- 2 Ağustos 2013
- 38.175
- 127.636
- 798
- Konu Sahibi bubendegilim
-
Biliyorum farkındayımUmutsuzluk vermek istemem ama bebek doğduktan sonra asıl başlıyor market şoku
Pazarda ucuz degilki. 1ay önce iç çamaşırı almaya gittim. Kızıma eli yüzü düzgün külot,atlet vs baktım,oğlana tuvalet eğitimi vereceğim diye külot, boxer falan aldım,kendime de aldım ,eşime 2 tane evde giymek için şort ve verdiğim parayi söylemeye utanıyorum. 1 külot 12.5 liraydı,pazarlıkla,fazla alacağım ne yaparsın diyerek 10 liraya indirdim.
Giyim vs bakmadım hic,markaların ihraç fazlalarını veya taklitlerini satıyorlar,çanta bile pazarda epey pahalıydı. Almadım çantaya ihtiyacım var almıyorum hala sinir oldum. Beklesin biraz daha elzem değil dedim.
Montum vardı,4 senedir giyiyorum kullanıcam bu senede,iyiki 2 tane varmis artik birine birsey olsa digerini kullanırım diyorum. Kaşe vb kabanlarım var epey eskiden aldigim,onları saklıyorum açıkçası spor giyindigim icin,ilerde giyerim işe giderken diye.
Spor ayakkabı giyiyorum günlük ben. Geçen tadilata verdim kenardan minik açılmış, topuk iç kısmı da aşinmıştı adam parça dikti vs kullanıcam.tabani vs sağlam zira ,eskiden olsa emekliye ayırirdim ben o ayakkabıyı mesela,yenisini alırdım. Şimdi ona yakın bir ayakkabıya onca para verip almam,almak istemem. İnanamadım fiyatları görünce yani.
Alma gücüne vs bakılmaksızın gereksiz pahalı yani bilemiyorum. 50 binlira da kazansam 1 ayakkabıya o kadar para vermek istemem ki. Tamam hakkıni veriyorum kaliteli alip yıllarca kullanıyorum ama yinede ederi bu mu diye düşünmeden edemiyor insan.
Bu sene kendime birsey almayacagim bu gidisle. Çocuklara da en uygun nereden denk getirirsem oradan alacağım. Kızım 4.sınıf bu sene. 2. Sınıfta almıştım okul kiyafetlerini. Geçen sene giymedi doğru düzgün bu sene oluyor diye yeni almadım,kısa kollu tişörtü kendi kendine yırtıldı ki yenisi 75 lira. Seneye başka okula gidecek diye almıyorum. Gidip düz beyaz alıcam yada okul renklerine uygun ,eskiden olsa alırdım belki ama bur ortamda almam.
Allah sonumuzu hayıretsin. Herkesin yardımcısı olsun.
Evet bunu bende duymuştum.
Değişmeyecekse böyle nasıl yaşayacağız? İnanın bebeğime aşırı üzülüyorum. Böyle iğrenç bir dünyaya geldi. Bazen diyorum ki artık kıyamet kopsa da hepimiz cidden rahatlasak
Merhabaynn sitenin güzel kadınları;
Başlığı okuyunca bir ergen olmadığımı ve aslında derdimin bir telefon olmadığını anlamışsınızdır.
Şu sıralar yani yaklaşık 1 yıldır, ciddi anlamsa mutsuzum. Evlilik , doğum,pandemi, aile içinde sıkıntılar derken gerçekten artık toparlanamıyorum.
Bugün markette bir anneye rastladım. Bebek bezi alırken o da yanımda bakıyordu. Sonra telefonda birine alamayacağım çok pahalı dediğini duydum.
Almayı teklif etmek istedim ama yapamadım. Kimseyi rencide etmek istemiyorum çünkü. Ama alamayışı canımı acayip sıktı.
Mamalara bakayım dedim 150₺ den aşağı almak istediğim mama yok.
Telefonum çok yavaşladı. Hadi değişeyim dedim 5-6 binden başlıyor normal modeller.
