Ben buralardayim, takimin mihtari olarak :)Dogru soyluyorsun canim ben kactim yazarim yine
Kaptanım başındaki şikayetlerden gribal bir enfeksiyon hatta viral bir şey düşünüp sadece ateş düşürücü verilmiş olabilirInsan bir bogazina bakar, kulagina bakar enfeksiyon var mi diye..
Gecmeyen ates varsa enfeksiyondan suphelenilir canim, gercifayfeyfiy , F Falanfilannnn doktorlar ama enfeksiyon olabilir.
Sen bu geceyi atlat insallah, sabah baska bir doktora gidin olmadi , yazik cocuga harap oldu beee..
Ben de bir yurtdışı üyemiz mi diye düşündüm yazarken malum dünyaya açığız :)Aaa o benim gozumden kacmis, 2 saat once burada oglendi ya :))
Canım böyle bir ihtiyaç duyuyorsan 21.00 gibi yoğurt yiyebilirsin süt içebilirsin tok tutar gece yeme ihtiyacın azalır hemMaalesefönceden gece lahmacun yerdim, sonra şekerpareye düştü, şimdi köfte umudum azalıp bitmesi yönünden
Oh iyi kuzum düşmüşSuanda 37.6 atesi alninda vucudunda 36.7
Ya onları da denedim ama acıkınca uykumdan bile uyanıyorumCanım böyle bir ihtiyaç duyuyorsan 21.00 gibi yoğurt yiyebilirsin süt içebilirsin tok tutar gece yeme ihtiyacın azalır hem
Su da az
Suyu da arttırırsan faydasını görürsün
Tugbacim direk yuzune guvenmiyorum deme, akilli bir insansin, duygusal davranma, rasyonel davran.O da bana guvenmeyip elin kizina güveniyorsun dedi. Ben sana boyle yapmazdım dedi. Evet guvenmiyorum guvendir o zaman dedim. Ispat edene kadar guvenmiyorum. Boyle birseyde niye guveneyim dedim kosulsuz . Napayim ekran resmimi atayim anlamiyorum napayim dedi. Yarin yuzyuze acar bakariz falan dedi. Hatta o kadarki ben gireyim mi sayfama dedi ben giremeyince oldu gir sil mesajini dedim senin girmen ne anlam ifade edecekki inanmam icin dedim. kapatacaksin hesabını dedim baska bir yerde daha uyeligi var onuda kapatacaksin dedim. Nasil sinirlendim o an anlatamamiste sonra goruntulu aradi sirin sirin konusuyor hic orali olmadim hani o hali suc bastirma mi normal halimi onu bile o an anlayamadim
Hımmm anladııımYa onları da denedim ama acıkınca uykumdan bile uyanıyorumSporu geç yaparsam hele istisnasız yani
Yarın öyle yapayım bi de o kesin etkiler canım dediğin gibiHımmm anladııım
Peki akşam yemeğini az geçe çekip sporunu Sabaha çeksen
O an sinirle biraz laflari pat pat soyledim cunku tepematti ama sonraaynısını dusundumbende gozlemlemek lazim zamanla varsa cikar zaten katılıyorumTugbacim direk yuzune guvenmiyorum deme, akilli bir insansin, duygusal davranma, rasyonel davran.
Sen takipte kal, yapacagin en guzel sey bu , bu durumda.
Sinirlarini net bir sekilde bilsin, neyi affedip ,neyi affetmeyecegini.
Gerisi onun secimleri ve karakteriyle ilgili.
Sen kendine guven, kimse icin kendinden taviz verme.
Insanlar en ufacik tavizleri bile kullanmanin cok guzel yollarini buluyorlar.
Ve eger sakladigi bir sey varsa zaten er ya da gec ortaya cikacaktir.
Ah canim bizlerle bu bildiklerini paylasarak,yardim ederek resmen ilminin sadakasini vermiyor musun sen..Kaptanım başındaki şikayetlerden gribal bir enfeksiyon hatta viral bir şey düşünüp sadece ateş düşürücü verilmiş olabilir
Ama düşmüyorsa hala bu tarz bir şey olmakla beraber idrar yolu enfeksiyonu da çocuklarda çok yaygın bu da olabilir belki eklenmiş bile olabilir
Başka enfeksiyonlar da olabilir tabiiki ama boğazındaki enfeksiyon görüldüyse diğerlerinden önce o tedavi edilmeye çalışılmış diye düşündüm(diğerleri hiç olmayabilir bile mesela idrar yaparken yanması ağrısı var mı küçükse ağlıyor mu yaparken)
Ateş sistemik bir bulgu yanı birçok şeye işaret edebilir
Doktorunun tekrar görmesini ve verdiğin ilaçları falan yaz hatta bir yere saatiyle notlarına ateşini ölçtükçe onu da not al onu da yaz en azından görür
Bazı enfeksiyonlar bazı çocuklarda ağır geçebilir bile ama ateş belli bir derecenin üstünde tehlikeli nöbet(febril konvulziyon) geçirebilir çocuk genelde çoğunlukla ilerisi için bir hasar bırakmaz 15 dktan kısa sürer vs geçen en de anlatmıştın Akın a mı olmuştu?
