32 yaşındayım evlenmeyi çok istiyorum bir türlü olmuyor. benim gibi olan var mı?

Bu benim düşüncem 'evlilik' çok muhteşem herkesin mutlaka evlenmesi gerek algısı yanlış.
Sevmemiş sevse de devam edememiş ilişkilerden sonra evleneyim bari diye ilk bulduğunu eş diye kabul ediveriyorlar insanlar bunu anlamsız buluyorum.
Evlilik=sorumluluk büyük sorumluluk hem de.
25 yaşımda evlendim.
26 yaşında çocuğum oldu.
Bir anda iş ev ve en önemlisi bebek sorumluluğu yüklendi. Halbuki bekarken tüy gibi hafiftim.
Evlenmeyen arkadaşlarım ülke ülke gezdiler. Kamplara tatillere gidip huzurla bir hayat sürdürdüler.
İşin özü belki erken evlilikten belki bana zor geldiğinden evlilik kavramını beğenmedim.
Eşimle ilgili bir durum değil başkasıyla da olsa memnun kalmazdım. Şimdi ben bu işi beğenmedim ya eskiden iyiydi diyip boşanmak anlamsız olduğundan böyle devam edecek.
Bu durumda sadece şimdiki aklım olsa diyebiliyorum.
25 yaşında evlenip bebe yapıp e evlenmişken boşanmayayım bari diyen birinin söylediklerini kimse kaale almaz zaten yakın arkadaşlarınız dahil. He He diyip geçerler en fazla burda bizlerin yapacağı gibi 👍

6 yıllık birliktelikten sonra ilk sevdiğim kişiyle evlendim. Madem birbirimizi seviyoruz okul bitti iş güç yerinde ee ne yapalım evlenelim oldu.
Kim olsa bunu yapardı sanırım.
Ülkemizde oluşturulan kişinin kendini tamamlaması evlilik ve çocuktan geçer algısı bu durumu oluşturuyor.
Konu sahibinin ve onun gibi evlenecek biriyle tanışamamış kişilerde oluşan bu hissiyatın temel sebebi toplum.
Bir çizelge var yanına + koyuyoruz
Üniversite +
Okul bitti +
İş+
Evlilik+
Çocuk+.......
Bunlardan biri eksi olsun kendimizi eksik hissediyoruz. Değiliz aslında tamız. Kimseye hiçbir kritere hiçbir aşamayı geçmeye mecbur değiliz. İşte bu 'akıl ya da 'bilinç' deneyimlerden sonra oluşuyor. Deneyin görün.
Yapılacaklar listesi yapıp bir güzel uygulayıp sonra da pişman olmuşsuınız. Siz denemeden göremeyen o akla erişemeyen biriyseniz bu sizin probleminiz. Gözünüz açılmadan evlenmeseydiniz o zaman. 25 yaşında koşarak evlenip 30 yaş üstü evlenmemiş insanlara evlenmeyin napacaksınız demek komik oluyor. Ben de size akıl veriiyim boşayın kocanızı bekarlığa bu kadar özeniyorsanız

6 yıllık birliktelikten sonra ilk sevdiğim kişiyle evlendim. Madem birbirimizi seviyoruz okul bitti iş güç yerinde ee ne yapalım evlenelim oldu.
Ülkemizde oluşturulan kişinin kendini tamamlaması evlilik ve çocuktan geçer algısı bu durumu oluşturuyor.
Konu sahibinin ve onun gibi evlenecek biriyle tanışamamış kişilerde oluşan bu hissiyatın temel sebebi toplum.
Üniversite +
Okul bitti +
İş+
Evlilik+
Çocuk+.......
Bunlardan biri eksi olsun kendimizi eksik hissediyoruz. Değiliz aslında tamız. Kimseye hiçbir kritere hiçbir aşamayı geçmeye mecbur değiliz. İşte bu 'akıl ya da 'bilinç' deneyimlerden sonra oluşuyor. Deneyin görün.
Mutsuzsaniz bosanin o zaman burada konuşmak kolay

Üniversite +
Okul bitti +
İş+
Evlilik+
Çocuk+.......
Burdaki konuda bekarlıktan dert yanan herkes 30+ yaş, işini gücünü bütün hayatını yoluna koymuş, gezmiş tozmuş doymuş insanlar.Sizin gibi mezun olur olmaz evlenmek isteyen insanlar değil.Zira sizde evlenmek zorunda değildiniz,evliliği tercih ettiniz,boşanın o zaman diyoruz yok oda olmaz diyorsunuz.Burda yazan kişiler 18 yaşında değil.Şimdi kaç yaşındasınız bilmiyorum ama hayal edin şu an hala bekar, ailenizin yanındasınız,çocuğunuz yok.Evlenebileceğiniz biride yok hayatınızda.Sizce neler hissederdiniz?

