30 yasında bekarım buna uzuluyorum dıyenler????

• Konu Sahibi Konu Sahibi mav
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Niye emziremesin gogsu yok mu? Sut gelmesine gerek yok, onceki mesajimda yazmistim zaten

Ama hem doğrurmamış olacak hem de sütünü emzirmemiş olacak..Sütü gelmeyenler var ama onların kendi kanı.Yada sütünü emizirmiş olacak..Ben böyle biliyorum.Daha fazlasını da araştırmadım.

Kızlar Allah hepinizin gönlüne göre versin hepimize hayırlı eş nasip etsin, ben hep şunu düşünüyorum evlenip boşanan aldatılan dayak yiyen yada eşinden sevgi görmeyen eşi ayrı yatakta yatan sürekli kavga gürültü olan evlilikler var böyle olup hayatımız zehir olacağına hiç olmasın ama Allah hayırlısını iyisini nasip etsin ömürlük hatta sonsuz olsun ahirettede sürsün hayırlısını isteyelim.

Ben bir yerde okumuştum notlarımdada kayıtlı "Ashab-ı Kiramdan bir zatın Peygamberimize (s.a.v.):Falan kadınla evlenmek istiyorum, dua buyurun demesi uzerine, Peygamberimiz (s.a.v.): Eğer sana, İsrafil, Mikail, Cebrail, ve Hamele-i Arş, (A.S.) dua etse, aralarında ben de bulunsam, gene sen ancak senin için yazılan kadınla evlenirdin. (Ramuz:357/9)"

Bu evleneceğimiz kişiyi seçemediğimiz zaten belli olduğu anlamına geliyor eğer bu söz doğru aktarılmışsa bizlere, ama bazı hocalarda evlilikte irademiz etkili olduğunu seçimi bizim yapıp bununda bir imtihan olduğu söyleniyor sanırım biz mi seçiyoruz seçemiyormuyuz bilen yok gibi:)

En iyisi dua etmek sabretmek herşey imtihan bu dünyaya imtihan olmaya geldik, asıl yurt ahiret yurdu bunlar ayetlerdede geçiyor kızlar isyana düşmekten Allah bizi korusun bu dünyadaki herkes iyiyle ve kötüyle imtihan ediliyor sabredersek Allahtan istersek eminim Allah bizi hoşnut kılacak. Heryerde geçer Hz meryemin evlenmemesi ama kendisi Allahın en sevgili kullarından biri iffetiyle namusuna düşkünlüğüyle.

Hepimiz bu dünya işlerine düşmüşüz hep dünyalık şeylere üzülüp kendimizi yıpratıyoruz ama 1 dakika sonramızın bile garantisi yok yarın ölsek ne olacak geniş pencereden bakmamız lazım o laf eden elalem anca konuşsun dursun zaten neyin kafasını yaşıyolar acaba:)

Allah hepinize(hepimize) hayırlı eş nasip etsin tez vakitte (amin) :)

Çok manevi bir yorum oldu kusuruma bakmayın inanmayanlara saygım sonsuz

Son düzenleme:
ben aşık olarak ve severek evlendim
ama aşık olmadan da evlenilebileceğine ve mutlu olunabileceğine inanıyorum
30 yaşından sonra aşık olmak, nefesinin kesilmesi vs bana abartı geliyor
görücü usulü evlenip, mutlu olan arkadaşlarım var
insanın kendi evinde,kendi yuvasında, huzurlu olması gibisi yok
her şey gönlünüzce olsun

Niye? 30undan sonra insan aşık olamıyor mu?

İnsanların tercihine göre mi aşık olma yaşı? Yani bize soruluyor mu?

İnsanların sahip olduğu şeylerden dolayı, sahip olamayanlara tepeden bakmasını hiç doğru bulmuyorum.

hayır canım 91 liyim sen pekiii
9 yaş büyüğüm senden.

bu çok kişiden kişiye değişebilecek bir kavram ama ; mutlu bir evliliği olan evliliği tavsiye eder güzel bir şey der , mutsuz evliliği olanda bekarlık sultanlık der
aynen öyle...

bekarım.. 26 yaşındayım ne doktorlar ne mühendisler hesabı benim
ben senin sevdiceğin var zannediyordum. Dua konusunda dua istiyordun sanki evlenebilmek için. karıştırıyor muyum acaba

İmzamı atarım altına. Düşüncelerimi yazmışsın.

Müzmin Bekarlar konusunun müdavimi Gülümsün

Son düzenleme:
Evde kaldim diye uzulmuyorum da anne olmaya cok gec kaldim diye bütün uzuntum hayatta en cok istedigim şey di
Ben de.

