mutluluk kayanagı kıme gore degıl kıme gore oyle evlılık ısteyen ıcın mutluluk kaynağıdır ıstemeyen ıcın degıl yanı bu arz talep meselesı... bekarken mutlu olunur dıye bı kaıdede yok
ben de 29 yaşındayım ve bekarım.. ve ben de sevdiğim sevildiğim bir insanla hayatımı paylaşmak, kendi ailemi kurmak için dayanılmaz bir özlem duyuyorum..zaman zaman bu duygumu dile getirdiğimde amaaan bekarlık sultanlık boşver tadını çıkar diyen arkadaşlarım oluyor çevremde. ve evliler! sen niye evlendin o zaman bekarlık sultanlıksa? hayır bunu söyleyenin mutsuz bir evliliği olsa anlarım. ama evliliğin getirdiği bütün nimetleri sonuna kadar kullanan ve her türlü rahatı yerinde olan insan bunu söylüyor. çok samimiyetsiz buluyorum bu tavrı..o yüzden artık mümkünse bu tarz insanların yanında tek kelime etmiyorum.
bir de şunu eklemeliyim ki evlilik doğru insanla yapıldığında çok tatmin edici bir kurum. ve yapılan araştırmalara göre evli insanların bekarlara göre hayattan daha çok zevk aldıkları ve mutlu oldukları saptanmış. ama gel gör ki o insanın karşına çıkması kısmet, bazen de bir mucize. bakalım bizi de bulacak mı..
her şeyin hayırlısı..
Kismet konusuna ben de katiliyorum, yani katilmamak elde degil. Bu isin kismet oldugunu iyice anladim.
Madem bekar olmak daha iyi, bosansinlar o zaman?! Coluk cocuk olmadan , kukumavlar gibi her gun, her gece yalniz olmak daha mi iyiymis yani?
Ben de 27 ve bekarim, artik usandim beklemekten.
Mutluluk pastasi insanliga adil olarak dagitilmamis bence, evrende adalet diye bir sey yok.
Bir arkadaş var,evli,çocuklu ve gerçekten mutlu.Yaşıtım.Öğrencilikten kalma arkadaşım.
Ben orta yaşa yaklaşmış,boşanmış,cocuksuz.
Bazen nasılsın diye sorduğunda sıkıldığım bir şey varsa söylerim,her zaman da söylemem çünkü anlamıyor..Bir iş sıkıntımdan bahsettim,stresli bir meslek benimki.
Artık mutlu olmayı öğren yolun yarısı kaldı dedi..Sürekli der zaten.Canımın sıkkın olduğunu dahi duymak istemez ,sıkılır..
Ben de sen mutlu olursun tabi,hem öğretmensin hem evlisin hem çocuklusun dedim ilk defa..
Hemen klişeleri söyledi.''kocasındna dayak yiyen vs..
Bunu onlar söylediğinde inandırıcı olur dedim.Sen söylediğinde inandırıcı olmaz.Ki onlar da bezginfir muhakkkak..
''Sen de evlen artık ,armudun sapı üzümün çöpü,yaşın 40 geçti mi dizlerine vurursun dedi.''vs.dedi halimi bilmez gibi..
Bul ozaman ''dedim..
Yok dedi,senin kriterlerin keskin.Öğrencilik yıllarında bazı önem verdiğim şeylerden bahsediyor olmalı ki;14 yıl geçmiş.Ozamankiyle şimdiki bir mi_?
Yok dedim:İçim ısımsın,iyi biri olsun,biraz da maneviyatlı olsun yeter,iş bile sıkıntı değil''dedim..
Yaşamayan anlamıyor bir de ahkam kesmesi kolay oluyor.Yaşayanın ahkamı inandırıcı olabilir sadece..O da herkesin gücü farklı..Neyse..Güçlü olmaya çalışacağız..Kendimiz tek başına yeteceğiz..
Vallahi ben her aksam , her gun yalnizken dinimiz mi gelip benimle oturacak? 70 yasina geldigimde etrafimda cocuk-torun olmasini mi tercih ederim , yoksa dinden cikmamis olmayi mi dersen 1.yi tabi ki.Cocuk ozlemiyle kavruluyorum, yolda her gordugum bebege donup 3-5 kere bakiyorum, cocuk ozlemimi de mi dinimiz giderecek?
