hahah kaptanim sen cok marifetlisin, kolay diyerek saydigin islemlere bakEkşi maya üşenmeye gelmiyor malesef hem uğraşmak istemiyor ki hergün bir dakika ayırıp besleyip bi kenara koyacaksın ekmek yapmak da sanıldığı kadar zor değil ben ilk gün yoğurup bir saat sonra tuzunu verip tekrar yoğurup atıyorum dolaba ertesi gün çıkarıp katlamaya başlıyorum genelde akşamdan akşama yapıyorum otururken yarım saatte bir gidip mıncıklayıp geliyorum en son 4. Katlamadan yarım saat sonra baton kek kalıbını yağlayıp şekil verip içine atıyorum tekrar dolaba sonra beyaz un 16 saatte tam buğday karışık genelde 12 saatte kabarıyor beş dakika ısıttıgım fırına atıyorum birde su sıkıyorum oldu bitti yani toplasan üç gün uğraştığım yarım saat ama fırından çıkmış hali bir ömür
aha benim kocam da böyle diyordu başını yedim yesin diye en son ben kazandım
Canım sıkma canını geçecek artı progestandan da olur gidecek merak etme hepsi
afiyet olsun
afiyet olsun Kaya tuzu ısıt bez torbaya koy karnına kasıklarına koy hafifletir agrını
Sağol canım annem henüz menopoza girmedi sorunlar oluyordu adet dönemlerinde uzamaya başlamış süresi doktor ultrasonla bişey bulamayınca birde bunu yapalım demiş nasip herşey bizim için sonuçta
O elma suyunu sabah yap gece yatana kadar iç mutlaka bugün canım menü güzel pırasa bağırsak çalıştırır güZelll
E normal abla bu menü afiyet olsun
teşekkür ederim Aleykümselam ablacım
teşekkür ederim kuzucummmmm
Aynen oyle :)hahah kaptanim sen cok marifetlisin, kolay diyerek saydigin islemlere bak
Teşekkür ederim kaptişim.. İnşallah yapıyorum.. Akşam zeytinyağıda iyi geldi.. Şimdi öğle yemeğinden öncede 1 kaşık içeceğim..Ekşi maya üşenmeye gelmiyor malesef hem uğraşmak istemiyor ki hergün bir dakika ayırıp besleyip bi kenara koyacaksın ekmek yapmak da sanıldığı kadar zor değil ben ilk gün yoğurup bir saat sonra tuzunu verip tekrar yoğurup atıyorum dolaba ertesi gün çıkarıp katlamaya başlıyorum genelde akşamdan akşama yapıyorum otururken yarım saatte bir gidip mıncıklayıp geliyorum en son 4. Katlamadan yarım saat sonra baton kek kalıbını yağlayıp şekil verip içine atıyorum tekrar dolaba sonra beyaz un 16 saatte tam buğday karışık genelde 12 saatte kabarıyor beş dakika ısıttıgım fırına atıyorum birde su sıkıyorum oldu bitti yani toplasan üç gün uğraştığım yarım saat ama fırından çıkmış hali bir ömür
aha benim kocam da böyle diyordu başını yedim yesin diye en son ben kazandım
Canım sıkma canını geçecek artı progestandan da olur gidecek merak etme hepsi
afiyet olsun
afiyet olsun Kaya tuzu ısıt bez torbaya koy karnına kasıklarına koy hafifletir agrını
Sağol canım annem henüz menopoza girmedi sorunlar oluyordu adet dönemlerinde uzamaya başlamış süresi doktor ultrasonla bişey bulamayınca birde bunu yapalım demiş nasip herşey bizim için sonuçta
O elma suyunu sabah yap gece yatana kadar iç mutlaka bugün canım menü güzel pırasa bağırsak çalıştırır güZelll
E normal abla bu menü afiyet olsun
teşekkür ederim Aleykümselam ablacım
teşekkür ederim kuzucummmmm
Bugdaylari haslanmis mi eklediniz yoksa pismemis mi? Pismemis ise onlar pisene kadar karnibaharlar erimez mi?Esim yapti canim. Once biraz tereyagi koydu ustune zencefil sarmisak zerdecal kori, onlari kizartti ustune karnibaharlari kucuk kucuk dograyip ekledi, ustune tam bugday, kaynamiskaynamis su ilave etti pilava konulacak sekilde. Agzini kapatip pisir bir sure. Suyu cekmeye yakin ustune 1 avuc kuru domates kucuk dograyip ekle. En son 2 avuc kadar maydonoz dograyip ekle bityi. Cok lezzetli ve doyurucu oluyor.
emin degilim ama yok pismemis lmasi lazim canim. ama karnibahar da pismemis. ve galiba karnibahari bugdaylardan sonra ekledi o zaman. cunku yerken tamam karnibaharlar yumusak ama erimemis yani.Bugdaylari haslanmis mi eklediniz yoksa pismemis mi? Pismemis ise onlar pisene kadar karnibaharlar erimez mi?
