30 yaşına gireceğim hala hayırlı bir kısmet bulamadım.

Ben hayatimi yasadim/ yasiyorum zaten. 35 + biri olarak, simdi cocuk icin hazirim diye dusunuyorum ama oncesinde hazir degildim. Cocuk icin her zaman evlenmekte gerekmiyor. Baska yollari da var. Ben kimsenin ne dedigine ne dusundugune de bakmam. Onemli olan benim kararimdir.

Evlenirsem de citir mi citir bir erkekle evlenicem . Yani hayat bana guzel. 30 yas sonrasi kadin secici olamaz, 30 yas sonrasi kadin evde kalir vs vs . gibi dar kafali dusunce(li)ler benim ilgi alanimda degil.

Son düzenleme:
Sizin anladiginiz şeyi kastetmedim.

Bukadar beni taşlamanızı anlamsız buluyorum. Tabi evlilik beklentileri farklı olabilir. Ama dediğim gibi bu yorum benim fikrim. Gezmek istediğimiz yerler farklılık gösterebilir. Mesela şuanki sevgilim ile düşüncelerimiz bu yönde. Tıp okuduğundan dolayı 25inde mezun olucak ve biz çocuk yapana kadar her yıl en az 3 ülke geziceğiz. Beklentilerin farklılığı kısaca. Ve boşanmam ile ilgili yorumun fazla önyargılı. Dönem, zihniyet ve yaşantı farkı demek ki.

kadın erkek karışık spor aktivitelerine katılsanız olur mu acaba.belediyelerde karışık yok da.özel kurslarda mesela fıtnees gibi ya da dans kursları veya yakın dövus kursları gibi.

Diyelim ki evlendiniz ve çocuğunuz 10 sene olmadı. Biri kalkti dediki bu saatten sonra cocuk olsada tad vermez yaşında geçti. Yapma sen esek bile niğdeye ulaştı. Vazgecermiydiniz. Bizde bu yaz ülke dışına cikicaz tatile ve iki bebegimle hicte engel degil hani.

E olmıyorsa tüp bebek. Olmuyorsa olmuyordur niye zorlıyayım 5 yıl daha ?

Ve bebeğin engel olmadığı konusunda gerçekçi olmanı istiyorum. Yani benim bebeğim olsa rahat rahat güneşlenemez, yüzemezdim. Tatilin zevkini çocuğun telaşıyla yok ederdim. Bu yurtdışı anlayışımda Rioda yamaç paraşütünden tutun Bungee jumping, tüplü dalış faliyetleri de var. Tabi bunları bebekle yapabilicekseniz gerçekten şapka çıkarırım size. Büyüğümsünüz, yaşanmışlığınız var. Belki ben fazla şanslıyım yada fazla hayalperest.

ben de senden iki yaş fazlayım ve bekarım. çok bekarım. besbekarım

bak memurmuşsun. kurum içi eğitimleriniz olmuyor mu? hani farklı şehirlerden toplanıp tek bir yere eğitime gelen. bu şekilde tanışıp nişanlanan bir kız tanıyorum. ama kısmet işte. nerden geleceği hiç belli olmuyor. umudumuzu yitirmeyelim

E olmıyorsa tüp bebek. Olmuyorsa olmuyordur niye zorlıyayım 5 yıl daha ?
Neyse canim senin dönemin, zihniyetin ve yaşam tarzın beni anlamaz hatta kimseyi anlamaz. Fazla güvenme doktor beye 30 na kadar almazsa seni ondan sonra evlenmezsin. Tek başına ülke gezersin. Söylediklerimin yarısı şaka fazla alınma bana

Aslında biz şimdiden beraber yaşıyoruz. O ailesi ile zor bir hayat yaşamış, sevilmemiş dışlanmış. Gidip bir hayat kurucağım diye çok çalışıp İzmiri kazanmış. Şimdi evli gibiyiz aslında. Fazla bağlanan bir yapısı ve çok nadir bir kişiliği var. Tabi birgün herşey sarpa sarabilir. Ama bu dünyada herkesin bir hayal kurabilecek kadar cesareti olmalı.

Muzlupudingcim 25te ben de aşıktım sevdim sevildim. O zaman ben de biz evleniriz diyordum.
29da bekarım. Hayatımı boşa harcadığımı düşünmüyorum sevdiğim biriyle geçirdim çünkü ama sonu olmadı. Yarının garantisi yok yani. Senin de bu adamla evleneceğinin bir garantisi yok. Hayat senin yazdığın gibi evlen çocuk yap vs şekline kalıba, sıraya bağlı şekilde gitmiyor. Hayat iyi kötü süprizlerle dolu. Ben şimdi kendi işyerime ortağım, o olaylar silsilesi başlamasaydı kariyerim bu yöne gitmezdi mesela. Değişik olayların çok değişik sonuçları var hayat çok garip. Sen ne plan yaparsan yap hayatın planına karşı koyamıyorsun. Alnına yazılı neyse onu yaşamakla yükümlüsün , olaylardan sonra ben bunu anladım.

Umarım aynıları senin de başına gelmez yoksa insanlar sana da at kaçtı eşeğe bin yazabilirler mazallah. Yalnız şunu unutma derim insanın başına hayatta her şey geliyor. Benim geldi, umarım senin gelmez.

Son düzenleme:

Bu mesajından sonra konu sahibi de pek bir rahatlamıştır var ya..

Mesela bende 30 yaşıma kadar beklemeseydim benim için harika olan bu eşimle evlenemezdim. Ah ah ne dikenli yollardan geçtik, gül bahçesine varana kadar. Ben bazı şeylere geç kalanların daha şanslı olduğunu düşünüyorum.

Neden seçici olmak kötü bir şey gibi algılanıyor bana da bu garip geliyor. Seçici olmak iyi bir şey bence, yanlış adamları elersin. Genç yaşta kör cahil her şeyine göz yumup evlenmek daha mantıklı geliyor galiba. Hep büyüklerin yüzünden.

Daha evlenmemissin bile canım ya, fazla iddialı konuşmuyor musun? Yaşın küçük diye tahmin ediyorum. Bu sevgilinle ola ki ayrıldınız ve 30una kadar kafana göre birini bulamadın, o zaman bu yazdıklarını hatırla olur mu?

söylemeden geçemedim bebeğiniz çok şeker

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…