35 Yaş…Evlilik ve çocuk için geç mi kaldım psikolojisi…

Doktorların söylediği 35 yaş durumu çok eskidendi,şimdi insanlar çok geç evleniyor ve geç doğuruyor takviyeler vs 40-45 yaşında sağlıcakla kucaklarına alıyorlar bebişleri,

Her yer yapıyor mu acaba ?senelik saklama ücreti gibi bi para sanıyorum.bir sene içinde evlilik düşünüyoruz..Allah nasip ederse.ama yine de yaptırmalı mıyım bilemedim

Her yer yapıyor mu acaba ?senelik saklama ücreti gibi bi para sanıyorum.bir sene içinde evlilik düşünüyoruz..Allah nasip ederse.ama yine de yaptırmalı mıyım bilemedim
özel hastanelerde tup bebek bolumu var ıse yaparlar, devlettede yapılıyor dıye bılıyorum.
senelık verdık bız ücreti

Doktorların söylediği 35 yaş durumu çok eskidendi,şimdi insanlar çok geç evleniyor ve geç doğuruyor takviyeler vs 40-45 yaşında sağlıcakla kucaklarına alıyorlar bebişleri,
Herkes sağlıkla alsın kucağına inşallah. Elbette 35 üstü doğuran çok kadın var. Ona lafım yok. Ben 7 ay önce doğum yaptım yaklaşık. Bu testleri de max 9 ay önce yaptırmışımdır. Ben olan yaklaşımı söylüyorum doktorlar halen 35 yaşını önemli bir eşik olarak görüyor. Şu son 6 ay içinde tıpta yeni gelişmeler olduysa bilemem tabiki. Bir de asıl söylediğim orda vücut bebekle uğraşırken mental olarak yıpranıyor. Yakınen tecrübeliyim tecrübemi aktarmaya çalıştım.

Geldi çöktü yine biyolojik geç kalmışlık duyguları.
Ara ara yokluyor.
İyi hikayelere ihtiyacım var sanırım…Düşünmemeliyim…Düşünmemeliyim…
Inaninki üzülmeye değmiyor bende aynı yollardan geçtim hayattaki en önemli şey sağlık erkeksiz yaşanır ama sağlık giderse o erkek yüz seksen değişiyor boşuna üzülüyorsunuz yani

Inaninki üzülmeye değmiyor bende aynı yollardan geçtim hayattaki en önemli şey sağlık erkeksiz yaşanır ama sağlık giderse o erkek yüz seksen değişiyor boşuna üzülüyorsunuz yani
Yani tabiki haklı olabilirsiniz ben burda soruyu önce kendime yönelttim.Ben bu dünyada anne olmak istiyor muyum ? Erkeksiz veya erkekli önemli tabiki ama ( baba önemli tabiki ) ama ben bir evladım olsun istiyor muyum ona bakıyorum.Yoksa diğer türlü kimse çocuk yapamaz ki hayat başlı başına güvenilmez bir yer yanılıyor muyum

Bu aralar ayni duygularla bogusuyorum bende ne zaman böyle düsünsem kk’de cevap ararken buluyorum kendimi. Bende 25 yasinda evlendim suan 30 olmak üzereyim hep genc anne olmak istedim cocuklari cok seviyorum ama esim hep henüz erken diyor umarim bi gün cocuk istediginde gec kalmis olmayiz.
Sizidemi cevreniz itiyor bu düsüncelere? Bencilce bi cocuk yapamadiniz olmuyormu demiyorlarmi

Bu çevreden gelen sorular o kadar bunaltıcı ve insani strese sokan bir şey ki..bana da bu olay 30 yaş ile birlikte geldi. 25 yaşımda evlendim ama anne değilim. Çevreden sürekli artık 30sun ne zaman çocuk baskıları yüzünden strese girdim acaba geç mi kaldım diye.. 30da 35de 40da geç değil. Hep toplum yüzünden oluyor bize bu

Geldi çöktü yine biyolojik geç kalmışlık duyguları.
Ara ara yokluyor.
İyi hikayelere ihtiyacım var sanırım…Düşünmemeliyim…Düşünmemeliyim…
bu hayatta öğrendiğim birşey varsa kaderden öteye gidemiyorsun .. kaderınde evlılık varsa oluyor boşanma varsa oluyor çocuk varsa oluyor Başımıza ancak Allah'ıın yazdığı geliyor .. kendinide yırtsan parçalasanda bazı şeyler değişmiyor ... o yüzden bugünü bugünde yaşamaya bak geçmiş iyi kötü geçti geleceğe endişeyle bakmak düşünceye kalbe sızı.. bende 22 yaşından beri evlenmek için dua ediyordum öyle boyle degıl ne hacetler yaptım 30 da evlendım haftaya boşanıyorum .. Allah kabul olmuş dua pişmanlığı yaşatmasın her zaman hayırlısı ne ise onu versin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…