30 yaşına gireceğim hala hayırlı bir kısmet bulamadım.

Yalnızlık gerçekten bunaltıcı. Ben de son günlerde cidden çok bunaldım. Akşam evde iki kelam edeceğin birinin olması büyük nimet.

Yalnızlıktan bunalmamak için yeni bir strateji yaptım ben de : İş ortağım herif köpeğini işe getiriyor ben de onu seviyorum :) şeker bir köpek gerçekten çok da iyi arkadaşlık ediyor :)

30 yaş üstü yaşlı saçmalığı her yerde var galiba. Dün işyerimde bir abi seninnproblemin çok seçici olmak artık 30 olcaksın ne gelirse razı ol işte dedi
Bu abi 24 yaşındayken 31 yaşında bir kadınla evlenmiş. Daha doğrusu 23teyken 30 yaşındaki bu hatuna aşık olmuş, unutamayıp 1 yıl sonra peşine düşmüş. 11 yıllık evli şimdi, bir tane de küçük bebekleri var.

Ben de dedim ki madem 30 yaş bu kadar kötüydü abicim sen niye evlendin ??? O da dedi ki ben aşık oldum. Eee mal değneği demek ki b.k attığın 30+ kadınlara da aşık olunuyor...kafaya gel.

Son düzenleme:
Sevgili kardeşim ben evlendiğimde 38 bitmiş 39 a giriyordum. 40 yaşında da çocuk sahibi oldum çok şükür. Evlenmek için çok geç değil bu yaş merak etme. Ama şu anki aklım olsa daha erken evlenmiş olmak isterdim ve çocuğumun bir kardeşi olacak yaşta olmak isterdim. Yani demem o ki evlilik için değil çocuk sahibi olmak için acele etmek lazım.

Ben evlenmeden 30'una gelen kişinin çok gecikmiş olduğuna inanıyorum. Sonuçta bir evlilik olucaksa direk çocuk yapılmaz ki ! En az bir 3 yıl karı-koca ilişkisi olmalı. Birbirlerine ayırmalılar vakitlerini. Gezmeliler eğlenmeliler. Çocuk her halükarda kısıtlıyor. Şimdi 25 yaşında evlenen kişi 5 yıl gönül eğlendirse sonra da 30larında çocuk yapsa. Hem daha istekli olur daha iyi bir ebeveyn hem de maddiyatı ayarlar. Sen ise bu 5 yılı boş geçirmişsin şimdi evlensen bile giden gitti. Dönüşü de yok ve bence bu noktadan sonra direk çocuk yapıcaksın. Oyüzden artık geçen zaman sana fazla şey kaybettirmez, kaybetmişsin kaybedeceğini. Oyüzden fazla sıkma canını.

Sizinle görüşme taleplerini geri çevirmeyin naçizane tavsiyem. Bazı şeyler zamanla gelişebilir. İlla ilk görüşte aşık olacağım etkileneceğim diye kafanızda kurmayın. Konuşması mantıklı ise, az çok etkilenme varsa işi statüsü size uygunsa denemekten vazgeçmeyin. Bir görüşmede kestirip atmayın. Keşke herkes deli divane olarak evlenebilse

Sağ olun insanlara gerçekten motivasyon oldunuz.
Son cümleleriniz de ayrıca....cidden sıfat bulamadım. Şaka mısınız?

Kafam daginik oldugu icin hala motivasyon veren kelimeleri ariyorum.

Formule gel, herkes 25 yasinda evlensin. Bes sene beklesin sonra cocuk yapsin.

Ben evlenince hemen cocuk yapacaklardanim. Hatta evlenmeyi bile beklemeden cocuk yapacagim.

Son düzenleme:
Evlilik bekarlara cok hoş cok cazip geliyor ama boyle ruya gibi bir sey degil. Bilmiyorum bence evlenmediginize bu kadar uzulmeyin, evlendiginizde bir sulalenin daha sorumlulugunu almak cok da ozenilecek bir sey degil. Yani mutsuzlugunuzun cozumu evlenmek degil cunku evliligin de cok sıkıntıli yanlari 'var'. O zaman hayat daha kolay olmuyor.
He ben demiyorum ki kimse evlenmesin. Ama evvela kendiniz mutlu olun hayatta. Sonra yolunuz kalbinizin isinacagi biriyle kesişirse ne âlâ. Evlilik= mutluluk degil.

