saol canım benim. karar verdin mi nerde yaptıracağına. allah yeter ki ol desin aslında yerin önemi yok ama insan içinin rahat etmesi için çok araştırıyor. bende ikinciyi acıbademde yapmadan önce amerikana gittim memoriale gittim ikisine de muayene paraları ödedim testler istediler onları yaptırdım ama sonra yine acıbademe gittim. koskoca acıbademde sade ce bir doktor var maslakda. ama memorialde tüp katında nerdeyse on tane doktor var. bildiğim kadarıyla ataşehire okmeydanından da doktorlar gidiyor Herada nın doktoru hale hanım mesela haftada birgün ataşehire gidiyordu herada da o gün ataşehire gidiyordu. sanki sen okmeydanı mı ataşehir mi diye düşünüyordun diye yazdım bunu biliyorsun dur mutlaka. geçen sene bu zamanlar ben tüp hazırlıklarına görüşmelerine hız vermiştim. 26 şubatta regl olmuştum 10 martda opu 13 martta transferim oldu. inşallah mart ayı uğurlu gelir başlayanlara.
Hülyacık gelmiyo ne zamandır merak ettim umarım herşey yolundadır işleri yoğundu çok.
Arkadaslar Merhaba
Iki hafta icinde sanirim daha duzenli yazmaya baslayacagim, simdilerde araliklarla girebiliyorum. Istanbul'da ikili testimiz yapildi. Ense kalinligi 1.4, burun kemigi de guzel cikti. Kan sonuclari da Pazartesi gunu belli olacak. Ilk defa bebegimizi 3 boyutlu gorduk, cok heyecanliydi,darisi tum siradaki arkadaslara insallah. Neredeyse tum gun izlemek istedim. Doktorumuz 16.haftada 4'lu test ve 20. haftada da ayrintili ultrason istedi. Bunlarda istenilen kriterlerde cikarsa amniyo sentezi ancak ciftler isterse yapiyoruz dedi. Bu testleri de yeni ulkemizde yaptiracagiz. Yarin, birgun birkac hastane ile gorusmemiz var, sonuclari da hem Istanbul'daki doktorumla hem de buradaki olacak doktorumla degerlendirmeyi planliyoruz.
Alabama, Masallah Mert'e, artik gulucukler havada ucusuyor.Yeni ticker'iniz super olmus! Soyledigin isimlerden Nehir'i ben de seviyorum, yanliz degilsin yani...
Deniz Bulut, Batu ile fotonuz harika! Masallah,darisi biz siradakilere...
Denizverdi, cokkk gecmis olsun, hakikaten her sey cok ust uste gelmis canim. Artik biraz dinlenme zamani ve doktlarin istedigi testleri yapma zamani. Enerjini biraz daha topla ve kendini hazir hissedince yaptir canim. Sanirim bu aralar cok strese de girdin. Tum hastaliklar ve stresler ucup gitsin arkadasim.:13:
Baharnaz, seker testi yaptirmisim, anladigim kadariyla yenilenecek. Detayi simdi ben de not aliyorum bana da lazim olacak, sagol bilgi icin canim. Kilolari simdi cok dert etme, bir kismi dogumla gidecek, geriye kalanlari da sen azminle ustesinden geleceksin canim. Masallah bebis de buyumus.4'lu teste hangilerine bakiliyor, isimlerini bana vaktin olunca yazar misin canim?
Limonkabugu, Masallah istahin yerindeymis, afiyet olsun, bebisine kilo saglik olarak donsun canim. Benim de cok yerinde!Ben tedavideyken Memorial'in dergisinde bitkisel caylar ve hamilelik ile ilgili yazida 2 kupayi gecmemek kaydiyla icilebilecegi yaziliyordu. Zencefil, nane, adacayi gibi yogun kokulu caylarin rahim kasilmasina daha cok neden olacagi yaziliydi ve dikkatli olunmasi gerektigi belirtiliyordu. Eger ihlamur sende rahim kasilmasi yapmiyorsa biraz icebilirsin. Tum sebzeleri de sirkeli suda bekletip oyle pisiriyorum yada salata yapiyorum, tavsiye ederim.
Patikler, iyilestin mi canim? Hastane konusunda fikrin kesinlesti mi?