Yapılacaklar listesi yapıp bir güzel uygulayıp sonra da pişman olmuşsuınız. Siz denemeden göremeyen o akla erişemeyen biriyseniz bu sizin probleminiz. Gözünüz açılmadan evlenmeseydiniz o zaman. 25 yaşında koşarak evlenip 30 yaş üstü evlenmemiş insanlara evlenmeyin napacaksınız demek komik oluyor. Ben de size akıl veriiyim boşayın kocanızı bekarlığa bu kadar özeniyorsanız
Belli ki çok istiyorsunuz bekleyiş sizi yormuş bu konuda farklı yorumlar canınızı sıkıyor. Ben fikrimi belirttim. Bu da benim deneyimim sonucu tutumum. Burada her paylaşıma her türlü yorum yapılır. Evlilik şart değil düşüncesine sahibim ve bunu da yazdım diye 'bize akıl verme' demeniz anlamsız.
25+ yaşı 'koşarak evlenme' olarak niteliyorsunuz.
30+ yaşı evde kalmışlık olarak belirtiyorsunuz.
Ne zaman evlenmeliyiz bilirkişi olarak keşke size sorsaydım.
Yapılacaklar listesini Ben yapmıyorum toplum yapıyor. Evlilik de böyle. Bizler de uyguluyoruz kimimiz boşanıyor kimimiz sürdürüyoruz.
Hayat seçeneklerle ilerliyor birini seçiyorsun.
Sonuç hakkınızda hayırlısı. Dilerim severek sevilerek beklentiniz olan mutluluğu yaşarsınız.

Belli ki çok istiyorsunuz bekleyiş sizi yormuş bu konuda farklı yorumlar canınızı sıkıyor. Ben fikrimi belirttim. Bu da benim deneyimim sonucu tutumum. Burada her paylaşıma her türlü yorum yapılır. Evlilik şart değil düşüncesine sahibim ve bunu da yazdım diye 'bize akıl verme' demeniz anlamsız.
Yapılacaklar listesini Ben yapmıyorum toplum yapıyor. Evlilik de böyle. Bizler de uyguluyoruz kimimiz boşanıyor kimimiz sürdürüyoruz.
Sonuç hakkınızda hayırlısı. Dilerim severek sevilerek beklentiniz olan mutluluğu yaşarsınız.
Evde kalma gibi bir şey yazmıyor hiçbir yazımda bu birincisi. Bekleyiş içinde değilim herkes evlenmek zorunda değil bu iki. Üçüncüsü sevmeden asla evlilik yapmam sevgi siparişle olan bir şey değil. Siz bana evlenme diye akıl verdiniz ben de size boşanın pişmansanız dedim. Yani benzer şeyleri yaptık birbirimize akıl verip. Kimsenin kötü bir hayat geçirmesini istemem sevsem ya da sevmesem de. Her bekarın da her evlilinin de ömür boyu mutlu olması temennisi benim için hep olmuştur. Allah kimseyi halinden pişman etmesin. Herkese birden çok seçenek vardır ve herkes istediği yolda ilerler. Sizin seçiminiz evlilik olmuş benim seçimim bekarlık. Haa evet seversem sevilirsem evlenirim ama sadece evlenmek için evlenecek biri değilim. Öyle olsa şimdiye kadar yapardım evliliği. Evlenmek çok da zor değil yani. Allah herkesi mesut etsin seçimleriyle siz ve ben de dahil

O zaman sizce evlilik şart mı? Diye bir konu bulur oraya gider deneyimlerinizi paylaşırsınız. Evlenmek istiyorum diyen birinin cevabı “evlenme” değildir, hele hele evli birinden duyacağı cevap hiç değildir. Çok samimiyetsiz geliyor, erinmesen yazmışsınız bide ayyy 25imde evlendimmm 26da bebek yaptım 🥺🥺🥺 diye. Sjdjdkfkf. Neyse aynen aynen.
Dipnot: 26 yaşındayım, evliyim, evlenmek istiyorsanız evleninnn yorumu yazmayın diye belirtiyorum 😄

