Cuma Zayıflama Yarışması 4. Takım

DİKKAT
Bu hafta PUANLI SPOR yarışmamız var kuzucuklarım.sağlık sorunu olanlar dışında tam katılım bekliyorum.mutlaka yapmaya çalışalım.hadi bakalım Kaslarımız gelişsin kilolar gitsin.
Aktif spor yapılabilmesi için ev işlerini dahil etmedim.lütfen puanlamaya dahil etmeyelim.

***EGZERSIZ YARISMASI PUAN LISTESI ***

1 adet ipsiz ip atlama ya da ziplama egzersizi= 2 PUAN
1 adet mekik ya da herhangi bir karin egzersizi= 3 PUAN
1 adet squat ya da wallsit egzersizi = 3 PUAN
1 adet dizleri karnimiza cekerek oldugumuz yerde kosma egzersizi = 3 PUAN
1 adet jumping jack hareketi = 3 PUAN
10 adet merdiven cikmak ya da inmek = 3 PUAN
1 dakika dans etme egzersizi = 4 PUAN
1 dakika yuruyus egzersizi= 4 PUAN
1 dakika callanectics egzersizi = 4 PUAN
100 adim = 5 PUAN
1 dakika tabata egzersizi = 5 PUAN
1 dakika Leslie ile yuruyus = 7 PUAN
1 dakika eliptik egzersizi= 7 PUAN
1 dakika bisiklet egzersizi= 7 PUAN
1 dakika pilates egzersizi = 7 PUAN
1 dakika zumba= 7 PUAN
1 dakika kardiyo ya da herhangi bir fitness egzersizi= 10 PUAN
1 dakika crossfit egzersizi = 10 PUAN
1 dakika plank egzersizi = 10 PUAN
1 dakika yuzme egzersizi= 10 PUAN

GÖRMEDİK DUYMADIK YOK
Arrietty_ DeryaOnDiet angelnesss K Kelebeknefes plasticwoman isimsiz965 AppLesma asena87 BlancKahkul DDeeRRiiNN41 @fmad fyzanur Z Zeruss @istanbula Kozmogirl17 M Meryem1306 mifihafa Puuff stitch Yawrukush Z zeynebzeyneb P Periannem evinizinmimari

eliptik süper olmuş yavrum.bak bu hafta puanlı spor yarışmamız var.hemen hesaplamalara başla.

CEYDOS oyle haklisin ki. Bende bu tipdeyim. Bu hafta karbonhidrat arttirdim keto da ki gibi 20gr i gecirmemek icin ugrassam vermistim o artiyi bile gormezdim.

Cok Canimi skiyor.

CEYDOS oyle haklisin ki. Bende bu tipdeyim. Bu hafta karbonhidrat arttirdim keto da ki gibi 20gr i gecirmemek icin ugrassam vermistim o artiyi bile gormezdim.

Cok Canimi skiyor.
çok nadir kişiler hem karbonhidrat alıp hemde kilo kaybedebiliyor. zaten onlardan olmadığımız için diyetlerle cebelleşiyoruz. sen ketoya dön gene hatta yumurta ile devam et çok iyi gidiyordun neden değiştirdin anlamadım hiç

O sorunun cevabini Bende bilmiyorum.
Sabah kahvaltim 2 yumurta ile kapama oldu.
Bol protein hergun yumurta Devam edecegim.

Suan evde agirlikli hulahop ceviriyorum. Cardio altina mi giriyor

‘’Çok az yemek yememe rağmen bir türlü kilo veremiyorum”

“Su içsem yaradığını hissediyorum”

Bu şikayetler şeker hastalığı yani diyabet başta olmak üzere pek çok ciddi sağlık sorununa neden olabilen insülin direncine işaret ediyor olabilir.

