3310 Mutluluğu…

Başliga tekrar geldim benim de moralim bozuldu simdi. Annem de bugun aradi torun vs diyor Allllahh sen sabir ver. Yok torun morun
Düşme bu numaralara bak 2 saatir nedensiz ağlıyor. Hemde kulağımın dibinde. Kahve yaptım döktü gidip. Sürekli yapışık ikiz gibiyiz. Yürüteç alfım bağımsız olsun diye ayağımın arkadını deldi. Gidip gelip yapışmaktan. Şu an bu mesajı yazarken halimizi görmen lazım

Yarama bastın kardeş bebeğim kolik aptamil özel mama alıyorum 300gram 75 tl 3 günde bitiyor.
Durumu olmayan insanlar nasıl çocuk büyütüyor çok yazık.
Allah kahretsin bu düzeni. En çok cidden bebeklere üzülüyorum. Sanki mama almak lüks bir şeymiş gibi , sanki keyfen alıyoruz…

Anama göre cok kolay ben korkak misim.

Bizde cocuk yok. Bir tek tercih ettigimiz veteriner klinigi uzakta onun disinda yuruyus alanlari, market, eczane, hastane, avm, magaza, cafe, sahil hersey yurume mesafesinde. Ohhhhh
Kendi kucuk alanimizda dönüp duruyoruz 2 senedir.
Biz şehre uzak oturuyoruz arabalarımız olmasa Tarzan gibi yaşarız. Tilki bile var bizim semtte Araba ekmek kadar ihtiyaç burada

Demin bı video izledim teyze olsun namazında niyazindalar diyordu. Yapacak bişey yok hakediyoruz
Ben çevremde konuşurken de hep derim beter olsunlar. Yıllardır aynı terane "ama müslüman" biz de yahudiyiz zaten.
En çok destekleyenlere bakıyorsun aldığı asgarî ücret ile 2 çocuk büyütüyor. Ne diyelim daha beter olsunlar belki uyanırlar...

Aslinda 3310 zamaninda da biz kucukler mutluyduk, yetiskinlerin derdi tasasi gene boyunu asiyordu.

Bazen maddi bazen manevi, dertsiz insan cok az.

Maddi zorluklar eger ki sinirli bir zamana aitse o kadar buyuk problem degil, atiyorum cocugun okulu bitene kadar kemerleri sikacagiz diyorsa bir aile, bence mutlu da olurlar, hem bir hedefleri var, hem bir son tarih var.

Ama devamlilik hali veya ne zaman bitecegini bilmemek bir derdi iyice mutsuz yapiyor bizi.
Ben cok dusuyorum o cukura

Ama su soze son derece katiliyorum ve de kendime bolca hatirlatiyorum:

200 TL olmuş 2 lira ,markete gitmeye korkar olduk hele çocuk yanindaysa istekleri bitmiyor,elden geldiğince almaya çalışıyorsun ama herzaman yapamıyorsun bunuda. Allah hepimizin yardımcısı olsun

Bugun 200 tlye aldiklarim;

2 lt camasir suyu
2 tane 225 gr kaşar
32li tuvalet kagidi
Mayonez
1.5 kg Yoğurt
4 havuç
3 pancar
Dereotu maydonoz
4 adet kirmizi sogan
2 cavdar ekmegi

Ne bi yemeklik, ne et süt, ne deterjan, ne de en ufak bir lüks...
32li selpak tuvalet kagidi 79.90di almadim

Bakarım diyor dimi
Bakarda sahiden ama bebe sendem başkasını istemiyor pek maalesef

Yok bakamazmiş. Yani yeni dogunca 1 ay yardim eder ama sonrasi bende olur.
Kaynanam da annen bakar diyor onun da bakmaya niyeti yok. Ee haklilar yani.

Zaten annemlerle de farkli sehirlerdeyiz. Cocuga bakmaz kimse, eşimin işleri de yogun cocuk buyuyene kadar nefes alamam herhalde ustune bunalima girerim evlilikte bozulur bizim tam olur

Annem bana kendisi bakamadi ki babaanneme birakti, calismasi gerekiyordu ve vardiyaliydi. Benim okul, annemin vardiyasi vs derken bazi haftalar annemin yuzunu gormedigim oluyordu. O yuzden anneme beni buyutmek kolay gelmiş olabilir

Bu aracı komisyoncular yüzünden sebze meyve fiyatları bu halde. Bunlara göz yumanlara hakkımız haram zıkkım olsun gerçekten. Kimsenin canını sıkmak istemiyorum ama maalesef ki bunlar daha iyi günlerimiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…