Aradaşlar gidişat nereye gidiyor ? Artık cidden mutlu olmak çok zor.
Sürekli eskileri düşünür oldum. Eskiden 3310 vermişti amcam bana. Kendi yıllarca kullandığı telefonu benim için hazineydi resmen. O zamanlar çok mutluyduk. Şimdi ne oldu da hepimiz birden mutsuzlaştık? Bununla nasıl başa çıkacağız ? Cidden aklım almıyor…
Demin bı video izledim teyze olsun namazında niyazindalar diyordu. Yapacak bişey yok hakediyoruz
Cocuklarimi dusundukce bencillik mi ettim diye kendimi sucluyorum, sirf ben bebek istiyorum diye onlari bu dünyaya maruz birakmaya hakkim var miydi? bu karamsarlik malesef her konuya yansiyor. Psikoloji duzgun insan sanirim kalmadi.
Asla düzelmez.Siyasi olarak değil bu yazdıklarım ama söylemeden geçemeyeceğim.
30 yaşındayım ben ömrümün 19 yılı gitti.
Bu ülke bize gençlik borçlu.
Ömrümüzün en güzel yıllarını 3 kuruş para için harcıyoruz ortada ne var? Sıfır.
Her geçen gün umudumuz azalıyor, sabrımız tükeniyor.
Artık temel gıda konusuna girmek istemiyorum.
Bundan sonra kuru ekmeğe talim olursak şaşırmam.
Benim de telefonum 4 senelik artık dokunmatiği bitiyor.
Dua ediyorum bozulmasın diye şuan yenisini alamam.
Bir an önce bir şeyler düzelir umarım.
4 yıldır aynı telefonu kullanıyorum değiştireyim dedim fiyatlara baktım cıksss. Gittim bataryasını yenilettim sadece. Artıkım telefon da lükssssAma telefonunuz varder simdi birileri, Avrupa da bizi kiskaniyohhh
Pasaport evde dekor olarak duruyor yurtdışına çıkmak lüks oğlu lüks artık .Bacımsu evlenmeden evvel çok zengin hatundum. 15 bine yakın gelirim vardı ( bazen daha da fazlası) İstinyeparktan falan alışveriş yapardımşimdi ????? Wakiki bile pahalı geliyor tatil işini de aileme yığdım hahahha
İnsanlar özellikle yaşlılar tatile gitmeyi, sağlıklı beslenmeyi, telefonu, gezmeyi lüks olarak görüyor. Bu ülkeyi belli yaş üstü mahvetti.Pasaport evde dekor olarak duruyor yurtdışına çıkmak lüks oğlu lüks artık .
Evde bir cihaz bozulacak diye ödümüz patlıyor. Kuruyemiş sadece çocuğa alınmaya başladı . Ama ekonomi çok eyiiiii
Bir hava yolu var ceyceyPasaport evde dekor olarak duruyor yurtdışına çıkmak lüks oğlu lüks artık .
Evde bir cihaz bozulacak diye ödümüz patlıyor. Kuruyemiş sadece çocuğa alınmaya başladı . Ama ekonomi çok eyiiiii
Bir sene önce çok severek aldığım Red velvet 2.25ten 4 küsüre çıkmış yazıklar olsun mutsuzum.Bim bile pahalı
Süt 1.25 kuruştu şimdi olmuş 6.50Bir sene önce çok severek aldığım Red velvet 2.25ten 4 küsüre çıkmış yazıklar olsun mutsuzum.
Hay maşallah matematiğim yetmedi. Yüzde kaç zam bu? Yüzde 300 müSüt 1.25 kuruştu şimdi olmuş 6.50
Öyle demeyin Avrupa da yaşam çooook zorArgadaşım anlamıyorsun. Avrupada kazanıp Türkiye'de harcayınca Avrupa çok güzel. Çünkü Türkiye cennet. Basit matematik hesapları ile uğraştırmayın beni şimdi. Ünlü düşünür ekonomivski der ki, "euro TL den büyüktür". Gurbetçi gardaşlarımız bu düşünürü pek sevmedikleri için anlamıyorlar. Türkiye cennet açun abi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?