30 yaşına gireceğim hala hayırlı bir kısmet bulamadım.

27 yaşında henüz mezun olmuş, iş bulma aşamasına geçmeniş ve askerliğini yapmamış kardeşim var.
31 yaşında devlet memuru kuzenim var.
Talipleri bekliyoruz
koalina ile izdivaca hoşgeldiniz

Aynen iste, dogru kisinin denk gelmemesi.. Yoksa vakit bulamamak degil..
Rabbim hepimizi mutlu olacagimiz kisiyle karsilastirsin en yakin zamanda..
amin canim insallah

Cok guxel olur ya bizde zaten elti olmayi cok istiyoruz degilmi @ipeqbojuqu ondan sonrada bdv de gelsin @ipeqbojuqu ile @EvvelAhir elti konulari
hee simdiki karsilikli sohbetinizden sonra bir de elti atismasi okuruz artik

karakter olarak benzer yonlerimiz var ben de ikinci universite olarak okudugum iki yilligi mühendisliğe tamamlamayi planliyorum dgs olursa
ama ben yazdıklarında "evlilik maksadıyla tanisilan" erkeklere karsi bir duvar ördügünü düşünüyorum
kendin gibi ol, yani normalde arkadaslarinla nasılsan yeni tanistigin insanlara/erkeklere de oyle ol
Bir de bastan soguk olmak bazen iyidir, ortami gozlemler ve ona gore sekil alirsin bunu ben de yaparım bazen
Fakat bu soguk tavrı uzatmamak gerek
Yastan mıdır bilmiyorum ama artık toplum icinde icimden geldiği gibi davranıyorum, insanlar ne der, aman rezil olur muyum, hakkimda şöyle düşünürler mi diye hesap yapmıyorum
el.ne der diye taka taka kendimiz olamıyoruz
Begenen en yalın halimle, olduğum gibi begensin diye düşünürüm

iste bu da sorun aslında
neden böyle oluyor biliyor musun? Ilk izlenim... ben de bir insan hakkinda ilk tanistigimda ne hissedersem o kisiyle olan iliskim boyunca bu gecerli olur
mesela soguk gorunen ama benim hosuma giden biri omurluk dostum olabilirken, cok tatli konuskan olup hoslanmadigim kisiyle de yıldızım barışmaz bir türlü
Bu benim icin gecerli bir durum ama insanlar cogunlukla, ilk izlenimle kisiyi degerlendirir yani guler yuzlu isen, akillarda oyle kalirsin ve insanlar senden o enerjiyi aldığı icin arkadas olmak isterler ama soguk durursan insanlar da uzak durma eğilimi gosterir
Sen hosuna gitmeyen sohbetlerin olmadığı ortamlara tahammül gostermek istemiyorsun anladigim kadariyla
haklisin aslinda ama maalesef toplumun büyük bir kısmı bu kadar derin dusunerek kurmuyor çevresini
Çünkü boyle secicilik, insani yalnız bırakır toplumdan izole olursun
Kendi net karakterin elbette olsun ama bu seni toplumun icine girmekten alikoymasin

Evet haklisin ben de son zamanlarda bunu hissediyorum yani biri olsun, paylasimlarin olsun ve bu kisi hayatinda ozel bir yer kaplasın istiyorsun anlıyorum seni
Ama bunun icin sen de biraz adim atmali ve insanlara karşı hosgorulu olmalisin
bu abi kendiyle celismis sanki
yani kendisi de 30+ yasta biriyle birlikte
o kadın aman evleneyim kafasiyla mi bu adamla birlikte yoksa karsisina cikan bu adama asik mi oldu bilemiyoruz dolayisyla kendi söylediği ile yaptigi celiskili

neye gore kime gore ve ne kaybetmis? Yasiniz 30 un ustunde ve bu dediklerinizi yasadiniz, tecrübe ettiniz de mi bu genellemelere vardınız ?
ben 25 yasindayken uni bitmis, ailemin yaşadığı yere tasinmis is ariyordum ve bir arkadasim dahi yoktu orada devamli evdeydim
Yani hayallerle hayatlar her zaman planlandigi gibi olmuyor
boyle öğütler veren insanlar, belli bir tecrube, yasanmislik ve pismanlikla konusur ama sizin yasiniz o kadar buyuk değil gibi geldi üniversitede oldugunuz hesaba katilirsa
dolayisyla yasanmadan ileriki yaslarla ilgili verilen ogutler sadece hayal dusunceden ibarettir
Mesela bana 40 yas buyuk geliyor on yil sonrasi icin plan yapamiyorum

Ülkemizde bu algı cok fazla
Nisanliyken kedi köpek gibi olanlar, nasilsa evlenince duzelir ayni eve girince mutlu olacağız saniyor mesela
Insan önce kendini mutlu etmeli
Ben o egitimleri cok seviyorum
Cok farkli insanlar taniyorum ve her ilde gidecek bir kapim oldu bu eğitimler sayesinde
Bu arada besbekarim kismina cok guldum
Ve itiraf ediyorum yorumu yazanin sen olduğunu simdi farkettim aaa lisabel yazmis dedim

Tabiki secici olmak gerek aile buyukleri iste insan gencke anne baba soxuyle hareket ediyor

Kaç yaşındasınız? Ve kaç senedir berabersiniz?

