Bende hafif kiyafetlwrle tartiliyordum kis da geldi, bende swnin gibi yapayimBen hep iç çamaşırlarımla tartılırım
Menüyü beğendiğim afiyet olsun. Pizza yerine sebze yada et yemegi olabilirdi ama mecbur kalmışsin olur arada oyle diyelim mademgünaydın kızlar dünün menüsünü vereyim
sabah 08:15 1/4 simit + 2 çeri domates+ 1 salatalık + 1 yk peynir
ara 10:00 1 bardak laktozsuz yarım yağlı süt + 8 çiğ badem
öğle 12:15 1 kase (1,5 kepçe) mercimek çorbası+ yumurtalı pazı kavurma + küçük bir yaprak lahana turşusu
ara 17:00 1 kase cacık
akşam 19:00 1 dilim ince hamur orta boy kavurmalı pizza (tüm çabalarıma rağmen eşim yemeğin pişmesini bekleyemem diyerek çağırmış benim de canım çekti bir dilimcik yedim ( 190 kcal gibi bir bilgi aldım ) + çay
2500 cc su
3200 adım
1 saat plates
ekmegi iki dilime dusurmelisin bence ve su miktarını goremedim ama menü genel anlamda guzel afiyet olsundünün menüsü
sabah:bol yeşilik domates salatalık kibrit kutusu peynir 5 zeytin 1 dilim tam buğday ekmeğinden oluşan kahvaltı
ara öğün:1 türk kahvesi 10 badem
öğlen:1 tabak etli karnabahar yemeği 1 dilim ekmek
ara öğün 1 mandalina 1/2 elma 10 badem
akşam 1 tabak karnabahar 1 kase yoğurt 1 dilim ekmek 2 köfte
ara öğün:yarım bardak süt
Sağlık olsunSelamlar.
3 soru ile sınavdan kaldım
Yarın normale dönüp diyete devam edeceğim. :)
naptın mobilya işini çözdün mü?Bende hafif kiyafetlwrle tartiliyordum kis da geldi, bende swnin gibi yapayim
Kaptanım o kadar güzel o kadar ince bir alıntılama yapmışsın ki önünde saygıyla eğilmemek mümkün değil,ilgin için teşekkür ederim,bizim menülerle uğraşmak dışında sende iyisin dimi?Aynen. 9 ayda aldığın kilolar bunlar. Zamanla vereceksin zaten. Yeterki doğru beslen.
simit poğaça işini bitirmen lazım. Alışkanlık kazanmakla ilgili bu biraz. Ben de çalışıyorum. Hala menüm belli. Sabah 1 h.yumurta, 1kk b.peynir, ceviz, 5zeyyin, yeşillik.. Yaşam biçimim bu oldu artık. Başlarda zor gelecek ancak zamanla alışacaksın ve eksik birşşey olduğunda kahvaltında olmamış bu kahvaltı diyeceksin. Kahvaltı en önemli öğündür ve ciddi ciddi yapılması gereken bir öğündür. Geçiştirmemeyi öğrenmelisin. Küçük bir tabağım var benim kapaklı. İçine karışık koyuyorum saydıklarımı. Yiyorum. Alıştım artık.
Not yumurtayı soymadan götürüyorum. Yiyeceğim zaman soyuyorum. Kokusu rahatsız etmiyor ve sıcak yiyorum
simit veya hamurişi yedikten sonra fazla su içme ihtiyacı hissederiz ve sütü yapan sudur aslında. Suyu arttırmanı öneririm. Sebze meyve süt yapar diye birşeye inanmıyorum. Bol bol su iç.. Sebze meyve et vb sütün kalitesinin artması için var. Birde beni düşünceme göre hamurişi yiyince çok mutlu oluyorsan o süt yapabilir. Psikolojik tamamen. İlk çocuğumda sütüm yoktu. İkincide hiçbirşeyi takmadım. Çok iyi sütüm oldu. Gündüz sütünü sağma olanağın var mı? 3 saatte bir sağmak iyi oluyor. Avent manuelden çok faydalanmıştım ben.
