- 30 Temmuz 2015
- 25.788
- 73.562
- 598
- 35
Allah için sor bana bi var mı fırsatın buraya girmek için diye.
Özel Hastaneler beni benden aldı artık, dengem bozuldu diyebilirim
Çok güzel bence denenir ben bunu ekşi mayayla yaparım offff süper olur@tuzsuz_ruh kaptişim tarif
2 yumurta birinin sarısını üzri için ayır
1 bd sıvı yağ
3 k.yoğurt
tuz
peynir 250 gr peynir
kabartma tozu yada 1 çay kaşığına yakın karbonat
aldığı kadar siyez unu (hamur yumuşak olacak)
hepsini yoğur oklavayla aç kare kare kes yada bardakla kes.kalınlığı yarım santim kadar olacak
üzerine y. sarısını sür çörek otu koy fırınla bitti gitti dikkat et yanması çünkü rengi kahve rengi analamadn fazla kaçabiliyor
Bendeki çok acı 1 çay kaşığı bile döksem Eminim yiyemem tiksindim çok fena bir denemekte fayda var bence özellikle elma suyunu da yap tok tutuyor zatenCorekotu yagini salataya az miktarda ekleyince bana pek tadi gelmiyor. Hafif aci oluyor o kadar. ama ben sadece 1 ck ekliyorum kaptanim.
himm sorun ara ogunler olabilir haklisin ama ben alismisim boyle yemeye. Ara ogun yapmayinca ne gorsem saldiriyorumBiraz deneyim bu hafta ve haftaya da olmadi denemeye calisirim ogun aralarini arttirmayi.
Allahımm 120 mesajjj :)
Bana kolay gelsin :))
hafta sonunda yapayim elma suyunu haklisin kaptanim. Bakalim cuma gunune cok umutluyum.Küstüm işte
Çok güzel bence denenir ben bunu ekşi mayayla yaparım offff süper olur
Bendeki çok acı 1 çay kaşığı bile döksem Eminim yiyemem tiksindim çok fena bir denemekte fayda var bence özellikle elma suyunu da yap tok tutuyor zaten
Yarın yapabiliyorsan yap canım inşallahhafta sonunda yapayim elma suyunu haklisin kaptanim. Bakalim cuma gunune cok umutluyum.
Yaklaşık 2 haftadır kabızlık sorunu çekiyorum.. 2.5kilo fazla geliyorum. Mümkün mü bu kadar kilo yoksa ben mi kilo aldım @tuzsuz_ruh bana da bir el atıverin.
Özellikle iyi kalitede çörekotu yağı düzenli kullanıldığında bagırsaktakı kurtları öldürüyor bağışıklık sistemini güçlendiriyor gribe karşı koyuyor ve iltihaplı sivilceleri tamamen geçiriyor
Hayırlısı olsun canım benim bir dahakine olur inşallah
Krakeri nasıl yaptınız siyez unu alıcam bende menü de gayet güzel
Tek fazlalık kızarmış balık burda yoksa süper ötesi bir menü olmuş
Ilık iç suyu ama içmen gerek malesef menü ise gayet başarılı
çörekotu yağını nasıl ekledin kız salataya Allahım ölüyorum içerken ben onu kokusundan Bile midem bulanıyor yanından bile geçemiyorum sabah zorla içiyorum suyu bir ceviz elma bişeyi yanımda bulunduruyorum ki kokusu gelmesin agZıma
Senin kilo verememeni ben neye bağlıyorum biliyormusun cano gündüz çok sık ara öğün yapıyorsun miden öğütme işine geçerlerden yeni bir yemek geliyor yine baştan başlıyor üzgünüm ama öğün arası en ideali 4 saatte bir hatta sibalın yaptığı ketojenik diyetinde kimisi 8 -16 saat arası yemek yiyorlar bunu bende deneyeceğim birkaç gün
Yetersiz geldi bana yemek yahuuu ne bu hiç bişey yememişsin
şimdi tek sorun börekse 3 cm ilk börek bişey yapmaz kısır zaten sağlıklı bişey canım ama yap sen yine de ödemi falan atsın vücudun hem tok tutuyor o çay menü gayet yerinde bence
bende onu soracaktım sana yaaaa nerde bu kız diye bekliyoruz en kısa zamanda inşallah
Sende eski beni görüyorum sende öğreneceksin takmamayı ben akıllandım ama 6 yıl sonra sen o kadar yıpratma kendini canım
ilk gün 3 dilim ekmek üstüne bezelye olmamış dün zaten 3 tane gözleme bence sana fazla gelmiştir yanında yoğurt yemişsin Allah’tan
Geçmiş olsun bu arada zorlama fazla
günaydın herkesekolum bugün daha iyi ama elim aynı nooolur karpaltünel olmasın..