Ben de bazen bu yaşta sonra aşık olur muyum? Ayaklarım yerden kesilmez ki? falan filan diyorum.
Olurum inşallah değil mi?:26:

aman boşver cnm artık 40 45 e kadar anneliğin yolu var doğru ve hayırlı kısmet versin allahım tüm bekarlara...
Bu kadar da geç olmasın tabii. Babaanne torun gibi olmayayım çocuklarımla...
Amin! Rabbim hayırlısıyla gönlümüze göre versin inşallah.

Demek istedigim insallah olursunuz ama bunu beklemeden, yasamadan da mutlu olabilirsiniz. Bu yuzden asik degilim diye firsatlari kacirmayin derim

Asik olmadigin bir erkek niye firsat olsun? Firsattan kastiniz evlenilecek erkek mi, efendi, duzgun, maddiyati iyi vs vs vs.? Sirf duzgun diye biriyle iliski yurumuyor maalesef, ben gecmiste bu hatayi yaptim ve bir daha yapmak istemem. Terk eden taraf ben oldum, ama adam cok uzulmustu. Onu uzdugum icin ben de kendime lanet etmistim, cok iyi bir insandi. Yani ne istedigim konsuunda hayat fikrim kesinlesti ama bu bana cok pahaliya patladi, bir baskasinin gunahina girdim.

Bence her yasta asik olunabiliyor, neden olmasin? 32 yasinda tanidigim bir hatun abla var, bu zamandan sonra evlenemem diye parasini sacip savurmus, yemis icmis gezmis ama birikim yapmamis Evlenecegi erkek karsisina 32de cikti, evlenirken gelinlik almaya zor para buldu

Demek istedigim insallah olursunuz ama bunu beklemeden, yasamadan da mutlu olabilirsiniz. Bu yuzden asik degilim diye firsatlari kacirmayin derim
Hımmm!
Yok. Tabii ki durup bunu beklemiyorum. Bir yandan hayatımı yaşıyorum. Çok şükür. ;-)

Siz hamilesiniz. hamilelerin duası kabul olur , derler. bana dua eder misiniz?

Bak bu hatunun durumu bana umut oldu. Demek ben de aşık olabilirim. 31 yaşındayım da.

Anliyorum. Cevremde asik olmadan evlenip cok mutlu olanlar da var , asik olup sonradan mutsuz olan da. Insallah cok mutlu olursunuz bir dahaki evliliginizde

Hımmm!
Yok. Tabii ki durup bunu beklemiyorum. Bir yandan hayatımı yaşıyorum. Çok şükür. ;-)

Siz hamilesiniz. hamilelerin duası kabul olur , derler. bana dua eder misiniz?

Ederim tabi ki. Ben de gec evlendim. 30a yakin bir yasta. O yuzden hepinizi cok iyi anliyorum. Hani beni bunlari yasamadi sanmayin diye soyluyorum 😊 Ben de yillarca tek basima yasadim.
ilk yil kavga gurultu cok oluyor bu arada. Bunu da belirtmek isterim

Ben de dua isterim

Biri eksisozlukte ask hakkinda sunu yazmis: Karma diye bir sey var, ne ettiysen onu bulursun. Efendi erkeklerin ahini almayin.

Bu adamin ahi yuzunden mi ben bu durumdayim acaba

Ya hiç evlilik meraklısı olmadım da şu anne olmak enfes bir şey bence.
Ben bunu yıllardır yaşamak istiyorum.

Yoksa bu yaştan sonra cidden evlilik çekilmez geliyor bana.
Ve tabii ki ilk zorlayıcı uyum gerektiren bir yılı biliyorum. Hatta çevremden duyduklarımla kitap yazacaktım bir ara neredeyse.
"Evliliğin ilk yılı" diye

Son düzenleme:
Ben de dua isterim

Biri eksisozlukte ask hakkinda sunu yazmis: Karma diye bir sey var, ne ettiysen onu bulursun. Efendi erkeklerin ahini almayin.

Ben kimsenin ahını almadığım gibi ah ettiğim kişi şu anda evli mutlu iki çocuklu.

Buna ne buyrulur?

Ben de dua isterim

Sanmiyorum. Kadinlarin ahini alip da sefa suren cok erkek var
Ederim tabi ki.
Siz yurt disindaymissiniz . Avrupa ise orda hayat bekar ve yalnizken eminim daha kolaydir. Burdaki baski yoktur. Cocuk demissiniz. Bence sizin icin zor olur yani esim olmadan ben kalkamazdim bunun altindan ama aileniz destek olacaksa olabilir

bende dua ıstıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…