Hatalarla yüzleşmekten kaçılarak hiçbir yere varılmaz. Artık atı alanın üsküdarı geçtiğini ve eşşeğini niğdeye sürmesi gerektiğini söyledim. Bence realist yorumlar balon gibi hava basılmış tesellilerden çok yarar insana. Acıtır ama yararlı olan da odur.

30 yaşında tanistim eşimle 1 yil sevgilik nisanlilik dönemi geçirdik ve evlendikten sonra bir yıl sonrada hamile kaldım. Bebek hemen doğmuyor o yüzden 9 ayda ordan kazandik bu 2.5 yılda gezeceğimiz heryeri gezdik, eğlendik ve hala geziyoruz hemde bebeklerimizle hatta sana bir sır vereyim cinsel hayatımızda tam gaz yani senin deyiminle gönlümüzude eğlendiriyoruz. Sen bu kafayla 25 de evlenir 30 da bosanirsin.

Bakın siz evlenmeyi düğün dernekten ibaret görüp istediğimizden hevesliyiz sanıyor gibisiniz.Ben düğünüme bir ay kala üstüme kurdukları baskıdan dolayı o aile ile daha fazla yapamayacağımdan dolayı nişan attım.Yani elbette ki evlilik büyük bir sorumluluk ama her genç koz belli bir yaştan sonra kendi evini ve ailesini kurmak,yanına sevildiği yoldaşını bulmak ve çocuk sahibi olmak istiyor.Bunu bu şekilde de değerlendirebilirseniz sevinirim.Mesela ben hiç bir zaman düğündü bilmemneydi derdinde biri olmamışımdır,benim için sadece bir imza olsun sevdiğim insana bağlayan,diğer teranelerin anlamı yok.Ama demek ki hayırlı değilmiş

Senin yorumlarına bayılıyorum yaa
Seninle evlenicek insan çok şanslı hiç yaşlanmaz valla

İyi de olan olmuş , zaten mutsuzum diyen birine söylenecek şeyler mi ki bunlar? Söylenecek şeyler var, söylenmeyecek şeyler var. Daha önce çok süper kısmet çıktı da bu kız mı almadı? Düzgün biriyle tanışmadım diyen birine yazılacak türden şeyler değil yazdıklarınız. Siz bunları yazınca bu kızın karşısına süper kısmet mi çıkacak, yazdıklarınızın ne bu kızın durumuna ne de psikolojisine katkısı var.

Ayrıca bu senin vereceğin akılla olacak bisey değil. Napsin nasip olmayinca olmuyor. Allahın yazgısıni senin yorumun degistirmeyecegine göre daha pozitif yorumlar yapabilirsiniz.

Kafam daginik oldugu icin hala motivasyon veren kelimeleri ariyorum.

Formule gel, herkes 25 yasinda evlensin. Bes sene beklesin sonra cocuk yapsin.

Ben evlenince hemen cocuk yapacaklardanim. Hatta evlenmeyi bile beklemeden cocuk yapacagim.

Formül değil ya bu. Bence evlenir evlenilmez çocuk yapmak hayatı boyunca yaşamış olmak için yaşayan, hayatı gelişine göre süren annelerimizin zamanında yapılan şey. Annelerimiz mutlu olmak için yaşamamış sonuçta. Bir mantık evliliği yapmış ve daha tam tanımadan evlenmişler. (benimkiler enazından) Ve benim için yaşadılar ben doğduğumdan sonraki süreyi. Ben buna üzülüyorum çünkü hayatlarını erken sonlandırdılar bence bunu yaparak. Oysa bir kere yaşarız ve doymadan hayatı sonlandırıp yeni bir hayat ortaya çıkarmak yanlış bence. İstediğim bundan kaçınılması bir uyarı tüm içtenliğimle. Tabi size kalmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…