Bal ya da pekmez olabilir iyi Fikir :) teşekkürler kaptişim..
Geçmiş olsun kaptişim. Ben bir dönem kızımın süt alerjisi yüzünden süt protein diyeti yapmıştım.. Hatta sonrasında yumurtayı da kesmiştim..Çok saçma günlerdi bildiğin aç kalmıştım.. Süt ürünü gidince yerini tabiki karb sebze ya da proteinle doldurmak gerekiyor.. Zeytinli minik ekmekçikler yapmıştım ben sütsüz.. Çok da lezzetli oluyor.. Onun dışında çorba hem doyurucu oluyor hem de istediğin sebzeyle yapabilirsin.. Madem yumurta kısıtın yok kendine kocaman bir omlet yapabilirsin ya da sütsüz krep yapabilirsin. Hatta kreplerin muzlu ya da onun gibi alternatif olanları var biraz araştırırsan pankek ya da krep diye.. Ama n yaparsan yap süt ürünü olmadan kahvaltı kahvaltı değil malesef
Malesef bir süre böyle diyet yapmam lazım kolesterolüm yaşım gereği fazlaca yüksek o yüzden dikkat etmem gerekiyor hamurişi de tetikliyormuş kolesterolü ekmeksiz ve yağsız bir hayat
ben geç kaldım ama yorum yapayım dedim.Kahvaltın 10 numara
öğlen hiç aran yok sanırsam bitkin düşmüyorsan iyi akşamda sadece patates ne kadar yeter bilemedim.Çikolatalı gofrete zaten hiç girmeyelim ama biliyorum insanın canı çekiyor tatlı bir tarif almıştım çok güzel piramit pasta yapıyorsun hep kuru meyveler var içinde.Hurma kayısı üzüm kakao ceviz incir ee tabi biraz da biküvi (kendinde yapabilrsin bisküviyi kek gibi pişiriyorsun) tereyağ,siyah çikolata.... ne sağlıklı ha.Ya bende bunu bir ara yapayım bari.
iyi dayanmışsın pasta gününden başarılı çıkmısın,tebrik ederim.Belki aralarda meyve yada yoğurt tarzı birşey olabilirdi (sana yazık baya aç kalmışsın)ama bazı günler hele bide dışarıda olunca olabiliyor aksamalar.
Anam anam hele bide gözleme yemeye çağırmışlar uçar giderdim herhalÇocuklarına söz geçiremeyen insanları bir türlü anlayabilmiş değilim,kıyamam sana.Ne yapacaksın bazı günler geçmek bilmiyor sanki.İnşallah bugünün güzel olur
ben menülerini beğendim afiyet olsun
haşlanmış yada fırınlanmış patates olabilir belki ayrıca yanına da maydanoz,zeytin,limonlu suda yapabilirsin bu arada oda kolesterolü düşürmeye etkili olur sanırsam.
akşam yemeği olarak yeşil mercimeği yiyebilirsin,kolestrolü düşürmeye etkili olduğunu duymuştum.ha bide enginar ama şimdi vakti değil
Çörekotu yağı bir antibiyotiktir özellikle vücut arınması için içmek gerekir sivilce için hem içten hem dıştan tedavi şart sabah içiyorsun akşam sivilce üzerine sürüp yatıyorsun yada otururken sür akşamları yastık yağ olmasınBen kronik kabızım..
Ama diyete başlayalı limonlu yeşilçay içiyorum 1-2 büyük kupayla, ondan geçti sanırım benimki, çok rahatım içtiğim zaman..
Kaç çeşit gördüm ben..
Soğuk sıkım ne onu anlamadım..
Kilo için değil de sivilceler için içmek istiyorum..
Çok sağol canım..
Allaha şükür sorun yok, takmamayı beceremiyorum şimdilik ama idare etmeyi öğreniyorum..
Yani mesela dün gitmesem durduk yere sorun çıkacaktı.. Çıkan sorun da bir bakıyorsun hiçbirşeyden fil kadar olmuş..
Arada kalan yine ben..
O yüzden idare etmeye çalışıyorum ki sorun çıkmasın..
Bir de ye diye ısrarları var, zor kurtuldum, gelirken evde yersin diyerekten bir kaç tane de verdi ama hala duruyor.. Dün zaten midemi bozdu..
