- 24 Kasım 2016
- 5.105
- 18.011
- 248
Ne guzel haftaya 1kilo verebilmissin canim, aslinda sen biliyorsundur o zaman neler yemen gerektigini de, deneyimlisin.3 aylik falan olmustu dogum yapali sutum yoktu cok nitekim mama vermeye basladim sonra.tahin helva cok sut yapıyordu yemedigim gunler anliyodum farki. Kizimdan sonrada ayni diyetisyene gittim her hafta en az 1 kilo veriyodum. Bu seferde gittim ama cocuklari ayarlayip gitmek zor geldi baska bir semtteydi her hafta kontrol vardi. Bide cok asiri bi fazlalik olmadığı icin kendim vermeye çalışıyorum
Acaba online danismanlik falan vermiyor mu, bu kadar memnunsan devam edebilmek icin
kızlar ben bu geçmişi nasıl okuyacağımmmmmbir sürü yeni katılan da olmuş
tartıldım 1 kilo almışım inanamıyorum şu an
Gider canim o 1 kilo hemen, basla bugunden sen dikkat etmeye
Evet canim, kirazin vakti biraz gec oldu ama daha da yemesek bozuluyorlardi, biz de aksam calisirken yaninda onu yedik :)Aksam 10.30daki kirazi yemesen supermis, aksam o saatte hele sekerli bir sey tercih etme canim..
Aras 4 kilo dogdu Senemcim ama Akinim minicikti, car seate bile oturtmamiz olay oldu :)
Icinde kayboluyordu..
Masallah Aras'a
tahin helvasi bende de cook guzel sut yapiyor canim. tahin helvası yerine bal tahin yemeyi tercih ediyorum ben. evet yesillikler de guzel sut yapiyo ama tahin h. gibi seyler daha mutlu ediyo insani@Yawrukush ne yazikki oyle yavrukusum mutlu edeni tercih ediyoruz genelde .ama bu hafta daha cikolata bile yemedim yani düşün ne kadar azimliyim. birde wc sorunu olmasa guzel bir eksi gelir de...
Burda da var pita canim ama cok kucuk geliyor gozume, doymuyorum.Ben whole grain pita aliyorum, 1 pita 100 kalori canim.
Kahvaltida yarisini yiyorum mesela, pita bak belki bulursun kuzum..
gerci evde kahvalti ettigimde daha az ekmek yiyebiliyorum da is gunleri masa basinda sandvic tarzi yiyebiliyorum sadece. tortilla da en kolayi geliyor, dilim ekmek icinden dokuluyor peynirler.
gerci kalori olarak cok olmuyor da daha azaltilabilir tabi. sporu biraz arttirabilsem cok guzel olucak.
Canim 1 simit 4dilim ekmek demek. Simit yediginde yarimdan fazla yeme, aklinda olsun. o yuzden sabah biraz fazla olmus, karpuz cok degilse devami guzel.Slm kızlar menü
Sabah omlet 1 simit
Domates salata peynir zeytin
Ara karpuz peynir
Akşam 7 evindeyim çok şükür
2 yi taze fasulye
2 yk yoğurtlu semizotu
Şu 2 lt
Spor 10000 adım atmışımdır bugün
Yarın daha dikkat edicem söz veriyorum
Canim suyu daha cok icseymissin bence kotu degil, revani 2catal birsey olmaz3. Gün menüm anca gelebildim foruma bugün izinliydim annemleri ziyarete gittim maalesef bayramın son günü izin bana kaldıteyzem ağzıma zorla revani tikistirdi çok moralim bozuldu istemiyorum diyorum anlamıyorlar allahtan 2 çatal aldım bıraktım..