O zaman sizce evlilik şart mı? Diye bir konu bulur oraya gider deneyimlerinizi paylaşırsınız. Evlenmek istiyorum diyen birinin cevabı “evlenme” değildir, hele hele evli birinden duyacağı cevap hiç değildir. Çok samimiyetsiz geliyor, erinmesen yazmışsınız bide ayyy 25imde evlendimmm 26da bebek yaptım 🥺🥺🥺 diye. Sjdjdkfkf. Neyse aynen aynen.
Dipnot: 26 yaşındayım, evliyim, evlenmek istiyorsanız evleninnn yorumu yazmayın diye belirtiyorum 😄
Sizi ikinci yorumdan sonra kaale almamıştım yine duramamış yazmışsınız.
Öncelikle yorumlar evlilik beklentisi, isteği üzerine yazıldığından mesajım uygun ben memnun olmadığımı belirtip keske şimdi hala bekar olabilseydim ifadesiyle o yorumu yazdım.
Kendimi de anlatmamın sebebi yazdığım yorum kimileri tarafından alıntılanmış olmasıydı. Bu tutumumu ayrıntılı açıkladım. Nedenini belirterek söyledim. Burası forum terbiye sınırlarında istediğimiz yorumu yapabiliriz.
Not: Sizde evliyim tapusu bende mizacı seziyorum kendinizi ifade edilişiniz, üslubunuz 'pembik gelin' izlenimi veriyor.
Evlenin evlilik çok güzel yeaa diyip arkadaş grubundan sunum fotoğrafı atanlardan.
Neyse hadi mutluluklar size

Öncelikle yorumlar evlilik beklentisi, isteği üzerine yazıldığından mesajım uygun ben memnun olmadığımı belirtip keske şimdi hala bekar olabilseydim ifadesiyle o yorumu yazdım.
Kendimi de anlatmamın sebebi yazdığım yorum kimileri tarafından alıntılanmış olmasıydı. Bu tutumumu ayrıntılı açıkladım. Nedenini belirterek söyledim. Burası forum terbiye sınırlarında istediğimiz yorumu yapabiliriz.
Not: Sizde evliyim tapusu bende mizacı seziyorum kendinizi ifade edilişiniz, üslubunuz 'pembik gelin' izlenimi veriyor.
Evlenin evlilik çok güzel yeaa diyip arkadaş grubundan sunum fotoğrafı atanlardan.
Ahahahahaahajah benim yakın çevremden kimse evlendiğimi bilmiyor bile, kaldı ki öğrenseler bile inanmazlar çünkü eşim güç bela nikah masasına oturttu beni. Kendinizle karıştırmayın 👍

Gül gibi kız arkadaşımı gül gibi kuzenimle tanıştırayım dedim. Yok anam bir şans ver de mi, yok. Sonra da kimse yok evlenemiyorum vs lafları..
İki mesajlaş bi konuş sonra karar verirsin diyorum ayy yok tipim değil , la havlee.!

Son düzenleme:
tanımadığınız insanlar hakkında böyle yorum yapamazsınız önyargılısınız .net

Ahahahahaahajah benim yakın çevremden kimse evlendiğimi bilmiyor bile, kaldı ki öğrenseler bile inanmazlar çünkü eşim güç bela nikah masasına oturttu beni. Kendinizle karıştırmayın 👍
Zorla derken silah mı dayadı kafanıza.
Evlilik için düğün dernek kurulmasını anlamsız bulmama karşın gizlice evlilik yapmanızı bunu sır gibi saklamanızı da anlayamadım. Angelina Jolie ve Brad Pitt evliliği gibi yankı yapmayacaksa gizeme gerek yok söyleyin gitsin

Evlilik için düğün dernek kurulmasını anlamsız bulmama karşın gizlice evlilik yapmanızı bunu sır gibi saklamanızı da anlayamadım. Angelina Jolie ve Brad Pitt evliliği gibi yankı yapmayacaksa gizeme gerek yok söyleyin gitsin
Ahahahaha sizene ayol, istediğime söylerim , evet beraber yaşıyorduk silahsız zorladı biz şiddetten hoşlanmayız 👍

evli ve mutlu ya da bekar ve mutlu insanlarla bir sorununuz mu var acabaa? :KK53:

Aslında bu sonucu nasıl çıkarttığınızı anlayamadım :KK45:
evlenmek isteyenlere şimdiki aklım olsa geç evlenirdim yazmışsınız da.Kadınlar evlenmek istiyor yahuu en doğal hakları niye kendi sıkıntılı hayatınızdan örnek veriyorsunuz.evlenip ülke ülke gezen tonla arkadaşım var benim hem de çocuklarıyla birlikte .siz evliliği yanlış anlamışsınız evlenmek bir olmak hayatı paylaşmak demek kölelik değil.o kölelik bekarken de var aile yapılarından dolayı bazı kadınların maalesef

Son düzenleme:
Back
X