- 20 Mart 2008
- 5.983
- 8.585
- 723
- Konu Sahibi bubendegilim
-
O kadar haklısınız kı bılmıorum .Ben bejar bır bayanım aldıgım yetmıyor .Merhabaynn sitenin güzel kadınları;
Başlığı okuyunca bir ergen olmadığımı ve aslında derdimin bir telefon olmadığını anlamışsınızdır.
Şu sıralar yani yaklaşık 1 yıldır, ciddi anlamsa mutsuzum. Evlilik , doğum,pandemi, aile içinde sıkıntılar derken gerçekten artık toparlanamıyorum.
Bugün markette bir anneye rastladım. Bebek bezi alırken o da yanımda bakıyordu. Sonra telefonda birine alamayacağım çok pahalı dediğini duydum.
Almayı teklif etmek istedim ama yapamadım. Kimseyi rencide etmek istemiyorum çünkü. Ama alamayışı canımı acayip sıktı.
Mamalara bakayım dedim 150₺ den aşağı almak istediğim mama yok.
Telefonum çok yavaşladı. Hadi değişeyim dedim 5-6 binden başlıyor normal modeller.
Aradaşlar gidişat nereye gidiyor ? Artık cidden mutlu olmak çok zor.
Sürekli eskileri düşünür oldum. Eskiden 3310 vermişti amcam bana. Kendi yıllarca kullandığı telefonu benim için hazineydi resmen. O zamanlar çok mutluyduk. Şimdi ne oldu da hepimiz birden mutsuzlaştık? Bununla nasıl başa çıkacağız ? Cidden aklım almıyor…
Evet ya ev ariyorum 1 odali evler 700 den basliyorBiz bir sene Türkiyeye tatile gittik. O zamanlar 1 Euro = 2 TL olmustu. Kendi kendimize baya sevinmistik bu duruma. Su andaki duruma cidden üzülüyorum. Bu sene kisa Türkiye ye gittim. Markete giriyorsun abur cubur birsey aldim cocuklarla beraber 300 TL gitti. Hersey Türkiye standartina göre acayip pahali. Allah herkesin yardimcisi olsun. Ev fiyatlarini sorduk bir akrabagimiz icin. Fiyatlar euro ile nerdeyse Almanya standartinda (Almanyadada ev fiyatlari cok yükseldi son senelerde). Kış aylari dogal gaz krizi de geliyor..
Ben sevinemiyorum 1 Euro nun 10 TL olmasına. Bunu fırsat bilip ooo 2 bin Euro orda 20 bin TL yer yer gelirim diyenlere terlikle carpasim varda neyse gitsinler bari ekonomiye can verirlerHayat şartları yüzünden Almanya’ya göç ettik. Gercekten cok üzülüyorum biz belki kurtulduk ama insan kendi ülkesinde bu şartlarda yaşamak istiyor.. ne olursa olsun canım ülkem elbet bir gün güzel günleri görürsün bizler de döneriz
Ben sevinemiyorum 1 Euro nun 10 TL olmasına. Bunu fırsat bilip ooo 2 bin Euro orda 20 bin TL yer yer gelirim diyenlere terlikle carpasim varda neyse gitsinler bari ekonomiye can verirler
Herkes kendi kesesinin pesinde ülke felakete gidiyor kimse dur demiyorInsanlar aclikla sinanirken buna sevinenin insanligindan ve vicdanindan suphe ederim zaten...
Kenarda 500 dolari olan seviniyor dolar yukseldi diyekar saniyor, cok yazik.
Aman dur bacımsu sakın siyaset yapma. Kellemizi alırlarÇok şey yazmak isterdim sayfalarca ama,Ey güzel Rabbim sen halimize acı, tez zamanda Ülkemizi aydınlığa, ferahlığa çıkar.Zalimlerden,hak yiyenlerden ve destekleyenlerden bizleri koru
Ben huda nın paletini almıştım 2 sene evvel 450₺ idi . Şimdi bakmaya korkuyorumYok be ya ceyrek altin 2006' da 45 tl falandi :/ hey gidi hey.
İndirimde en uygun fiyatlilarindan ruj, rimel, kapatici falan aldim gunluk makyaj icin. 200 telee. Luks falan degil be bu 200 nedir ya.
Umutsuzluk vermek istemem ama bebek doğduktan sonra asıl başlıyor market şokuEskilerle mutlu olan insanlardık şimdi öyle değil. Doyumsuzuz biraz da. Ama ekonomi ayrı tabi berbat haldeyiz. Hele ki bu sene her markete gitmem de bir şeylerin fiyatı artıyor sürekli
Pandemi bahanesiyle ben anlamadım ne oldu bu kiralara , marketlere , elektriğe , doğal gaza.Off bir markete gidiyoruz 2 poşet sey alıyoruz 200 den aşağı çıkamıyoruz ( bunun içinde ne yağ var nede et kıyma) son 1 yılı aşkındır böyle neredeyse özellikle şu son kapanmadan çıktığımızdan beri bana mı böyle geliyor bilmiyorum ama çığrından çıktı sanki fiyatlar.. nedir bu pahalılık, bir ara dedim acaba biz mi fazla harcıyoruz diye, ama yok poşeti açtığımda lüks olan hic bişey yok içinde.. ha bide almak istediğimiz seye bütcemiz yetmeyince sonra alırız derdik eskiden, simdi oda mumkun değil cunku butceyi denklestirene kadar 2 katına çıkıyor fiyat..