Kahvaltı: 10.30
2 dilim pastırma 1 dilim beyaz peynir 6 adet zeytin siyah 1 adet çeri domates 1 adet kefirix 1 bardak yeşil çay
Ara öğün: 14.00
1 küçük kutu süt
Oglen: 16.00
et yahni küçük kase salata
Ara öğün: 17.30
2 çatal revani 1 bardak yeşil çay 4 dilim karpuz
Aksam: 20.30
1 küçük kutu yoğurt 10 Adet çiğ badem ici çeyrek muz
Kızlar su bugün berbat1 litre bile içemedim
Spor bugün yok annemlere ziyarete gittim sabah ev temizliği yaptım sonra bindim motora annemlere uçtum:) sporu ve revaniyi yarın halletcem:)
Eksi olsun bizim olsun. Bence sen birinci olucaksin bu hafta2 gunde bir çıkıyorumcok sis hissediyorum. evet eksideyim ama bekledigim kadar cok degil.
Yolculuk sisligidir canim o, gecer bir iki gune. Cok kacirmadin sen tatilde benceZaten bi veliler, bi de okul kantincileri seviniyor okul açılmasına
Öğretmenler ve öğrencilerin gözü yaşlı
Bi kere benim de pantolonum yırtılmışti okulda hem dee(üstüme giydiğim şey biraz uzun olmasa tam olacakti )
Dökülün bakalım böyle anılarınız var mı
Tamam dollycim tamam, diyen kaçtı
Demek ki neymiş bilmeden yargılama hiç bir diyetisyenii
Ay o minnak da mı okullu oluyor. Kutlu mutlu olsun küçük paşa🎗
Künefenin tadına baktım sadece kaptişim, tepsi kebabını da az ve pidesiz yedim. Pişmiş biber ve domates tıkındımgünü öyle kurtardım yani kuzum.
Gelince de tartildim. Asayiş berkemal gibi bakalım. Tavsiyen işe yaramış duruyor canım çok sağol: çok abartilmamiş miktardaki etin yanına bol yağsız sebze
Et bana kilo aldırır diyordum ama tartildim gelir gelmez 900 gr. artı çıktı (tabi tokken ve yolculuk sonrası, sabaha iner biraz) Yaani takımındaki elemanın bünyesini ondan bile iyi tahlil eden bir kaptişçok şanslıyız bence
ooo cok az yemissin canim, bir guzel eksi de senden gelicek desene.Iyi aksamlar kizlar
Bugunki menum
Sabah 09.30
1 yumurta
1kk peynir
2 dilim ekmek
3 bardak sekersiz cay
Ara 12.00
Sekersiz turk kahvesi
Oglen yok
Ara 15.00
3 dilim ucgen dilim karpuz
Aksam 18.30
Sahilde balik ekmek ekmeginin yarisini biraktim ama
2 litre su
Spor yapamadim ama sahilde uzunca yuruyuz ve kosturma yaptim
Sabah bi basladilar misafirler once kayinpederim geldi sonra kaynim ve uyuz elticigim geldi suclarini biliyorlar yoksa gelmezlerdi yani hic bi bayram gelmediler bugun ne alaka yani
Sonra teyzemler ugradi geliniyle diger oglu geldi kalabaliklardi baya bi evden zor ciktik disari goya sabah kahvaltiya gidicektik.morelim cok bozuk bugun kizlar hatta sinirlerim resmen yerdegistirmis durumda esim sigara birakiyor butun tasini tavrini bana puskurtuyor resmen bir haftada kocamdan nefret ettim tiksindim bosanmayi bile dusundum bugun
heheh biliyorum. guzel bir eksi gorunce bir ctesi odul yaparsin kendineAyy cok severim ama uzun zamandir yemedim
canim cok az yemissin tum gun. ben begenmedim acikcasi menuyu. ve daha once bahsetmistim korler cok kalorili oluyor. markette ufacik satilan mikrodalga koriler mesela 750kalori falan ki beni doyurmuyor onlarBugunku menum - 15 agustos
08:30 - az tereyaginda 2 yumurta.
15:00_ 1 hint ekmegi( gozleme gibi ama yagsiz), 4-5yk korili tavuk, 4-5 yk korili sebze yemegi. 3 ucgen dilim karpuz.