Canım ekmeklerim çok küçük, 2si 1 dilim kadar ancak oluyor. Resim atmanın bir yolunu bulamadım ki atayım :)
Geçmiş olsun canım..
Kolesterol işi zor..
Hatırlıyorum babam sıfır yağlı bir hayat sürüyordu yükseldiği zaman..
Ama ekmek olarak doktor çavdatşr ekmeği yiyebilirsin demişti ona..
Çok sağol. Geçmeyen günleri de yuvarlayıp geçirmeye çalışıyoruz :)
Normalde ben de gözlemeden geçemem ama hem diyet, hem de kvnin yaptığı otlu gözleme midemi bozuyor.. Geçen sefer de öyle olmuştu, birşey dokunuyor bana ama çözemedim..
Yogurt ve peynir de yiyemiyorsun o zaman değil mi? Su ile yulaf ezmesi pisirip meyve ile yiyebilirsin, veya domates yesillik ekleyip tuzlu da yapabilirsin, yumurtasiz menemen olabilir bol domates biber, corba olabilir, kinoa pisirip yine domates, bol limon ve yesillik ile (taze sogan da çok guzel oluyor), hatta ben bazen kinoa ile kisiri yapiyorum, normal kisir tarifi, sadece bulgur yerine kinoaŞimdi Benim haftada iki yumurta hakkım var kızlar sabah Demir takviyem var bir saat süt ürünleri yenmeyecek dolayısıyla sabah kahvaltısı önerileri istiyorum sizden neler yiyebilirim ben tabi ete de sınırlama geldi
Canım benim hamilelikte karpal tunel olmustu, iki elimde bileklikle uyuyordum, çok faydasini gormustum, bir dene istersen, burada fizyoterapist vermisti bileklikleri ama normal uyurken bilegini bukmemek icin siradan bilekliklerdengünaydın herkesekolum bugün daha iyi ama elim aynı nooolur karpaltünel olmasın..
Bal ya da pekmez olabilir iyi Fikir :) teşekkürler kaptişim..
Geçmiş olsun kaptişim. Ben bir dönem kızımın süt alerjisi yüzünden süt protein diyeti yapmıştım.. Hatta sonrasında yumurtayı da kesmiştim..Çok saçma günlerdi bildiğin aç kalmıştım.. Süt ürünü gidince yerini tabiki karb sebze ya da proteinle doldurmak gerekiyor.. Zeytinli minik ekmekçikler yapmıştım ben sütsüz.. Çok da lezzetli oluyor.. Onun dışında çorba hem doyurucu oluyor hem de istediğin sebzeyle yapabilirsin.. Madem yumurta kısıtın yok kendine kocaman bir omlet yapabilirsin ya da sütsüz krep yapabilirsin. Hatta kreplerin muzlu ya da onun gibi alternatif olanları var biraz araştırırsan pankek ya da krep diye.. Ama n yaparsan yap süt ürünü olmadan kahvaltı kahvaltı değil malesef
El bilek ateli mi diyorsun ? Ondan var bendeCanım benim hamilelikte karpal tunel olmustu, iki elimde bileklikle uyuyordum, çok faydasini gormustum, bir dene istersen, burada fizyoterapist vermisti bileklikleri ama normal uyurken bilegini bukmemek icin siradan bilekliklerden
Evet iki elimde onunla yatiyordum, iyilestirmiyor ama agri azalmisti epeyce, hamilelik sonrasi da bitti neyseki.. doktor gorene kadar en azindan faydasi olur insallahEl bilek ateli mi diyorsun ? Ondan var bendehemen takıyorum
Yogurt ve peynir de yiyemiyorsun o zaman değil mi? Su ile yulaf ezmesi pisirip meyve ile yiyebilirsin, veya domates yesillik ekleyip tuzlu da yapabilirsin, yumurtasiz menemen olabilir bol domates biber, corba olabilir, kinoa pisirip yine domates, bol limon ve yesillik ile (taze sogan da çok guzel oluyor), hatta ben bazen kinoa ile kisiri yapiyorum, normal kisir tarifi, sadece bulgur yerine kinoa
Hatta bazen de tortilla ekmegi icine humus surup soyacak ile havuc ve salatalik incecik dilimleyip durum yapiyorum harika oluyor
Kepekli sandvicler de baska alternatif
