söyleyeceksin var mı çevrenizde tanıştırabileceğiniz biri diye. Sevdiğin akrabalarına da söyleyebilirsin. Onun dışında ne kadar küçük bi şehirde de olsan illa vardır bi müzik kursu vs. Aslında koca bulmak için birine bi müzik kursuna gitmesini söylediğine inanamıyorum ama git bi enstrüman çalmayı öğren ya inan insanın bakış açısını değiştiriyor bi meşgale oluyor mutlu ediyor. Zamanını dolu dolu geçirmeye bak. Be inan hatırsız bi kısmet bulmaktansa hiç bulmamak çok daha iyi. Burada "ne bu evlilik/koca merakı bekarlık sultanlık evlenip napcam" diyenleri pek anlamıyorum ayrıca. Bunun koca merakıyla alakası yok. Bi sevgili veya eş, bi arkadaşın ya da bi hobinin doldurabileceği bir şey değil. İnsan yanında özel şeyler paylaşıp sevişebileceği, seveceği, güveneceği yatağa birlikte girip sarılabileceği bir ömrü birlikte paylaşabileceği birini tabi ki arıyor. Yalnızlık gerçekten zor. İnşallah adam gibi biri çıkar karşına. Ama yaşım geçiyor umuduyla da saçma sapan bir insanla da evlenme. Yukarda saydığım şeyleri paylaşamayacaksan zaten evlenmenin hiçbir anlamı yok. 30 da geç bir yaş değil merak etme. Hakkında hayırlısı olsun.

Çevremde evlenmeyen arkadaşlarımda şunu gözlemledim.
Kafalarında 10 kriter var diyelim ve bi adamda 7 tanesine uyuyor hop aşık oluyorlar falan filan ama sonu hüsran üzülüyorlar.
Bir de kriterlerin biraz dışında bi adam var mesela onu da bunlar beğenmiyor istemiyorlar.
Ama bu adam benim gördüğüm kadarıyla gayet evlenilecek biri gibi.
Tamam yakışıklılık cidden önemli etkilenmek falan.Ama biraz çirkin bi adamda çok eğlenceli ne bileyim merhametli vicdanlı iyi bir koca olacaksa neden bi şansı hak etmesin ki?
Kısaca benim tavsiyem biraz kriterlerinizi bakış açınızı değiştirin derim.
Sosyal medyayıda hafife almayın derim pek çok insan o şekilde tanışıp evlendi.

Boyle dusunme arkadasim bak bende 30 yasinda evlendim hemde cok iyi ve cok sevdigim biriyle.kismetim oymus ve zamani varmis.seninde bir yerlerde bir kismetin var illaki ama zamani var.belkide cok yakinda karsina cikar.bizi arkadaslarimiz tanistirdi.suan 36 yasindayim 2 cocugum var.cok sukur rabbime.
sen bu dusunceleri kafandan sil,bak ozaman daha iyi olucak hersey.bekarligin tadini cikar gez toz.sonra cocuk olunca elin kolun baglaniyor.bu arada gec evlenmenin tek kotu yani biraz yasli anne oluyosun
maşallah Allah bağışlasın.. Hayat gerçekten sürprizlerle dolu bunu bende biliyorum ama beklemek yoruyor galiba insanı

birebir yaşadım bunları tatlım. çocuk halini bildiğim insanların sırayla düğününe doğumuna gittim her defasında eve gidip gizlice Ağladım. bu kadar takmıştım kafama. tamam artık olmayacak diyip kafamdan attığım artık olsa bile gücüm yok yeni birini tanımaya dediğim gün evleneceğim adamla tanıştım. üstelik 2 sokak ötemde yaşıyormuş ve ben hiç görmemişim onu. vakti saati gelmeden hiçbirşey olmuyor. bunları yazdım ama kim ne derse desin sen yine üzüleceksin bunu da yaşadım ordan biliyorum.

