27 yaşında henüz mezun olmuş, iş bulma aşamasına geçmeniş ve askerliğini yapmamış kardeşim var.
31 yaşında devlet memuru kuzenim var.
Talipleri bekliyoruz
amin canim insallahAynen iste, dogru kisinin denk gelmemesi.. Yoksa vakit bulamamak degil..
Rabbim hepimizi mutlu olacagimiz kisiyle karsilastirsin en yakin zamanda..
hee simdiki karsilikli sohbetinizden sonra bir de elti atismasi okuruz artikCok guxel olur ya bizde zaten elti olmayi cok istiyoruz degilmi @ipeqbojuqu ondan sonrada bdv de gelsin @ipeqbojuqu ile @EvvelAhir elti konulari
karakter olarak benzer yonlerimiz var ben de ikinci universite olarak okudugum iki yilligi mühendisliğe tamamlamayi planliyorum dgs olursaArkadaşlar bütün yorumları tek tek okudum. Ellerinize yüreğinize sağlık. Nasıl denir aslında ben çok evlilik meraklısı bir insan değildim yani bazı kızlar gelinlik hayali kurarak büyür ben onlardan olmadım hiç. Bazn gelinliklere ve çeyizlere iç geçirir daha sonra hemen hedefime odaklanırdım. ( iyi bir iş sahibi olmak ve okumak. halada ikinci bir üniversite okumayı ve kpss tekrar girmeyi düşünüyorum:)) kendini geliştimek birşeyler öğrenmek kaliteli sohbetler yapmak benim için çok önemli belkide o yüzden kabuğum sert. Birde sorun şu ki benim kız arkadaşlarımla yada başka gözle bakamayacağım erkeklerle samimiyetim daha iyi. daha rahat hissediyorum kendimi ve onlar tarafından çok seviliyorum fakat taraf karşı cins olunca daha katı, soğuk, mesafeli ve kendim gibi olmayan birine dönüşüyorum ve kendimi doğru ifade edemiyorum. çevremde en çok duyduğum şey aaa sen ne kadar farklı bir insanmışsın oluyor. dışardan havalı ve kendini beğenmiş görünüyormuşum yani bu kız bizle sohbet etmez burnu büyük falan diye düşünüyorlarmış aslında tam tersi biriyimişte böyle canlar ne yapacağımı bilemiyorum tek bildğim can yoldaşımı bulmak ve onunla hayallerimi onunla gerçekleştirmek istiyorum. bazı yolları yalnız yürümekten bıktım
ama ben yazdıklarında "evlilik maksadıyla tanisilan" erkeklere karsi bir duvar ördügünü düşünüyorum
kendin gibi ol, yani normalde arkadaslarinla nasılsan yeni tanistigin insanlara/erkeklere de oyle ol
Bir de bastan soguk olmak bazen iyidir, ortami gozlemler ve ona gore sekil alirsin bunu ben de yaparım bazen
Fakat bu soguk tavrı uzatmamak gerek
Yastan mıdır bilmiyorum ama artık toplum icinde icimden geldiği gibi davranıyorum, insanlar ne der, aman rezil olur muyum, hakkimda şöyle düşünürler mi diye hesap yapmıyorum
el.ne der diye taka taka kendimiz olamıyoruz
Begenen en yalın halimle, olduğum gibi begensin diye düşünürüm
iste bu da sorun aslındaAslında bunu bende çok tartıyorum yani kendimde arıyorum hataları. Sosyal açıdan kendimi geliştirebildim mi bilemiyorum. şunu söyleyebilirim beni tanımayana kadar insanlar beni çok sevmiyor galiba..Nasıl desem yüreğimi karakterimi kısacası beni bilmeyen dış görünüşümle yargılayanlar sevmiyor ama tanımaya başladıkça benden ayrılmaz ve beni çok seven biri haline geliyorlar. dostlarımla 10 küsür yıldır görüşüyorum. sanırım benim sorunum kendini ifade edene kadar oluyor eee bunun içinde karşıdakinin seni gerçekten tanımak için mücadele vermesi gerekiyor.
