360 derece değişen koca

Altınlar tabiki senin ya mehir denen bişey var kadının hakkı ne varmış benim dedi diye. Arabayı sıfır almak bana göre tamamiyle gereksiz. Biz 2.el aldık sıfırdan hiçbir eksiği yok önemli olan temizini bulmak. Şimdi sıfır alıpda yarın satıcam dese istediği kadar yeni desin o artık 2.eldir.
Hani ev için olsa altınların en iyi şekilde değerlendirilmiş olur ama sıfır araba için verilmemeli bence. Benimde zamanında çeyrekler yarımlar küçük altınlarım vardı hepsini bozdurup araba almak için kenara attık parayı zamanla büyütüp arabamızı aldık ama 2.el aldık biz eşim sırf ben kullanayım diye daha çok istedi çünkü oturduğumuz yer merkezde değil. İstersen senin üstüne yapalım dedi ama ne benim üstüme ne eşimin üstüne oldu babamın üstüne yaptık
Benim ehliyetim o zamanlar yeniydi çünkü yaştan ve ehliyet yılından dolayı babamın üstüne olsun dedik yoksa masrafımız daha çok olacaktı Eşinin sana karşı olan tutumu doğru değil bence altınlarını ziyan etme hemde sıfır araba için ya hani daha makul bi sebep olsa neyse ...

Bana böyle konuşan adama zırnık koklatmam çalışıp gitsin alsın üstüne yapsın arabayı da. Tepe tepe kullansın.

Malesef araba kimin üzerine alınırsa alinsin yarı yarıya mantığı yanlış. Benim eşim arabayı kendi üzerine olduğu için canı isteyince satıyordu boşanma durumumuz olduğunda da arkadaşının üzerine yapmis. Ben de saf saf sizin gibi nasılsa yari yarıya diye ne ev alırken ne de araba alırken onun üzerine olmasına ses çıkarmadım. Ki ilk araba benim bakarken kazandığım parayla alınmıştı. Kimin üzerine olduğunun önemi yok diyor adam o zaman kadının üzerine olsun. Erkekler boşanma durumunda çok değişiyor o yüzden ben evlilikte sen ben olmaz olayına artık karşıyım, yediğim kazıklarsan sonra,hemcinsleriminse zarar gormesini istemem.

Araba zaten sizin altinlarinizla aliniyorsa, onun size jest yapip arabayi senin uzerine yapicam demesi lazim. Asıl bencil kisi kendisi. Size bencil diyecegine donsun kendine baksin biraz.

Hem benim uzerimde hem esimin uzerinde ruhsat var ayri ayri. İstesem kendi uzerindekini de verir bana hic problem degil. Tek oldugunda da neden senin ustune, neden benim degil muhabbeti yapmadik onun sonu gelmez.

5 yillik evliyiz eşim bir kere bile altin takilara donup bakmadi, ne kadar taki var bilmiyor ilgilenmek istemedi ve 5 senedir hicbisey icin taki dedigini duymadim. Onlar senin diyor ama ben bizim diyorum o ayri.

Bosanmama garantisi yok kimsenin Allah gostermesin ama parapul konularinda eşimden yana problem yasayacagimi dusunmuyorum. İnsan eşine de guvenmeyecekse para kacirip, mal mulk saklayacaksa oyle evlilik olmasin. Ben alttan alttan bu hesaplari yaparak devam edemezdim.

Son düzenleme:
Son cümleyi okumadan, konunuzu bir okuyun bakalım. Sizce altınları vermeli misiniz? Afedersiniz öyle kocaya ölsem vermem altınlarımı. Ben arabayı kaç kere vurdum bir yerlere. Eşim ağzını açmazdı

Altınları verirseniz altınlara ortak olur. Vermezseniz araba ortak malınız olur. Güvenmiyorsanız vermeyin. Sinir oldum eşinizin sözlerine. Sizi her istediğiniz yere bırakıp istediğinizde geri alacak mıymış? Alsa bile ne haddine sizin araba kullanıp kullanmayacağınıza karışmak? 60 bine kendinize ikinci el araba alın istediğiniz gibi çarparaınız.

Evlilikte sen-ben ayrımı olmamalı. Ben sevgilimle bile yapmam bu ayrımı.
Altınlar da sadece kadına değil, o eve aittir bence.
Ama böyle bir tişörtün lafını eden, en ufak şeyde "bencil, hain" diye hakaret eden adama tek kuruş vermem, altınlar benim moduna girerim.
"Biz" olma, aile olma konusunda sorunu var bence eşinizin. Karşılıklı konuşarak çözmeye çalışın. Bu süreçte de altın falan vermeyin.

Eşin gerçekten bencil. Verme bence,altınlarımla kendime araba alıcam de bana hatcbak araba bak de tişört için neden izin istiyosn yap harcamanı 400 lira civarı eşine kartını ödemesini söyle o kadar çokta diyaloğa girme bence bu konularda seni hain bencil ithamlarıyla sindirmeye çalışıyor

Kusura bakma ama kocan sana söz vermiş seni tavlamak için ,evlenince gerçek yüzü ortaya çıkmış ,altın vereceksin araba onun üstüne olacak bu kadar saf olma ,çalışırken maaş kartını verip kocaya kıyafet almakta nedir ,çok taviz vermişsin .Seni saf görüp resmen kullanıyor bencil yapıda bir kişilik .Bu adama dişini gösterme vaktin gelmişte geçiyor ,napayım altınları vereyim mi demen sorman bile yanlış

Hukukta bunun yeri var düğünde takılan takıların tümü kadınındır diye isterseniz araştırın. Vermek zorunda değilsin. Düşünceli bir eş olsa senin üzerine olsun bana çocuk verdin diye çalışmıyorsun izindesin der altınlar zaten senindi der üzerine yapar doğum hediyesi der. Ama bazısında düşünce yapısı yok

Çok bencil lafı başlatıyor benim üzerime olacak alalım diyo. Ben niye benim üzerime olmuyo deyince de hain kötü niyetli ilan ediliyorm. Ona yapılınca iyi niyet bana yapılınca hainlik. Üstelik benim altınlarm la peşinat verilecek!!!

Verme. Durumu özetlemişsin.

Eşin bana hiç güven vermedi. Hiç beğenmedim. Gözüm tutmadı.

Benim altınımla araba alınıyorsa onu benim kullanabilmem gerekiyor demektir.

Ve bana tişört hesabı yapan, maaş kartıma el koyan adama değil altın, günahımı vermem.

Dün tişört hesabı...Bugün araba, altın.. Yarın da gayrimenkul tapusuna terfi eder bu kafa.

Ayrıca size ait olan bi şeyi isteyip kendi altına araba çekmek istemesi kimin hain ya da bencil olduğu konusuna bence fazlasıyla açıklık getiriyor.

Ben eşime altınlarımı verdim. Kendisi de ekledi . Gidip benim heves ettiğim arabayı aldık.

Benim bankadaki altın hesabımı istemez. Isteyemez. Çünkü en başta kesin olarak belirttim.

Ama ben ne istersem fazla fazla alır. Ya da o sıkıştığı zaman ben hemen çıkarır veririm. Ikiletmem.

Birbirimize güvenimiz sonsuz.

Ve sizin durumunuzda sen ben hesabı yapan siz degilsiniz. Paragöz ve bencil eşiniz.

Araba alirsaniz kimin uzerine olursa olsun zaten yari yariya. Ne ayip cocuk gibi “ustume yap arabayi” mizildanmaniz. Altinlar da ikinizin, evlenmeseydiniz olmayacakti neticede.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…