kezlar menüm
1. öğün
1kk peynir
2 haş yum
1 salatalık
5 zeytin
şekersiz çay yeşillik
2. öğün
et sote
salata
yoğurt
su 2 lt
spor 50 twist 50mekik 100 ip atlama
Kızlar menümü paylasayım
Kahvaltı; 2haslanmış yumurta 5zeytin 2dilim kasar peyniri 1dilim cavdar ekmegi
Öğlen; sebzeli kıyma kavurma yarım lavaş salata ayran
Akşam; çorba yoğurt 1dilim ekmek
Su 2litre spor 30dk yürüyüş
Ya ben de böyle düşünüyorum canım da benim doktor saçmaladı ya.. Mutlaka pedagog görsün hiç beklemeyin dedi durdu. Hayır yani pedagog ne yapacak ki 1 yaşında çocuğa denver testi yapsın diyor araştırdım bu test 2-3 yaş çocuklara yapılan bir test doktor bunu bilmiyor mu yani insanı telaşa sürüklüyor yok yere.. Ay çok kızdım gerçekten değiştiricem bu doktoru zaten pişiği için de tutturdu idrar tahlili diye o idrar torbası yara yaptı kızımı eskiden küçücük bi pişiği vardı şimdi boydan boya pişik oldu çocuk onu taktıktan sonra ya..kendime kızdım ne taktın şu torbayı diye daha kötü oldu yavrum tahlil de yaptıramadık kaç gündür pişik yüzünden ne tadı var ne tuzu.. acemilik böyle bir şey işte yazık olan çocuğa oluyor konuşmasını için de tv açmıyorum tabletten masal izliyordu günde taş çatlasa bir saat falan onu da kaldırdım ortadan. Bekliyip görücez artık acele etmeye gerek yok dediğin gibi..
iyi akşamlar kızlar bugünkü menüm
Sabah 1 dilim çavdar ekmeği
peynir
yumurta
1 çay kaşığı tahin pekmez
Öğle
1 kase tarhana çorbası
fırında tavuk 2 dilim patates ve brokoli
salata
Ara 1 elma
Akşam
1 kase tarhana çorbası
yoğurt
Su 3 lt
Spor 5000 adım
Dahlia_ canım bu arada ben yardımcı olmak isterdim sana ama maalesef bebek hiç rahat vermiyor bütün gün bir yandan da tez yazmaya çalışıyorum.. Burada olursam tabii ki hallederim ama olamazsam diye söz veremiyorum
Kızlar menüm;
Sabah kepekli tost ekmeğine beyaz peynir domatesli tost, 1haşlanmış yumurta
Ara 1sade Türk kahvesi
Ara 1avuç beyaz leblebi
Öğle az çorba, 2köfte, salata, 1çiğköfte,1dilim kepek ekmeği
Ara yok
Akşam 1tabak çorba,6yk pırasa 1dilm tb ekmeği
Yatmadan 1bardak kefir
Su 4 lt
Spor 40 dk tempolu yürüyüş
Kusura bakmayın bu saatte anca yazabiliyorum
sabah
1 yumurta, peynir zeytin domates
öğlen
1 kase ezo gelin,
1 elma kadar patates salatası
ara yarım portakal
akşam
ızgara balık, bolca salta
ara 3 kayısı 3 ceviz
3 lt su, bolca şekersiz çay
2 fincan yeşil çay
3 mil leslie, toplam 12.440 adım
Pazar günü menüm
2 sb su
Kahvaltı
Kk peynir
5 zeytin
2 dilim ekmek
Öğle
Bir tabak prasalı nohutlu zeytinyağlı kereviz
Bir kase yoğurt
Akşam
1 tabak zeytinyağlı kereviz
45 dk yürüyüş
2 lt su
06 MART PAZARTESİ menüsü
1 tk çörek otu yağı, 1 tk elma sirkeli su
kahvaltı: 2 dilim tuzsuz etimek, 1 haşlanmış yumurta, 2 kk süzme peynir, 5 zeytin, 2 dilim salam, yeşillik
ara: bitki çayı
öğlen; 3 adet tavuk köftesi, az salata
ara: 1 kutu süt, 1 dilim tam buğdaylı kek
akşam; 2 küçük kepçe tarhana çorbası , tavuklu kerevizli yoğurtlu salata, 3 tane acı biber turşusu
ara: kızımın krakerinden atıştırdım 8-10 tane
su: 2,5 lt , spor; 1 saat yürüyüş
canım geçenlerde ben de çörekotu yağı aldım ama grip falan olduğunda çok işe yarıyor. boğaz ağrısını alıyor diye. zayıflamaya etkisi varmıymış
Kızlar dünkü menümu unutmuşum
Sabah
2 dilim ekmek
4 kaşık patates kavurması
Kk peynir
