Kizlae biraz hastayim grip regli olunca kendimi iyi hsetmiyorum
ablacim papatya cayini ben cok severim, beni cok sakinlestiriyor.http://www.faydalarizararlari.com/papatya-cayinin-faydalari/
Yazı uzun kopyalamayi pek başaramadım
Kizlar hepinize iyi geceler, iyi istirahatler.
Bugun ugrayamadim takima firsat bulup.
Sokak kapimizin kolu tamir olacakti, esim sabahtan beri onunla ugrasiyor, bende Akini aptediyordum.
Birde esimin ailesiyle kamera actik, kamerayi idare et, Akini idare et ,derken, simdi oglen uykusuna yatirdim Akini:)
Hemen gecmisi okuyorum:)
Papatya Çayının Faydaları
Son birkaç yıldır siyah çay ve yeşil çaydan sonra en çok tercih edilen çay türü papatya çayıdır. İlkbahar aylarının gelmesi ile birlikte çayırlarda, yol kenarlarında beyaz çiçekler açan papatya Bileşikgiller familyasındandır. Boyu 25 cm’ e kadar uzayabilmektedir. Bir yıllık otsu bitkidir. İnce parçalı beyaz yaprakları sapsızdır.
Papatya hafif ve hoş kokulu olup içerisinde acı madde, glikozitler ile tanen bulunmaktadır. Yaz aylarında toplanarak kuru, havadar ve gölge bir yer de kurutulur.
Papatya Suyunun Faydaları:
Papatya suyu daha çok papatyaların kaynatılması ile elde edilir. Papatya çayı ile aynı kategoride değerlendirilebilir. Sağlık açısından faydaları papatya çayı ile aynıdır. Papatya çayı ile farklı olan bazı uygulamaları vardır. Papatya çayı bir çeşit içecek olarak tüketilir, fakat papatya suyu içecek dışında cilt ve saç sorunlarını ortadan kaldırmak için cilde veya saçlara uygulanmaktadır.
Papatya Çayının Zararları: Papatya çayının bir çok açıdan faydalarını detaylı olarak inceledik. Çok geniş yelpazade sağlığa şifa ürettiğini gördük. Ama daha çok aşırı tüketimden kaynaklanan bazı sağlık sorunlarına neden olabilmektedir. Bunun dışında bebeklerde ve anne adayı hamile kadınlarda ve emzirme döneminde olan annelerin tüketimine çok dikkat etmeleri gerekmektedir, gerekirse doktorlarına danışmadan tüketmemelidirler.
Tavsiyeler
- Papatya yağı bebek ve çoculara ağızdan kesinlikle verilmemelidir, cilt veya derilerine uygulandığında mutlaka inceltilmelidir.
- Mide rahatsızlığı, tansiyon ve şeker hastalarının papatya çayı tüketimini doktorlarına danışarak yapmalarını öneririz.
- Papatya çayı ve papatya yağının sinir sistemi üzerinde ciddi etkileri vardır, bu yüzden epilepsi hastalarının kullanması önerilmez.
Papatya çayının özellikle sinir sitemi üzerinde olumlu etkilerinin olduğunu görüyoruz. Günümüzün en önemli hastalıklarından biris olan stres ve depesyona karşı çok etkili bir şifa kaynağı olabilir. Düzenli olarak tüketilen papatya çayıs ayesinde hem stresten uzak kalmayı başarmış olursunuz, hem de stres kaynaklı hastalıklara yakalanma riskini azaltmış olursunuz.
canim azicik karbonhidrat miktarini arttir bu hafta, ve hergun mutlaka spor yap.Yapalim kaptanim
cok guzel olmus canim:)Dunku menum
Sabah
İki dilim cia tohumlu ve tamtahilli ekmek arasi peynir tost
1bardak sut
2gun kurusu kayisi
Ogle
Yarim citir simit
Aksam
2izagara kucuk balik
1kase salata
Limonlu roka
2lt su
10bin adim
iyi eglenceler, iyi gezmeler:)Cundaya gidioz biz. Goruşmek uzere
ahh Busem hicbir sey yememissin....Kizlar cuma cumartesi menulerim
Cuma
Sabah
Yarim simit.
