12-6 saatleri arasinda
Evet canakkaleye hem yuzme yarislarina, hem su alti hokeyi turnuvalarina gelmistim..öncelikle teşekkür ederim....
Su altı hokeyi turnuvaları biliyorsunuz Çanakkale'de yapılıyor genelde ve Kocaeli'nin de bir takımı var. Serbest dalışçı olduğum için zevkle takip ettiğim bir spordu.
Şimdi şöyle biz normalde Assos'ta yaşıyoruz ama babamızın hastalığı sebebi ile Kocaeli'ye bir süreliğine geri dönmek zorunda kaldık. Assos'ta bildiğiniz köy hayatı yaşıyoruz, ev denize sıfır, etrafta 1 tane bina yok doğa ile iç içeyiz. Her gün yaz/kış suyun hem üzerinde hem altındayım. Sigarayı bırakıp buraya geliverdik zaten o kötü oldu...
Seker, un, hamur isleri, tum basit karbonhidratlari hayatinizdan cikarip, onlarin yerine saglikli karbonhidratlari tuketmelisiniz. (sebze ve meyveler, haftada 1 kez bakliyatlar..)
Ogunlerinizde mutlaka doyun, ogunlerinizde protein miktariniz az olmamali.Her turlu et urununu 200-300 gram tuketebilirsiniz.Yaninda bol salata , buharda sebzeler vs ile.
Bakliyati haftada 1 kezden fazla tuketmemeye calisin, zira zamanimiz kisitli..
Aksam ogununden sonra 18 saat yeme pencerenizi kapatmaniz gerekiyor.
Ana ogunlerinizden arta kalan zamanlarda maden suyu, su, cay, kahve (sekersiz olmak kaydiyla) dileginiz gibi icebilirsiniz.
Kahvenizi eger sade icemiyorsaniz, cok az hindistan cevizi yagi , ya da sivi krema ekleyebilirsiniz :)
Aslinda if'de 18 saat aclik oneriliyor, ben 12-6 yaptim hep ama eger 12-8 sizin icin daha konforluysa, 16 saatlik aclikta pek farkli degil.bu 12-8 değil mi ? ben 12-8 olarak uyguluyorum : )
O zaman ilk is meyve porsiyonlarini azaltmakta , 1 avuc ile sinirlayin kendiniz :)şeker 7-8 sene oldu hiç bir şekilde hayatımda yok !
hamur işleri çok arayan biri değilim ....
sebze severim yerim,
meyve işte sıkıntı bunda : ( Tamam şeker yemiyorum ama bir tabak kirazı 1 seferde yiyorum. 1 tabak kiraz; 1 kg : (
gerisi kolay....
şu anda sıkıntı sanırım meyve miktarında
Aslinda if'de 18 saat aclik oneriliyor, ben 12-6 yaptim hep ama eger 12-8 sizin icin daha konforluysa, 16 saatlik aclikta pek farkli degil.
ikiside olur nasil komforluysaniz.
O zaman ilk is meyve porsiyonlarini azaltmakta , 1 avuc ile sinirlayin kendiniz :)
Siz bir tabak yerseniz, takimdaki kizlar de yereyvah eyvahhh..
Anlastik ama saat konusunda kendinizi zorlamayin, ozellikle cok gec uyuyorsaniz geceleri , 12-8sizin icin daha uygun olabilir.yok yok peki 12-6 ya çekiyorum ama bugün değil saat 19:00 son 1 saatim zaten : )
tamam anlaştık
Incir zamani bittikten sonra diyet yapanlarimiz da vardi (sey bu ben degil miydim )1 avuç kiraz mı ? yahu siz beni belediyeye zehirletin daha iyi kiraz dediğiniz 1 kilo yenir....
bu arada neden şimdiye kadar bekledim biliyor musunuz ? Kiraz bitsin diyee bekledim
tamam tamam bir avuç ...
Anlastik ama saat konusunda kendinizi zorlamayin, ozellikle cok gec uyuyorsaniz geceleri , 12-8sizin icin daha uygun olabilir.
Ogunlerinizi tamaladiginizda tamamen doymus olun.
Menuleriniz oglen yumurta agirlikli-sebze -meyve- kuru yemisli olabilir mesela kahvalti etmeyi seviyorsaniz.
3 yumurta en az yiyebilirsiniz.
Aksamda et yemekleri ya da sebze yemekleri, salata, meyve (az miktarda) yiyebilirsiniz..