Öğle
2 dilim ekmek
1 kase çorba
Aksam
1 kase çorba
Bir parca tavuk haşlama
4 kaşık pilav
Su 2lt
Egzersiz 3000 adim
Bugünkü menünü
Sabah
2 dilim ekmek
1 kase yumurtasız menemen
Kk peynir
Öğle
2.5 dilim ekmek
3 tane nugget
Aksam
4 kaşık pilav
1 kase çorba
1 parca ızgara et
Su 2lt 1 bardak yeşil cay
Egzersiz 150 bacak ve karin egzersiz
20 squat
kezlar menüm
1. öğün
1kk peynir
2 haş yum
1 salatalık
5 zeytin
şekersiz çay yeşillik
2. öğün
et sote
salata
yoğurt
su 2 lt
spor 50 twist 50mekik 100 ip atlama
Kızlar menümü paylasayım
Kahvaltı; 2haslanmış yumurta 5zeytin 2dilim kasar peyniri 1dilim cavdar ekmegi
Öğlen; sebzeli kıyma kavurma yarım lavaş salata ayran
Akşam; çorba yoğurt 1dilim ekmek
Su 2litre spor 30dk yürüyüş
Sabah
1 yumurta
Domayes salatalik yesillik
1 pardak sur 2 dilim tbe peynir
Oglen elma
Aksam
Sebzeli mantarli yemek
2 dilim tbe yogurt bulgur plavi
Spor 1 saat yuruyus.
Su 1 litre belki
iyi akşamlar kızlar bugünkü menüm
Sabah 1 dilim çavdar ekmeği
peynir
yumurta
1 çay kaşığı tahin pekmez
Öğle
1 kase tarhana çorbası
fırında tavuk 2 dilim patates ve brokoli
salata
Ara 1 elma
Akşam
1 kase tarhana çorbası
yoğurt
Su 3 lt
Spor 5000 adım
Dahlia_ canım bu arada ben yardımcı olmak isterdim sana ama maalesef bebek hiç rahat vermiyor bütün gün bir yandan da tez yazmaya çalışıyorum.. Burada olursam tabii ki hallederim ama olamazsam diye söz veremiyorum
menün güzel sporda güzel afiyet olsun yansın yağlar
afiyet olsun canım menün güzel
canım 1 yaş çok erken konuşmama için. niye böyle yapıpta aileleri strese sokarlar ki, mesela çocuğun söylenenleri anlıyor mu? yani tepki veriyor mu. birşey sorduğunda eliyle gösterebiliyor mu? sen ona seslendiğinde sana dönüyor mu? oyuncaklarını keşfedebiliyor mu? bunları yapıyorsa tamam sorun yok yani 4 yaşına kadar konuşmadı arkadaşımın çocuğu yani tek kelime ediyordu her çocuk bir değil. benim kızım pepee izlerdi ve inan bir çok şeyi öğrendi kreşe gittiğinde bir adım ilerideydi. 1 saat tv izlememenin sakıncası yok neden sen şimdi engelliyorsun ya yarın başka bir yere gitttiğinde onun açlığını yaşayacak. en basiti kızımdan 1 yaş küçük bir aile dostumuzun kızı var onların evde kesinlikle tv açık değildi, inancın olsun çocuk bize geldiğinde tv açılmasını istiyor bizde başlarda açıyorduk bu bahsettiğim 2 sene önce, çocuk merak ediyor. merakını gideremezsen bu sefer başka şeyler yapacak. her ailenin düşünce yapısı farklı ama ben kısıtlanarak izlenilmesi yapılması taraftarıyım. kızımın şu an 1 saat tablete bakma hakkı var başlarda ağladı itiraz etti şimdi kabullendi. pişik için de ahh ben neler çektim anlatsam bitme.z idrar enf dendi 6 ay tedavi süreci sürdü. her ay kültür ve tahlil isteniyordu daha 1 yaşındaydı durmuyor o torba olm uyor kayıyor enf kapmış bi daha al diyorlardı. resmen hastane ev arası gidip geliyordum. sonrasında bakıcımız sebat etti altını açtı tuttu bekledi su içirdi bekledi öyle öyle 6 ay geçti. çok geçmiş olsun. maalesef kız çocuğunun idrar alma olayı gerçekten bir eziyet çocuğa
afiyet olsun canım...mesleğin nedir merak ettim de
afiyet olsun
spor yine muhteşem
canım pırasalı nohutlu ilk kez duydum. ben de genelde bezelye havuç patates tavuk ve portakal suyuyla yapıyorum. lezzetli oluyor mu pırasalı ?