Su 1 lt anca
Spor yok
Cumartesi
Sabah
Bi kucuk kase yogurt corbasi
Aksam
Az taze fasulye
Yogurt
Su 1.5 lt anca
Spor yok
RAhatsizdim bu kadar oldu iyilesmeyi umuyorum bugun :)))
iyiyim Fatimem, azicik yorgun ama sukur iyiyim.Nasılsın canım ? :)
canim son ayin bu senin, luften firsatin varsa degistir bu doktoru.günaydın cümleten kızlarnasıl olayım vallahi gülüm cuma günü kontrol vardı dr dan sinirden ağlayarak geldim hamileliği burnumdan getirdi şimdi başka dr buldum özelde ona gidicem.adam manyak ya bana 2 test daha yapsa 2 aylık ömrün kaldı dicek.
en guzeli degismede zaten. seni oldugun gibi seven insan seninle arkadas olsun, o kadar...çok güzel teselli vermişsin bitanem çok duygulandım çok teşekkür ederim... sadece aynı yaş demişsin ben 26 onlar 20 felan . ama beni yaşıtları sanıyorlardı büyük olduğumu ben söylemesem anlamıyacaklardı yaşla ilgili değil bu durum ama bilmiyorum haklısın bitanem bende artık akışına bıraktım ,mevlam neylerse güzel eyler , karakterimden de taviz veremem bu yaştan sonra,uyum sağlıycam diye değişemem istesemde beceremem zaten
dusunurlerse dusunsunler..tek kalınca sanki herkes bana bakıyor gibi geliyor , hani vardırya kimseyle konuşmayan uyumsuz tipler hakkımda öyle düşünecekler diye çok çekiniyorum ,bütün sorun bu aslında
Allah yardimcin olsun asyam. Insallah de iyi cikar kuzum.merhaba kızlar okudum yorumlarınızı dua edin benim içindr u da daha gitmicem o dra beni hayattan soğuttu dünyada şekeri olup ta doğuma girecek bir ben değilimdir heralde.acile gittim bugün bel ağrısından ağlama nöbeti tuttu resmen beni 2 güne bu yeni dr a gidicem bakalım o nasıl biri.Rabbim iyilerle karşılaştırsın inşallah
Kolay gelsin Hazalım.Slm kızlar nasılsınız ya iki gündür uğrayamadım ders çalışıyorum malum konular bitsin inşallah aktif olacağım. geçmişi okuyamadımAma özlendiniz ♥
Gecmis olsun canim.Kizlae biraz hastayim grip regli olunca kendimi iyi hsetmiyorum
iyiyim Fatimem, azicik yorgun ama sukur iyiyim.
Bugun sonunda haftalar sonra, Akin uykudan uyaninca ikeaya gidip, bebegin kiyafetleri icin cekmecelik alacagiz.
sen nasil oldun?
canim hamile insan kiloda alir, ayaklarida siser, hormonlardan oturu bir mutlu, bir sinirli, bir uzgunde olur sen gayet normal seyler yasiyorsun.adam beni hayattan soğuttu ya şkerimi ölçtürmüş kanda 199 çıkmış ama kahvaltı edeli 45 dk olmuş normalde ben 2 saat sonunda ölçerim anlatmaya çalışıyorum tersliyor bağarıyor.karaciğerinde yağlanma var diyor 35 olması gereken değer 46 çıkmış olabilir her hamile kadın kilo alır yağlanma olur senin benim ciğerimle ne işin var.tansiyonum 14 çıktı çok kötü gidiyorsun bilmem ne ayakların şiş ya ayağım tabi şişecek şurda ne kaldı salak adam ya.etrafımda birdürü insan var yengem diyor 45 le hamile kaldım 110 kilo ile doğum yaptım senin gibi dikkat bile etmedim yarım tepsi börek yediğimi biliyorum diyor 44 numara erkek terliği giydim kimse ne ciğer dedi ne tansiyon dedi diyor.sanki dünyada doğuma gidecek bir ben kamışım.tansiyon 11 olsa iyi ama sabaha kadar bel ağısından gözyaşı döküyorum sancılanıyorum.ben pimpirikliyim normalde zaten adam hayatı kararttı gözümde
ben 2.ye hamileyim canim ilkinde 12 kg almistim , 2.si daha farkli gulum,İki veya üç çocuklu olan var mi acaba aramızda. Birşey merak ettim de. Ben 53 le hamile kalmıştım. 67 yle doğuma girdim. Şimdi malesef 64.7 kg bulunmaktaym. Bu şekilde hamile kalırsam yine mi 10-15 kg alacagm. Bu kabus beni mahvediyor
evet Sibelim siparis ettim internettten, tekerlekli, ilk 9 aya kadar kullaniliyormus.Allah yardimcin olsun asyam. Insallah de iyi cikar kuzum.
