- Konu Sahibi Mutluanne88
-
Valla aynı şeyi yazıcaktımda üşendim. sen benden çok yaşıycaksın360 derece değiştiyse yine aynıdır , 180dir
Evınız yoksa ev alın.Araba almayın.Kendısı bırıktırıp alsın arabayı.Sızde destek cıkarsınızArkadaslar eşim evlenmeden önce melek gibiydi 6 yıl çıktık çok mutluyduk. Evlendik değişti hele atandı tümden değişti. Eşim evlenmeden önce derdi evlenelim sana araba alacgm ise git gel otobüs de sürünmé diye. Şu ara sıfır araba alırken indirim varmış faiz de. Arabamiz yok. Ben dedim sıfır araba almamız riskli ben acemi yım arabayı çarparsam çok büyük kaybımiz olur ikinci el alalım dedim. Diyor ki sende sürme yani ne var diyo. Ben de dedim alalım tek sen kullan dimi dedim. Evet dedi Ha ben Ha sen ne farkeder dedi. Evlenme den önce araba alacağım sana diyordun dedim. Sen ne demek istiyorsun sen ne bencil sin diyo. Üstelik araba nin 60 bin lik peşinat ini da benim düğün de ki takılarm dan alacak kendi üzerine yapacak arabayı. Daha önce benim üzerime yap dediğim de benim altınlarm la alacağız dedimde de sorun olmuştu. Beni hain ilan etmişti. Ben sen ne farkediyor benim üzerime olacak demişti. Bunun haricinde ben doğum izinin de yım maaşım yok. Eşim tüm harcamalarımi kisitliyor bi tisort alamıyorum üzerime. O işsiz ken atanmadan önce ben maaş kartımi ona veriyordm lcw ye bir girip 400 tl lik kıyafet alıp çıkıyordu. Hiç laf bile etmiyordm asla kendini eksik görmesin diye. Akıl verin ne yapayım ben. Altınları vereyim mi böyle bir adama araba için
Altınları vermezsem hain ilan ediliyormEvınız yoksa ev alın.Araba almayın.Kendısı bırıktırıp alsın arabayı.Sızde destek cıkarsınız
O hepsi için öyle canım.Banada demiştiki yok dediğin insana sarılıp uyuyamazsın.Lafa gelAltınları vermezsem hain ilan ediliyorm
Gerçekten çok haklı mantıklı konuşmuş sunuz kesinlikle dikkate alacağım. Ayrıca beni tam olarak anladığınız ve kafamdaki tüm soruları cevapladiginiz için çok tşk ederimBakın evlilikte mal paylaşımı ile ilgili çok yanlış bilinen bir gerçek var. Evlilikte kazanılan mallar ortak değildir. Yani evlilik devam ettiği sürece mal kimin üstüneyse malla ilgili tasarruf hakkı ondadır. Bunun tek istisnası tapuya şerh verilmiş aile konutudur. Yani siz altınları verdikten sonra adam arabayı satsa parasını çatır çatır kendi keyfine harcasa tek laf edemezsiniz. Evliliğe uygulanan mal rejimi sadece boşanma halinde evlilik bitim tarihi itibari ile tarafların elinde bulunan mal varlığı değeri ve taraflardan birinin mal kaçırma maksadı ile evliliğin son dönemindeki elden çıkarılan mal varlığının maddi değerinin dava yolu ile talep edilebilen bir alacak hakkı sağlar. Bu davalarda en az iki sene sürüyor. Bakın evlilikte güven çok önemlidir. Eşinize maddi olarak güvenmiyorsanız, adımlarınızı ona göre atın. Tamam eşler birbirine maddi yönden yardım etmeli, sen ben olmamalı ama sizin ortak çocuğunuza baktığınız için maaş alamadığınız bir dönemde maddi yönden size zulmeden bir adama takılarınızı söz sahibi bile olup kullanamayacağınız bir araba için vermek zorunda değilsiniz, kanunen o sizin hakkınız, herkesin evlilik realitesi farklıdır. Güvenmiyorsanız mutlaka bir nedeni vardır. İstemediğiniz birşey yapmayın.