Benim bütün arkadaşlarım benden önce evlendi. Ben hiç özenmemiştim bile. Bence evlilik de kısmet ili evet ama kriter işi de. Bugün isteseniz on tane Ada'm bulursunuz evlenmeye. Onlarla evlenir misiniz? Sanmam.
İçinize sinen seveceğiniz sevileceginiz birisi elbette cıkar. Öylesine evlilik yapmaktansa bence yapmayın daha iyi. Benim çevremde öyle evlilik olacağına olmasın daha iyi diyeceğim evlilikler de var. Hepsi de küçük yaşlarda mutlulukla evlendi. Bence size sunulan hayatla Mutlu olmaya çalışın biraz da.

:)) sosyalleşmekk..? nasıl yapacagım bilmiyorum küçük bir şehirde yaşıyorum
illa ki Taleplerinizaten vardır. onlarla bi yemeyi kabul edin. Öyle ilk görüşte aşklar dizilerde oluyor. insanlar bence bu yüzden evliliği erteliyor.

Uzulme canim herkes kucuk yasta evlenecek diye birsey yok ve yanlizlik Allah a mahsustur Rabbim herkesi cift yaratmistir ve sizinde bi yerlerde bi kismetiniz vardir . Allah cc gonlunuze gore versin insallah kalbinizi calacak birini bulursunuz

Ben 23 yaşındayım ama bu sosyal medya yüzünden ben de evde kaldım depresyonuna girdim gireceğim az kaldı 3 ay facebooku kapatıp açtım herkes evlenmiş, nişanlanmış bebek bekliyor. İster istemez bi ben mi kaldım diye düşünebiliyorsunuz. Beni aldatan eski sevgilim de sözlendi ulan bari sevgilim olsaydı da takmasaydım. Nişan zamanı hala bekarsam onun konusunu açarım zaten

Neyse konu sahibi diyeceğim o ki yalnız değilsiniz. Benim ablalarımın biri 30 biri 27 yaşında ikisi de bekar. Her şeyin bir vakti zamanı vardır. Kimi insan durur durur turnayı gözünden vurur sizinki de öyle olacak, bekleyin

İnsallah rabbim sana hayırlı kısmetler,iyi bir eş,guzel bi evlilik,hayırlı evlatlar nasip etsin insallah tez zamanda

Zaman i gelmedi henüz bence,illa sartmi evlenmek anlamiyorum ,gez toz,dolas,eglenmene bak nasilsa o an gelince seni buluyo,ben 30 yaşıma kadar cidden hic düşünmedim,30 oluncada esimle tanistim ,35 yadimdayim yeni evlendim gecen sene temuzda bekardim ,1 yil icinde nisan,dugun oldu hatta hamileyim,burda eskiden bende okurdum evli bayanlari nasil garibime giderdi,sanmazdim evlenicem cocugum olucak, ama oluyomys:)

Eskiden birtane topigimiz vardi,gerci hala var ,
30 yas ustu bekar bayanlarim sohbet alani diye ,ordan bikac kisi suan evli ve cocuklu oraya takilin kizlar

söylüyorlar mı akrabalar fln şunun oğlu bunun kardeşi varmış die .. görüş ve değerlendr. geç kalmamışın tam ideal yaştasın. sewgili flört olaylarına hiç girme direk ewlilik amaçlı görücü usulü gbi tanış.. mesleğini eline almışn ne güzel. kelke bnde mesleğimi elime alıp ewlenseydm

Beynimize ister istemez kazınan bazı toplumsal zorunluluklar var. Mesela kadınlar 30 una kadar evlenmezse geç kalmış olurlar gibi. Neden 30 bunu kimse bilmiyor. Ama Evliliği statü olarak gören topluma karşı 30unda evlenmemiş kadın malubiyet almış yada bir şeyi yanlış yapmış kabul ediyor kendini. Neden bunuda kimse bilmiyor. Doğru insan seni bulsunda ne zaman bulursa bulsun.

Bizim komsudan bi kiz vqrdi 33 yasinda evlendi 2 cocugu var suan hemde oyle iyi biri ciktiki karsina surekli diyorim durdu durdu turnayi gözünden vurdu kismetin seni bulur zamani gelince Rabbim hayirli bi es nasip etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…