Bu arada özellikle bebekli ailelerin Allah yardımcısı olsun kimbilir mama bez yada bebek ihtiyaçları ne alemdedir.. çok yazık çok
Tek eğlencemiz sokakta roman arkadaşlarım çaldığı çalgılar olmak üzereAy valla ya. Sosyal aktiviteler de iyice kısıtlandı artık. Insanlar temel ihtiyaçlarını doğru düzgün alamıyor ki kendini eğlendirmeye, dışarı çıkmaya bütçe ayirabilsin.
Psikologlar 800₺ olmuşKafam dağılsın diye bi kursa yazıldım, kıytırık malzemeler bile neredeyse üçyüz lirayı buluyor, kafama ağrı yapıştı resmen.
Birde bebekli olduğunuzu düşünün. Sürekli meyve ve yumurta almak zorundayım. Ve yumurtalar artık saçmaladı. Ben çalışmıyorum ama gelirim var ve 10 bine yakın, eşimin cafesi vardı ve pandemiden sonra yerle bir oldu. Benim gelirimle geçinmek çok zorluyor.Yumurtanın tanesi 2 lira olmuş. Bugün ufak tefek kahvaltılık bir şeyler aldım gercekten az az aldım ama ve 200 lira ödedim. Ortada bir şey yok 1 hafta bile zor gidecek şeyler ki biz evde 3 kişiyiz daha kalabalık aileler ne yapıyor acaba. Eskiden fiyatlara bakmadan aldığım şeyleri şimdi korka korka azar azar alıyorum. Bu seneye kadar yumurta alırken bu kadar incelediğimi bilmem.
Kardeşim hastaydi portakal suyu falan sıkarım dedim markete pahalı gelince pazara çıktım. portakal pazarda 14 liraydı. Kereviz alayım dedim 12 lira, narın kilosu 12 lira ve bunlar pazar fiyatları. Sürekli meyve sıkar içeriz katı meyve sıkacağında. Havuç, elma, armut, mandalina vs karışık, alınca da hepsinden kilo kilo alırdım çok gidiyor çünkü şimdi elma 5 lira, armut 7, havuç 5, mandalina 5 hepsinden en az 3 kilo alırdım normalde. Şu fiyatlarla sadece bir meyve suyu yapmak için 60-70 lira ödemem lazim daha geçen sene 1-2liraydi havuç elma vs. Lanet olsun gerçekten. Hele adım başı ağacı olan yerlere düşüp çürüyen İncirin kilosu 25 liraydı yeni yeni ucuzladı. İncirin kilosu nasıl 25 lira olabilir arkadas ejder meyvesi mi bu, mango mu? 2 tanecik nar nasıl 15 lira olabilir sokaklarda nar ağaçlarına tenezzül etmezdik şimdi görsem dalarım herhalde.
Pazarın pahalıligina çok şaşırdığım için yazdım onun dışında market fiyatlarına girersem uykum kaçar fenalık gelir. Allah sonumuzu hayır etsin. Siyasal konulara gitmeyeceğim girersem ağır konuşurum ama şu kadarını söyleyeyim, bu duruma giderken bizi de yanında götüren her kim varsa hakkımı helal etmiyorum.
Sıkıntı değil aslında mesele. Bak benim kendime ait gelirim var 10 bin kadar ve ben bile bu gelirle bir telefon alamıyorum. Telefonu geçtim bebeğe bir şey alırken sürekli tercih yapmak zorundayım.3310 annemin vardi kilitlenirdi.ben açmayı bilmezdim rastgele tuşlara başardım oyun oynuyormus gibineden yaptığımi bilmezdim.ama mutlu olurdum ooo havam oluyor falan olurdum.simdi ben bunu neden anlattım bilmem. İnşallah kadının çok güzel telefonu olur ne diyim.simdi bizler telefon aldıktan bir yıl sonra sıkılıp yenisini almak istiyoruz.alamayanda var haliyle
Onu diyen deynek varya, fiyatlardan bir haber yaşıyor. Ucuz diye alışveriş yaptığı Tarım Kooperatif çoğu yerden pahalı. Yazıklar olsun !Yo fiyıtlır gıyit ıygın
Evet bunu bende duymuştum.Siyasi yorum değil ama bizim ülke için 50-60 yıl önce çizilen senaryolar gerçekleşiyor diyebilirim. Ve sanayi ve üretimi desteklemeyen, basit polemiklerle ilgilenen baştakiler de bu işi kolaylaştırıyor.
Bunu şu yüzden yazıyorum. Ben daha ergenken rastgele denk geldiğim bir ekonomistin konuşmasını dinlemiştim. Galiba develiasyon zamanıydı. "Ekonomimiz bu şekilde devam ederse Türkiye, Hindistan gibi bir ülke olacaktır. Zengini çok zengin, fakiri çok fakir olacaktır" demişti. Ve kim olduğunu hatırlayamıyorum malesef. Müthiş bir öngörüydü..
Tam da istedikleri gibi dış ülkelere bağımlı hale geldik ve getirildik. Artık başa kim gelirse gelsin önünü alamaz diye düşünüyorum.
Çocuğumun geleceği için endişeleniyorum. İstanbul gibi bir keşmekeşten kaçıp daha basit yaşamaya kalkmak bile kurtarmaz artık bizi.
Onu alamıyorum bunu alamıyorum derdinde değilim. Sadece insanca yaşamak istiyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?