Cuma Zayıflama Yarışması 4. Takım

Tevafuğa bakar mısııın Canım aslında düşündüğüm birçok şey var o yüzden eleme usulü gidiyorum branşlarda
Ve şu an net bir şey yok ama şöyle açıklayım

Cerrahi bir branş istemiyorum
Hasta görmek istediğimden temel bilimler de istemiyorum(temel bilimler laboratuarda çalışıp ders anlatan hocalarımız)

1. İstediğim pediatriydi bizde yandal öncesine uzmanlık zorunlu oldu. Pediatri de çok geniş ve çok zor zaten biliyorsunuz çocuğun her dönemi her yaşı ayrı ergen süt ç yenidoğan
Çoooook seviyorum çocukları
Ama pediatride doktor asla 1 hasta ile uğraşmıyor
1 hasta=3 kişi ve çocuğun her dönemine ayrı ilaç ayrı doz vs vs çok zor yani
O yüzden spesifikleşmek için yandal istiyordum
Ama bu da 6 fakülte +4-5 uzmanlık+ 2-3 sene zorunlu+ 3 sene min yandal demek
Yandal bölümü bile düşünmüştüm ama ne zaman evlenicem ne zaman çocuğum olacak
Çocuk doktoru olunca da aileme kendi çocuklarıma neredeyse hiç aman ayıramayacağım
Çocuklarımın da doktoru olacağım ama anneleri de olmak istiyorum (çocuk-LAR yapacak kadar senem olursa tabi)

2. İstediğim Göz dü
Gözün uzmanlığı çok zor bilgi baya fazla ve tus puanı çok yüksek ama hala olabilir

3. Aile hekimliği uzmanlığı
Bana çok yatkın geliyor ve ciddi ciddi düşünüyorum
Hasta tekrar bana gelecek önemli şeylerde yönlendiricem ve inşallah gelen hastayı muayene edeceğim (yoğunluktan dolayı çoğu zaman muayene bile olamıyoruz.....biraz idealistim sanırım)
Çok makul mantıklı ve yapıma da uygun geliyor ama konuştuğum aile hekimleri reçete doktoru gibi davranılıyor diyorlar o da biraz üzüyor ama ona bile gelse muayene etsem yine tatmin olurum diye düşünüyorum

4. Ve gözümün nuru radyasyon onkolojisi
Şu an Türkiye de çok az doktoru var ve çok az ünide var
Çok da hoşuma gitti ama biraz duygusal bir insanım
Hastalarım diğeri branşlardan çok daha az yaşama oranına sahip olacak belki ve halsiz bitkin olacaklar
Ben insanlara yardım etmeyi çok seviyorum ama psikolojim bu kadarını kaldırır mı bilemiyorum
Kaldırırım diye düşünüyorum zaten sürekli yeni tedaviler çıkıyor kanser grip gibi artık hepimizde çıkıyor yani ve tedavi ediliyor Allah a şükür
Ama işte bilemiyorum
Karar vermek zor

O yüzden akışına bıraktım
Tus puanı da etkili olacak seçimimde tabi Ama daha Göz ve Radyasyon onk staj yapmadım
Pediatriyi gördüm ve gerçekten çok zor çok yıpratıcı doktor açısından da ve çocukları çok sevdiğim için birkaç doktor şey diyor
‘Çocukları seviyorsanız çocuk gelişimi okuyun çocuk doktoru olup kendinize eziyet etmeyin çünkü çok sevdiğin şeyin hastalığında daha çok üzülürsün çocuk doktorluğu tercihinde sevmekten çok ne kadar yapabilirim faydalı olabilirim diye düşünün’ yazmışlar tus sitelerinde ve haklılar da

O yüzden tam bilemiyorum neler olur ne yaparım
2 sene var :) bakalım hayat nasıl şekillenecek :)

Bu konuda en uzun mesajım bu oldu sanırım
Canım eski eşim Ve
K klbk33

Biri 27 aylik 2 yasina yeni girdi digeride 9.ayin icinde canim seninkiler buyumusler benimkilerin arasinda 19 ay var ikiside bebekler daha bide 1 ay once buyuge bezi biraktirdim onun icin ugrastim gerci 3.gununde halletmistik o iside.beegim cok huysuz gunduz uykusu yok gecede dis donemi diye sanirim uyumuyorlar buyukte en arkadaki buyuk disleri cikariyor 1 gece guzel uyusa diger gece yarim satte bi bagiriyor