Su: 3 litre
Spor: 20 dk tempolu yuruyus
@Yawrukushstitch Kozmogirl17
bence sen istedigin kiloya ulasana kadar kori ve falafel'i hayatindan cikar.
ben yemegim olmadiginda bir kaba marul, domates, peynir koyup yanima aliyorum, ustune ton baligi ekleyip yanina da birkac wasa benzeri kraker aliyorum ve cok doyurucu oluyor. aklinda olsun. evde baska salatalik malzeme varsa da ekliyorum ama base hep bu 4lu :)
iki ogune gerek yok canim yapamiyorsan. ben onun icin bir arastirma okumustum, saglikli ama yapabilen vucutlar icin. erkekler genelde ok'mis ama bayanlar hormonlardan dolayi herkese uygun degilmis. deneyin ama zorlamayin yapamiyorsaniz diyordu okudugum yazida.Yok canim cok yedim. Hala tokluk var. Ya ben doymak istiyorum yeyince. Su iki ogune bir alissam oglen cok yesem aksam yemesem ya da en fazla salata yesem olir sanki
sen her ogunune ufak bir salata ve/veya yogurt ekle bence. ben useniyordum eskiden ama artik salata eklemeye calisiyorum ve hem doyuyorum hem cok daha keyif aliyorum yemeklerden
ohhh ne guzel, harika spor olucak hem de ailenle vakitKizlar yarin burda tatil cumayi da aldim. Pazartesiye kadar is yok. Ve hergun deli gibi spor yapacagim. Bakalim yarin oglene dogru arkadaslarla bulusacagiz parkta ve evime 20 kusur km uzakta. Oraya bisiklikte gidip gelecegiz. Kizim esimin arkasiba cocuk koltuguna oturacak. En son hamilelik oncesi binmistim bisiklete. Umarim gidip gelmeyi basaririm. Tek yon 1 bucuk saatin ustunde gosteriyor
benim kizim da 10aylikken baslamistiCanim 3 ne ki. Benim kizim 1 yasinda basladi. Bebek okulu diyorlar burda. Annelik izni 1 yil dogumdan sonra. Kizim bir yasina geldi sonra yillik izinimi kullandim. Ardindan kizim bebek okuluna ben ise. Bu sene 3 yasinda simdi bebek okulundan cikiyor eylulde krese basliyor. Ama ilk baslarda ben de agladim yavrum da agladi kucucuktu daha yuruyemiyirdu bile.
Burada 9ay ama maasin kus kadar kaliyor. sadece 6hafta 90% maas. o yuzden 6haftalikken kresler almaya basliyor bebekleri. zaten cogu kisi de emzirmiyor. formula milk ilk ciktiginda cok populer olmus, insanlar vazgecmis emzirmekten. simdi ulkede kampanya var, emzirmeyi arttirabilmek icinBurada dogum sonrasi izin 6 hafta sadece anneler icin, 6 haftalik bebekler malesef basliyor krese..
Ama bence erken okula baslayan cocuklar daha disiplinli, daha kurallara sadik, daha ayaklari yere saglam basan bireyler oluyorlar canim..
Evet canim, krese giderken hersey cok duzenli, bizimki bile cigrindan cikiyor hemen tatil oldugunda, bir de kressiz dusunemiyorumo konuda haklisin canim. Daha disiplinli duzenli oluyor. Krese hic gitnemis bir cocukla vakit gecirince ben hemen goruyorum aradaki farki.
Karbonhidrati oglen alayim bakalim hafta ici. Cunku ogle yenegi aldigim yerde var ve canim istiyor ya bir karabugday ya da bugunku gibi bir hint ekmegi. Offf
aaa annenler mi orada, ne guzel, keyfini cikarin.Kızlar bugün sen efso yorulduğum bir gün oldu yine annemlerin iki günü kaldıo yüzden yoğun geçiyor günler...
sabah:
Fırında patates (birkaç dilim) bol fırında biber ve soğan, 2.5 dilim peynir, domates, salatalık, maydonoz, dört -5 zeytin, 1 dilim tam b ekmeği ve çay
Akşam:
Beş- altı yk yeşil fasulye, bol salata, 5 yk filan pilav
Sabah akşam arası belirli bi ara öğün yapamadım hep gezi olduğu için ama iki öğün arasında 1/4 simit, 1 dilim ekmek üstü kaşar yedim .
