Cuma Zayıflama Yarışması 4. Takım

Bu alandaki Çizelge yazılımınız öngörülen Formatta değildir. Lütfen bu alanın açıklamasını okuyun. bu ne demek yapamıyorum bu çıkıyor

kızlar günaydın herkes iyidir umarım.

dünkü menüm
sabah 3 dlm tuzsuz salça soslu t.b.ekmeği
6-7 zeytin domates
çay şekersiz

öğlen
yarım tabak börülce yemeği
2 kaşık yoğurt
1 domates
ara
1 bardak süt
akşam
yarım tabak börülce
1 kaşık kıymalı patlıcan
salata
yoğurt

yatmadan önce 1 mandalin 2 dl elma
gün boyu 1,5 lt su

tamam oda olur,e hic bisey bilmiyosan dügününde ne etcen ögren biseyler ,ben oynamam deme birakmiyolar cünkü deli ediyolar insani iyyyy haha
halayda yürürüm nolcak gelinlikle zaten belli olmaz :roflol: :roflol:
ötekilerdede arada kaynar gider die düşünüom :roflol: :roflol: ya rezil olurum ya vezir sırnaşık şey sırnaşık şey

afiyet olsun tülaycım ..
kilon kac söyle bakimm...

**4. TAKIM * *178 ETAP

İrem&Özge ( 71,1 / 70,7 / 0,4 / % 0,56 )
meyvenull ( 63,0 / 62,7 / 0,3 / % 0,48 )
NeKss ( 63,0 )
PrensesPeri ( 74,9 / 75,4 / - 0,5 / %- 0,67 )
kilovermekistiyorum ( 60,5 /61,0/-0,5/%-0,83)
lethem ( 49,8 / 49,6 / 0,2 / % 0,40 )
cemrehayal ( 94,6 / 94,1 / 0,5 / % 0,53 )
hasretim34 ( 71 / 69 / 2 / % 2,82)
tlyonl2009 (55,4/54,8/0,6/%1,08)

4.TAKIM TOPLAM KİLO 547,9 /

Son düzenleme:
sendemi reyhan :dilcikar:
böyle dicene spor yapıver azcık da takım kurtulsun kaydirigubbakcemile2
boşa yer kaplıyoruz dior bide yaa alsanaalsanasmile

saol canım inş 1 bucuk ayda 5 kilo verebilirim kaydirigubbakcemile2

kıs şaka yapıyorum özge bir ay daha mühlet vermiş değerlendirmezmiyim daha çok uğraşacağım ve vereceğim bu kiloları kaçarı yok..ahh zevcan ben kim spor kimm bak anlatayım..işten 18,30 da çıkıyorum.19.00 da evdeyim.yemek yiyip bulaşık birde ertesi güne yemek hazırlıyorum.oturmam 20,30 21.00 buluyor zaten pestilim çıkmıs oluyor..sonra en geç 22,30 da yatıyorum..sabah 5 te kalkıyorum kpss çalışıyorum..7 eşim kalkıyor kahvaltı ediyoruz ve evden çıkıyoruz.spor yapacak vaktimde yok mecalimde :gitme:

21,10,2010 yediklerimide yazayım..

sabah 1 haşlanmıs yumurta peynir kepek ekmeği 2 tane zeytin
ara yok
öğlen patlıcan yemeği cacık
ara 1 elma
akşam salata kepek ekmeği
ara taze sıkılmış greyfurt ve mandalina suyu

canım benim biliyorum senşn düzenini sporada vaktinin olmadığını ama vermek içinde bişeyler yapman lazım yediklerini azaltarak olmuyo dün akrep monti topiğinde bir yazı paylastı bulabilirsem onu ekliyeyim buraya..
menün güzel canım afiyet olsun...

cnm inşallah veririm benim metabolizma normaldede çok yavaş ama herşeyime dikkat ediyorum umarım haftaya 53 leri görürüm.

HAYATTA KALMA İÇGÜDÜSÜ

düşük kalorili rejim yapanların hepsi ilk zamanlarda bir türlü sabit kiloda kalamadıklarını görürler.daha kötüsü bir çok durumda fazladan kilo bile alırlar.
bu yüzden organizmanın davranışını inceleyerek bunun nedenini anlamaya çalişacağız.
diyelimki bir insanın harcadığı günlük kalori miktarı 2500 kalori civarında bulunsun ve bir kaç kiloda fazlası olsun.klasik düşük kalori yaklaşımıyla günlük kalorisini 2000 e düşürürsek 500 kalorilik bir açık elde ederiz.

