Ben evlenmeden 30'una gelen kişinin çok gecikmiş olduğuna inanıyorum. Sonuçta bir evlilik olucaksa direk çocuk yapılmaz ki ! En az bir 3 yıl karı-koca ilişkisi olmalı. Birbirlerine ayırmalılar vakitlerini. Gezmeliler eğlenmeliler. Çocuk her halükarda kısıtlıyor. Şimdi 25 yaşında evlenen kişi 5 yıl gönül eğlendirse sonra da 30larında çocuk yapsa. Hem daha istekli olur daha iyi bir ebeveyn hem de maddiyatı ayarlar. Sen ise bu 5 yılı boş geçirmişsin şimdi evlensen bile giden gitti. Dönüşü de yok ve bence bu noktadan sonra direk çocuk yapıcaksın. Oyüzden artık geçen zaman sana fazla şey kaybettirmez, kaybetmişsin kaybedeceğini. Oyüzden fazla sıkma canını.
Daha evlenmemissin bile canım ya, fazla iddialı konuşmuyor musun? Yaşın küçük diye tahmin ediyorum. Bu sevgilinle ola ki ayrıldınız ve 30una kadar kafana göre birini bulamadın, o zaman bu yazdıklarını hatırla olur mu?
Fazla iddiali cumleler kurmussunuz ustelik empatiden yoksun olarak. Fakat isler her zaman planlandigi gibi gitmez. Sizin de sevgilinizden ayrilmayacaginiz garanti degil yada su istenmeyen gebeliklerden birini yasayip ilk seneden cocuk sahibi olmayacaginiz da garanti degil yada hix bir zaman cocuk sahibi de olamayabilirsiniz.
Benim kuzen de bu kafada 23 de evlendi on yildir cocuklari olmuyor tup bebekte olmadi ne yazik ki ve tek tupu de kazara kapandi doktor hatasiyla. Hayat buyuk konusmalara gelmeyecek kadar surprizlerle dolu.
Ustelik cocuk hayati bitirmez. İyi evlilikleri olan mutlu ciftleri daha mutlu ederken anlasamayan ciftleri daha da mutsuz eder. Cocukla macera yasanmaz diyorsun ya ac instagrami nazanasik i takip et
Cocuguyla peru hindistan fln her yeri geziyor ve hic bir engeli de yok.
Kisi gercekten isterse ve sansi da yaver giderse her sey olur.
Konu sahibinin 33 de evlenip siz ve sevgilinizden daha mutlu olma ihtinali var bilemezsiniz.
Teşekkür ederim canimsöylemeden geçemedim bebeğiniz çok şeker
Umalım da öyle olsun Yazık olmuş kuzeninize. Ama neden hep en kötüye bakıyorsunuz anlamıyorum. Olasılık sonuçta. Kötü düşünülerek hayatı zehir edersiniz. Belkide herşey planlı olur ? Hem şuan da fazlasıyla tıkırında gidiyor
Daha fazla uzatmaya da gerek yok sanırım ? Sonuçta yaptığımın aldatıyordur diyenlerden bir farkı yok ?
Sizin yapmaktan hoslandiklarinizla bizimkisi tabiki tutmaya bilir. Bizim tercih edicegimiz otel çocuğa müsait olmali takibide. icinde anne babayi rahat ettireek bir sürü aktivite var. Yani bu işler biraz paraya bakiyor. Ha yamaç paraşütü yapmak isteseydimde yanima bir tanede bakici alir öyle giderdim tatile ve rahat rahat uçarım. Artik herşey insan ayağına serilmis durumda. Biz iki sene sonrada sırt çantalarıni takıp türkiye turu yapcaz mesela iki oglumla. Offroad bile yapacaz valla bakE olmıyorsa tüp bebek. Olmuyorsa olmuyordur niye zorlıyayım 5 yıl daha ?
Ve bebeğin engel olmadığı konusunda gerçekçi olmanı istiyorum. Yani benim bebeğim olsa rahat rahat güneşlenemez, yüzemezdim. Tatilin zevkini çocuğun telaşıyla yok ederdim. Bu yurtdışı anlayışımda Rioda yamaç paraşütünden tutun Bungee jumping, tüplü dalış faliyetleri de var. Tabi bunları bebekle yapabilicekseniz gerçekten şapka çıkarırım size. Büyüğümsünüz, yaşanmışlığınız var. Belki ben fazla şanslıyım yada fazla hayalperest.