Bu arada akşam yemekten sonra telefonda bir mesaj trafiği varken bir anda misafirlikte çikolata ikram ettiler boş bulunup aldım
Ara öğün: 8-9 Antep fıstığı, yoğurt
aslinda gun ici ara ogunlerin simit-ekmek falan oldugu icin pilavi yemeseymissin aksam bence gunu kurtarirmissin
aaayy canim ev baklavasi cekti, bana da gonder Feyzacim :)14 Ağustos
11.30
2 yk menemen
1 yk kavurma
Peynir
Yarım haşlanmış yumurta
1,5 kepekli ekmek
Türk kahvesi
1 küçük dilim şeftali
16.00
1 kibrit kurusu kadar ev baklavası(gelenlere ikram ediyordum ve dayanamadım koyarken)
3 sarma
17.45
1 tabak fasulye
Yarım dilim ekmek
Salata
Türk kahvesi
Su 4L geçti sanırım
Spor
Leslie 3 mil
200 jj(cezam)
200 zıp (Kozmogirl17 canım sen demiştin)
+300 zıp bugünkü baklava için cezam
100 mekik (cezam)
@Yawrukush
bence guzel menu canim, baklava var ama cok da guzel spor var
hosgeldin canim, bugun biraz dikkat edersen cuma tartisi cok kotu olmaz benceIyi geceler kizlar bayram bitti döküldü k buraya biraz telaseli biraz kacamakli gecti bayram maalesef hic tartiya cikmadim insallah cuma cikicam
Sizde durumlar nasil
bu fikir cok iyiymis, gerci bebekten artik tv basina cok oturamiyoruz ama deneyecegim ben de :) bayildimKomik gelebilirama 1L sürahime pipet attım
Eğlenerek içiyorum
DiZi izlerken falan önüme alıyorum
Hani Önceden bir şeyler izlerken ne yediğimizi fark etmeyip çok yiyorduk ya
Aynı olayı suya uyarladım farkında olmadan
Kaptanım geniz akıntım vae(sinüzit sanırım çünkü her şey uyuyor) o da yatınca bir süre sonra midemi bulandırmıyor
Gece hemen uyuyamadığımdan bir süre sonra da bulantıdan uyuyamıyorum
Şimdi yataktayım inşallah çok bulanmadan uyurum
Spor da yaptım ya güzel uyurum inşallah
atlatamadin mi canim hastaligi henuz, cok da kosusturdun dinlenemedin tabii. neyse bitiyor bayram, insallah toparlarsin biran once.
cok haklisin, zaten ara ara sen aklima geliyorsun da iciyorum, yoksa bu kadar bile olmayacak suKuzum su ile alakalı bir uygulama kullanıyordum ben bir ara
Bak içmediğinde sürekli bir şeyler yemek isteyeceksin çünkü su içme alışkanlığımız yok... yediklerimizden almaya alışmışız o da yetmedikçe çok yiyoruz
Suyu güzel içince kaçamaklar da azalıyor
Ve mutlaka önünde bardağın dolu olsun şişen elinde olsun
O şekilde hatırlayıp içebilirsin
o uygulamalardan indirmistim, masama guzel bardaklar surahiler falan aldim, meyveli - salatalikli sular hazirladim. cok benim vucudum su aramiyor, hicbirsey arttiramadi su icmemi
yediklerin cok guzel ama ogleni atlayinca az olmus, dayanabildiysen bir onceki gunun telafisi olmus :)@Yawrukush
agustos 14 menum
sabah 9 'da
1 kase yogurt,orta boy seftali ,tarcin
ara 10:30
neskahve sutlu
oglen yok
aksam 4 te
tavuk salata ( yarim gogus,marul,1/3 miktarinda kruton ,az zeytinyagi,kirmizi sogan ) 1tabak
ara ogun 18:30
2 yemek kasigi fistik ,3 kuru erik
3 lt su
spor : 3 mile firm
lisayi aktiviteye goturdum 1 ' de gittik 4 ' e dogru ancak gelebildim eveoglen yiyemedim .
