- 10 Nisan 2014
- 43.713
- 116.231
- 798
- Konu Sahibi bubendegilim
-
Pazardan al kızben geçen pazardan aldım 35₺ güzeldi valla
Evet bunu bende duymuştum.
Değişmeyecekse böyle nasıl yaşayacağız? İnanın bebeğime aşırı üzülüyorum. Böyle iğrenç bir dünyaya geldi. Bazen diyorum ki artık kıyamet kopsa da hepimiz cidden rahatlasak
Ya mutsuz olmayıp ne yapsın insanlar? Dün kasada önümde,emekli olduğu belli olan bir kadın,14 lira için kartlarını deniyordu,biri onay vermedi diğerini denerken aklımdan geçenler,"o tarafa bakmayayım uzakta bekleyeyim,rahatsız olmasın,kart onaylamazsa ödemeyi teklif ederim ama kırmadan nasıl yapabilirim,inşallah arkadan biri niye bekliyoruz ne oldu diye bağırmaz şimdi vs vs" neyseki kartı onaylandı da o da bende rahat bir nefes aldım.
Eskiden dilenen insanlar vardı(hala varlar tabi)ama şu an markette fiyatlara bakıp 1 kilo alacağı sebzeyi 1 tane alıp geçen yada almayan insanlar var en basitinden. Meyve zaten bu sene hiç ucuzlamadı. En pahalı meyve muzdu eskiden ithal diye şimdi nektarin,incir vb yaz meyveleri bile ne kadar pahalıydı. Kışlık domates için aldım 2 ay önce domates kilosu 4 liraydı en uygunu ,zamanından önce yapmıştım,sonra da ucuzlamadı ki hiç.
Henüz çocuklara kışlık almadım,kızımın montu vardı geçen yıl almistım,oğluma aldım,minicik ve ince bir mont aldım lcw'den 180 lira. Daha kalın ve uzun olanları daha da pahalıydı mesela,ben kalın mont giymek istemedigi ve oto koltuğuna oturmak istemeyecegini bildiğim icin ince olanı aldım ,içine kalın giydirmeyi düşünerek ki 3 yaş çocuğa baya 6-7 yaş tam oldu kolu,boyu falan,ama şöyle eli ayağı düzgün kalinca birşey alsam 300 lirayı gözden çıkaracağım. Lcw birde uygun fiyatli bilinen bir marka ki şu an baya h&m bandına gelmiş fiyatlar. Şimdi kışlık alt üst alacağım,onlara ne ödeyeceğim kimbilir.
Bilemiyorum herşey var evet şu an ama alım gücü böyleyken kim nasil mutlu olsun ki.
Hele çocuk bezi,maması giyimi vs tam bir sorun. İnsan kendine almayabilir,elindeki ile 1 kış daha geçirir belki yırtılmadıysa ne bileyim giyelemeyecek duruma gelmediyse ama çocuğa almak zorundasın,her sene büyüyor zira.
Allah herkesin yardımcısı olsun. Gerçekten hayat çok pahalı.
Ama telefonunuz varBizim de 10 bin üstü gelirimiz ama yetmiyor. Çocuğa istediğim eğitimi verdiremiyorum tüm para kaskolara mtv lere lastiğe araba bakımına gidiyor . Benzini hiç yazmayayım. Market zaten tuzlu. Sağlık extra masraf . Tatile gidemedik yahu 2 senedir. Bundan önceyse hep 5 yıldızlı da sene de 2 kez tatil yapabiliyorduk ama artık yıldızsızı bile lüks oldu. Kemerde sıkacak delik kalmadı. Başka da sözüm yok
Bacımsu evlenmeden evvel çok zengin hatundum. 15 bine yakın gelirim vardı ( bazen daha da fazlası) İstinyeparktan falan alışveriş yapardımBizim de 10 bin üstü gelirimiz ama yetmiyor. Çocuğa istediğim eğitimi verdiremiyorum tüm para kaskolara mtv lere lastiğe araba bakımına gidiyor . Benzini hiç yazmayayım. Market zaten tuzlu. Sağlık extra masraf . Tatile gidemedik yahu 2 senedir. Bundan önceyse hep 5 yıldızlı da sene de 2 kez tatil yapabiliyorduk ama artık yıldızsızı bile lüks oldu. Kemerde sıkacak delik kalmadı. Başka da sözüm yok
Çocuk kıyafetleri şaka gibi. Allah bildiği gibi yapsın cidden buna çanak tutanları. Benim kızım daha 7,5 aylık ama ben montlarını falan indirimden aldım. Yani kıştan yazlık alıyorum, yazın da kışlık. Sezonda asla alamıyorum. Geçen sene morhipodan bir yelek aldım, içi polarlı. 40₺ idi şimdi aynı yelek 120₺. Gerçekten berbat bir düzen.Ya mutsuz olmayıp ne yapsın insanlar? Dün kasada önümde,emekli olduğu belli olan bir kadın,14 lira için kartlarını deniyordu,biri onay vermedi diğerini denerken aklımdan geçenler,"o tarafa bakmayayım uzakta bekleyeyim,rahatsız olmasın,kart onaylamazsa ödemeyi teklif ederim ama kırmadan nasıl yapabilirim,inşallah arkadan biri niye bekliyoruz ne oldu diye bağırmaz şimdi vs vs" neyseki kartı onaylandı da o da bende rahat bir nefes aldım.