Kolay gelsin Hazalım.
Gecmis olsun canim.
Ozgem Park yatak mi kullanacaksin ilk zamanlar????
Süper kuzum onlar çok ii oluyor. Bi de içine katlanan yatak aldin mi süper. Peki bebis büyüyünce Akin la ayni odayi mi paylasacak ? ?evet Sibelim siparis ettim internettten, tekerlekli, ilk 9 aya kadar kullaniliyormus.
Turkiyeyede gidersem goturecegim, portatif ya oradada ailelerin evinde rahatca kullanirim diye dusundum gulum :)
canim bu haftaki adimlari haftalik olarak hesaplamaya calisayim bir mani cikmazsa.Bence haftalık olarak da hesaplansın günlük adım yarışmalarına katılanların sonucu toplanıp haftalık olarak yazılıp sıralama yapılsın çok eğlenceli olur bence :) suyu da litre hesabı yaparız herkes evindeki bardak yarım litre suyu içine koyarak ölçtüğünde yarım litre su kaç bardak ediyor diye hesaplasın bizim evde 2,5 bardak yarım litre yapıyor dolayısıyla 5 bardak 1 litre yapıyor üst sınırımız 3 litre olsun fazla su da zararlıymış çünkü... Tıpkı fazla egzersizin zararlı olması gibi... Bi başka önerim daha var bence insanları yarışmaya çekmek için bir ödül sistemimiz de olsun bu ödül günün birincisine değil de haftanın veya ayın birincisine verilsin... Ödül olarak ne verilebilir diye düşündüğümde bir fikir geldi aklıma beğenirseniz o olsun her gün menü tablosu paylaşıyoruz ya ya orda o kişinin adı daha farklı renk ve yazı biçiminde yazılabilir haftanın veya ayın birincisi olduğu için ya da bir görsel paylaşılır birinciye özel ödül mahiyetinde, vb bir ödül olabilir bencee
evet canim, 1 yasinda Akinin ki gibi tek kisilik yatak alirim Sibelim, odasini ayiririm, Akinin yanindaki oda bos suan, camasir ve utu odam.Orayi 1. yasinda 2numaranin odasi yaparim Allah izin verirse.Süper kuzum onlar çok ii oluyor. Bi de içine katlanan yatak aldin mi süper. Peki bebis büyüyünce Akin la ayni odayi mi paylasacak ? ?
Allah gonlune gore versin kuzum. Bakalim Akin nasil karsilayacak minik kardesini :)))evet canim, 1 yasinda Akinin ki gibi tek kisilik yatak alirim Sibelim, odasini ayiririm, Akinin yanindaki oda bos suan, camasir ve utu odam.Orayi 1. yasinda 2numaranin odasi yaparim Allah izin verirse.
1 yil orada kalir sonra kismet olursa ranza almak istiyoruz 2 yasina gelince bidik, Akinda 6 yasina gelecek neredeyse ozaman abi kardes ranzada, ayni odada kalirlar:))
iyiyim Fatimem, azicik yorgun ama sukur iyiyim.
Bugun sonunda haftalar sonra, Akin uykudan uyaninca ikeaya gidip, bebegin kiyafetleri icin cekmecelik alacagiz.
sen nasil oldun?
Herkese iyi geceler
Cok sagol balimgecmis olsun gulum, 2 hastalik bir arada geldi..
insallah hemencecik toparlarsin..
Cok tesekkur ederim canimmmyine menu, su, adim sahane canim :)
Cok sagolun eksik olmayin kizlarGeçmiş olsun canım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?