Biyolojik gercekler de var, ne yapayim ben de cocuk sahibi olmak istiyorum. Dinimiz icin ruhsal ve biyolojik ihtiyacim olan cocuk sahibi olmayi nereye kadar baskilayabilriim ki? Duzgun bir insanim, ibadet ederim, karsiliginda dinimiz bana getirip bir bebek verecek miymis?
Bilmiyorum gerçekten.... Bunlar kafa karistiran konular .hepimiz kendi capimizda söylede boylede diye savunuslarda bulunuyoruz ama gerçek nedir ben halen aradayim:) şüphesiz ki rabbimiz alnimiza en doğru olani yazmistir her konuda.ancak benim iradem etkilimi? ---- deilmi ? Halen tatmin olamiyorum kizlar ya :)))
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Bunu bende dusunuyorum.Yalniz nine gibi olmayacagim kesinlikle. :26:
Vallahi ben her aksam , her gun yalnizken dinimiz mi gelip benimle oturacak? 70 yasina geldigimde etrafimda cocuk-torun olmasini mi tercih ederim , yoksa dinden cikmamis olmayi mi dersen 1.yi tabi ki.Cocuk ozlemiyle kavruluyorum, yolda her gordugum bebege donup 3-5 kere bakiyorum, cocuk ozlemimi de mi dinimiz giderecek?
Biyolojik gercekler de var, ne yapayim ben de cocuk sahibi olmak istiyorum. Dinimiz icin ruhsal ve biyolojik ihtiyacim olan cocuk sahibi olmayi nereye kadar baskilayabilriim ki? Duzgun bir insanim, ibadet ederim, karsiliginda dinimiz bana getirip bir bebek verecek miymis?
Hemen anlatayım canım, özetlemeye çalışayım.
Benim flört anlamında bir kaç görüşmem oldu ilki uzun süreli olup hayal kırıklığı ile severek bitti.
Bunun ardından daha katı biri oldum aşka dair.
Sonrakiler kısa tanışmalar ve uyumsuzluklarla bitiş şeklinde ilişki denemez.
Birinden çok hoşlanırken aramızda mesafe vardı o dönem babamı kaybettim ve ondan beklediğim ilgiyi göremedim.
Bu noktada bana aşık, benim hiç aklımda olmayan, ilgimi çekmeyecek biri olan ( eşim)
hayatıma girdi. Benim yanımda oldu bu kötü dönemde.
Dedim ki değer görmek ne güzel şey..
Sevilmek, zor gününde yalnız bırakılmamak..
Kapıdan kovsan bacadan girerim diyen birinin gerçekten tüm kaprislerine alttan alması..
Ben artık sıraya koyar en iyisini seçerim erkek milleti değil mi diye kahkaha atarken
dolu dolu gözleriyle bana sessizce, erircesine bakan bu adam..
Dedim faat daha belanı mı istiyorsun? :)
Bir şans ver ölür müsün be diyerek bu aşka tamam dedim..
Tamam deyince bir daha yeter diyemedim.
Her deyişimde bana yapışan, ille sen diyen eşim vardı hayatımda çünkü.
Doğrusu o benden çok sevdi..Ben zamanla sevdim. Onun bana bu kadar bağlı olmasını sevdim..
Mesafeye dayalı, oldukça sorunlu, özleme bağlı bol kavgalı, sancılı 2,5 yıl ardından evlendik..
Her şeyimizi kendimiz yaptık. Çok sorunlu bir kp e sahibim bunu bana söylemişti zaten.
Her şeye karışır ama karıştırmam her şey bizim istediğimiz gibi olacak demişti.
Bana sen yetersin diyen adamın beni üzen ailesi karşısında susabildiğini gördüm..
O buna büyüğe saygı dedi, sus dedi, duyma, dinleme, görme ve unut dedi.
Hep bana dedi yani..
Bir an evvel evlenelim yetti sensizlik diyen adamın bencilce bensizliği seçtiğini gördüm.
O buna mantık, şartlar,bizim için dedi.
Ben sözünde durmama, bencillik, hani aşk dedim.
Evlilik öncesi verilen sözlerin unutulduğunu gördüm.
O dönem senin yaptığın fedakarlıklara teşekkür eden adamın zaten yapmalıydın seven insan öyle yapar dediğini gördüm.. :)
Seni yaralayıp ben ne yaptım diye isyan eden adam gördüm.
O adam ki it gibi kapımda yatardı bırakma diye.
Bana yemek yerken bir elinde kaşık yazan, wcde yazan adamın
Beni terbiye etmek için 20 gün aramadığını gördüm.
Neler gördüm neler..
