3310 Mutluluğu…

Off bir markete gidiyoruz 2 poşet sey alıyoruz 200 den aşağı çıkamıyoruz ( bunun içinde ne yağ var nede et kıyma) son 1 yılı aşkındır böyle neredeyse özellikle şu son kapanmadan çıktığımızdan beri bana mı böyle geliyor bilmiyorum ama çığrından çıktı sanki fiyatlar.. nedir bu pahalılık, bir ara dedim acaba biz mi fazla harcıyoruz diye, ama yok poşeti açtığımda lüks olan hic bişey yok içinde.. ha bide almak istediğimiz seye bütcemiz yetmeyince sonra alırız derdik eskiden, simdi oda mumkun değil cunku butceyi denklestirene kadar 2 katına çıkıyor fiyat..

Bu arada özellikle bebekli ailelerin Allah yardımcısı olsun kimbilir mama bez yada bebek ihtiyaçları ne alemdedir.. çok yazık çok

Liste yapıyorum ve en uygun olanları almaya çalışıyorum

3310 zamanı her şey daha güzeldi çünkü. Bu kadar pahalılık yoktu. Sebep olanlar belli. Az önce yeni zam haberlerini okudum içim sıkıldı.

Bebekli ve öğrencili evlere cidden üzüldüm bu sene. Okulda yurtta kalan arkadaslara ne kadar veriyorsunuz dedim, biri 1600 biri de 2300 dedi. Eski ve normal yurt hani bunlarda.

Aileler nasıl para yetiştirsin, bu öğrenciler nasıl etkinlik yapsın, gezsin, kesfetsin diye dertlendim ya

etkinlik mi o da ne diyoruz artık

Çok zor yaa gerçekten de Allah herkesin yardımcısı olsun dibi görmüşlugum var

Bu akşam iş çıkışı pazara gittim ;
1 kg üzüm
1kg salatalık
1 kg domates
1 kg havuç-turp
1kg limon
500 gr peynir
1 tane kıvırcık aldım, 100 lira tuttu...
Bundan bir yıl önce evde sıkıldığım için işe geri döndüm, şimdi asla bırakma şansım yok, iki kişi çalışıyoruz ay sonu zor geliyor...
Her ay yaptığım yardım bütçemi 150 liraya kadar düşürdüm, sokak hayvanları bütçem 80 liraya düştü, köy okullarına anca 10 kitap gönderebildim, kendi kitaplığıma ancak üç kitap alabildim, sineması, tiyatrosu,gezmesi, giyim alış verişi falan yok....nasıl mutlu olacağım ki.... Hayatta belli bir yolu yürüdüm, yaşım 44, evim arabam var , belli bir standartım var, bizden sonra ki nesil için içim acıyor. Çoğunun ortalama bir hayat kurması evini, arabasını alması hayal gibi... Ve tüm bunların sebebi belli, beddua etmemeye çalışıyorum, Allah yardımcımız olsun.

Hayat şartları yüzünden Almanya’ya göç ettik. Gercekten cok üzülüyorum biz belki kurtulduk ama insan kendi ülkesinde bu şartlarda yaşamak istiyor.. ne olursa olsun canım ülkem elbet bir gün güzel günleri görürsün bizler de döneriz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…