İnsülin Direnci Nedir?
İnsülin direncini tanımlamadan önce insülinden bahsedelim. Pankreastan salgılanan şeker metabolizmasını düzenleyen bir hormondur. İnsülin bu düzenlemeyi yaparken “insülin reseptörü” adı verilen bir yapıya bağlanır ve aktive olur. Bu reseptör, çeşitli nedenlerle insülinin bağlanmasına izin vermez ise; insülin kanda yeterli miktarda olduğu halde görev yapmıyormuş izlenimi verir.

İnsülin direnci, vücuttaki şekeri kontrol etmek için salgılanan insülinin etkisini göstermesindeki zorluk olarak tanımlanabilir. Normal şartlarda vücut şekeri 1 ünite insülin ile kontrol altına alabiliyorken insülin direnci olan hastalarda vücut 2-3 ünite insülin salgılamak durumunda kalır. İnsülin direnci arttıkça, şeker kontrolünü sağlamak için insülin de artmış olur. Bu da vücutta gereğinden fazla insülin salgılanması anlamına gelir.

Tüm dünyada ve ülkemizde giderek artan obezite ve diyabet görülme sıklığı, “insülin direnci” olarak adlandırılan metabolik sorunu da beraberinde getiriyor. Vücuttaki yağ oranının artması insülin direncine, insülin direnci de vücuttaki yağ oranının artmasına yani obeziteye neden oluyor. Protein metabolizması, üreme ve bağışıklık gibi birçok sistemi etkileyen insülin direncinin tedavi edilebilmesi için öncelikle beslenme ve egzersiz alışkanlıklarının gözden geçirilmesi gerekiyor.

İnsülin direnci insülinin vücutta depolanmasına neden olduğu için kilo alımına, karaciğer yağlanmasına, kalp ve damar hastalıklarına neden olabilir. İnsülin direnci sorunu olanlar spor yapıp dengeli beslenseler dahi kilo vermekte zorlanırlar. Çünkü fazlasıyla salgılanan insülin, alınan gıdaların yağ olarak depolanmasına neden olur. Giderek daha çok salgılanmak zorunda kalınan insülin zaman içinde pankreası yorar. İnsülin direnci zamanla pankreas yetmezliği ve diyabet hastalığına kadar gidebilen ciddi bir tablo karşımıza çıkabilir.

İnsülin direncinde beslenmenin yeri çok önemlidir. İlk çağlardan günümüze besine ulaşmamız her geçen yüzyıl daha kolaylaşmış ve buna ters orantılı olarak ulaşılan besinlerin kalori değerleri de her geçen yüzyıl artmıştır. Teknolojideki bu ilerleme çalışma şekillerinin daha çok ofis ortamında, bilgisayar odaklı olmasına neden olmuştur. Ofis ortamında hareketsizlik ve fast food tüketimi çalışanları obezite ile karşı karşıya getirmektedir. Bol kalorili besinleri hızla tüketme zorunluluğu, hareket azlığı ile birleşince bel çevresi yağlanmasını kaçınılmaz hale getirmekte; bu da insülin direnci sendromunun başlamasına neden olmaktadır.

