Cuma Zayıflama Yarışması 4. Takım

benim öğlen menüm değişti toplantım uzadı çıkamayınca herkese lahmacun ayran söylendi mecburen bende bir lahmacun yedim bir tanede ayran içtim

canım kırk yılda bir kaçamak yapsan neyse ama sen diyet yapıyorum veremiyorum deme çünkü diyet yapamıyorsun malesef ki.

çantana üç dört salatalık at falan, böyle durumlarda salatalık ve yoğurt, ayran falan ye. ama diyetini bozma artık.
:)

ben de çok yoğun çalışıyorum gece 1'den önce yatamıyorum, yine de akşamdan yemeğimi hazırlıyorum bir de işyerinde haftalık yemek programını al ona göre daha çok hazırlıklı olursun. pilav kebap vs. olduğu günler evden götürürsün ve iişyeri çekmecende mutlaka elma salatalık tam buğdak ekmeğin olsun ki bunları ye lahmacun yerine.

KAÇAMAKLAR görüyorumm:) olmuyoo böylee anna:) bu diyeti iki hafta üst üste yapalım bence yeni bi diyet aramak yerine...

MONTıGNAC DıYETı .....(SAĞLIKLI BESLENME .)

BU BESLENME 2 AŞAMALI ..

1. AŞAMA kilo verme ....(VERıLECEK KıLOYA GÖRE 1 ıLA 3 AY ARASI )
2. AŞAMA kilo koruma ....(ıDAAL KıLOYA ULLAŞTIKTAN SONRA )

Bu diyet tamamıyla kan şekeri degerinizle ilgili yani glisemik endeksle kan şekerinizi yükseltmesseniz vucud yag depolamaz. ve fazlalıklarınız yok olur ... AYNı ZAMANDA BıR ÇOK HASTALIKTAN KURTULURSUNUZ ....

KISACA ANLATAYIM SiZE ŞıMDı . YıYECEKLERıN KAN ŞEKERı GÖSTEGELERı VAR .

bazı yiyeceklerin düşük bazılarını yüksek degerleri var (GL.ENDEKS ). k. şek. yüksek besinleri yiyince kan şekerin yükseliyor ,buda yedigin yagların depo olmasına sebeb oluyor . egerki diyete tam uyar kan şekeri göstergesi düşük besinlerle beslenirsek . kan şekerin yükselmiyor böylecede yedigin yaglar depo olmuyor harcaman gerekende vucuddan depodan karşılanıyor .....yerimseniben

1.AŞAMADA yenilen yemegin o ögünde kan şekeri göstergesinin 35 civarında kalmasını saglamak .... karışık gibi görünsede aslında 1 hafta yapınca otamatikman alışıyorsun .kaydirigubbakcemile3

yani bu diyette kl. hesabı yokkkkkk:lepi: doyana kadar yiyyorsun (tabi abartmadan )o yüzden metebolizmanda durmuyor çalışıyor ..

yanlız bu diyette yasaklar kesin yasak 1. aşamada hiç yemiyorsun !
( şeker ve içinde şeker bulunan gıdalar . beyaz un ve içinde beyaz un bulunan gıdalar..
patetes .pirinç..muz .mısır. pişmiş havuç .kuru üzüm karpuz ..kavun .)
aşagıdaki listede ayrıntı var zaten .
..
Yenebileceklerde serbest doyana kadar abartmadan yiyyorsun .....
.(ET .SEBZE. SALATA. SÜT ÜRÜNÜ . BAKLAGıL . MEYVE VS.)

---Bu beslenmede protein miktarıda önemli . açıklama aşagıda var ...
---Bir kuralda ögün atlamamak yani aç kalmamak ....
yani 3 ögün kesin yiyyorsun aralarında 3.4 saat bırakarak ....ve ögün aralarında atıştırmamak ..
( ARA FARKLIDIR, ATIŞTIRMA FARKLI)...

ara ögün ise sabah kavaltıdan önce meyve ve meyve suyu .... vede akşam yatmadan yedigin ve içtigin meyve (vucud şekerini bundan alıyor dogal şekerden .....)

Sabah ,öglen arasında münkün oldugunca ara ögün yok ...a.s( zaten karnın doyunca açıkmıyorsunda . vede kanşekerin bi seviyede oluncada açıkmıyorsun zaten ..

Birde önemli bir konu her ögünde mutlaka bir süt ürünü yiyceksin ... ama yagsız olması kaydıyla ..(

Çünkü bu diyette doymuş yağ dan münkün oldugunca kaçının, özellikle sabah kavaltıda ekmekle direk depoya gidiyor ......:1hug:

Kitabı olmayan arkadaşlara bir hatırlatma yapayım bu diyet öyle 5 gün yapayım bir gün ara vereyim yada 1 ögün kaçamak yapayımmı kaldırmıyor malesef....

bu diyette önemli olan daha öncede yazdıgım gibi pankreası normal haline getirmek ve düzenli insülün salgılaması ..... egerki kaçamak yapmadan 1.2. ay bu diyeti uglularsak zaten 2. aşamada kaçaklara izin var . ve o zaman pankreas bu dalgalanmalara karşı koya biliyor ve kilo alınmıyor ...