21 Yaşındayım, 3 senedir beraberiz

Fazla uzağa aldın görüşlerimi. Ben 80 yaşımda bulsam sevdiğimi 80 de evlenirdim. Ben asla 30unda evlenme demedim. Ben geç kaldım denilecek zamanı geçtiğini, artık hiçbirşey için geç olmadığını ve zamana artık takılmamasını söyledim.

Geç kaldıktan sonra ne kadar geç kaldığın önemsiz dedim bir nevi.

Kaybetmişsin kaybedeceğini derken konu sahibine??Neyi kaybetmiş ki..

Sadece evlenmek için evlense,2 çoçuğu olsa ne olacak..Sevmek ve sevilmek yoksa 10 tane çoçuğun olsa da boşş..

Evlilik,çoçuk için mi yapılıyor sahi??Sen ,sadece anne olmak için evlenir misin?

Evilik,hisle ve aşkla yapılır.

Sevdiğin adamla bir ömür geçirmek ,onunla yaşlanmak için. Çoçuk,bunun bir meyvesi sadece.Amacı değil.

Amaçla ,aracı karıştırma bir zahmet.

Bekarsın,çalışmıyorsun..Üniversite mezunu evde oturuyorsun.

Tabiki ilk amacın,evlenmek ve çoçuk yapmak olacak..

Keza geriye bir şey kalmamış..

Konu sahibi,işini gücünü oturtmuş,asıl şimdi evlilik vakti.Hatası da yok,gecikmişliği de..

Aranız da nasıl bir fark olduğunu fark ettin mi sen de..

Tahmin ettiğim yaşlardasin
Çok normal şu an ilişki uzmanı gibi evlilik uzmanı gibi yazman daha ayaklar sağlam yere basmıyor. Her istediğim oldu diyebileceğin kadar uzun bir ömür de yaşamamışsin. Ve üstelik senden oldukça büyük dertli bir insana yaşından da boyundan da büyük laflar ediyorsun.
Ben de o yaşta ciddi bir ilişki yaşıyordum üniversite hayatımız boyunca hayaller kuruyorduk evlenecektik falan ama o aşk bitti ikimizde de. Belki siz basarirsiniz bilemem ama çocukluk aşkını yaşadığın gencecik olduğun bir yaşta bu kadar iddialı ve uzman kişi gibi yazman hoş değil.
Yazdığının amaci ne olursa olsun hoş değil. Zaten geç kalmışsın daha da geç kalsan ne olur gibi bilmiş bir yorum için çok ufaksın ve tecrubesizsin. Ama en önemlisi bu tip bir konuya yapılmaması gereken bir şey yazdığın için tepki aldığında hatalı yazdığını kabul etme erdemin olmalı çünkü karşındaki insanı kırmış da olabilirsin.
Hala anlamayalar inatla ben 25te evlenirim gezerim tozarim tam çocuk dediğimde de olur diye diretiyorsan da artık çocukluğuna vermekten başka çare yok.
Daha ergenlikten çıktığın üç sene olmuş bu kadar sert ve hayatı en iyi ben bilirim diyerek kendinde büyük insanlara tepeden tepeden yazman cidden cocukca ve densizce duruyor.

+1

Birinizde doğru düzgün iyi niyetle okuyup anlasın ya ! Evlenmek çocuk için mi dedim ben ? hissiz evlilik olmaz ! Ama 35 yaşında çocuk yapsan, sen 59 dayken o 24 oluyor. 55 e çıkarmıyız belli bile değil. 30 da yaparsan 29 oluyor ve ölmeden en azından çoktan çocuğunun kendi ayaklarında durmasını sağlıyorsun. O yüzden 30 da evlenenler bundan hızlı çocuk yapar. Bilin bunları ya. Buna dayanarak evlenir evlenmez yapar dedim.

Hayat o basit matematik formullerinde değil. Benim annem beni otuzbirinde kucağına almış aşk evliliği yapmışlar babamla. Babamı ben çocukken kaybetmiş dediğin gibi gezmiş tozmuslar ama hayatın tadını çıkaramadan olmuş kocası. Ha şimdi bekar hala 36 beden tas bir sarışın ve hayatını yaşıyor geziyor sana göre yaşlı ama her gören bayılır enerjisine
Kayınvalidemse 50yasinda daha gencecik. Genç anne olmuş. Ama hayatı yaşamayı bilmeyen çocuklarına hayatını endeksleyen bir kadın.
O yaş farkı kayınvalidemle daha az ama kuşak farkı onla var aramızda annemle kuşak farkım var güya ama kanka gibi gezeriz.
Hayat o saçma sapan hesaplarda değil
Daha hayatı bilmeden buradan atıp tutmak.

Peki. Haklısın kabul ediyorum. Benim densizliğim vesilesiyle birsürü hayat çıktı ortaya. Ve ben şimdi yanlış olduğuma göre konu sahibi beni kaile almasın Bu çıkan hayatlar ona umut olur umarım. Biraz hayatın içine atsın kendini. Gerekirse geniş özellik girerek bulunan sevgili siteleri de var. Onları da denesin. Bir akrabam öyle çok güzel bir yuva kurdu. Umalım da öyle olsun.