Yazdikca yazasim geldi resmen
geçmiş olsun kaptanım , demir ilaçları aldıktan sonra yeşil ve turuncu şeyler tüketmek demir emilimini hızlandırır. sabah kahvaltıda portakal mutlaka olmalı+ maydonoz nane marul gibi yeşillikleri de tüketmede baya fayda var. ama en güzeli sabah erkenden demir ilacını içip kahvaltı saatini beklemek.Şimdi Benim haftada iki yumurta hakkım var kızlar sabah Demir takviyem var bir saat süt ürünleri yenmeyecek dolayısıyla sabah kahvaltısı önerileri istiyorum sizden neler yiyebilirim ben tabi ete de sınırlama geldi
Çörekotu yağı bir antibiyotiktir özellikle vücut arınması için içmek gerekir sivilce için hem içten hem dıştan tedavi şart sabah içiyorsun akşam sivilce üzerine sürüp yatıyorsun yada otururken sür akşamları yastık yağ olmasın
Soğuk sıkım şöyle normalde yağını çıkarmak için ısıtıyorlar hatta kavuruyorlar çörekotunu hemde 110 derecelerde ama içindeki yararlı yağlar kayboluyor o zamanda soguk sıkım ise en çok 60 dereceye kadar ısıtılıp sıkılması demek hem Isıyla ortaya çıkan yağlar aktifleşiyor hemde sağlıklı yağlar içinde kalıyor
Afiyet olsun canim. Guzel olmus menunSelam herkese
Menümü yazim
Sabah
1 yumurta
1 dlm denge
Beyaz peynir lor karışımından tost
5 zeytin
Kıvırcık
Ara
Latte
Ballı yeşil çay
Öğlen
5yk taze fasülye
3 yk buğday pilavı
Ayran
Salata
Ara
Minik bir elma
2 ceviz
Akşam
5 yk Mercimekli bulgur pilavı
Salata
4 yk yoğurt
Bi kahve hakkım kaldı onu da kullanıcam akşam
Spor gene yok
Yarın lesli yapcam sös ;( 1 haftadır sporun s sini yapamadım
Bol su içtim bugün daha da içerim
3 yeşil çay da içtim..
Canım ben menünü beğendim canım sağlık deposu olmuş,sende göre göre ceviz almaya karar verdim pazardan bakacam iyi bulabilirsem alayım bari.Bugunku menum
Sabah 08:30_ 1 dilim ekmek, 1 dilim peynir, 3 ceviz.
10:00_ 1 fincan sutlu kahve icine 1 tk hindistan cevizi yagi, 2 mandalina
11:00_ 1 fincan sutlu kahve icibe 1tk bal.
14:00_ 200 gr firibda hindi eti, 1 tabak salata, 4 ceviz, 1 kivi
15:30_ 1 fincan sebze suyu
17:00_ yarim bardak tarcinli sut, 1 elma,1armut.
18:30_ 1 tabak peynirli salata, 1 bardak kefir
Su: 2.5 lt
Senin menünde güzel olmuş canım afiyet olsun mercimeği çok severim çok faydalı bir besin önümüzdeki hafta bende yapayım bari.Bu arada sende de ceviz var farz oldu herkez bol bol ceviz yiyor ne güzel.Burası insana yemeyi unuttuğu besinleri hatırlatıyor.Ha bide kivi bakacam inşallah.Selam herkese
Menümü yazim
Sabah
1 yumurta
1 dlm denge
5 zeytin
Kıvırcık
Ara
Latte
Ballı yeşil çay
Öğlen
5yk taze fasülye
3 yk buğday pilavı
Ayran
Salata
Ara
Minik bir elma
2 ceviz
Akşam
Salata
4 yk yoğurt
Spor gene yok
3 yeşil çay da içtim..
Bugunku menum
Sabah 08:30_ 1 dilim ekmek, 1 dilim peynir, 3 ceviz.
10:00_ 1 fincan sutlu kahve icine 1 tk hindistan cevizi yagi, 2 mandalina
11:00_ 1 fincan sutlu kahve icibe 1tk bal.
14:00_ 200 gr firibda hindi eti, 1 tabak salata, 4 ceviz, 1 kivi
15:30_ 1 fincan sebze suyu
17:00_ yarim bardak tarcinli sut, 1 elma,1armut.
18:30_ 1 tabak peynirli salata, 1 bardak kefir
Su: 2.5 lt
Selam herkese
Menümü yazim
Sabah
1 yumurta
1 dlm denge
5 zeytin
Kıvırcık
Ara
Latte
Ballı yeşil çay
Öğlen
5yk taze fasülye
3 yk buğday pilavı
Ayran
Salata
Ara
Minik bir elma
2 ceviz
Akşam
Salata
4 yk yoğurt
Spor gene yok
3 yeşil çay da içtim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?