Nisa Mai,Hulya
Altinyunus, nasilsiniz? Umarim her sey yolundadir, sen de pek girmemissin.
Banu, simdiden gecmis olsun. Safra kesesi operasyonlari icin kolaydir denilir ama sonucta yine de operasyon, her seyin yolunda gitmesi dilegiyle. Uyuyup uyanacaksin, hic korkma.:13:
Mualla, Gabrielle, Ekin, Hosgeldiniz!
Cans, gozunaydin, esin geliyormus. Umarim dedigin gibi esin geldiginde tum hormonlarin normale iner, kendini daha iyi hissedersin.
Merye, son haftalar demek...Biraz daha sabir arkadasim. Dogumdan sonra insallah kus gibi ferahlayacaksin. Ayaklarinin altina yastiklar koytup uzanmak iyi gelir sisligini giderirsin. Nst nasil cikti?
Herada, sen de ugrayamamisin canim. Umarim her sey yolundadir.
Sevgiler herkese.
kızlar hepinize iyi dilekleriniz için teşekkürler. alabama eşimi hiç sorma canım onu allaha havale ettim o konuda yapacak birşey yok.
denizverdi çok yorulmuşsun. canım allah çaresiz dert vermesin bu testler yorgunluk hep senin sağlığın için. inşallah yaptırdıktan sonra sonuçlarının çok iyi olduğunu paylaşacaksın.
altınyunus umut nasıl gidiyor? burnu nasıl? bizde hiçbirşey fayda etmiyor. gece uyku yok. işe başlayınca ne yapacağım bilmiyorum.sen işi ne yaptın?
baharnaz şeker testi tekrarlanacak sanırım sonuca göre diet mi veriecek?
limonkabuğu ıhlamur özellikle tavsiye ediliyor. bunun dışında adaçayını vs bile günde 1 fincanı aşmadan içersen bir zararı yok. rezene,ısırgan vs de içebilirsin. doğumdan sonra da rezene gazı alıyor ve ikisi de sütü arttırıyorlar.
zarpdeniz maşallah herşey yolundaymış. 3 ay bitti inşallah bundan sonrası da gelecek. bebeğini kucağına aldığını müjdeleyeceksin sen de
herada hülya uğramamışsınız umarım herşey yolundadır.
patikler hastaneye karar verdiniz mi mart geliyor
nisa mai toana selam
cans eşine kavuşmana 1 gün kaldı galiba
merye az kaldı yakında kucağına alacaksın bebeğini
mualla gabrielle ekin hoşgeldiniz umarım burası size e uğurlu gelir
Herkese iyi pazarlar arkadaşlar,
Denizverdi'cim, çok geçmiş olsun arkadaşım. Zor günler geçirmişsin, Allah yardımcın olsun. Kontrol altındasın ya, mühim olan o. İnşallah antibiyotik sonrası da test sonucun yüzünü güldürecektir. MR ve anjiyo tarihleri belli oldu mu, yaptıracak mısın?
Baharnaz'cım, çok geçmiş olsun arkadaşım. İnşallah 100'lük yükleme sıkıntılı gelmeyecek. Hem kontrol altındasın zaten, sen takmamaya çalış lütfen. Kiloyu da yazmışsın, arkadaşlar da yazmışlar zaten. Sağ sağlim kucaklayalım da kiloyu da hallederiz. Oğluna da maşallah, Çetin mi diyeyim, Kaya mı, haydi şimdilik Yunus bebek diyeyim ona. Koca adam olmuş, miadında sağlıkla kucaklayalım inşallah. Darısı tüm isteyenlere diyelim. Tiroid konusunu maalesef bilmiyorum canım.
Deniz ve Alabama, koca adamlarınıza 41 kere maşallah. Gözleriyle yüzleriyle, gülücükleriyle konuşup iletişime geçmeye başlamışlar bile. Hayranlıkla ve büyük keyifle baktım fotoğraflarınıza. Maşallah...
Patikler'cim, sağolasın arkadaşım, sen nasılsın? Alabama yazmış ben de ufak bir düzeltme yapayım. Bildiğim kadarıyla Okmeydanı memorial'daki doktorlardan Ataşehir'e giden yok. Ataşehir'in tüp bebek ve kadın doğum ekipleri farklı. Okmeydanındakiler Etiler Polikliniği'ne geçiyor haftanın bir günü, Semra Hanım da dahil. Ancak orada gebelik takibi ve diğer poliklinik hizmetleri veriliyor.