Eskiden dilenen insanlar vardı(hala varlar tabi)ama şu an markette fiyatlara bakıp 1 kilo alacağı sebzeyi 1 tane alıp geçen yada almayan insanlar var en basitinden. Meyve zaten bu sene hiç ucuzlamadı. En pahalı meyve muzdu eskiden ithal diye şimdi nektarin,incir vb yaz meyveleri bile ne kadar pahalıydı. Kışlık domates için aldım 2 ay önce domates kilosu 4 liraydı en uygunu ,zamanından önce yapmıştım,sonra da ucuzlamadı ki hiç.
Henüz çocuklara kışlık almadım,kızımın montu vardı geçen yıl almistım,oğluma aldım,minicik ve ince bir mont aldım lcw'den 180 lira. Daha kalın ve uzun olanları daha da pahalıydı mesela,ben kalın mont giymek istemedigi ve oto koltuğuna oturmak istemeyecegini bildiğim icin ince olanı aldım ,içine kalın giydirmeyi düşünerek ki 3 yaş çocuğa baya 6-7 yaş tam oldu kolu,boyu falan,ama şöyle eli ayağı düzgün kalinca birşey alsam 300 lirayı gözden çıkaracağım. Lcw birde uygun fiyatli bilinen bir marka ki şu an baya h&m bandına gelmiş fiyatlar. Şimdi kışlık alt üst alacağım,onlara ne ödeyeceğim kimbilir.
Bilemiyorum herşey var evet şu an ama alım gücü böyleyken kim nasil mutlu olsun ki.
Hele çocuk bezi,maması giyimi vs tam bir sorun. İnsan kendine almayabilir,elindeki ile 1 kış daha geçirir belki yırtılmadıysa ne bileyim giyelemeyecek duruma gelmediyse ama çocuğa almak zorundasın,her sene büyüyor zira.
Allah herkesin yardımcısı olsun. Gerçekten hayat çok pahalı.
Ohoo ben her ay 2 bilezik yapıyorum, makromeden. Çok kolay, vidyoları var hep yutupta.Siz amarıga ajanı mısınız? Cennet ülkemde yaşayıp nankörlük yapıyorsunuz. Almayın efendim en iyi mamayı. Eskiden mama mi vardı. Nişasta ile suyu karıştırın verin çocuğa. Bunlar hep dış güçlerin oyunu. Mama falan hep oyun. Göremiyorsunuz. Ben asgari ücretle geçinip her ay bir bilezik yapıyorum. Siz beceremiyorsanız sizin savurganlığınız. Avrupa kan ağlıyor mesela. Kaynımgilin komşuları Almanya'da yaşıyor. Türkiye cennet diyorlar. Gelip bir sürü şey alıyorlarmış ucuza. Avrupa öyle mi, aşırı pahalı. Adamlar gelip 1000 euroya dünya kadar şey alıyor. Niye çünkü bizim ülkemiz cennet. Nankörlük yapıyorsunuz.
Birileri çocuğun eğitimi demiş. Arkadaşım yüce devletimiz devlet okulunu boşuna mı açıyor. Parasız zaten. Al pazardan kumaşı elinde dik formasını. Az elli ayaklı olun. Nankörlüğe gerek yok.
(vurmayın ahsjsjjs)
O kafalar varya tam bir saman kafa. Seneler önce şu dudağı büyük kadın Aysun mudur nedir oyum bir mi demiştiBen 3 yaşından sonra pazardan almaya başladım. Mağazada gözüme pahalı gelen pijama takımı için pazara bakarım deyip bıraktım. Lcw incecik yazlık pijama takımına bile 80 90₺ yazmış. Yeni sezon diye koymuş yeni sezon
Gittim pazara üç parçaya 45₺ verdim. Kaldı ki imkanı olmayan tek asgari maaşla geçinmeye çalışan biri o 45₺ ile sebze meyve almak ister kararsız kalır..