CARSAMBA MENUM
SABAH 9DA
Yarim haslanmis yumurta (canim istemedi daha fazla)
10 zeytin (yesil&siyah)
1 kk peynir
yarim domates, yarim salatalik, yarim avokado, 5-6 tane kozlenmis minik koy biberi
2 dilim pastirma
50 kalorilik pita ekmegi
ARA 12.30DA
Filtre kahve
1 kuru kayisi
6 adet diyet tuzlu biskuvi (60 kalori) & 1 tatli kasigi acuka
OGLEN 14DE
1 kucuk tabak kabak yemegi
Avuc ici boyutunda izgara tavuk
ARA 16DA
1 yarim ay seklinde karpuz
AKSAM 19DA
Avuc ici boyutunda izgara tavuk
4 yemek kasigi bulgur pilavi
SU: 2 lt olacak yatana kadar. (bugun az ictim)
SPOR: Temizlik ve bolca yuruyus
fayfeyfiy
14 agustos
sabah 10.00
1 kiymali yumurta
yarim dilim koy ekmegi
domates salatalik
oglen
finfik badem beyaz nohut (1 avuç kadar)
aksam 20.30 (eve gec geldik yemek de gec kaldi)
1 tabak yogurtlu kabak salatasi
2 kasik keskek
2.5 litre su
15 dk yürüyüş
Çarşamba
Sabah 1/2domatess 1/2salatalık 1kk b peynir 1yk bal 2dekmek 1/2h yumurta
Ara 1 avuç leblebi
Akşam 1/4pors ciğer sote, 1/2pors.et haşlama, 2d.ekmek
Su 3lt civarı
Spor 3500civarı adım
Kızlar ben bu hafta çok kötüyüm yaa keşke off olsaydım bu hafta
neyse yazıyorum
13 AĞUSTOS SALI MENÜ
09:30 1.5 yumurtalı omlet, domates, peynir
15:00 karışık meyve suyu
17.00 karışık kızartma ve 3 dilim ekmek yedim açlıktan ölüyordum.
akşama doğru orta kahve
Su: 2 litre içmişimdir, çok sıcaktı
Spor yokyolda geçti gün
14 AĞUSTOS ÇARŞAMBA MENÜ
Bu menüyü hiç yazmasam daha iyi ama neyse
11:00 yarım bazlama ekmeğine pizza gibi
bir papatya ekmeğine bal kaymak :/
16:00 1,5 dilim börek biraz tuzlu fıstık 2 kadeh şarap -şarap pikniği yaptık arkadaşlarla-
19:00 kremalı makarna 3 yk kadar
2 gündür hep misafirlikteydik ve ne verildiyse yemek zorunda kaldım
çok üzgünüm takım arkadaşımKozmogirl17
Su: 1 litredir
Spor: ev temizliği çamaşır bulaşık
şu an +1 kilo fazlam var gözüküyor.
olsun canim, hadi bugun geri don, toparla
oooh superKizlar bugunde -400 gr gordum insAllah yarina kalici olur. Bazen eksi kilolar bi selam verip gidebiliyolar
2 paket cok iciyormus canim, bu kadar zorlaniyor olmasi normal. sen uyar tabi kotu veya tehlikeli davranis gostermemesi lazim ama destek de ol. daha yasiniz gencken birakabilirse ilerde rahat edersiniz bir hastalik olmadan.Yok be tatlim azaltarak hic yapamiyor en fazla 1 hafta suruyor gunluk 2 pakete yakin iciyor kisinca anca 1 paket bitip diger paketten 2 3 tane iciyor anca okadar yapiyor yani.anlicagin ben sana soyliyim ya geeri baslicak yada unutucak bi sekilde ne kadar daha bole krizler gelirki bilemiyorum konusmuyorum adamla kavga etmiyim diye nederse tamam diyorum ama ustume gelip sariyor iste
sigaradan artacak para da cabasi