günde 2500 kaloriye alışan organizma hemen yoksunluk hisseder ve bu 500 kaloriyi depolanmış yağlardan sağlamaya kalkışır.böylece o kadar zayıflamış olur..
bir süre sonra ki bu süre kişiden kişiye değişir,düşük kalorili rejim uyguladığı halde insan artık zayıflamadığını görür.Alınan kalorilerle harcananlar arasındaki denge yavaş yavaş kurulmuştur..2000 kalori alındığı sürece organizma gerçekten bununla yetinmeye karar verir..böylece kiloda bir durgunluk görülür.
bir süre ara verdikten sonra belki yeniden kilo alırız diye düşünerek denemeyi daha da sürdürmeye karar verirsek uğrayacağımız düş kırıklığı daha da büyük olacaktır.gerçekten de ağırlık eğrisinin kararlı bir şekilde yükseldiğini fark ederiz.akıl almaz bir durum ortaya çıkar.az yediğimiz halde şişmanlarız..

bu durumun açıklaması kolay.aslında insan organizması bir kısıtlama tehlikesiyle karşı karşıya kalır kalmaz yaşama iç güdüsüyle canlanır.enerji girişi zamanla kısıtlandığı ölçüde harcamları girişe göre ayarladıktan sonra yaşama içgüdüsü organizmanın harcamasını 1700 kaloriye kadar indirir.yani 300 kalori tasarruf ederek yeniden depolamaya başlar.
eski kısıtlamaların yol açtığı yoksunlukların fazla geride kalmadığını akıldan çıkarmamak gerekir.bunların anıları bilinçdışı anıları arasına gizlenmişse bile en küçük bir uyarıda yeniden ortaya çıkalbilir.insan organizması açlıktan ölüyor olsa bile kemiklerini toprağa gömen köpekteki aynı içgüdüyle canlanır harekete geçer.aç olduğu halde kendini koruma içgüdüsüyle yiyeceğini saklayan hayvanın durumu oldukça gariptir.

ayrıca yoksunluk durumunda yani az yiyecek aldığı zaman organizma özellikle savunmaya geçer ve eline fırsat geçer geçmez depolamak için hiç zaman yitirmez.

düşük kalori rejimine alışkın olanlar zaten bunu çok iyi bilir ne kadar küçük çaplı olursa olsun rejimi birkez bozdularmı vermek için haftalarca uğraştıkları iki üç kiloyu bir anda geri alıverirler.( montiden önceki ben )işte bu nedenlerden biri yüzünden okuyucalırımıza zayıflamak isteyen pek çok insanın yaptığını yapmamalarını bir öğün bile atlamamalarını öğütlüyoruz.

gerçekten de bir öğünde besinden yoksun kalan organizmanın durumu bir anda bozulur ve yoksunluğu gidermek için bir sonraki yemekten vücuda fazladan depolama ihtiyacı duyar.

açıkça daha pratik olduğu için köpeğe günde bir kez yemek vermek aslında çok saçmadır ve bir çok evcil hayvanın fazla kilolarının nedeni de bu alışkanlıklarla açıklanabilir.labaratuar hayvanları üzerinde yapılan deneylerin çok belirgin bir biçimde ortaya koyduğu gibi aynı günlük yiyecek miktarı yemeklerini günde tek seferde yiyen köpeklerde şişmanlığa neden olurken aynı miktarı gün içinde 5-6 öğünde yiyen köpekler ideal kilolarını korur..

alıntı (yedikçe zayıfla ve ince kal)

alıntı (kk montignac topiği)

zevcan sen yagsiz peynir bulamiyom demistin dimi?

bak benim aklima aksam ne geldi,bizim oranin bi peyniri vardir biz cökelek deriz bilmem hic duydunmu annem yapardi bazen o geldi aklima sabah aradim tarifini aldim bugün yapicam yaptikdan sonra yazarim gene oldumu diye ama

tarif su
1 litre süt ( miktari sana kalmis)
yarim litre yogurt

sütü koyuyosun kaynamak üzereyken yogurdu döküp karistiriyosun sonra süt kesik kesik olunca altini kapatiyosun soguduktan veya ilidiktan sonra ben bi torbaya döküp yüksek bi yere asip suyunu süzmeye birakiyosun süzdükten sonra ister tuzlu ister tuzsuz ister az tuzlu keyfine kalmis afiyet olsun :)

tabi bizim diyete göre bu süt ve yogurdun yagsiz olmasi gerekiyo :)

canım bizde buna lor diyoruz cok da seviyorum tatlım bunu yarım yağlı sütten olursa yaparım neden yapmımayım gecen yapmıstım ama o tam yağlı süttü yani inekleri olan birileri var yakında onlardan almıstım.. cok zahmetli olduğundan bidaha almadım sütü kaynat falan filan ..

canim her türlü sütten olur ama benim diyette yagsiz olmasi gerektigi icin bide montidede sütün yagsiz olmasi gerekiyo ya ondan dedim valla zahmetli mahmetli sabahlari peynirsiz kahvalti olmuyo :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…