MONTıGNAC KıTABINDAN ALINTI ......

1. AŞAMANIN ÖNEMLı KURALARININ ÖZETı..

******* Kalori hesabı yapmadankısıtlama getirmeden doyuncaya kadar yiyin ....

*******Belirli saatlerde olmak üzere günde 3 ögün yiyin ... .

******Yemek aralarında her türlü atıştırmadan uzak durun ..

****** akşam yemegi hafif olması koşulu ile ikindi vakti açlıgınızı meyveyle bastıra bilirsiniz..

*********Üç temel öz besinler.(karbonhidratlar... proteinler. yağlar.) arasındaki denge gün içerisin yayılmalı ama her ögünde düzenli karbonhidrat ve protein alınmalı ....

********kavaltı az yaglı yada yagsız.. iyi karbonhidrat agırlıklı olmalıdır. (tam buğday ek.)...

*******ögle yemegi (protein, yağ ,karbon hidrat ) karışımı olmalı .ançak karbonhidratlar .özellikle kan şekeri göstergesi düşük olanlardan seçilmeli...

*******akşam yemegi ögle yemegi ile aynı ama daha hafif olmalı az yaglı olmalı .agırlık karbonhidratlara verilmeli ..bu son durumda doymuş yag alınmışsa karbon hidratların kan şekeri göstergesi 35 yada altından şeçilmeli.

******doymuş yag tüketimini sınırlandırın ..( et .şarküteri ürünleri ,tereyagı ,tam süt ürünlerinden uzak durun .)

****** koyu kahveden kaçının .kafeinsiz kahve için ...

kan şekeri değerleri alttaki mesajda.......

100 GR YıYECEKLERDEKı PROTEıN MıKTARLARI ......

tavuk eti........20 gr...
koyun eti ......15 gr..
dana eti .........20gr..
sosis ... .............25.gr.
balık . ................20 gr.
1yumurta .........6 gr....
b. peynir............15 gr.
yagsız peynir.... 19gr.
yogurt ...............5.gr.
süt .....................3.5 gr.
soya tanesi.........35.gr.
yulaf gevregi.....13gr..
tam ekmek ........9.gr.
makarna............ 8 gr.
kuru fasulye.........8 gr.
mercimek ...........8.gr.
nohut ................8.gr.
soya unu ...............45.gr..
soya sütü yagı ve filizi...... 4gr.

bunlar kitapta bizimde yedigimiz serbest olan yiyecekler . ayrıca ....
ceviz fındık gibi kuru yemişlerdede bol miktarda var diye yazıyor bir bölümde

günde normal bir insanın beslenmesinde kilo başına 1 gr. alınması uygundur . kilo vermek isteyenlerinde kilo başına 1.2 gr. 1.5 gr almaları tavsiye ediliyor kitapta .....

vede bi önemli ayrıntı bol protein alındıgında mutlaka ama mutlaka günde en az 2 lt civarında su içilmesi gerekiyor ..

yedikçe zayıfla ince kal kitabından alıntıdır .......

karciçeği diyetin özü bu tatlım cok güzel kilo verdiriyor sadece biraz sabır gerekiyo..

zaten çantamda ve çekmecemde elmam ve çavdar ekmeğim var ama ben toplantıdan çıkamadım aslında yemek saatinde biter ama bu sefer bitmedi malesef

KAÇAMAKLAR görüyorumm:) olmuyoo böylee anna:) bu diyeti iki hafta üst üste yapalım bence yeni bi diyet aramak yerine...

sağlığınzdan olucaksınız kızlar tamam bende yapıyorum ama hemen kendimi toparlıyorum diyet sonrasında uzun süre yapmayın bu diyetleri ben 5 günde 5 kilo diyetini yaklasık 2 ay yaptım ve 2 ay sonunda lenfositlerin dibe vurdu lenfoma baslangıcından süphelendiler sırtımda lekelenmeler oldu...
düşünün halimi neler cektim..
bu kadar yüklenmeyin kendinize..

kızlar arkadas yemeğe cağırdı aksam için gidersem menüm değişicek
aksam menüsü yumurtalı ıspanak yoğurt ve salata olucak..