Teşekkür ederız hanımefendi.Arkadaşlar hepımızın kulagına kupe olsun .Iyıkı ımza atmamısım.Şimdı onların borcunu oduyor olucaktım.Bı arkadasıma kocası dogum sancısı cekerken ımza attırdı.Adam ortalarda yok.Kız hem adamın borcunu oduo hem davalarla ugradıo hemde tek başınacocuga bakmaya calısıyor.Bakın evlilikte mal paylaşımı ile ilgili çok yanlış bilinen bir gerçek var. Evlilikte kazanılan mallar ortak değildir. Yani evlilik devam ettiği sürece mal kimin üstüneyse malla ilgili tasarruf hakkı ondadır. Bunun tek istisnası tapuya şerh verilmiş aile konutudur. Yani siz altınları verdikten sonra adam arabayı satsa parasını çatır çatır kendi keyfine harcasa tek laf edemezsiniz. Evliliğe uygulanan mal rejimi sadece boşanma halinde evlilik bitim tarihi itibari ile tarafların elinde bulunan mal varlığı değeri ve taraflardan birinin mal kaçırma maksadı ile evliliğin son dönemindeki elden çıkarılan mal varlığının maddi değerinin dava yolu ile talep edilebilen bir alacak hakkı sağlar. Bu davalarda en az iki sene sürüyor. Bakın evlilikte güven çok önemlidir. Eşinize maddi olarak güvenmiyorsanız, adımlarınızı ona göre atın. Tamam eşler birbirine maddi yönden yardım etmeli, sen ben olmamalı ama sizin ortak çocuğunuza baktığınız için maaş alamadığınız bir dönemde maddi yönden size zulmeden bir adama takılarınızı söz sahibi bile olup kullanamayacağınız bir araba için vermek zorunda değilsiniz, kanunen o sizin hakkınız, herkesin evlilik realitesi farklıdır. Güvenmiyorsanız mutlaka bir nedeni vardır. İstemediğiniz birşey yapmayın.
Yardımcı olabildiysem ne mutlu bende evliyim, hatta altınlarımı aldığımız eve peşinat olarak vermiş biriyim. Eşim zorlasaydı öyle şantaj yapsaydı kesinlikle vermezdim. Aksine ben zorladım birikim yapmak için. Ama bu tamamen güvenle alakalı birşey, bir kadın güvenmiyorsa mutlaka yaşanmışlığı vardır. Kalbinizi dinleyin. Adam olan adam maddiyat için karısını kendiyle terbiye etmeye çalışmaz.Gerçekten çok haklı mantıklı konuşmuş sunuz kesinlikle dikkate alacağım. Ayrıca beni tam olarak anladığınız ve kafamdaki tüm soruları cevapladiginiz için çok tşk ederim
Neler var bu hayatta.O ıyı ınsanlar atlara bınıp gıtmışler.Teşekkür ederız hanımefendi.Arkadaşlar hepımızın kulagına kupe olsun .Iyıkı ımza atmamısım.Şimdı onların borcunu oduyor olucaktım.Bı arkadasıma kocası dogum sancısı cekerken ımza attırdı.Adam ortalarda yok.Kız hem adamın borcunu oduo hem davalarla ugradıo hemde tek başınacocuga bakmaya calısıyor.
Bence en mantıklısı ev almanız.Bence vermeyin ama o altinlarlar araba filanda almayın. Bir tişört alicam diye olay yaratan birine evlilikte güvenilmez bence. Yarin obur gün bir güvenceniz olur. Altınlarınızi bankaya koyun.
Iyide ev almak demek ortak olmak demek. Neden tamamen kendine ait bir güvencesi varken bunu hiç etsin ki öyle bir koca içinBence en mantıklısı ev almanız.
İmzamı atıyorum.360 derece değiştiyse yine aynıdır , 180dir oayrıca evlendikten sonra alınan her şey yarı yarıyadır ve mantıklı olanda budur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?