İnşallah çabuk geçer bu zamanlar

Çocuklar az büyüsün daha rahat uyursun :) olsun acıma geçmiş bu haliyle en güzeli ♥♥

İlerde de uyumadım güzelce kalktım vs diye şükredeceksin
Uyuyup uyuşyk mu olsaydın kız
Fazlasi yoruyor gece uyuyup erken kalksalar bile sorun olmuyor ama hem gece hem sabah erken olunca gun cok uzun oluyor canim ya oyle tabi yaptigin hic biseyden pismanlik duymamak gerek cocuklarimdan pisman degilim tabikide

İnşallah çabuk geçer bu zamanlar
Gecicek billiyorum yeterki sagliklari yerinde olsun buyuk oglumla cok ugrastim bi caydan yandi bi bogazina cekirdek tikandi operasyona girdi o yuzden hastanelerde ugrasmak nedir biliyorum sagliklari yerinde olsunlarda rvde uyumasinlar ben bi sekilde gunu bitiriyorum ya

Zaman her türlü geçiyor...
inşallah canım sağlıklı hayırlı vatana millete faydalı güzel ahlaklı insanlar olurlar

Şimdi öyle anneler var ki Yawrukush geçen de yazmıştı çocuk çıkmış vs hatırlarsın
Çocuk doğurmak marifet değil
Ama grubumuzdaki anneler ve anne olacaklar maşallah tebarakallah subhanallah allümme barik aleyh (Allah bereketini arttırsın). çok iyi insanlara benziyorsunuz

Fazlasi yoruyor gece uyuyup erken kalksalar bile sorun olmuyor ama hem gece hem sabah erken olunca gun cok uzun oluyor canim ya oyle tabi yaptigin hic biseyden pismanlik duymamak gerek cocuklarimdan pisman degilim tabikide
Keşke günlük falan tutabilsek:)
İlerde okursun sıpalara bakın bu gece de uyutmadınız

Insallah mutlu olacagin bir branc oluir canim senin icin

Allah razi olsun canim sikayet etsekte uykusuzus yorgunuz soyle boyle gozlerinkin icine bakiyoruz evlatlarimizin onlar eglensin diye hergun parklardda sokaklarda geziyoruz dun ben koskoca kadin ufakta eglendin diye kaydiraktan kaydim ufagi la birikte yeterki o gulsun eglensin diye

Keşke günlük falan tutabilsek:)
İlerde okursun sıpalara bakın bu gece de uyutmadınız
Hic vaktim yok inan ki aslinda cok guzel olur anı onlara ama hayatin akisina ole bi kaptirmisiz ki esim olmadan yataga girmeyen ben bu aralar sızıve4iyorum kacta yatti haberim bile olmuyor yorgunluktan

Canim yaa seninde bole anlatinca isin zormus valla allah yardimcin olsun karar vermekte uygulamakta zor gercekten

Gecmis olsun canim simdi daha iyi misin?
Dogum cantan hazir mi, bitirdiniz mi hazirliklari?
Bizde iyiyiz canim, oglanlar sukur buyuyor, bende onlarla yaslaniyorum.
Cok az kaldi doguma, bizi habersiz birakma.

Çok sağol canım..
Yok ya nerdee, tam iyiyim derken bu sabah daha kötü uyandım, çok kötü grip olmuşum.. Hemen doktorla konuştum, ilaç söyledi aldım kullanmaya başladım, bakalım nasıl olucak

Dur daha şimdiden ne yaşlanmasııı :))

Hazırlıklarım bitti gibi, ufak tefek eksiklerim var, yani olmasa da sonradan halledile bilinecek türden.. Annem, kvm var, sıkıntı yok yani :) toparlana bilsem kendim halledicem de işte, ne zamandır iyi olamıyorum..
Önemli eksiğim bebeğin çıkış kıyafeti.. Karar veremedim bir türlü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…