Limonkabuğu, nasılsın arkadaşım. 2. trimestera hamileliğin balayı diyorlar, tadını çıkartıyorsun umarım.
[Altınyunus, nasılsın, Umut nasıl? Umarım düzeniniz oturmuştur, oğluşunun fotolarını ve haberlerini bekliyoruz.
Mualla_karaca, hoşgeldin. İnşallah bir sonraki denemende yüzün gülsün. Azimli bir yumurta bize yetiyor arkadaşım. Herşey gönlünce olsun.
Ekin, sen de hoşgeldin arkadaşım. Senin yaşında rapor çıkartılabiliyor diye biliyorum ama rapor konusuna benim yaşıma rapor çıkartılamadığı için hiç girmemiştim çok emin değilim. Aşılama isteniyor tüpe geçmeden diye biliyorum ama 35 yaş sonrasında bu şart var mı emin değilim. Site içerisinde bu tür başlıklar var. Ben 4. denememi merkez değiştirerek Memorial'da yaptım ve çok şükür olumlu sonucu aldım. Yaşın daha genç, inşallah ilk denemeyle müjde verirsin bizlere.
Merye canım az kaldı hayırlısıyla. En zorlu günlere gelmişsin, Allah yardımcın olsun. Sen nerede yapacaksın doğumu? Miadında doğum müjdeni de alacağız inşallah.
Cans, maşallah antral sayısı harika. Yumurta takibin varmış bu ay, inşallah tedavi öncesi sürpriz yapar bebeğin. Tiroid durumunda kontrol altında sanırım, umarım eşinle kavuştuğun da o da normal seyrine döner.
Zarpdeniz, oh maşallah. İkilinin en önemli ayağına dair ölçüm harika çıkmış, gözün aydın. Kan değerleri de yüreğini ferahlatacaktır eminim. İnsan üç boyutlu görünce ne mutlu oluyor gerçekten. Ben görüntüleri izlerken hala başkasının bebeğine bakıyorum gibi geliyor gerçi, o kadar inanamıyorum hala. Ben biliyorsun, ikiliden sonra başka test yaptırmadım, AS ve detaylı ultrason yapıldı. 3'lü ve 4'lü testleri bilmiyorum ancak sen de biliyorsundur en güvenilir olanın 2'li olduğunu söyleniyor.
Vanilya hoşgeldin arkadaşım. Senin de başvurun hayırlı uğurlu olsun. Kendini en olumsuza göre hazırlayıp bunun da iyi yanlarını görmeye odaklıyorsun kendini anladığım kadarıyla, gönülden tebrik ediyorum seni. Zoru başarıyorsun gibime geliyor. Umuyorum hayat sana acayip güzellikler hazırlamış olsun. İnşallah bunlardan biri de çocuk olsun.
Hülya, nerelerdesin?
Atladığım varsa kusuruma bakmayın arkadaşlar. Bizde haberler iyi Allah'a şükür. Bir sıkıntı yok, ben de artmış bir iştahla başa çıkmaya çalışıyorum ama herşey şimdilik kontrol altında gibi duruyor. Hepinize sevgiler...
Herkese merhaba,
ne zamandır girmiyorum umarım herkes iyidir...
Denizbulut, senden de bir doğum mesajı bekledim, sonra da emailini kaybettim sana yazamadım, bir ara girip Batu'nun dogumunu gördüm.
Ne kadar güzel bir bebek maşallah ve de ne kadar büyümüş!
41 kere maşallah, Allah nice mutlu günlerini göstersin.
Zarpdeniz le haberleşiyoruz, su gibi akıp geçecek sağlıkla hamileliği inşallah göz açıp kapayana kadar kavuşacak bebeğine...Dualarım sizinle.