Öğlene çorba ok. Ancak yalnızca çorba içip diğerlerini yapmazsan da yeterli verimi alamazsın.
Balık salata iyi menü. Tattırmak ilerde çok fayda sağlıyor. İlk bebeğinmi?
Maydanoz ve nane sütü azaltıyor diye biliyorum. Yediğin şeylere dikkat et.
Anneni tavlarsın. Okulda yiyorum diye yanına al. Dağıt gitsin. Dırdırda olmaz. Mis gibi hayat. Kilonu çok takıyorsun. Döndük dolaştık oradayız yine. Zamanla vereceksin ve verdiğini bile anlamayacaksın burada. Kilo vermeye odaklanma. Sağlıklı beslenmeye ve spor yapmaya odaklan. Doğru odak noktası burası.
İkinci çocuk diye kendini 3 -4 ayda kilo vermem lazım diye şartlandırman çok yanlış. Zamana bırak. Zaten çocuklar olunca maratoncu gibi koşturacaksın. Ne evin işi bitecek ne çocukların istekleri. İş de var. Birde anneni idare edeceksin. Bdv de şu an 2 çocukla hayat diye bir konu var. Göz gezdir derim
Hep doğru beslenmemekten kaynaklı bunlar. Bir hafta çok kilo veriyorsun. Diğer hafta veremiyorsun. Çünkü ödem yapacak şeyleri yiyorsun ve vücudun su tutuyor. Yani aslında verdiğin de aldığında belki de ödem.
Çok işimiz var seninle çook
Kızlar selam pek girip yazamıyorum.
Sınavım yarın.
Ve daha 9 konu var bitirmem gereken.
Aşırı stres oldum.
Bu arada sanırım 2 yıldır yemediğim baklava dün eşimin arkadaşı getirmiş. Az hasret giderdik te biz
İyiydi hiç değişmemiş hala taş gibi hala çok güzel
Kaptan buralardayim kiloda eksilme var sukur, aslinda esim evde izn aldi, bugunlerde mbilyayla ugrasiyorum,karar vermej cok zormus, oturma odasi ve misafie odasi aldik, misafir odasinin rengine pisman gibi oldum offf ya, oturmabodasinin rengi mavi krem, misafir odasi bordo krem ,of cok zor, adamlar siparis vermediyse yarin tekrar ugrucam,dunden beri kafayi yicemm nasil bir karar verdimse
canım geçmiş olsun
bu durumda da geçmiş olsunmu denir bilemedim ki.İnşallah daha sonra geçersin.Ama stresin bitmiş en azındanSelamlar.
Bu cumartesi günü yazdığın menü.Ödem atayım diye detokstayım kızlar...
Sabah
2 yemek kaşığı lor peyniri
1 dilim kepekli tost ekmeği
Bol dereotu, maydonoz
1 küçük salatalık
Yarım domates
Ara
1 küçük salatalık
Öğle yemeği
3 kaşık kepekli makarna
2 adet sade probiyotik yoğurt
Pul biber, dereotu, nane
Akşam yemeği
1 tabak semizotu
Ara
1 çay bardağı kefir
1 küçük salatalık
2 litre su
30 dakika egzersiz
Bu menü de çarşamba gününden. Geçen hafta.11.00
1 haşlanmış yumurta
5 siyah zeytin
1 kibrit kutusu kadar tulum peyniri
13.00
Türk kahvesi
17.00
Yarım tabak sebzeli bulgur pilavı
İki parmak büyüklüğünde 2 parça patlıcan oturtma
2 kaşık yoğurt
2 kaşık közde patlıcan
18.30
Yarım cennet hurması
20.00
1 fincan yeşilçay
2 litre su
Mari Winsorşükür
30 sn plank
Pazar günü normal beslendim ama bugün de 58 çıktım. 2 günde 1200 gram yağ depolanmaz ama yaptığım yanlışı nasıl düzelteceğimi çözemedim ve çok endişeliyim.
Beğendim ölçülüydü herşey. Keşke hep hamur işi karbon yerine meyvelerle beslensek
Selamlar.
