bendede folik asit eksikliği vardı , bende her şey eksik:)Bende senin gibiyim canim, en son raddeye kadar ilac kullanmam ama iste söz konusu canindan bir parca olunca insan farkli düsünüyor. Folik asit ilac degilgida takviyesi
Takviye kullanmiyormusun?bendede folik asit eksikliği vardı , bende her şey eksik:)
kullandımda kontrole gitmedim düzelip düzelmediğini bilmiyorum . hamile kişilerin çocuklarında zeka geriliği yapıyor diye okumuştum bir yerde ?Takviye kullanmiyormusun?
Niye gitmiyorsun? Gidip bir baktirsanakullandımda kontrole gitmedim düzelip düzelmediğini bilmiyorum . hamile kişilerin çocuklarında zeka geriliği yapıyor diye okumuştum bir yerde ?
Evet cnm 1 dilim şeftali cam rendeden geçirip verdim mesela.. Bir anda değil ama tabi çok minik bağırsakları şaşırdı benceAh kiyamam kuzuma yainsallah cabuk alisir...
Benim bu konuda pek tecrübem yok sadece duydugumu söyleyebilirim, ek gidalara baslarken karisik meyve yada sebze püreleri vermek cocuga agir gelebiliyormus. Tek bir gida ile baslanmaliymis.
Hadi bakalim :)
Süpersin cnmmmcuma 82.6
bu sabah 82. wuhuuu
hedefim 80.9
Evet cnm iki kilo daha ver yeter o zamanCanim benim tefaldi kirilan. Eksik tartiyordu. Ama hep onda tartildigim icin kilo takibinde sorun olmuyordu. Ben farkindaydim.eksikligin. ama simdi bu fakir marka ve resmen 2 kg fazla cikiyor. Sanirim bu da nirmalden fazla tartiyor. Cok sorun degil sad3ce rakamsal olarak karisti isler ben 2 kilo daha versem yetecek bana ordan takip.edecegim artik
Bi doktora sor canım.anladım abla cok saolasın.
ya hamile kalınca almaya başlasam yinemi olmaz
Allah korusun duymamıştım o sırt açıklığını.sende varsa sakın ihmal etme,şu içemediğin hapı boşverde sadece folik asit ilacı al eğer eksikse .o mide bulantısı yapmıyor ,en azından bende yapmadı,kokusu felan yokyaNiye gitmiyorsun? Gidip bir baktirsana
Zeka geriligini bilmiyorum da hücrelerin tam olarak gelismemesi söz konusu olabiliyormus. Sirtinda ki bir kisim acik kalabiliyormus. Allahim korusun...
aralık ayında kan tahlili yaptırmıştım. onu gostersem doktora olurmu abla ?Bi doktora sor canım.
kız 7 ayı geçmiş olur mu o kan testi hiç :)aralık ayında kan tahlili yaptırmıştım. onu gostersem doktora olurmu abla ?
iş yerinde malum yeniyim. tahlille ugraşmak istemiyorum tüm gün.
doktor güler sana kız sakın öyle bişey demebelki olur dedim
bende onlar gülerim. hamsu kafama ah diyedoktor güler sana kız sakın öyle bişey demeröntgenleri kabul ediyorlar sadece.
şimdi kızlar acıkladıkca evet ilaç olarak gormemeye başladım.KarKralicesi folik asite basla sen ilac gibi degil o zaten zarari yok. Bi arkadasim 3. Ayinda ogrenmisti hamileligini. Ustune gormus o yuzden anlamamis kiz şok oldu tani folik molik kullanmadi hic vakit gectigi icin. Allaha Şükür sapasaglam oglu oldu ve nasil anlatayim cocuk ust duzey zeki ilkokula gidiyor simdi. Yani olmazsa olmaz degil ama tıp kullanin diyor. Sonradan pisman olmaktansa sen almaya basla.
Acaba meyve dokunmus olabilir mi ki? Sebze mi denesen ki gülüm?Evet cnm 1 dilim şeftali cam rendeden geçirip verdim mesela.. Bir anda değil ama tabi çok minik bağırsakları şaşırdı bence
O kullandigim vitamin hapinin icinde folik asitte var :)Allah korusun duymamıştım o sırt açıklığını.sende varsa sakın ihmal etme,şu içemediğin hapı boşverde sadece folik asit ilacı al eğer eksikse .o mide bulantısı yapmıyor ,en azından bende yapmadı,kokusu felan yokya
o bütün vitamin haplarının olduğu tek haplarda çok az miktarda var zaten :)Acaba meyve dokunmus olabilir mi ki? Sebze mi denesen ki gülüm?
O kullandigim vitamin hapinin icinde folik asitte var :)
Hamileligin 3. ayina kadar folik asit kullanmak gerekiyormus, ben 3. ayindan sonra birakmistim sonra doktorum kullanmaya devam et sana hic bir zarari olmaz deyince tekrar basladim ama iste unutuyorum biliyorsun :)
cümleye bako bütün vitamin haplarının olduğu tek haplarda çok az miktarda var zaten :)
Olmaz canım kaç ay geçmiş 10 CC kan altı üstü veriver kızaralık ayında kan tahlili yaptırmıştım. onu gostersem doktora olurmu abla ?
iş yerinde malum yeniyim. tahlille ugraşmak istemiyorum tüm gün.
kan verme degil sıkıntım. işyerine yeni girdim. kan ver tahlil bekle tüm gün gitcek o beni endişelendiren :SOlmaz canım kaç ay geçmiş 10 CC kan altı üstü veriver kız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?