Egzersiz onerisi istersenizde hep buradayim :)
Incir zamani bittikten sonra diyet yapanlarimiz da vardi (sey bu ben degil miydim )
Hafif tempolu yuruyus sahilde harika olur, 1 hafta- 10 gun sonra hafif tempolu (jog) kosusuna gecebilirsiniz, kendinizi hazir hissederseniz..Açıkçası gece geç yattığım için 12-8 bana çok uygun.
Meyvede az miktarın altını çizmeyeydiniz iyiydi.
İlk planda vücudu biraz açayım sabahları güneş doğarken sahilde yürüyüş yapayım. Geç yatıyorum ama çokta erken kalkıyorum. Uykudan nefret ederiz
Bilmiyordum zeytin agacinin oldugu yere incirinde dikildigini, sayenizde ogrendim.haydaaaaaa onu unuttum yahu....
Bizim Assos'ta ki ev zeytin ağaçlarının içinde. Bilir misiniz her zeytin bahçesine mutlaka incir ağaçları ekilir. Bunun sebebi ise zeytin sineğini incirin topladığı bu sayede zeytinlerin sineklenmediği rivayeti vardır ve bizim bahçe de incir dolu : ((((
onu unuttum yahu ama rahat olun buradaki bahçede incir yok : ))))
Bilmiyordum zeytin agacinin oldugu yere incirinde dikildigini, sayenizde ogrendim.
Hatta evimin on bahcesinde kocaman bir zeytin agacim var ama incirimiz yok, oldu mu simdi :))
Hafif tempolu yuruyus sahilde harika olur, 1 hafta- 10 gun sonra hafif tempolu (jog) kosusuna gecebilirsiniz, kendinizi hazir hissederseniz..
12-8 de saat olarak gayet uygun.
O zaman guzel sonuclar aldiginiz bir beslenme sureci olsun :)
Sizi cok tuttum eminim cok yogunsunuzdur, tekrar hosgeldiniz :)
Tesekkurler bu guzel bilgi icin..Zeytin ağacı ile incir ağaçları aynı dönemde meyve verir. Bu dönem zeytin sineğinin üremeye başladığı zamanlardır. Zeytin sineğinin, zeytin ağaçları ve zeytin meyvesine zarar vereceği dönemlerde, iyice olgunlaşan incir ağaçlarının meyveleri bal dökmeye başlar. İncirin balı, zeytin sineğine cazip gelir ve zeytin yerine incir meyvesini tercih eder. Zeytinliklerdeki incir ağaçları tıpkı bir paratoner gibi zeytin sineklerini üzerine çeker. İncir balını yiyen zeytin sinekleri bir süre sonra zehirlenerek ölür. Mübadele öncesinde Anadolu’nun Ege kıyılarında yaşayan Yunanlıların her zeytin tarlasına 3-4 adet incir ağacı dikmiş olmasının sebebi de budur. Oysa bizim özellikle yeni nesil zeytin üreticilerimizin bir çoğu bu gerçeği bilmedikleri için, zeytin bahçelerindeki yüzlerce incir ağacını sinek topluyor diye kesmişler ve odun yapmışlardır.
Yok kiz ama uykuyu severim :))Gunaydın kızlar hepınız ıyısınızdır umarım
Arrietty_ nerelwrdesın canımm 2 gundur göremiyorum. Su orucundan sonra halaa uyuyormusun yoksa
Canim iyitimBen de şimdi merak ettim. Zeynep'cim iyisin di mi canım? Açlık oruçları beni çok telaslandiriyor
Sen nasıl oldun Zinnet'cim? Biraz daha iyi misin canım? Azaldı mı kramplarin
10 ay önce sigarayı bırakmamla birlikte 12-13 kilo aldım. Normalde de kilo fazlam vardı fakat boyum göstermiyor diye pek aldırış etmedim. Fakat bu kilo zarar vermeye başlayınca artık geriye dönüş yapmam gerektiğine karar verdim.
1.98 boyum var, 115 kiloya düşersem çok zayıf duruyorum 135 kilo da ise maalesef pek hoş durduğum (hulk) söylenemez. Bu sebeple hedef kilo 125 !
Profesyonel spor alt yapım olduğu için spor konusunda zorlanacağımı sanmıyorum. Karın ve bacak kasları yerinde duruyor. Sadece hareket etmem gerekiyor.
Beni tek zorlayacak konu yerimden kalkmak : ( Yerimden kalkarsam arkası gelecek diye düşünüyorum.
4. takimin citirlari neredesiniz , beni birakip gittiniz mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?