sanada canim :)Iyi geceler...
canim bilgim yok bu konuda ama bugun kanayan disi cikmamis yanlis anlamadim degil mi?Kizlar kotu bisey oldu uzuldum. Soyle ki gecen sene deniz 2.5 yasindayken yani on sut disi kokuyle sokuldu bi kere düştü agzini carpti ondan sonra o disten hayir gelmedi taktirdu saga sola ve sonucta dr kontrolunde ben bizzat soktum disi. Simdi de o sokulen disin yanindaki sallanmaya basladi tam 1 yil sonra ve biraz once tisortunu isirmis ve asilmis dis disa dogru yatmis ve kanamis. Cok cani yaniyor ama sokemedim. Yani 3.5 yasinda iki sut disinden oldu. Defnenin sapasaglam. Cevremizdeki kimsenin cocugunda gormedim boyle birsey. Denizin disleri mi sagliksiz acaba kokleri mi kisa ne bileyim kalsiyum eksikligi mi var veya bu kojuyla ilgili bilgisi olan var mi? Eylulde universite hastanesine goturcem bu sefer yer tutucu dis yaparlar heralde gecen sene kucuk demişlerdi. Cok canim sıkıldı ya iki dis birden bi de 7 yasina kadar kullanacakti cocuk bunları. Esime dedim allah baska dert vermesin altindan baska bisey cikmasin diye ama cok uzuldum.
Sağol canım ben söylemeye çalışınca tersliyodu beni inatlasiyordu okulda bikaç arkadaşı kilolusun demiş gaza geldi ramazanda pek bişey yapamamistik şimdi yapıyor maşallah nazar değmesin dilimi ısırayım .ablacim cok guzel bir sey yapiyorsunuz, tebrik ederim hem sizi hem tatli kizini.
50 kiloya odul koymanizda motive etmistir.
Simdiden duzenli beslenme ve egzersizi hayatina katsin ki, hayat boyu bunu benimsesin..
Cok tebriklerimi ilet fistik kizina ablacim:)
sen oyle san, yemek ,temizlik, utu, misafir derken :))
Geçmiş olsun busem aslında çocuk dishekimine götürsen iyi olur bence en iyi onlar bilir.Kizlar kotu bisey oldu uzuldum. Soyle ki gecen sene deniz 2.5 yasindayken yani on sut disi kokuyle sokuldu bi kere düştü agzini carpti ondan sonra o disten hayir gelmedi taktirdu saga sola ve sonucta dr kontrolunde ben bizzat soktum disi. Simdi de o sokulen disin yanindaki sallanmaya basladi tam 1 yil sonra ve biraz once tisortunu isirmis ve asilmis dis disa dogru yatmis ve kanamis. Cok cani yaniyor ama sokemedim. Yani 3.5 yasinda iki sut disinden oldu. Defnenin sapasaglam. Cevremizdeki kimsenin cocugunda gormedim boyle birsey. Denizin disleri mi sagliksiz acaba kokleri mi kisa ne bileyim kalsiyum eksikligi mi var veya bu kojuyla ilgili bilgisi olan var mi? Eylulde universite hastanesine goturcem bu sefer yer tutucu dis yaparlar heralde gecen sene kucuk demişlerdi. Cok canim sıkıldı ya iki dis birden bi de 7 yasina kadar kullanacakti cocuk bunları. Esime dedim allah baska dert vermesin altindan baska bisey cikmasin diye ama cok uzuldum.
masallah ablacim, daim olsun :)Sağol canım ben söylemeye çalışınca tersliyodu beni inatlasiyordu okulda bikaç arkadaşı kilolusun demiş gaza geldi ramazanda pek bişey yapamamistik şimdi yapıyor maşallah nazar değmesin dilimi ısırayım .
Geçmiş olsun busem aslında çocuk dishekimine götürsen iyi olur bence en iyi onlar bilir.
Ozgecim bi nazar boncugumuz vardi gecen seneden bu ikinci olacak artik napalim. Bir sey yapamiyorlar canim gecen yil ayni bu sekilde goturdum dr direk annesi sen indir o disi dedi dis elime geldi. Bu da ayni durumda su an. Ama saat gec.oldu ve cani cok acidi yarina biraktik. Yarin cikamazsak disi uykusunda falan duser endisesi olacak.canim bilgim yok bu konuda ama bugun kanayan disi cikmamis yanlis anlamadim degil mi?
Dis doktoruna gotursen belki o disle ilgili pozitif bir sey yapabilirler Busem.