Kesinlikle 30 dan önce evlilik büyük kayıp gez eğlen aklinda bisey kalmasin ve evleneceğin erkekte yasamis olsun. O zaman kimsenin gözü dışarı kaymiyor. Hayata karşı doymak lazim ve gercekten bebek olunca hic eve kapanilmiyor. Ben doğdu günden beri hep disarlardayim. Kırk falan beklemedim. 3 aylik bebegimle 1000 km gittim hic zor olmadi. Simdi iki tane. Biri 2 yasinda digeri 7 aylik. Takiyom kanguruya küçük sıpayi öbürünün ya elinden tutarim ya arabasina alirim heryerede giderim valla.Ben de önceden çocuk engel olur gibi düşünüyordum
Ancak bence bu sadece bizim kültürümüzde eskiden yaygın olan bir şeymiş
Çevremde ben de öyle gördüm, çocuğu olunca insanlar eve kapanıyor, bir yere çıkmıyor falan
Ama heh şuraya yazıyorum
Bir gün anne olursam sırtıma bağlayacağım bebeği öyle gezeceğim
Herkeslere ibret olsun, öğrensinler hayat nasıl yaşanırmış
Ayrıca bana göre de 30dan önce evlenmek gereksiz
Ben de hayatımı bekar olarak sürdürememek konusunda endişeliyim mesela böyle tadını çıkartmak istiyorum
Var canım insallah sanada denk gelir...Konuyu görünce şunu yazasım geldi; hayırlı kısmet yoktur idare edebilen kadın ve erkek vardır. Yani benim bdv'den aldığım öğrendiğim bu.
Kesinlikle 30 dan önce evlilik büyük kayıp gez eğlen aklinda bisey kalmasin ve evleneceğin erkekte yasamis olsun. O zaman kimsenin gözü dışarı kaymiyor. Hayata karşı doymak lazim ve gercekten bebek olunca hic eve kapanilmiyor. Ben doğdu günden beri hep disarlardayim. Kırk falan beklemedim. 3 aylik bebegimle 1000 km gittim hic zor olmadi. Simdi iki tane. Biri 2 yasinda digeri 7 aylik. Takiyom kanguruya küçük sıpayi öbürünün ya elinden tutarim ya arabasina alirim heryerede giderim valla.
Kul plan yapar,Tanrı gülermiş.Bukadar beni taşlamanızı anlamsız buluyorum. Tabi evlilik beklentileri farklı olabilir. Ama dediğim gibi bu yorum benim fikrim. Gezmek istediğimiz yerler farklılık gösterebilir. Mesela şuanki sevgilim ile düşüncelerimiz bu yönde. Tıp okuduğundan dolayı 25inde mezun olucak ve biz çocuk yapana kadar her yıl en az 3 ülke geziceğiz. Beklentilerin farklılığı kısaca. Ve boşanmam ile ilgili yorumun fazla önyargılı. Dönem, zihniyet ve yaşantı farkı demek ki.
Kesinlikle 30 dan önce evlilik büyük kayıp gez eğlen aklinda bisey kalmasin ve evleneceğin erkekte yasamis olsun. O zaman kimsenin gözü dışarı kaymiyor. Hayata karşı doymak lazim ve gercekten bebek olunca hic eve kapanilmiyor. Ben doğdu günden beri hep disarlardayim. Kırk falan beklemedim. 3 aylik bebegimle 1000 km gittim hic zor olmadi. Simdi iki tane. Biri 2 yasinda digeri 7 aylik. Takiyom kanguruya küçük sıpayi öbürünün ya elinden tutarim ya arabasina alirim heryerede giderim valla.
Kul plan yapar,Tanrı gülermiş.
Demek ki Tanrınız bizi görmemiş. Belki oyüzden mutluyuz. Tanıştığımızdan beri ne istesek,planlasak oluyor. Yada planlara uymak bizim elimizde.
Umut her zaman vardırVar canım insallah sanada denk gelir...
Ne mutlu size ne mutlu...Demek ki Tanrınız bizi görmemiş. Belki oyüzden mutluyuz. Tanıştığımızdan beri ne istesek,planlasak oluyor. Yada planlara uymak bizim elimizde.
Kişiye sahte bir ütopya yaratmamız gerektiğini bilmiyordum ya. Kusura bakmayın bu acemiliğim için.
Aaa Wi-Fi bile beni attı ya !
sağol ya çok moral oldu:))Ben evlenmeden 30'una gelen kişinin çok gecikmiş olduğuna inanıyorum. Sonuçta bir evlilik olucaksa direk çocuk yapılmaz ki ! En az bir 3 yıl karı-koca ilişkisi olmalı. Birbirlerine ayırmalılar vakitlerini. Gezmeliler eğlenmeliler. Çocuk her halükarda kısıtlıyor. Şimdi 25 yaşında evlenen kişi 5 yıl gönül eğlendirse sonra da 30larında çocuk yapsa. Hem daha istekli olur daha iyi bir ebeveyn hem de maddiyatı ayarlar. Sen ise bu 5 yılı boş geçirmişsin şimdi evlensen bile giden gitti. Dönüşü de yok ve bence bu noktadan sonra direk çocuk yapıcaksın. Oyüzden artık geçen zaman sana fazla şey kaybettirmez, kaybetmişsin kaybedeceğini. Oyüzden fazla sıkma canını.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?