3310 Mutluluğu…

Yumurtanın tanesi 2 lira olmuş. Bugün ufak tefek kahvaltılık bir şeyler aldım gercekten az az aldım ama ve 200 lira ödedim. Ortada bir şey yok 1 hafta bile zor gidecek şeyler ki biz evde 3 kişiyiz daha kalabalık aileler ne yapıyor acaba. Eskiden fiyatlara bakmadan aldığım şeyleri şimdi korka korka azar azar alıyorum. Bu seneye kadar yumurta alırken bu kadar incelediğimi bilmem.

Kardeşim hastaydi portakal suyu falan sıkarım dedim markete pahalı gelince pazara çıktım. portakal pazarda 14 liraydı. Kereviz alayım dedim 12 lira, narın kilosu 12 lira ve bunlar pazar fiyatları. Sürekli meyve sıkar içeriz katı meyve sıkacağında. Havuç, elma, armut, mandalina vs karışık, alınca da hepsinden kilo kilo alırdım çok gidiyor çünkü şimdi elma 5 lira, armut 7, havuç 5, mandalina 5 hepsinden en az 3 kilo alırdım normalde. Şu fiyatlarla sadece bir meyve suyu yapmak için 60-70 lira ödemem lazim daha geçen sene 1-2liraydi havuç elma vs. Lanet olsun gerçekten. Hele adım başı ağacı olan yerlere düşüp çürüyen İncirin kilosu 25 liraydı yeni yeni ucuzladı. İncirin kilosu nasıl 25 lira olabilir arkadas ejder meyvesi mi bu, mango mu? 2 tanecik nar nasıl 15 lira olabilir sokaklarda nar ağaçlarına tenezzül etmezdik şimdi görsem dalarım herhalde.

Pazarın pahalıligina çok şaşırdığım için yazdım onun dışında market fiyatlarına girersem uykum kaçar fenalık gelir. Allah sonumuzu hayır etsin. Siyasal konulara gitmeyeceğim girersem ağır konuşurum ama şu kadarını söyleyeyim, bu duruma giderken bizi de yanında götüren her kim varsa hakkımı helal etmiyorum.

O kadar haklısınız kı bılmıorum .Ben bejar bır bayanım aldıgım yetmıyor .

3310 annemin vardi kilitlenirdi.ben açmayı bilmezdim rastgele tuşlara başardım oyun oynuyormus gibi neden yaptığımi bilmezdim.ama mutlu olurdum ooo havam oluyor falan olurdum.simdi ben bunu neden anlattım bilmem. İnşallah kadının çok güzel telefonu olur ne diyim.simdi bizler telefon aldıktan bir yıl sonra sıkılıp yenisini almak istiyoruz.alamayanda var haliyle

Evet ya ev ariyorum 1 odali evler 700 den basliyor

Ben sevinemiyorum 1 Euro nun 10 TL olmasına. Bunu fırsat bilip ooo 2 bin Euro orda 20 bin TL yer yer gelirim diyenlere terlikle carpasim varda neyse gitsinler bari ekonomiye can verirler

Ben sevinemiyorum 1 Euro nun 10 TL olmasına. Bunu fırsat bilip ooo 2 bin Euro orda 20 bin TL yer yer gelirim diyenlere terlikle carpasim varda neyse gitsinler bari ekonomiye can verirler

Insanlar aclikla sinanirken buna sevinenin insanligindan ve vicdanindan suphe ederim zaten...
Kenarda 500 dolari olan seviniyor dolar yukseldi diye kar saniyor, cok yazik.

Çok şey yazmak isterdim sayfalarca ama,Ey güzel Rabbim sen halimize acı, tez zamanda Ülkemizi aydınlığa, ferahlığa çıkar.Zalimlerden,hak yiyenlerden ve destekleyenlerden bizleri koru
Aman dur bacımsu sakın siyaset yapma. Kellemizi alırlar

Yok be ya ceyrek altin 2006' da 45 tl falandi :/ hey gidi hey.