Denizverdi, başvurunuz hayırlı, uğurlu olsun Allah senin gibi güzel ve iyi kalpli bir çocuğu nasip etsin inşallah. Biz de başvurduk Allahtan hayırlısını diliyoruz ama umidimiz neredeyse tek ve yarı açık tüpümle doğal hamile kalma ihtimalim kadar:) Eşim Türk vatandaşı olmadığı için biz diğer başvuranlardan farklı değerlendiriliyoruz ve sürecimiz çoook daha uzun ve zorlu. Ama tabii bu bize yeni birşey değil!!! Biz çocuğuna kolay ulaşamayan veya belki de hiç ulaşamayacaklardan olduğumuzdan şimdilerde kendimi çocuksuz hayatın eğlenceli taraflarını görüp tadını çıkarmaya eğitmeye çalışıyorum.
denizbulutcugum,denizverdiciyimm meryecim ,baharcim cansim patikler nehaber canlarim nasilsiniz umarim hepiniz iyisinizdirr
geçmişe baktım biraz,ayrı ayrı herkeze yazıcaktım ama birazdan duş alıp annemle yürüyüşe çıkıcaz annem beni bekliyor...hepinize tavsiyelerinizden dolayı ayrı ayrı tşekkür ediyorum...
çok sevsemde, mantarı yemeye oğlum dünyaya gelene kadar ara vericem...ıhamur içinde herkez aynı görüşte sanırım,çok fazla içilmediği sürece sakıncası yok..bende zaten günde en fazla 1 kupa içiyorum...
bu aralar baş ağrılarım da azaldı gibi,nazar etmiyim şimdi yine başlar filan..
ben bebeğimin hareketlerini hissetmeye başladım sanırım...3-4 gündür değişik şeyler hissediyorum..sanırım bunlar bebeğimin hareketleri oluyor...:90: çok mutlu oldum...inşallah kuvvetli tekmelerini de hissederim..darısı taze hamişlerimize inşallah...
hmm bu arada az kalsın unutuyordum..patiklercim biz sadece son denememizi umuttüp bebekte yaptık,ondan öncekilerde hep farklı merkezlerde oldu..bir gittiğimize bir daha gitmedik..hep farklı tedavi şekilleri gördüm..umuttaki en büyük avantajım ameliyattan hemen sonra tedaviye başlamış olmamdı..rahim temizdi,kistlerimden ve yapışıklıklarımdan kurtulmuştum,kapalı tüplerimde açılmıştı...asıl başarı ameliyatımı yapan doktorun aslında..ben umutta tuttuğu için bu kadar çok memnuniyetimi dile getiriyorum..
herkezi öpüyorum ve bu güzel çiçekleri sizlere gönderiyorum..şimdilik hoçakalın
Arkadaşlar herkese iyi akşamlar,
Az önce dr.la olan ilk randevumdan geldim.
Ve ilk iğnemi oldum.
Allah yar ve yardımcımız olsun. Emeklerimizi boşa çıkarmasın.
Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum.
Kızlar teşekkürler,
Vanilya'cım hoş geldin canım. Uzun zamandır yoktun gerçekten.
Banu canım ameliyat nasıl geçti, çok geçmiş olsun arkadaşım.
Ekin hayırlı olsun canım, umarım bebeğine kavuşursun.
Hülya'cım gözüm gayet iyi memnun kaldım canım.
Arkadaşlar, ben uzun zamandır giremedim. İşimle ilgili yoğunluğum vardı. 40 tane mnüdür ve başkana sunum hazırladık ve yaptık. Ay çok heyecanlıydı. Neyse gayet başarılıydık. 2 hafta sonra ise daha üst yöneticilere sunumumuz var , allah işimi rast getirsin inşallah...
Ben Memorial Okmeydanı olarak karar verdim sanırım, evet az kaldı. Ama bu arada dün istediğim gibi bir ev buldum. Uzun zamandır istediğimiz birşeydi. Kaçırılmayacak bir ev, çünkü şu an oturduğum apartmanda. Şimdi bu evi alma durumu olursa tüp bebek işine nasıl gireceğiz, girebilecek miyiz inanın hiç bilmiyorum. Hayat insanı bir anda nasıl da farklı yönlere götürebiliyor. Benim bundan öncekinde de ev alma durumu olmuştu. Dha tadilat yaparken tüp bebek denemiştik ve tutmuştu. Hep derler ya evlat herzaman insana şans getirirmiş ev getirirmiş diye. Belki bunda da böyle olur kimbilir! Yani martta başlayabilecek miyiz hiç bilmiyorum, bakalım.
Hepinize sevgiler,