Sonunda bir kaç özürle, evlilik bu biter mi öyle kolay?
Dövdüm mü? Aldattım mı? Kumarım mı var kahvem mi? Sigaram mı?
Sadece sen varsın. Bir de ailem onlar da ailem kötü de olsa saygı duymak zorundasın hatta sev.
Sevgi yumağı olalım herkes, her şey güzel olsun ( zorla ) hadiii sarıl deyip hemen her şeyi unutup sarılmanı bekleyen adam gördüm..
Her evlilikte oluyor böyle sorunlar bu ne ki diyerek senin gözyaşlarını, yaranı basit bulan adam gördüm..
Canım benim eşim çok ilgilidir hala.
İş yerinde defalarca arar. Beni ihmal etmez. Aramıyorsa küsüz, kavgalıyızdır.
Bensiz gezeyim, tozayım istekleri hiç yoktur.
Arkadaşı arasa çıkalım, buluşalım dese tamam demez bakarız der benden onay bekler.
Ben onsuz planlar yaparım yalan değil.
Benle gezmek ona yeter, fazlasını istemez.
Evini çok sever.Kahve falan bilmez. Sigara, alkol kumar tadına bakmamış..
İyisini de doğrusunu da söylerim Allah'tan korkarım.
Sorumluluk sahibidir, borç, hesap bilir ben hiç bir şeyi düşünmem bilirim ki o düşünür.
Benden daha düzenlidir. Benim çorabımı yerde görmeniz mümkün onunkini göremezsiniz.
Yani hizmetçi gibi hissetmem çünkü kendi işlerini fazlasıyla yapıyor üstelik ev işlerinde yardımcı da olur..
Yemek için bir gün kalbimi kırmadı. Her şeyi yer. Sesini çıkarmaz. Yorgunluğumu anlar.
Bana gerçekten sadıktır. Şakasını bile görmedim.
Film izlesek ne güzel kadın dimi derim beni ilgilendirmez senden başkasının güzelliği der kapatır, uzatmama izin bile vermez.
Evde küçük notlar bırakır, romantik. Bulurum ve sevinirim.
Gelelim kötüsüne...
İnadından 20 gün aramaz.
Bir özürle hemen affedilmek ister.
Her şeyi unutmamı bekler ben tersine aşırı kinciyim.
Ailesine karşı pasif. Saygı adı altında üzülmeme göz yumar.
Abisinin, kardeşinin, babasının haddini bilmezliklerine karşılık sadece duyma, takma unut der bana..
Bana der yani onlara bir şey diyemez.
Şehir konusunda inanılmaz bencil...
Farklı şehirlerde büyüdük, yaşadık tercihlerimiz farklı.
Benim yaşamak istediğim şehire öcü muamelesi yapıyor ve bundan nefret ediyorum.
İstediğim şehirde yaşayamayacaksam, ordan ev sahibi olamayacaksam ne için para kazanıyorum diyorum mesela..
Bu kötü özellikler için ayrılık çok düşündüm nerdeyse bir yıl..
Bana herkes saçmalama dedi genel anlamda çok iyi bir eş dediler..
Ben de burada neler okuyorum doğrusu daha kötüsüne bakıp çok şükür diyorum.
Daha iyilerini görüp benim niye öyle değil diye sinir oluyorum..
Buyur çık işin içinden..
Gelelim şimdiki aklım olsa kısmına :)
Kesinlikle kendi yaşadığım şehirden, o şehri seven biri ile evlenirdim.
Aman ailesiyle mi evleniyorum diye düşünmezdim Annesi babası kötüyse gerçekten uzak dururdum.
Çok büyük huzursuzluk sebebi emin ol aşk falan hikaye oluyor.
Ve aşk uğruna, sevgi uğruna maddi, manevi hayallerimden fedakarlık yapmazdım.
Çünkü hepsi unutuluyor ve yapmalıydın diyor adam sana sonra :)
Uzun yazdım hakkını helal et..
