- 25 Temmuz 2021
- 904
- 1.204
- 63
- Konu Sahibi itsgalatea
-
Yok o kadar pahalı değil bir tüp bebek merkezine gidip görüşün taş çatlasın 50 bin tutar ama adetiniz düzenliyse belki de gerek kalmazYumurta dondurmak da baya pahalı diye biliyorum yoksa çok geri mi kaldım bu konuda ?
Doktorların söylediği 35 yaş durumu çok eskidendi,şimdi insanlar çok geç evleniyor ve geç doğuruyor takviyeler vs 40-45 yaşında sağlıcakla kucaklarına alıyorlar bebişleri,32 yaşında doğum yaptım. Miniğimin testlerini yaptırdım ve yaştan dolayı stresliydim yalan söyleyemem. Evet 35 yaş doktorlar içinde önemli bir eşik. Şu teste gerek yok dedikleri oldu. Hatta ısrarcı oldum çünkü yaşımın ilerlemiş olduğunu düşünüyordum. Bana dedikleri 35 olsan biz önerirdik sakin ol. Çünkü nesnel gerçekler var. Bir de doğum yaptıktan sonra yorulması var. Ben keşke diyorum daha önce düşünseydik belki daha zinde olurdum. Bebek büyütmek cidden yorucu. İş arkadaşım 42 yaşında doğum yaptı benden yaklaşık 1 sene önce. Hiçbir hevesi yok bebeğe dair çünkü ben 32 yaşında bu kadar tükendiysem 10 yaş ileri vücutta nasıl olur tahayyül edemiyorum. Ama kesinlikle kimseyi ayıplamam bu konularda. Çünkü başımda biliyorum yaşıyorum bunu. Her kadın anne olmayı hakeder elbette istiyorsanız geç kalmış sayılmazsınız. Ama gerçekleri de konuşmak gerek.
Düzenli oluyorum hep gününde oluyor ama eskiden 5 gün süren adet şimdi sanki 3 güne indi gibi hissediyorumErken menopoz gibi bir durumunuz yoksa, düzenli adet oluyorsanız hiç kafaya takmayın,
Ben hamile gibi anlamıştım, sevindim büyütmesineOkdr hasret olmasına ragmen zorlandgını söylemiştiSmdi 4 yasındalar sanırım bi nebze daha kolaydır diye umuyorm.
Allah sizede güç kuvvet versin insallah
Her yer yapıyor mu acaba ?senelik saklama ücreti gibi bi para sanıyorum.bir sene içinde evlilik düşünüyoruz..Allah nasip ederse.ama yine de yaptırmalı mıyım bilemedimtup bebek tedavısındeyım ben, ıgneler ıle once yumurta buyuturuluyor ıgneler bıraz pahalı şuan sanırım 4bın tutar, dondurma ucretide biz senelik sanırım 5bın vermıstık gecen sene, ekımde tekrar odeyecegız..
ama bızımkı toplamda tabı bu kadar tutmadı 50bını buldu cunku transfer vs oldum..
yani pahalılıktan zıyade ılerde elınızde altın yumurtalarınız olacak bence bu cok daha onemlı, cunku yumurta kalıtesı dusup yumurta bulunamaması daha yıkıcı.. ben yerınızde olsam toplatırdım ..
tavsıye.
özel hastanelerde tup bebek bolumu var ıse yaparlar, devlettede yapılıyor dıye bılıyorum.Her yer yapıyor mu acaba ?senelik saklama ücreti gibi bi para sanıyorum.bir sene içinde evlilik düşünüyoruz..Allah nasip ederse.ama yine de yaptırmalı mıyım bilemedim
Herkes sağlıkla alsın kucağına inşallah. Elbette 35 üstü doğuran çok kadın var. Ona lafım yok. Ben 7 ay önce doğum yaptım yaklaşık. Bu testleri de max 9 ay önce yaptırmışımdır. Ben olan yaklaşımı söylüyorum doktorlar halen 35 yaşını önemli bir eşik olarak görüyor. Şu son 6 ay içinde tıpta yeni gelişmeler olduysa bilemem tabiki. Bir de asıl söylediğim orda vücut bebekle uğraşırken mental olarak yıpranıyor. Yakınen tecrübeliyim tecrübemi aktarmaya çalıştım.Doktorların söylediği 35 yaş durumu çok eskidendi,şimdi insanlar çok geç evleniyor ve geç doğuruyor takviyeler vs 40-45 yaşında sağlıcakla kucaklarına alıyorlar bebişleri,
Inaninki üzülmeye değmiyor bende aynı yollardan geçtim hayattaki en önemli şey sağlık erkeksiz yaşanır ama sağlık giderse o erkek yüz seksen değişiyor boşuna üzülüyorsunuz yaniGeldi çöktü yine biyolojik geç kalmışlık duyguları.
Ara ara yokluyor.
İyi hikayelere ihtiyacım var sanırım…Düşünmemeliyim…Düşünmemeliyim…
Yani tabiki haklı olabilirsiniz ben burda soruyu önce kendime yönelttim.Ben bu dünyada anne olmak istiyor muyum ? Erkeksiz veya erkekli önemli tabiki ama ( baba önemli tabiki ) ama ben bir evladım olsun istiyor muyum ona bakıyorum.Yoksa diğer türlü kimse çocuk yapamaz ki hayat başlı başına güvenilmez bir yer yanılıyor muyumInaninki üzülmeye değmiyor bende aynı yollardan geçtim hayattaki en önemli şey sağlık erkeksiz yaşanır ama sağlık giderse o erkek yüz seksen değişiyor boşuna üzülüyorsunuz yani
Olur canım benim dört tane var 43 yaşındayım gençsiniz daha35 yaşında evlendim 36 da anne oldum şuan 40 yaşındayım ikinci yapmayı istiyorum karar verirsem
yaş'a öyle çok takılmayın yaş sadece bir sayıGeldi çöktü yine biyolojik geç kalmışlık duyguları.
Ara ara yokluyor.
Ben tam 35 de doğurdum arkadaşım 37 yani bu yazı iyi değerlendirinGeldi çöktü yine biyolojik geç kalmışlık duyguları.
Ara ara yokluyor.
Oh ne güzelBen 37 yaşındayım hayatımda kimse yok aşağıda durumlar nedir diye gittim jinekologa her türlü muayene ultrason daş gibisin bebeğim dedi jinekolog. Üzülme boşuna
bu hayatta öğrendiğim birşey varsa kaderden öteye gidemiyorsun .. kaderınde evlılık varsa oluyor boşanma varsa oluyor çocuk varsa oluyor Başımıza ancak Allah'ıın yazdığı geliyor .. kendinide yırtsan parçalasanda bazı şeyler değişmiyor ... o yüzden bugünü bugünde yaşamaya bak geçmiş iyi kötü geçti geleceğe endişeyle bakmak düşünceye kalbe sızı.. bende 22 yaşından beri evlenmek için dua ediyordum öyle boyle degıl ne hacetler yaptım 30 da evlendım haftaya boşanıyorum .. Allah kabul olmuş dua pişmanlığı yaşatmasın her zaman hayırlısı ne ise onu versin..Geldi çöktü yine biyolojik geç kalmışlık duyguları.
Ara ara yokluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?