- 23 Ağustos 2012
- 51.871
- En iyi cevaplar
- 1
- 241.611
- 898
Ayrıca bu senin vereceğin akılla olacak bisey değil. Napsin nasip olmayinca olmuyor. Allahın yazgısıni senin yorumun degistirmeyecegine göre daha pozitif yorumlar yapabilirsiniz.
Formül değil ya bu. Bence evlenir evlenilmez çocuk yapmak hayatı boyunca yaşamış olmak için yaşayan, hayatı gelişine göre süren annelerimizin zamanında yapılan şey. Annelerimiz mutlu olmak için yaşamamış sonuçta. Bir mantık evliliği yapmış ve daha tam tanımadan evlenmişler. (benimkiler enazından) Ve benim için yaşadılar ben doğduğumdan sonraki süreyi. Ben buna üzülüyorum çünkü hayatlarını erken sonlandırdılar bence bunu yaparak. Oysa bir kere yaşarız ve doymadan hayatı sonlandırıp yeni bir hayat ortaya çıkarmak yanlış bence. İstediğim bundan kaçınılması bir uyarı tüm içtenliğimle. Tabi size kalmış.
Sizin anladiginiz şeyi kastetmedim.Bakın siz evlenmeyi düğün dernekten ibaret görüp istediğimizden hevesliyiz sanıyor gibisiniz.Ben düğünüme bir ay kala üstüme kurdukları baskıdan dolayı o aile ile daha fazla yapamayacağımdan dolayı nişan attım.Yani elbette ki evlilik büyük bir sorumluluk ama her genç koz belli bir yaştan sonra kendi evini ve ailesini kurmak,yanına sevildiği yoldaşını bulmak ve çocuk sahibi olmak istiyor.Bunu bu şekilde de değerlendirebilirseniz sevinirim.Mesela ben hiç bir zaman düğündü bilmemneydi derdinde biri olmamışımdır,benim için sadece bir imza olsun sevdiğim insana bağlayan,diğer teranelerin anlamı yok.Ama demek ki hayırlı değilmiş
30 yaşında tanistim eşimle 1 yil sevgilik nisanlilik dönemi geçirdik ve evlendikten sonra bir yıl sonrada hamile kaldım. Bebek hemen doğmuyor o yüzden 9 ayda ordan kazandik bu 2.5 yılda gezeceğimiz heryeri gezdik, eğlendik ve hala geziyoruz hemde bebeklerimizle hatta sana bir sır vereyim cinsel hayatımızda tam gaz yani senin deyiminle gönlümüzude eğlendiriyoruz. Sen bu kafayla 25 de evlenir 30 da bosanirsin.
Diyelim ki evlendiniz ve çocuğunuz 10 sene olmadı. Biri kalkti dediki bu saatten sonra cocuk olsada tad vermez yaşında geçti. Yapma sen esek bile niğdeye ulaştı. Vazgecermiydiniz. Bizde bu yaz ülke dışına cikicaz tatile ve iki bebegimle hicte engel degil hani.Bukadar beni taşlamanızı anlamsız buluyorum. Tabi evlilik beklentileri farklı olabilir. Ama dediğim gibi bu yorum benim fikrim. Gezmek istediğimiz yerler farklılık gösterebilir. Mesela şuanki sevgilim ile düşüncelerimiz bu yönde. Tıp okuduğundan dolayı 25inde mezun olucak ve biz çocuk yapana kadar her yıl en az 3 ülke geziceğiz. Beklentilerin farklılığı kısaca. Ve boşanmam ile ilgili yorumun fazla önyargılı. Dönem, zihniyet ve yaşantı farkı demek ki.
O zaman yanlış şekilde anlamışım kusuruma bakmayın lütfen.Sizin anladiginiz şeyi kastetmedim.
Diyelim ki evlendiniz ve çocuğunuz 10 sene olmadı. Biri kalkti dediki bu saatten sonra cocuk olsada tad vermez yaşında geçti. Yapma sen esek bile niğdeye ulaştı. Vazgecermiydiniz. Bizde bu yaz ülke dışına cikicaz tatile ve iki bebegimle hicte engel degil hani.
Bukadar beni taşlamanızı anlamsız buluyorum. Tabi evlilik beklentileri farklı olabilir. Ama dediğim gibi bu yorum benim fikrim. Gezmek istediğimiz yerler farklılık gösterebilir. Mesela şuanki sevgilim ile düşüncelerimiz bu yönde. Tıp okuduğundan dolayı 25inde mezun olucak ve biz çocuk yapana kadar her yıl en az 3 ülke geziceğiz. Beklentilerin farklılığı kısaca. Ve boşanmam ile ilgili yorumun fazla önyargılı. Dönem, zihniyet ve yaşantı farkı demek ki.
Neyse canim senin dönemin, zihniyetin ve yaşam tarzın beni anlamaz hatta kimseyi anlamaz.E olmıyorsa tüp bebek. Olmuyorsa olmuyordur niye zorlıyayım 5 yıl daha ?