Zaten ne olduysa son iki senede oldu. Oğlum bezi bıraktığı sene doları bahane edip yerli bez markaları bile aşırı zam yaptı. Neden? hammadde için de dışarı bağımlıyız. Pamuk yahu pamuk. Dışarıdan ithal edilir mi?
Şimdi ikinciyi istiyoruz ama düşünüyorum 4 5 sene önce 35₺ ye aldığım mamayı şimdi nasıl alacağım diye..
Aynen öyle.
İnsanlar dert yanınca sanki lüks merakı varmış da özeniyormuş gibi karşılık vermeleri insanı çileden çıkarıyor
Telefonuu göster diyordu ya bi ağaAma telefonunuz varder simdi birileri, Avrupa da bizi kiskaniyohhh
Kız bim ucuz mu? Artık ona da el sürülmüyor.Şimdi bi sivri zeka gelir BİMDEN ALIR der. Demeyin ablacım, bimden almak çare değil. Ayrıca sma ve benzeri en iyi mamalar varken ben neden bimden alayım ki ? İnsan kendisi taş yese doyar ama evladına en iyisini ister.
Haklısınız. Hatta şöyle düşünüyorum bebeğe direkt yemekle başlatayım benSiz amarıga ajanı mısınız? Cennet ülkemde yaşayıp nankörlük yapıyorsunuz. Almayın efendim en iyi mamayı. Eskiden mama mi vardı. Nişasta ile suyu karıştırın verin çocuğa. Bunlar hep dış güçlerin oyunu. Mama falan hep oyun. Göremiyorsunuz. Ben asgari ücretle geçinip her ay bir bilezik yapıyorum. Siz beceremiyorsanız sizin savurganlığınız. Avrupa kan ağlıyor mesela. Kaynımgilin komşuları Almanya'da yaşıyor. Türkiye cennet diyorlar. Gelip bir sürü şey alıyorlarmış ucuza. Avrupa öyle mi, aşırı pahalı. Adamlar gelip 1000 euroya dünya kadar şey alıyor. Niye çünkü bizim ülkemiz cennet. Nankörlük yapıyorsunuz.
Birileri çocuğun eğitimi demiş. Arkadaşım yüce devletimiz devlet okulunu boşuna mı açıyor. Parasız zaten. Al pazardan kumaşı elinde dik formasını. Az elli ayaklı olun. Nankörlüğe gerek yok.
(vurmayın ahsjsjjs)
Saçam sapan le kola bile pahalanmış. HaklısınızKız bim ucuz mu? Artık ona da el sürülmüyor.
Pazarda ucuz degilki. 1ay önce iç çamaşırı almaya gittim. Kızıma eli yüzü düzgün külot,atlet vs baktım,oğlana tuvalet eğitimi vereceğim diye külot, boxer falan aldım,kendime de aldım ,eşime 2 tane evde giymek için şort ve verdiğim parayi söylemeye utanıyorum. 1 külot 12.5 liraydı,pazarlıkla,fazla alacağım ne yaparsın diyerek 10 liraya indirdim.Lcw yeni zam yapacağını duyurdu. Bize de çok güvenmeyin diyorlar yani.
Gerçi ben pazara transfer olalı 2 yıl oldu. Çocuk büyüyünce iyi iyi idare eder moduna giriliyor
Ağlanacak halimize gülelim madem..
Haklısınız. Hatta şöyle düşünüyorum bebeğe direkt yemekle başlatayım benmercimek çorbası neyine yetmiyor ki ?
En güldüğüm şey aslında şu; Avrupa ya gitmek için konu açanlara direkt Avrupa çok kötü diyorlarkötüyse gel yaşasana burada sende ? Iııh. Of herkes çok kötü , her şey çok zor !
Yalnız o bilenzik. Türkçemize özen gösterelim plsSiz amarıga ajanı mısınız? Cennet ülkemde yaşayıp nankörlük yapıyorsunuz. Almayın efendim en iyi mamayı. Eskiden mama mi vardı. Nişasta ile suyu karıştırın verin çocuğa. Bunlar hep dış güçlerin oyunu. Mama falan hep oyun. Göremiyorsunuz. Ben asgari ücretle geçinip her ay bir bilezik yapıyorum. Siz beceremiyorsanız sizin savurganlığınız. Avrupa kan ağlıyor mesela. Kaynımgilin komşuları Almanya'da yaşıyor. Türkiye cennet diyorlar. Gelip bir sürü şey alıyorlarmış ucuza. Avrupa öyle mi, aşırı pahalı. Adamlar gelip 1000 euroya dünya kadar şey alıyor. Niye çünkü bizim ülkemiz cennet. Nankörlük yapıyorsunuz.
(vurmayın ahsjsjjs)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?