Canım bende kerevizi ilk kez pişirdim. Kayınvalidem yapıyor hep o getirirdi. O bu şekilde yapıyor ve ben kerevizi böyle sevdim. Biraz araştırdım galiba Aydın yöresinde pırasalı ve nohutlu yapılırmış. Nohut da olduğu için çok doyurucu oluyor ben çok seviyorum.menün güzel sporda güzel afiyet olsun yansın yağlar
afiyet olsun canım menün güzel
canım 1 yaş çok erken konuşmama için. niye böyle yapıpta aileleri strese sokarlar ki, mesela çocuğun söylenenleri anlıyor mu? yani tepki veriyor mu. birşey sorduğunda eliyle gösterebiliyor mu? sen ona seslendiğinde sana dönüyor mu? oyuncaklarını keşfedebiliyor mu? bunları yapıyorsa tamam sorun yok yani 4 yaşına kadar konuşmadı arkadaşımın çocuğu yani tek kelime ediyordu her çocuk bir değil. benim kızım pepee izlerdi ve inan bir çok şeyi öğrendi kreşe gittiğinde bir adım ilerideydi. 1 saat tv izlememenin sakıncası yok neden sen şimdi engelliyorsun ya yarın başka bir yere gitttiğinde onun açlığını yaşayacak. en basiti kızımdan 1 yaş küçük bir aile dostumuzun kızı var onların evde kesinlikle tv açık değildi, inancın olsun çocuk bize geldiğinde tv açılmasını istiyor bizde başlarda açıyorduk bu bahsettiğim 2 sene önce, çocuk merak ediyor. merakını gideremezsen bu sefer başka şeyler yapacak. her ailenin düşünce yapısı farklı ama ben kısıtlanarak izlenilmesi yapılması taraftarıyım. kızımın şu an 1 saat tablete bakma hakkı var başlarda ağladı itiraz etti şimdi kabullendi. pişik için de ahh ben neler çektim anlatsam bitme.z idrar enf dendi 6 ay tedavi süreci sürdü. her ay kültür ve tahlil isteniyordu daha 1 yaşındaydı durmuyor o torba olm uyor kayıyor enf kapmış bi daha al diyorlardı. resmen hastane ev arası gidip geliyordum. sonrasında bakıcımız sebat etti altını açtı tuttu bekledi su içirdi bekledi öyle öyle 6 ay geçti. çok geçmiş olsun. maalesef kız çocuğunun idrar alma olayı gerçekten bir eziyet çocuğa
afiyet olsun canım...mesleğin nedir merak ettim de
afiyet olsun
spor yine muhteşem
canım pırasalı nohutlu ilk kez duydum. ben de genelde bezelye havuç patates tavuk ve portakal suyuyla yapıyorum. lezzetli oluyor mu pırasalı ?