İnsülin direncinin belirtilerini;
  • Ağır bir yemek sonrası, şekerli bir gıda yedikten sonra gereğinden fazla bir ağırlık hissi, uyku hali oluşması;
  • Yemekten sonra şekerin kontrolsüz olarak düşmeye başlamasıyla el titremesi, terleme,
  • Mide kazınması şikayetleri;
  • Kilo almanın kontrol edilememesi
  • Sık tatlı yeme isteği
  • Yorgunluk hissi
  • Bel çevresinin giderek genişlemesi
  • 'Akantozis Nigrikans' denilen özellikle koltuk altı, kasık, boyun bölgelerinde esmerleşme
  • Karaciğerde yağlanma
  • Kadınlarda adet düzensizlikleri olarak sıralanabilir. İnsülin direnci belirtilerini fark eder etmez mutlaka bir endokrinoloji ya da dahiliye uzmanına başvurulmalıdır.
  • İnsülin Direnci Testi
    Kişi insülin direncinin olup olmadığını günlük rutinini sorgulayarak da anlayabilir. Buna göre bireyin kendinize sorması gereken sorular şunlar;
    • Abur cubur diye adlandırılan; çerez, cips, patlamış mısır besinleri tüketiyor muyum?
    • Tansiyonum 140-90 üzerine çıkıyor mu?
    • Düzenli spor veya egzersize rağmen kilo vermemde problem oluyor mu?
    • Bel kalınlığım fazla mı? (Bel çevresinde yağ birikimi var mı?)
    • Ailemde; diyabet veya kalp hastası, tansiyon yüksekliği, polikistik over hastası ve şişman birey var mı?
    • Yemek sonra konsantrasyon güçlüğü, dengesizlik ve baş ağrısı yaşıyor muyum?
    • Kolesterol yüksekliğim var mı?
    • Ani olarak şeker ve hamur işi yeme ihtiyacım oluyor mu?
    • Her yemekten sonra yorgunluk ve uyku hali hissediyor muyum?
    • Açlık kan şekerimde yükseklik tespit edildi mi?
    • Haftada 2 kereden az mı egzersiz yapıyorum?

O sorunun cevabini Bende bilmiyorum.
Sabah kahvaltim 2 yumurta ile kapama oldu.
Bol protein hergun yumurta Devam edecegim.

Suan evde agirlikli hulahop ceviriyorum. Cardio altina mi giriyor
ben eskiden çok güzel çevirirdim .şimdi başlıyorum hooop düşüyor sinir bozucu. hareket çok fazla kas grubunu çalıştırıyor ve nabız fazla hızlanıyor cardio egzersizi altına alınabilir.

Gelecek canim haftaya guzel eksi

Bende var ne yazik ki. Ama diyetke sporka dengelemeye calisiyorum bakalim

Bende var ne yazik ki. Ama diyetke sporka dengelemeye calisiyorum bakalim
ketojenik beslenme insülin direncini kırıyor diye biliyorum ama tabi emin değilim. okuduklarımdan algıladığım bu. zaten bu nedenle aklıma yattı benim. muhtemel bende de mevcuttu.çünkü gramlarla kilo veriyordum ilk başlangıçta ketoya başladım 1 kiloları gördüm maşallah ayyyy kendime nazar değdirmeyeyim.

ben eskiden çok güzel çevirirdim .şimdi başlıyorum hooop düşüyor sinir bozucu. hareket çok fazla kas grubunu çalıştırıyor ve nabız fazla hızlanıyor cardio egzersizi altına alınabilir.

Ben sadece agirlikli olani yapabiliyorum. Normal hulahop Imkani yok.

Keto candir ya. Bunuda bu hafta gormus oldum. Azcik uzaklasincs tepe taklak oldu.

Sabah erkenden crossfit e gidecektim ama kaldi. Birazdan ailecek cikacagiz.

kuşkulanıyorsan hemen git hiç bekleme. bana bakma sen benim iğne ile pek aram yoktur o yüzden doktora pek gidip tahlil olmam. sizler beklemeyin.

akşam lahmacun olmamış. yoksa gün iyi gitmiş

öğlen olduğu için kabul edilebilir gördüm. arada yapmak lazım haklısın

ooo mozaik pasta afiyet olsun yiyen var yiyemeyen var. ama yememek lazım
Karatay diyeti de yiyebiliyorum lahmacunu. 2 öğün beslediğim için. Akşam yemeğinde yiyebiliyorum. İleride hedef 1 lahmacuna düşürmek kesinlikle fire vermek niyetinde değilim. Tam gaz devam edicem ödülü 17 nisana oglumun doğum gününe saklıyorum

Son düzenleme:
Teşekkür ederim.

Lahmacun Karatay diyetin de olduğu için yiyebiliyorum. 2 öğün beslediğim için akşam yemeğim olmak zorunda. Hedef tek lahmacuna düşürmek

Son düzenleme:
Tamamdır o zaman inş -1olur Cuma’ya en az

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…