ah tatlım şekerim düştü ondan yedim hurmaları ya :26:

akşam sporumu fazla yapıp telafi edcektim tatlım tamam yok kaçamak söz

çok kararlı gördüm seni tatlım

tamam canım sen ne zaman başlıyosun

verdiğin bilgiler için tşk canım yani anladığım şekerden ve şekerli yiyeceklerden unlu mamüllerden pirinç mısır gibi yiyeceklerden uzak duracaksın kaçamak yok bir süre böyle beslenmek yaşam tarzımız olacak bakliyat süt ürünleri ve etle besleneceğiz onuda abartmadan

canım ben doktorumla diyette oynamalar yaparak veriyorum ve şu zamana kadar tüm değerlerim maş. çok güzel gözüküyor. kendimi tehlikeye atacak kadar coşmadım daha:)) amaaa her an coşabilirim
şaka bir yana beş günde beş kg zatençook sağlıksız. keşke 2 ay gibi uzun bi süre yapmasaydın. daha da sağlıksız olmuş inş. geçmiştir çook geçmiş olsun.
şu snn ayran detoksun kabız yaptı onun yerine meyve suyu diyeti yapsaydın ve meyveleri çeşitlendirseydin daha bile faydalı olurdu. ben de böyle inanıyorum işte:)

valla kıymetini bil afiyet bal şeker olsun:)

sağol canım..

iyi olmana da böle hissetmene de çok sevindim canım menün de gayet güzel, düzeni iyice oturttun sen bi de üstüne sporu düzene sokarsan sonuçlar süper olucak

sağol tatlım, inş.

çok şükür birtanem..

haklısın canım zaten ben bir kere daha yapcam ondan sonra doktor kontrolüm var o bana başka bir beslenme verecek onu uyguluycam

ileride kilo alırsam yaaprım bu diyeti şimdi bir kaç ay düşünmüyorum :44:

tamam tatlım afiyet olsun gayet iyi bence

canım 1.5 saat spor demişsin onu da abartma, lenflerin zarar görmesin ama diyeti bozmadan gidelim bakalım ne kadar kgveriyoruz:) çünkü geçen hafta aynı yerimizde sayıyorduk artık bir şeylerin değişmesi lazım:) onu görelimm:)
ben başladım 2. günümdeyim canım aynen devam:))

Afiyet olsun canım.. 5 adet hurma fazla mı olmuş sanki.. 3 'te bıraksaydın tam süper olurmuş

afiyet olsun canımm cok güzel her zamnki gibi
ilk seferinde vermiştim amaa :26:

saol tatlım inş

Sağol Zevcan' cığım..
1 lahmacun yanlıs hatırlamıyorsam 2 dilim ekmek yerine geciyordu yani o kadarda sakıncalı değil kırkyılda bir yenebilir bence

evet Zevcanım.. lahmacun 2 dilim ekmek ve 1 ete eşit kızlar

canım düzenli olarak yaparsan gercekten kısa sürede istediğin kiloya iniyorsun
etle ekmek yumurta ile ekmek yenmiyor
baklagille et yenmiyor..
her öğünde süt veya süt ürünü tüketiyorsun salata yiyorsun mutlaka
kuruyemişde yeniyor bu diyette ana öğünlerde
meyveyi yemekden ya yarım saat önce yada 2 saat sonra yiyebiliyorsun..

basladım bu gün tekarradan bakalım nereye kadar yapabilicem

öylemi ne kadar yapayım peki? normalde 1 saat yürüyüş yapıyorum tempolu ama

tamam canım haklısın

ay evet ya değişsin artık 60 ları görelim dimi ama ben hala regl olamadım onunda payı var galiba 2-3 gün içinde olcam heralde geciktim 5 gün ya :44:

oh süpersin canım hadi bakalım benimde 4. günüm inşallah cuma günü 69 olurum sende inşallah olursun canım :)

Afiyet olsun canım.. 5 adet hurma fazla mı olmuş sanki.. 3 'te bıraksaydın tam süper olurmuş

canım beş hurma 1 porsiyon meyveye eşit. ara öğünlerde yenebiliyo..

annaa ikizim gibisin. aynen adetim de gecikti sanırım onun şişkinliği payı da var:) inş. olurzz 65leri görürüz artık:) 1 saat tempolu yürü bence. o kadarı kafi. 70 dk.yı da hiç geçme yağ yakma durur kasa geçer yoksa..

afiyet bal şeker olsun daa arkadaşa menüyü mü sordun eheheh :)

aradı beni aksam bana yemeğe gel dedi
bende yok ben gelemem diyetteyim dedim
oda olsun ben zaten sana uygun yemekler yapıcam diyetini bozmıcak seyler dedi saydı yemekleri
bende aksam fazla kalamam 7 de giderim ama dedim spor yapcam çünkü dedim tamam dedi biz seni bırakırız sen gel dedi

ehe öyle gibiyiz valla

evet onunda payı vardır mutlaka dereotu söktürüyormuş adeti canım ahmet marankinin kitabında yazıyo annem az önce okudu ben yicem birazdan onu da sana da tavsiye ederim

ay inşallah tatlım yaw

öylemi bilgilendirdiğin için teşekkürler canım ben 70 dk yürüyeyim o zaman tamam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…