Kızlar menüm;
Sabah kepekli tost ekmeğine beyaz peynir domatesli tost, 1haşlanmış yumurta
Ara 1sade Türk kahvesi
Ara 1avuç beyaz leblebi
Öğle az çorba, 2köfte, salata, 1çiğköfte,1dilim kepek ekmeği
Ara yok
Akşam 1tabak çorba,6yk pırasa 1dilm tb ekmeği
Yatmadan 1bardak kefir
Su 4 lt
Spor 40 dk tempolu yürüyüş
sabah
öğlen
1 kase ezo gelin,
ara yarım portakal
akşam
ara 3 kayısı 3 ceviz
2 fincan yeşil çay
Pazartesi menüm
2 sb su
Kahvaltı
2 yumurta
Öğle
Bir kase yoğurt
Bir tabak zeytinyağlı kereviz
1 dilim ekmek
Akşam
Bir kase sebze çorbası
Haşlanmış tavuk göğsü
2 lt su
Yürüyüş yok malesef
200 ayakta mekik hareketi
Bugünkü menüm
Sabah
1 dilim kızarmış ekmek
2 bardak çay
Haşlanmış yumurta
Peynir,zeytin,reçel,
Öğlen
1 kupa ekinezya çayı
Kurukayısı
Badem
Fındık
Akşam
1 kase çorba
6 yk kaşığı bezelye
2 yk makarna
2 litre su
50 mekik
06 MART PAZARTESİ menüsü
1 tk çörek otu yağı, 1 tk elma sirkeli su
kahvaltı: 2 dilim tuzsuz etimek, 1 haşlanmış yumurta, 2 kk süzme peynir, 5 zeytin, 2 dilim salam, yeşillik
ara: bitki çayı
öğlen; 3 adet tavuk köftesi, az salata
ara: 1 kutu süt, 1 dilim tam buğdaylı kek
akşam; 2 küçük kepçe tarhana çorbası , tavuklu kerevizli yoğurtlu salata, 3 tane acı biber turşusu
ara: kızımın krakerinden atıştırdım 8-10 tane
su: 2,5 lt , spor; 1 saat yürüyüş
Canım bende kerevizi ilk kez pişirdim. Kayınvalidem yapıyor hep o getirirdi. O bu şekilde yapıyor ve ben kerevizi böyle sevdim. Biraz araştırdım galiba Aydın yöresinde pırasalı ve nohutlu yapılırmış. Nohut da olduğu için çok doyurucu oluyor ben çok seviyorum.
Bir soğan, bir kereviz ( yeşil yapraklarıyla birlikte), bir havuç, bir prasa, bir patates, bir bardak kadar da nohut, bir kaşık salça ekle canım. Çok bereketli ve çok lezzetli. Denersen ve beğenirsen bende çok mutlu olurum.bir dahakine nohutlu deneyeceğim bende. dün de pırasa pişirmiştim, hem de kereviz salatası yapmıştım. bileydim böyle yapardım
Herkeste bulgur plavinin miktarini sormus :) 1 porsiyon yani 4 yemek kasigigüzel olmuş canim. Bulgurun miktarı ne kadar ?
Tatlim sen psigi bana sorucaksin :) trosid sur hem acisini alir hem hemen iyilesir cok agir oldugu durumda travazol kullan :) bana dua et :) psiik alerjik reaksiyondur unutma canm cisle alakasi yokYa ben de böyle düşünüyorum canım da benim doktor saçmaladı ya.. Mutlaka pedagog görsün hiç beklemeyin dedi durdu. Hayır yani pedagog ne yapacak ki 1 yaşında çocuğa denver testi yapsın diyor araştırdım bu test 2-3 yaş çocuklara yapılan bir test doktor bunu bilmiyor mu yani insanı telaşa sürüklüyor yok yere.. Ay çok kızdım gerçekten değiştiricem bu doktoru zaten pişiği için de tutturdu idrar tahlili diye o idrar torbası yara yaptı kızımı eskiden küçücük bi pişiği vardı şimdi boydan boya pişik oldu çocuk onu taktıktan sonra ya..kendime kızdım ne taktın şu torbayı diye daha kötü oldu yavrum tahlil de yaptıramadık kaç gündür pişik yüzünden ne tadı var ne tuzu.. acemilik böyle bir şey işte yazık olan çocuğa oluyor konuşmasını için de tv açmıyorum tabletten masal izliyordu günde taş çatlasa bir saat falan onu da kaldırdım ortadan. Bekliyip görücez artık acele etmeye gerek yok dediğin gibi..
Haklısın canım ama oldu bikere üzgünüm((
sabah
öğlen
1 kase ezo gelin,
ara yarım portakal
akşam
ara 3 kayısı 3 ceviz
2 fincan yeşil çay
Pazar günü menüm
2 sb su
Kahvaltı
Kk peynir
5 zeytin
2 dilim ekmek
Öğle
Bir tabak prasalı nohutlu zeytinyağlı kereviz
Bir kase yoğurt
Akşam
1 tabak zeytinyağlı kereviz
45 dk yürüyüş
2 lt su
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?