Neyse canim senin dönemin, zihniyetin ve yaşam tarzın beni anlamaz hatta kimseyi anlamaz.Fazla güvenme doktor beye 30 na kadar almazsa seni ondan sonra evlenmezsin. Tek başına ülke gezersin. Söylediklerimin yarısı şaka fazla alınma bana
Neyse canim senin dönemin, zihniyetin ve yaşam tarzın beni anlamaz hatta kimseyi anlamaz.Fazla güvenme doktor beye 30 na kadar almazsa seni ondan sonra evlenmezsin. Tek başına ülke gezersin. Söylediklerimin yarısı şaka fazla alınma bana
Aslında biz şimdiden beraber yaşıyoruz. O ailesi ile zor bir hayat yaşamış, sevilmemiş dışlanmış. Gidip bir hayat kurucağım diye çok çalışıp İzmiri kazanmış. Şimdi evli gibiyiz aslında. Fazla bağlanan bir yapısı ve çok nadir bir kişiliği var. Tabi birgün herşey sarpa sarabilir. Ama bu dünyada herkesin bir hayal kurabilecek kadar cesareti olmalı.
Ben evlenmeden 30'una gelen kişinin çok gecikmiş olduğuna inanıyorum. Sonuçta bir evlilik olucaksa direk çocuk yapılmaz ki ! En az bir 3 yıl karı-koca ilişkisi olmalı. Birbirlerine ayırmalılar vakitlerini. Gezmeliler eğlenmeliler. Çocuk her halükarda kısıtlıyor. Şimdi 25 yaşında evlenen kişi 5 yıl gönül eğlendirse sonra da 30larında çocuk yapsa. Hem daha istekli olur daha iyi bir ebeveyn hem de maddiyatı ayarlar. Sen ise bu 5 yılı boş geçirmişsin şimdi evlensen bile giden gitti. Dönüşü de yok ve bence bu noktadan sonra direk çocuk yapıcaksın. Oyüzden artık geçen zaman sana fazla şey kaybettirmez, kaybetmişsin kaybedeceğini. Oyüzden fazla sıkma canını.
Bu mesajından sonra konu sahibi de pek bir rahatlamıştır var ya..
Mesela bende 30 yaşıma kadar beklemeseydim benim için harika olan bu eşimle evlenemezdim. Ah ah ne dikenli yollardan geçtik, gül bahçesine varana kadar. Ben bazı şeylere geç kalanların daha şanslı olduğunu düşünüyorum.Muzlupudingcim 25te ben de aşıktım sevdim sevildim.
29da bekarım. Hayatımı boşa harcadığımı düşünmüyorum sevdiğim biriyle geçirdim çünkü ama sonu olmadı. Yarının garantisi yok yani. Senin de bu adamla evleneceğinin bir garantisi yok. Hayat senin yazdığın gibi evlen çocuk yap vs şekline kalıba, sıraya bağlı şekilde gitmiyor. Hayat iyi kötü süprizlerle dolu. Ben şimdi kendi işyerime ortağım, o olaylar silsilesi başlamasaydı kariyerim bu yöne gitmezdi mesela. Değişik olayların çok değişik sonuçları var hayat çok garip.
Umarım aynıları senin de başına gelmez yoksa insanlar sana da at kaçtı eşeğe bin yazabilirler mazallah. Yalnız şunu unutma derim insanın başına hayatta her şey geliyor. Benim geldi, umarım senin gelmez.
Neden seçici olmak kötü bir şey gibi algılanıyor bana da bu garip geliyor. Seçici olmak iyi bir şey bence, yanlış adamları elersin. Genç yaşta kör cahil her şeyine göz yumup evlenmek daha mantıklı geliyor galiba. Hep büyüklerin yüzünden.Bizim ailede herkes erken evlendi yasimiz ilerleyince cok secici oluruz diye..keske oyle olsaymis evlendigimde cok saf ve toymusum simdiki aklim olsaydi cektigim bir cok derdi cekmezdim kimsenin beni uzmesinr, izin vermezdim..sen nasil evlenemedigindrn dertliysen erken evlenende kendinden dertli.evlilil ivin cok dogru bir yastasin daha bilinclisin uzme kendini elbet nasibin cikar mutlu olursun
Daha evlenmemissin bile canım ya, fazla iddialı konuşmuyor musun? Yaşın küçük diye tahmin ediyorum. Bu sevgilinle ola ki ayrıldınız ve 30una kadar kafana göre birini bulamadın, o zaman bu yazdıklarını hatırla olur mu?Bukadar beni taşlamanızı anlamsız buluyorum. Tabi evlilik beklentileri farklı olabilir. Ama dediğim gibi bu yorum benim fikrim. Gezmek istediğimiz yerler farklılık gösterebilir. Mesela şuanki sevgilim ile düşüncelerimiz bu yönde. Tıp okuduğundan dolayı 25inde mezun olucak ve biz çocuk yapana kadar her yıl en az 3 ülke geziceğiz. Beklentilerin farklılığı kısaca. Ve boşanmam ile ilgili yorumun fazla önyargılı. Dönem, zihniyet ve yaşantı farkı demek ki.
30 yaşında tanistim eşimle 1 yil sevgilik nisanlilik dönemi geçirdik ve evlendikten sonra bir yıl sonrada hamile kaldım. Bebek hemen doğmuyor o yüzden 9 ayda ordan kazandik bu 2.5 yılda gezeceğimiz heryeri gezdik, eğlendik ve hala geziyoruz hemde bebeklerimizle hatta sana bir sır vereyim cinsel hayatımızda tam gaz yani senin deyiminle gönlümüzude eğlendiriyoruz. Sen bu kafayla 25 de evlenir 30 da bosanirsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?