O yüzden takibi önemli
Hala geçmezse acile git canım damardan ilaçlar daha hızlı etki eder ve kan idrar alınır daha detaylı muayene edilir eşlik eden gözden kaçan bir şey var mı bakılır
Muhtemel doktorun Boğaz enfeksiyonunu görünce idrar kan vs ek bir şey istemedi ama duruma göre ek tetkik gerekebilir
Kozmogirl17
Iyi uykular canim2 saattir özellikle gözümden uyku akıyor ben kaçıyorum kızlar artık
Hepinize iyi geceler
Yarın perşembe nolur dikkat edelim ve cumaya fit girelim en birinci biz olalım
Iyi uykular sanada canim.Kizlar ben sabah erkenden yola cikcam bari surda bir kac saat yatayim hayirli geceler size hersey icin tesekkur ederim hepinize
AniiiinYarın öyle yapayım bi de o kesin etkiler canım dediğin gibiiyi geceler inşallah cumaya eksi görür herkes
Tam Türkçe sayılmaz Türkçesi ateşli nöbet diyebiliriz ama biz fakültede febril konvulziyon olarak öğreniyoruz :)Ah canim bizlerle bu bildiklerini paylasarak,yardim ederek resmen ilminin sadakasini vermiyor musun sen..
Hakkinizi helal edin sende F Falanfilannnn da..
Ve Arasti evet febrile seizure gecirdi, demek turkcesi konvuziyonmus..
Bende dizi esliginde cips, mips, cikilata ahh oyle aldim bu kilolari :)İkea ve köftesiaklıma niye hep yemekler geliyor gece olunca
Ben zaten çocukları yatırıp gece gece cips yemekten de kilo aldım
Gayet guzel canim:)☆cilek sirkeli su
Kahvalti 10:30
1 wasa 1 yumurta peynir 1 bardak süt
Domates salatalik biber 3 zeytin 1 hurma
14:15 ara ogun
10 cig badem
1 wasa
Kucuk bardak ayran
Öğle 14:45( arayla arasi kısa oldu malesef)
2 kofte
1 parca et
Kucuk kase z.yagli fasulye
Salata
1 kasik makarna
Ara 17:00
Yarim wasa
5 tane kadar cig badem bir dilim armut
20:30(grip oldugum icin ictim )
1 wasa
1 kase kemik suyuna ( kolajen kendim yapmistim) domates çorbasi
Su~ detoks suyu ile 3 litreyi gecmistir
Spor ~ 500 ip atlama/leslie 3 mile/50 karin hareketi
Harikasin canim :)
Benim 1-2 tane sevmedigim yemek vardi baska hic bir sey secmeyen bir cocuktum.İçine kekik ve pul biber de attım. Çok yakıştı kekik. Ben çocukken böyle sade kıymalı yumurtayi ne kadar sevdiğimi hatırlıyorumtadı hala güzel
Çok zayıf ve yemek seçen bi çocuktum kızlar, hiç peynir yemezdim mesela (Şimdi bayılıyorum). Pişmiş yemeklik soğan ve pişmiş domates yemezdim, ayiklardim onları. Neredeyse 25 yaşıma kadar sarımsak yemedim öyle salata ve yoğurtlarda. Annemin işi ne zormuş. En fena olan da işkembe çorbası, hâlâ içemem.
Of off of persembe gunu boyle bir parti olursa , hemde her hafta olursa canim, tarti yalan olurAh kizlar ah kizlarr. 3,4 yakin arkadas bazi persembeler kocalari yollayip ogun toplanip geceye kadar oturuyoruz.. ve fast food gunu gibi oluyo ben grip gibi oldugum icin 2 cesit ayri soslu makarna yapicam cocuklarda cok. Cips falan aldim ama bizim kahvalticida icinde sadece tuz patates aycicek yag var guvenilir yer. Ondan falan aldim kuruyemis aldim abur cubura girmedim pek cekirdek falan aldim kendimi tutmaya çalışıcan ama tamda gunune denk geldik iyi mi ertesi gun tarti var...
Duzeltelim canim :)Canım bana 93 kilo yazmışsın güncelde ben 83 kiloyum
Canim dun yediklerin fazla olmus, gece meyvesi, makarna..Bugünkü menüm kızlar
Kahvaltı 11.00
2 haşlama yumurta
1 dilim peynir
3 adet zeytin
Domates ve salatalık az
1 küçük kutu süt
7 adet çiğ badem
Öğlen çok geç olduğu için başka öğün yapmadım 18.30
1 tabakta haşlama 5 kaşık makarna üzrine yoğurt döktüm yağsız olarak yedim fırında patetesli tavuk tavuk da 4 parçaydı
Ara öğün yapmadım akşam saat 8 gibi karpuz ile kavun yedim yarim muz yedim...
Karpuzda şeker çok var biliyorum kızlar tek bugün sıkıntım karpuzu çok yedim gerçekten
2.5 litre su tükettim
Spor yok bugün
Harika :)21 Agu
12.00
2 yumurta sarısı(dünkü kurabiyeden artan) + maydanoz+ 1 yk yulaf + azıcık süt ten omlet
peynir
1 dilim ekmek
yarım yk domatesli biber
1 kayısı çayı
15.00
1 latte + 1 yulaflı kurabiye
18.00
baharat soslu tavuklu salata
1 çay
1 filtre kahve
1Türk kahvesi yanında 2 lokma kadar kek(arkadaşım yapmış:/)
su 2.5 L belki 3 e çıkar
spor
90 dk Leslie
ve yürüyüş 45 dk falan sanırım
Yawrukush
@Akrrep
Cok guzel canim:)Yawrukush
agustos 21 menum
sabah 9'da
2 yemek kasigi yogurt,1.5 yemek kasigi keten tohumu,1 tatli kasigi ceviz ,tarcin
oglen 2 'de
4 yemek kasigi menemen ,1dilim ekmek,2 dilim karpuz
ara ogun 4'de sutlu neskahve
aksam6'da
4 yemek kasigi hindi sote,1 dilim ekmek
su 3 lt
spor :
20 dk leslie
1428 adim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?