30 yaşına gireceğim hala hayırlı bir kısmet bulamadım.

Fazla iddiali cumleler kurmussunuz ustelik empatiden yoksun olarak. Fakat isler her zaman planlandigi gibi gitmez. Sizin de sevgilinizden ayrilmayacaginiz garanti degil yada su istenmeyen gebeliklerden birini yasayip ilk seneden cocuk sahibi olmayacaginiz da garanti degil yada hix bir zaman cocuk sahibi de olamayabilirsiniz.
Benim kuzen de bu kafada 23 de evlendi on yildir cocuklari olmuyor tup bebekte olmadi ne yazik ki ve tek tupu de kazara kapandi doktor hatasiyla. Hayat buyuk konusmalara gelmeyecek kadar surprizlerle dolu.
Ustelik cocuk hayati bitirmez. İyi evlilikleri olan mutlu ciftleri daha mutlu ederken anlasamayan ciftleri daha da mutsuz eder. Cocukla macera yasanmaz diyorsun ya ac instagrami nazanasik i takip et
Cocuguyla peru hindistan fln her yeri geziyor ve hic bir engeli de yok.
Kisi gercekten isterse ve sansi da yaver giderse her sey olur.
Konu sahibinin 33 de evlenip siz ve sevgilinizden daha mutlu olma ihtinali var bilemezsiniz.

Tabi hatırlarım. Kendi söylediğim şey unutmam aslında.

Umalım da öyle olsun Yazık olmuş kuzeninize. Ama neden hep en kötüye bakıyorsunuz anlamıyorum. Olasılık sonuçta. Kötü düşünülerek hayatı zehir edersiniz. Belkide herşey planlı olur ? Hem şuan da fazlasıyla tıkırında gidiyor
Daha fazla uzatmaya da gerek yok sanırım ? Sonuçta yaptığımın aldatıyordur diyenlerden bir farkı yok ?

E bunu en başta 30a kadar bulamayanlar hayatı yaşamıyor diye genellediginiz için yazdım. Hayat planla işlemez emin olun planla işlese konu sahibi de evliydi..
Kısacası siz de olmayan şeyleri şimdiden olmuş farz ediyorsunuz ama hayat planla yurumeyebiliyor buraya dertleşmeye gelen bir insanı demoralize etmeden önce kötü ihtimallerin sizin planlariniz için de geçerli olduğunu kendinize hatırlatın bence.
Ben evliyim bu kadar kendimden emin yazamam boşanma ihtimalim her zaman var siz de özgüvene de hayret ettim.

Sizin yapmaktan hoslandiklarinizla bizimkisi tabiki tutmaya bilir. Bizim tercih edicegimiz otel çocuğa müsait olmali takibide. icinde anne babayi rahat ettireek bir sürü aktivite var. Yani bu işler biraz paraya bakiyor. Ha yamaç paraşütü yapmak isteseydimde yanima bir tanede bakici alir öyle giderdim tatile ve rahat rahat uçarım. Artik herşey insan ayağına serilmis durumda. Biz iki sene sonrada sırt çantalarıni takıp türkiye turu yapcaz mesela iki oglumla. Offroad bile yapacaz valla bak

Ben de önceden çocuk engel olur gibi düşünüyordum
Ancak bence bu sadece bizim kültürümüzde eskiden yaygın olan bir şeymiş
Çevremde ben de öyle gördüm, çocuğu olunca insanlar eve kapanıyor, bir yere çıkmıyor falan

Ama heh şuraya yazıyorum
Bir gün anne olursam sırtıma bağlayacağım bebeği öyle gezeceğim
Herkeslere ibret olsun, öğrensinler hayat nasıl yaşanırmış

Ayrıca bana göre de 30dan önce evlenmek gereksiz
Ben de hayatımı bekar olarak sürdürememek konusunda endişeliyim mesela böyle tadını çıkartmak istiyorum

Kesinlikle 30 dan önce evlilik büyük kayıp gez eğlen aklinda bisey kalmasin ve evleneceğin erkekte yasamis olsun. O zaman kimsenin gözü dışarı kaymiyor. Hayata karşı doymak lazim ve gercekten bebek olunca hic eve kapanilmiyor. Ben doğdu günden beri hep disarlardayim. Kırk falan beklemedim. 3 aylik bebegimle 1000 km gittim hic zor olmadi. Simdi iki tane. Biri 2 yasinda digeri 7 aylik. Takiyom kanguruya küçük sıpayi öbürünün ya elinden tutarim ya arabasina alirim heryerede giderim valla.

Çocuğum yok ama o bahsettiğim Blogger kadın kızıyla dünyayı gezdi. Altına herkes nasıl geziyorsunuz hayret diyor ama kadın bebeklikten itibaren çocuğun bize uyum sağlamasını istedim diyor. Kadın dağlara tepelere çıkıyor. İsteyen yapıyor aslında cocukla yada bekar. Sadece kalıba sokmamak lazım aslında sadece şu yaşa kadar evlen ki gezebilesin yoksa halin duman diyenlerı duymamak lazım aslında. İsteyen hiç evlenmez hayatı yaşar isteyen erken evlenir isteyen geç evlenir kimi çocukla gezer kimi çocuk yapmaz ama kalıplara sokmak uymayani da hayırlı yaşalıyor yazık diye sınıflandırmak hata
Bu arada sizin gibi anneleri takdir ediyorum eğlenceli geziler cocuklarinizla

Kul plan yapar,Tanrı gülermiş.

oh en güzelini yapıyorsunuz
biraz çılgın olmak lazım şu hayatta
hem ne var onda ben de anlamıyorum, bu kadar üstüne titremek de hata
bebekse de alışır, hatta daha kolay alışır, bizden daha esnekler sonuçta
yazmışsınız ya bungee jumping yaparken dadıya bırakırım diye hah aynı ben çok güldüm ona

Bn okulu bitirince 25 im direk geç kalıyorum o zaman. Hayat zor kadın olmak daha zor. Ama toplum normlarını hayat bekletimiz haline getrmezsek belki biraz sıyrılabilir ha? Nihayetinde evli olanlarında çoğu o veya şu sebepten mutlu değil. Düşünüyorum da yaşayacağım 40 sene daha var bunu ya keyfince yaşarım kısmet neyse o olur.. yada olmayanlara ah vah ederek yaşarım? Mezarada hiç biri gelmiyor. Evli olmak için evleneceksem 40 sene içine mutsuz olduğum bir evlilikde sığabilir, kafama göre gezip tozduğum bir hayatta. Çocuk bile çok büyük yük ben daha büyümedim yahu

Kişiye sahte bir ütopya yaratmamız gerektiğini bilmiyordum ya. Kusura bakmayın bu acemiliğim için.

Aaa Wi-Fi bile beni attı ya !

Sahte bir ütopya değil canım benim,evlilik yaşı denilen şey toplumun empoze ettiği birşey hatta evlilik toplumun yüklediği bir görev..
Evlenip illaki çocuk sahibi olunacak diye bir kural da yok..Evlenip de çocuk istemiyoruz diyen birçok çift var. Kaldı ki kişinin hayat enerjisi olduktan çocuk olsa da olmasa da evliliğinin tadını çıkarır..
Olaya bir geniş çerçeveden bakmak lazım.. Toplumun dayattığı rollere uymaya çalışacak kadar sığ bir çerçeveden bakıyorsan orası ayrı..

sağol ya çok moral oldu:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…