Yaklaşık 2 haftadır kabızlık sorunu çekiyorum.. 2.5kilo fazla geliyorum. Mümkün mü bu kadar kilo yoksa ben mi kilo aldım @tuzsuz_ruh bana da bir el atıverin.
Evet sukur misafir odasini sade krem karar verdimnaptın mobilya işini çözdün mü?
2 haftalık kabızlıkta normal bence canım sabah ve gece yatarken zeytinyağı iç üstüne ılık su iç bolca hatta bir gün kabak pişir onu ye sadece zeytinyağına doğranmış incirde iyi geliyor çörekotu yağı da üzerine sıcak bişeyler içersen yumuşatır ayrıca bende form çayı da iyi gelmişti kayısılıYaklaşık 2 haftadır kabızlık sorunu çekiyorum.. 2.5kilo fazla geliyorum. Mümkün mü bu kadar kilo yoksa ben mi kilo aldım @tuzsuz_ruh bana da bir el atıverin.
Özellikle iyi kalitede çörekotu yağı düzenli kullanıldığında bagırsaktakı kurtları öldürüyor bağışıklık sistemini güçlendiriyor gribe karşı koyuyor ve iltihaplı sivilceleri tamamen geçiriyorSelam kızlar.. Benim omuzum ve elim hala kötü durumda aslındabugğn yürüyüş yapacaktım ama oğlumun satrancı iptal olduben de onun yerine 1 haftadır yapmadığım ev işlerini yaptım.. Doğru düzgün de bi yemek yaptım.. İlaçlar pek etki etmedi nedense benim kendi kafama göre aldığım ilaç daha etkili olmuştu
Yediğin her gr karbonhidrat için vücudun belli bir miktar su tutar.. Eğer bir anda çok fazla karbonhidrat alırsan vücudun ödem yapmış olabilir.. 1000 gr yağ depolamak için harcadığının dışında 7000 kalori alman gerekli ki bu da bu konuda ço yetenekli olmama ramen benim için bile mümkün değil
Ben meyveyi çok seviyorum aslında enazından bazılarını.. Ekmek yemekten gına geldi bana o yüzden bu aralar karbonhidrat niyeyine meyve yemeye başladım.. Diyetisyene bi daha görünmek gerek menüyü bi düzenlesin..
Ayyy çok üzüldüm yaa o kadar emekvardır bunda da bir hayır canım.. İçini ferah tut..
Kabızlığı bana sordiyetisyenim bana sabah açkarnına 1 tk çörek otu yağı ve 2 bdk sıcak su iç demişti.. Sıcak su işe yarıyor geneld.. Bir de yatmadan kefir ve salatalıkla smoothy yaptırmıştı bana içine keten tohumu da atıyodum ama çok midem kaldırmadı benim Ama en kesin çözüm probiotikmiş.. Ona başladıktan sonra bir hafta kadar şişkinlik ve gaz oldu ki normalde hiç gazım olmaz.. Ama sonra inanılmaz düzene girdi en geç 2 günde 1 çıkıyorum.. Bu benim için mucizevi bişey.. Bir de form çaylarının bazıları çok etkili 1.si kayısılı doğadan form. 2.si mlife form çayı..
Canim aslinda 2 haftada alinabilir 2 kilo civari. Ama kabizliktan da olabilir. Bagirsak hareketlerini dengelemek icin probiyotik alabilirsin.Yaklaşık 2 haftadır kabızlık sorunu çekiyorum.. 2.5kilo fazla geliyorum. Mümkün mü bu kadar kilo yoksa ben mi kilo aldım @tuzsuz_ruh bana da bir el atıverin.
Aksamki balik kizartma degil de bugulama olsa daha iyi olurdu canim. Onun haricinde menunu cok begendim. Afiyet olsun.Bugün ki menu
Sabah
1 çeyrek sanwiç + 1 az şekerli çay
Öğle
Tavuk şiş + ayran
Ara öğün
Tam bugday bisküvi + şekersiz çay
Aksam
1 porsiyon balık kızartma + salata
Ara
1 avuç çekirdek
Yarım litre su
40 dakika yürüyüş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?