Fena degil :)Selam canlar..
Nasılsınız?
Nasıl gidiyor diyet ? :)
Teşekkürler canım..Kizlar yarin herkese bol eksiler diliyorum
@tuzsuz_ruh K klbk33Dahlia_ , kizlar ben listeyi hazirladim yarin icin
Geçmiş olsunGeçmiş olsun canım annemden de almislardi hatta kanser olabilir vs diye rahmini alacaklardi nerdeyse ama iyi çok şükür rahminide aldırmadı düzeldi
güzelBugünki menüm
Sabah (08:45)
75 gr süzme yoğurt
20 gr yulaf ezmesi
3 gr chia tohumu
Öğlen (13:00)
1 bütün levrek ızgara
3 yk zeytiny. Pırasa
1/4 kase havuç çorbası
1 bardak acılı şalgam suyu
Akşam (16:15)
1 kase dolu dolu zeytnyglı pırasa yemeği
2 bardak elmaelma tarçın suyu kaptişin dediğinden
Su:2.5 lt yatana kadar 3 lt yapacağım
Spor:15 dk leslie
5 dk yoga
aynen devam+10 dakika hit cardio yaptım şuan.. Yıldıramayacak o artılar beni... Geldikleri gibi gidecek bu kilolar..
OlabilirBugün doktora gittim kızlar. 21. Gün progesteron baktırdım.. 1 çıktı.. Yani yumurtalar çatlamamış yada gerekli boyuta gelememiş.. Bir dahaki aya kaldı artık.. Bu + lar bundan olurmu acaba?
Güzel. Portakal yemek suyunu içmekten daha sağlıklı aslındaslm kizlar bu aksam disarda olurum gec saate kadar, giremem simdiden yazayim menumu
Bugunku menum
@tuzsuz_ruh K klbk33
08:00 2 yumurtadan kiymali yumurta, 1 yk ajvar, 1yk aci sos
10:00 _ 1 fincan sutlu kahve, 1 muz, 1 mandalina
11:30 _ 1 kase salata
13:00_ yarim kase kadar karnibaharli, kuru domatesli bugday yemegi, 1 tabak salata.
14:00_ 1 fincan sutlu kafeinsiz kahve icine 1 tk hindistan cevizi yagi.
16:00_ 1 bardak taze portakal suyu. (canim cok tatli birseyler istedi, boyle gecistirdim)
19:00 - 200 gr biftek, bol salata, 1 kadeh sarap (daha yemedim ama planimi yaptim)
su: simdilik 2lt
2 fincan yesil cay
çeker tabiHaklisin kelebegim, ben bu oglen sandvic yedim, yemek getirememistim evden ama bu muhabbetten once yemistim.. ama diger arkadaslari ozendirmeyelim, benim canim lahmacum ve eksi mayali sicacik ev yapimi ekmek cekmedi degil
afiyet olsun.Selam kızlar sutumun azalması regl denmiş oldum sonunda
Kahvaltı
Domatesli yumurta
1 dilim6ekmek
1, dilim b peynir 1dilim kaşar 2 zeytin
Aralar
Kayısı gunkurusu incir hurma saymadim dilimliydi 1 avuç yemisimdir
akşam 1 porsiyon sulu köfte 1 dilim ekmek
ara
Nescafe (icicem acikirsam beyaz leblebi yerim)
şu 2 lt
Spor yok malesef regl zamanı ağrım çok oluyo
TeşekkürlerKizlar yarin herkese bol eksiler diliyorum
@tuzsuz_ruh K klbk33Dahlia_ , kizlar ben listeyi hazirladim yarin icin
Teşekkür ediyorum canım inşallahKizlar yarin herkese bol eksiler diliyorum
Cok hafif bir gun olmus canim. Ins eksiyi goreceksnBugünki menüm.. İnşallah progesterona, kabızlığa rağmen tüm çabalarımla yarın o eksiyi göreceğim
Sabah (08:45)
15 gr yulaf ezmesi
3 gr chia tohumu
75 ml süt
Öğlen (12:45)
1 Yemek tabağı kurufasulye
3 yemek kaşığı pirinç pilavı
1/2 kase cacık
Ara (16:45)
1 yk zeytinyağı
Akşam (18:45)
3 yumurtadan maydonozlu, kıvırcıklı, rokalı salata (yağı çok az ve tuzsuz)
Su 3 lt
Spor 15 dk leslie belki daha yaparım. Yaparsam yazarım
Teşekkür edrrim canım bu hafta gerçekten çok uğraştım.. Ama sabahları tartıya çıkmak kabustu.. Yarın Allah kerimCok hafif bir gun olmus canim. Ins eksiyi goreceksn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?