Sadece annelik psikolojisiyle diyebilirim ki, bu iki dis uzse bile sizi, nasilsa ana disleri cikacak canim..
Sagligi yerinde olsunda, zaten cok guzel kizin, nazar bocugu olsun Busem..
canim cocuk dis doktoruna gotursene yarin Gonca ablanin dedigi gibi, bir baksinlar, belki tahlil falanda yaparlar bir eksiklik vs var mi diye..Ozgecim bi nazar boncugumuz vardi gecen seneden bu ikinci olacak artik napalim. Bir sey yapamiyorlar canim gecen yil ayni bu sekilde goturdum dr direk annesi sen indir o disi dedi dis elime geldi. Bu da ayni durumda su an. Ama saat gec.oldu ve cani cok acidi yarina biraktik. Yarin cikamazsak disi uykusunda falan duser endisesi olacak.
Gecen sene gorurduk uc ayri disciye getirmenize gerek yoktu sokmeliydiniz dediler bir tanesi sadece bana tarif etti sokturttu. Bu da oyle olacak sadece eylulde yer tutucu yaptırmak icin goturcem o yuzden.Sağol canım ben söylemeye çalışınca tersliyodu beni inatlasiyordu okulda bikaç arkadaşı kilolusun demiş gaza geldi ramazanda pek bişey yapamamistik şimdi yapıyor maşallah nazar değmesin dilimi ısırayım .
Geçmiş olsun busem aslında çocuk dishekimine götürsen iyi olur bence en iyi onlar bilir.
Dis degil de tahlil icin cocuk dr gitcem ozge. Demirine kalsiyumuna bi baktircam. Disciler bisey solemiyolar pek. Bu dis de gitti. Nereye gitsek fayda etmeyecek ben artik isin kan degerleri boyutuna takildim aslinda.canim cocuk dis doktoruna gotursene yarin Gonca ablanin dedigi gibi, bir baksinlar, belki tahlil falanda yaparlar bir eksiklik vs var mi diye..
sende bu gece yaninda uyu olmazsa Busem..
yarin haftaici hem bir doktora gorunun..
Kuzum zaten anne benimle uyu sen dedi durdu yanina yattim sarildik uyudu kalktim. Cok sicak cok terledi sarilincacanim cocuk dis doktoruna gotursene yarin Gonca ablanin dedigi gibi, bir baksinlar, belki tahlil falanda yaparlar bir eksiklik vs var mi diye..
sende bu gece yaninda uyu olmazsa Busem..
yarin haftaici hem bir doktora gorunun..
evet canim, bir tahlil yaptir sen, icin rahat etsin..Dis degil de tahlil icin cocuk dr gitcem ozge. Demirine kalsiyumuna bi baktircam. Disciler bisey solemiyolar pek. Bu dis de gitti. Nereye gitsek fayda etmeyecek ben artik isin kan degerleri boyutuna takildim aslinda.
oyyy kiyamam, iyi uykular size canim..Kuzum zaten anne benimle uyu sen dedi durdu yanina yattim sarildik uyudu kalktim. Cok sicak cok terledi sarilinca
Diş hekimliği pek bakmıyorlar kalsiyum demir falan iyi yaparsın ama disetlerine de baktır onlarda dişi tutuyorlar sonuçta.Dis degil de tahlil icin cocuk dr gitcem ozge. Demirine kalsiyumuna bi baktircam. Disciler bisey solemiyolar pek. Bu dis de gitti. Nereye gitsek fayda etmeyecek ben artik isin kan degerleri boyutuna takildim aslinda.
Merhaba Aramiza hosgeldin Bn Arzu 20 yasindayim kendini tanitirsan sevinirim tanismis oluruz :)
yaaaaa çook çook teşekkür ederimcanim evde yuruyus yapabilirsin leslie ile yuruyus diye bir program var.Bu yarim saatlik olani.
ya da evde tum kaslarini calistiracak egzersizler yapabilirsin.Bu egzersizi oneririm canim.Sana zor ya da kolay gelme durumuna gore yeni egzersizler paylasirim.Yada ozel bir istegin olursa egzersizle ilgili her daim buradayim guzelim :)
Meyvenin cok sekerlisinden sakinmalisin mesela karpuz kavun. Elma armut seftali bir orta boy yiyebilirsin. 1 porsiyon. Erik kiraz gibi meyvelerde sınır yokArkadaşlar günlük meyve tüketiminin fazla olmasında bir sorun var mı ????
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?