neden böyle oluyor biliyor musun? Ilk izlenim... ben de bir insan hakkinda ilk tanistigimda ne hissedersem o kisiyle olan iliskim boyunca bu gecerli olur
mesela soguk gorunen ama benim hosuma giden biri omurluk dostum olabilirken, cok tatli konuskan olup hoslanmadigim kisiyle de yıldızım barışmaz bir türlü
Bu benim icin gecerli bir durum ama insanlar cogunlukla, ilk izlenimle kisiyi degerlendirir yani guler yuzlu isen, akillarda oyle kalirsin ve insanlar senden o enerjiyi aldığı icin arkadas olmak isterler ama soguk durursan insanlar da uzak durma eğilimi gosterir
Sen hosuna gitmeyen sohbetlerin olmadığı ortamlara tahammül gostermek istemiyorsun anladigim kadariyla
haklisin aslinda ama maalesef toplumun büyük bir kısmı bu kadar derin dusunerek kurmuyor çevresini
Çünkü boyle secicilik, insani yalnız bırakır toplumdan izole olursun
Kendi net karakterin elbette olsun ama bu seni toplumun icine girmekten alikoymasin
Evet haklisin ben de son zamanlarda bunu hissediyorum yani biri olsun, paylasimlarin olsun ve bu kisi hayatinda ozel bir yer kaplasın istiyorsun anlıyorum senibunların hepsini bende yapıyorum. kendimi geliştirmeye farklı şeyler denemeye çalışıyorum. ama insanız işte yalnızlık bunaltıyor iki kelam edeceğin, dertleşeceğin birlikte bunları yapacağın birini istiyorsun çünkü bunlarda artık sana o değerli hissi vermiyor
Ama bunun icin sen de biraz adim atmali ve insanlara karşı hosgorulu olmalisin
bu abi kendiyle celismis sanki30 yaş üstü yaşlı saçmalığı her yerde var galiba. Dün işyerimde bir abi seninnproblemin çok seçici olmak artık 30 olcaksın ne gelirse razı ol işte dedi
Bu abi 24 yaşındayken 31 yaşında bir kadınla evlenmiş. Daha doğrusu 23teyken 30 yaşındaki bu hatuna aşık olmuş, unutamayıp 1 yıl sonra peşine düşmüş. 11 yıllık evli şimdi, bir tane de küçük bebekleri var.
Ben de dedim ki madem 30 yaş bu kadar kötüydü abicim sen niye evlendin ???O da dedi ki ben aşık oldum. Eee mal değneği demek ki b.k attığın 30+ kadınlara da aşık olunuyor...kafaya gel.
yani kendisi de 30+ yasta biriyle birlikte
o kadın aman evleneyim kafasiyla mi bu adamla birlikte yoksa karsisina cikan bu adama asik mi oldu bilemiyoruz dolayisyla kendi söylediği ile yaptigi celiskili
neye gore kime gore ve ne kaybetmis? Yasiniz 30 un ustunde ve bu dediklerinizi yasadiniz, tecrübe ettiniz de mi bu genellemelere vardınız ?Ben evlenmeden 30'una gelen kişinin çok gecikmiş olduğuna inanıyorum. Sonuçta bir evlilik olucaksa direk çocuk yapılmaz ki ! En az bir 3 yıl karı-koca ilişkisi olmalı. Birbirlerine ayırmalılar vakitlerini. Gezmeliler eğlenmeliler. Çocuk her halükarda kısıtlıyor. Şimdi 25 yaşında evlenen kişi 5 yıl gönül eğlendirse sonra da 30larında çocuk yapsa. Hem daha istekli olur daha iyi bir ebeveyn hem de maddiyatı ayarlar. Sen ise bu 5 yılı boş geçirmişsin şimdi evlensen bile giden gitti. Dönüşü de yok ve bence bu noktadan sonra direk çocuk yapıcaksın. Oyüzden artık geçen zaman sana fazla şey kaybettirmez, kaybetmişsin kaybedeceğini. Oyüzden fazla sıkma canını.
ben 25 yasindayken uni bitmis, ailemin yaşadığı yere tasinmis is ariyordum ve bir arkadasim dahi yoktu orada devamli evdeydim
Yani hayallerle hayatlar her zaman planlandigi gibi olmuyor
boyle öğütler veren insanlar, belli bir tecrube, yasanmislik ve pismanlikla konusur ama sizin yasiniz o kadar buyuk değil gibi geldi üniversitede oldugunuz hesaba katilirsa
dolayisyla yasanmadan ileriki yaslarla ilgili verilen ogutler sadece hayal dusunceden ibarettir
Mesela bana 40 yas buyuk geliyor on yil sonrasi icin plan yapamiyorum
Ülkemizde bu algı cok fazlaEvlilik bekarlara cok hoş cok cazip geliyor ama boyle ruya gibi bir sey degil. Bilmiyorum bence evlenmediginize bu kadar uzulmeyin, evlendiginizde bir sulalenin daha sorumlulugunu almak cok da ozenilecek bir sey degil. Yani mutsuzlugunuzun cozumu evlenmek degil cunku evliligin de cok sıkıntıli yanlari 'var'. O zaman hayat daha kolay olmuyor.
He ben demiyorum ki kimse evlenmesin. Ama evvela kendiniz mutlu olun hayatta. Sonra yolunuz kalbinizin isinacagi biriyle kesişirse ne âlâ. Evlilik= mutluluk degil.
Nisanliyken kedi köpek gibi olanlar, nasilsa evlenince duzelir ayni eve girince mutlu olacağız saniyor mesela
Insan önce kendini mutlu etmeli
Ben o egitimleri cok seviyorumben de senden iki yaş fazlayım ve bekarım. çok bekarım. besbekarım
bak memurmuşsun. kurum içi eğitimleriniz olmuyor mu? hani farklı şehirlerden toplanıp tek bir yere eğitime gelen. bu şekilde tanışıp nişanlanan bir kız tanıyorum. ama kısmet işte. nerden geleceği hiç belli olmuyor. umudumuzu yitirmeyelim
Cok farkli insanlar taniyorum ve her ilde gidecek bir kapim oldu bu eğitimler sayesinde
Bu arada besbekarim kismina cok guldum
Ve itiraf ediyorum yorumu yazanin sen olduğunu simdi farkettim