Bana çok aşık. Aynen böyle düşkün biri vardı. Bi da böylesini bulamam diye denemeye karar verdim. Sevmek için çok uğraştım. Ama olmadı. Sonra evlendi. Karşıma çıkan diğer erkeklerin ne kadar ilgisiz olduğunu görünce. Onu kaybettiğim için çok üzüldüm. Hala daha yanlış mı yaptım diye düşünüyorum ara da. Ama şunu da düşünüyorum. Sevmediğin zaman batıyo karşıdakinin yaptığı herşey. Güzel şeyleri bile göremiyosun. Onun benim için yaptıklarını anlattığım da arkadaşlarım nasıl aşık olmadın diyorlardı. Çok şaşırıyolardı. Böyle adamlar var mı hala diye. Yanında güvende hissediyordum kendimi ama yaptıkları beni heyecanlandırmıyordu
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Hiç bir zaman kesin konuşmayın. Ve hayır isteyin. Gelecek çocuğun siZe hayır getireceğini nerden biliyorsunuz. + babasız bir hayatı o çocuğa reva görmek haksızlık olmaz mı?
Bana çok aşık. Aynen böyle düşkün biri vardı. Bi da böylesini bulamam diye denemeye karar verdim. Sevmek için çok uğraştım. Ama olmadı. Sonra evlendi. Karşıma çıkan diğer erkeklerin ne kadar ilgisiz olduğunu görünce. Onu kaybettiğim için çok üzüldüm. Hala daha yanlış mı yaptım diye düşünüyorum ara da. Ama şunu da düşünüyorum. Sevmediğin zaman batıyo karşıdakinin yaptığı herşey. Güzel şeyleri bile göremiyosun. Onun benim için yaptıklarını anlattığım da arkadaşlarım nasıl aşık olmadın diyorlardı. Çok şaşırıyolardı. Böyle adamlar var mı hala diye. Yanında güvende hissediyordum kendimi ama yaptıkları beni heyecanlandırmıyordu
zamanında ben de aynı bu dediğiniz gibi biriyle çıkmıştım ve gerçekten denedim onu sevmeyi. fakat yaptığı her şey batıyordu sanki yetmiyor gibiydi yaptıkları, üzüyordum onu istemeden sonra ben de üzülüyordum baktım olacak gibi değil ayrıldım. o da sonradan evlendi. bir an için bile acaba ayrılmasaydım belki de mutlu olurdum diye düşünmedim çünkü cidden çok çaba sarfettim. yani karşımdaki erkeği sevgili olarak göremedim bir türlü, bir şey engel oluyordu sürekli. o şeyin sebebini de hiç bulamadım. yakışıklı biri değildi ama aşık olduğum diğer erkekler de ortalama tiplerdi zatendavranışlarında kötü hiçbir şey yoktu aksine diğerlerinden daha iyiydi, merhametliydi. zaten o yüzden severim diye düşünmüştüm. bazı şeyler olmayınca olmuyor ve her şeyin bir sebebi olduğuna inanırım. bu da böyl bir anımdı
zamanında ben de aynı bu dediğiniz gibi biriyle çıkmıştım ve gerçekten denedim onu sevmeyi. fakat yaptığı her şey batıyordu sanki yetmiyor gibiydi yaptıkları, üzüyordum onu istemeden sonra ben de üzülüyordum baktım olacak gibi değil ayrıldım. o da sonradan evlendi. bir an için bile acaba ayrılmasaydım belki de mutlu olurdum diye düşünmedim çünkü cidden çok çaba sarfettim. yani karşımdaki erkeği sevgili olarak göremedim bir türlü, bir şey engel oluyordu sürekli. o şeyin sebebini de hiç bulamadım. yakışıklı biri değildi ama aşık olduğum diğer erkekler de ortalama tiplerdi zatendavranışlarında kötü hiçbir şey yoktu aksine diğerlerinden daha iyiydi, merhametliydi. zaten o yüzden severim diye düşünmüştüm. bazı şeyler olmayınca olmuyor ve her şeyin bir sebebi olduğuna inanırım. bu da böyl bir anımdı
Ortalik sorumlu babadan gecilmiyor. Evlenecegimiz kisinin iyi bir baba olacaginin garantisi yoktur. Bilincli bir anne , sorumsuz bir babadan kat kat iyidir. Hic bir zaman buyukte konusmam yalniz bu benim hayatimla aldigim bir karardir ve kimseyi ilgilendirdigini de sanmiyorum. Eksileri artilari tartip oyle karar verdim. Benim hayatima karisacak kadar kustahlasmayin.
:)Senle aynı durumdayım,oyüzden bu konudaki yorumlarında kendimi buluyorum..Hem de yalnız kalınca daha bir batar oluyor değil mi?
Son sözün de bana arkadaşın şu sözünü hatırlattı''Annesini babsını kastederek ''Hayat onları okşamış'':)
Ben de bazen böyle rahatlamak için söylüyorum da isyana girmek olur diye susup oturuyorum:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?