21 yaşındasın daha,bir sevgilin var..O da 25 te okulu bitirecek de seninle evlenecek.?? ( üniversiteden önceki sevgilimle,üniversite bitince ayrılan biri olarak diyorum)

Garantin var mı buna?

Bitirdi ama seninle evlenmek istemedi.Yollarınız ayrıldı..Ondan sonra başka başka insanlar girecek hayatına.

Tabii sen de 24-25 yaşına gelince dünyanın şu an baktığın yerden göründüğü gibi olmadığını anlayacaksın ne yazık ki.

Kriterlerin ve beklentilerin aslında gerçek isteklerin ortaya çıkacak.

Kimin de mesleğe,kimin de kariyere kimin de tipe vs takılacaksın.

Karakteri oturtmak dedikleri durum var ya,işte onlar bu yaşlarda oluyor.Bir bakmışsın eleştirdiğin yaşa gelmişsin..

Hepimiz ilk sevgilimizle evlenseydik ya da sevdiğimizi sandığımız insanlarla,buradan sana bunları yazıyor olmazdık.

Cevap verdiğin insanlar,senden yaşça büyük ve tecrübeli insanlar.
O iş öyle senin dediğin gibi olmuyor .
Hayat cahili olduğun için,oradan bilir bilmez konuşuyorsun.

Teşekkür ederim canim. Rabbim isteyen herkese nasip etsin.

Oyle de olmuyor ki..Hele belli bir yastan sonra herseye herkese gec kaliyorsun..Senden cok kucuk oluyor etrafindakiler..15 yas olacak kadar .8 yasa tolere ediyorum hadi..Yasitin yasli oluyor,begenimi kazanamiyor genelde benim...O da kalirsa yasitin bosanmis bulursan....Birkac yas kucuk hos genc biri cikmiyor karsina..

Bak var calistigim yerde aslinda.Ben ilgilensem ilgilenecrk. hos biri.Ama ben ilgilensem.Bir de kiz arkadasi varmis.Ama tatminkar degil gibi benden yuz bulsa olur benle..Ama kiz arkadas edinmis ben ask acisi cekerken dikkatimi cekmiyordu
Simdi cekiyor ama ne fayda.
Ustelik yakin arkadasi brnden hoslaniyor biraz da oylesine ucbes gorustuk yakin arkadaaiyla .Mundar oldum onun yuzunden .Olmazki artik.Ben buni nasil onceden farkedip tavlamadim.Yanina gide gele olurdu bu benle.Artik erkekler tavlamiyor galiba..Cekindi belki sirket elemani oldugu icin..

Son düzenleme:

Haksızım diyince de boş konuşmak senin ne haddine ? Hayat cahili oldup olmadığıma sen karar veremezsin. Tecrübeyle olacak şey değil bu. Her yorumun olumlu olması mı lazım ? ozaman aldatılıyor muyum diye sorana da yok yok mu diyelim ? Arkadaş gayet de geç kalmış 'BANA GÖRE' ve fikirlerimi istediğim gibi hakaret içermeden dile getirebilirim. Kimsenin hakkını ihmal ettim mi ? Hayır. Ozaman benim yorumum da bir yorumdur. Bütün yorumlar tekdüze mi olmalı ? Ölüm döşeğindeki adama aşık olan kıza iyileşir dediniz, ben ölür kendini hazırla dedim. Ne oldu ? Öldü. Gerçekler keskindir Ha benim gerçeğimle sizinki uyuşacak diye bir şart ta yok. Ama sen kim olursan ol, ister ilah ol bana hakaret edemezsin. Bana hayat cahili demeden önce hoşgörü fakiri olduğunun bir farkına var. Sonra kendini bil. Benden büyük olman bana hakaret etme yetkisi vermiyor sana. Bunları bil. Bu brnim fikrim ve istediğim gibi de dile getiririm hanımlar !

O Yorumuna degildi ki O cvp..Onceki yorumuna yapmis baksana...Son yorumumu oku diyebilirdin...

Gerçekler keskinmiş:))

21 yaşında kalkıp 2 çoçuklu anne gibi konuşursan bu lafları çok duyarsın sen.Keza sana hakaret eden yok,bir yolda giderken tüm arabalar üstüne doğru geliyorsa,ters yönde olan sensin demektir.

Senin sorunun ne biliyor musun ne,bilmiş bilmiş konuşmak..Ne gördün ne yaşadın da ne konuşuyorsun diye sorarlar adama.
Yok yorummuş,yok kendi fikrinmiş, Burda herkes fikir söylüyor da niye bir tek sen böyle taşa tutuluyorsun?Çok mu doğrusun da ondan mı??Hayır.Bazı şeyleri biraz sindir ..Hazmetmeyi öğren.

Akıl fırtınası yarattığını sanıyorsun,kendinden büyük laflar ederek.
Seni ciddiye alıp,yorum bile yazmayacağım artık.
Haydi selametle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…