İndirimde en uygun fiyatlilarindan ruj, rimel, kapatici falan aldim gunluk makyaj icin. 200 telee. Luks falan degil be bu 200 nedir ya.
Ben huda nın paletini almıştım 2 sene evvel 450₺ idi . Şimdi bakmaya korkuyorum

Eskilerle mutlu olan insanlardık şimdi öyle değil. Doyumsuzuz biraz da. Ama ekonomi ayrı tabi berbat haldeyiz. Hele ki bu sene her markete gitmem de bir şeylerin fiyatı artıyor sürekli
Umutsuzluk vermek istemem ama bebek doğduktan sonra asıl başlıyor market şoku

Pandemi bahanesiyle ben anlamadım ne oldu bu kiralara , marketlere , elektriğe , doğal gaza.
Bezler inanılmaz pahalı. Benim kız pişik oldu bir kaç kez, ama şükür Migros un minnies bezi , pişik yapmadı. Primalar 100 küsür. Çok üzücü gerçekten.
Mamalara gitmek istemiyorum Aptamiller 200₺ olmuş.

Ay valla ya. Sosyal aktiviteler de iyice kısıtlandı artık. Insanlar temel ihtiyaçlarını doğru düzgün alamıyor ki kendini eğlendirmeye, dışarı çıkmaya bütçe ayirabilsin.
Tek eğlencemiz sokakta roman arkadaşlarım çaldığı çalgılar olmak üzere of offf

Siyasi yorum değil ama bizim ülke için 50-60 yıl önce çizilen senaryolar gerçekleşiyor diyebilirim. Ve sanayi ve üretimi desteklemeyen, basit polemiklerle ilgilenen baştakiler de bu işi kolaylaştırıyor.

Bunu şu yüzden yazıyorum. Ben daha ergenken rastgele denk geldiğim bir ekonomistin konuşmasını dinlemiştim. Galiba develiasyon zamanıydı. "Ekonomimiz bu şekilde devam ederse Türkiye, Hindistan gibi bir ülke olacaktır. Zengini çok zengin, fakiri çok fakir olacaktır" demişti. Ve kim olduğunu hatırlayamıyorum malesef. Müthiş bir öngörüydü..

Tam da istedikleri gibi dış ülkelere bağımlı hale geldik ve getirildik. Artık başa kim gelirse gelsin önünü alamaz diye düşünüyorum.

Çocuğumun geleceği için endişeleniyorum. İstanbul gibi bir keşmekeşten kaçıp daha basit yaşamaya kalkmak bile kurtarmaz artık bizi.
Onu alamıyorum bunu alamıyorum derdinde değilim. Sadece insanca yaşamak istiyorum..

Birde bebekli olduğunuzu düşünün. Sürekli meyve ve yumurta almak zorundayım. Ve yumurtalar artık saçmaladı. Ben çalışmıyorum ama gelirim var ve 10 bine yakın, eşimin cafesi vardı ve pandemiden sonra yerle bir oldu. Benim gelirimle geçinmek çok zorluyor.

Sıkıntı değil aslında mesele. Bak benim kendime ait gelirim var 10 bin kadar ve ben bile bu gelirle bir telefon alamıyorum. Telefonu geçtim bebeğe bir şey alırken sürekli tercih yapmak zorundayım.

Evet bunu bende duymuştum.
Değişmeyecekse böyle nasıl yaşayacağız? İnanın bebeğime aşırı üzülüyorum. Böyle iğrenç bir dünyaya geldi. Bazen diyorum ki artık kıyamet kopsa da hepimiz cidden rahatlasak

KYK yurtlarında öğrencilere verilen 6 liralık destekle öğrencilerin alabildikleri kahvaltıyı görüp geldim biseyler yazarsam siyasetten giderim susuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…