Nasilsin canim, rahatsiz hissetmiyorsun degil mi?Oglen yemek yiyemedim yine canim istemedi. Haber beklerken asla yemek yiyemiyorum korkudan. Korktugum da basima geliyor yavas yavas o da ayrineyse akşama artik..
Amin canım inşallahHayirlarla gelsin canim bebegin
Teşekkürler canimDualarımız seninle canım.
ay kesinlikleeee! kaç tane olsa o kadar yerim, hiç kendimi durduramam kestane görünce. ne güzel şey kestane <3
Iyiki Türkiyede yasamiyorum. Kestane sekeri ve ekmek kadayifi gorsem duramam herhal.
Kontrol tartısı vermemişsin abi yokmu 2 günde eksi bişeyler
Olsun kargocuya yürümüşsün canım en azından. Ben bugün denizdeydim, o da beni çok açıktırıyor. Planladigimdan azıcık fazla yedim bu akşam.İyi canım bugün de yoğundum 3 saat kadar şimdi işim bitti karnımı doyurcam inşallahhiç spor yapmadım yürürüm dedim yürümedim akşama artık sen neler yapıyorsun o pastaneden başka dondurma yeme yeter gelecek kilolar
Şimdiden kutlayalım birinciliğiçok ısrar ederlerse vereceğim :)
Güzel ama bak yemedimay kesinlikleeee! kaç tane olsa o kadar yerim, hiç kendimi durduramam kestane görünce. ne güzel şey kestane <3
Hele kıtır kıtır tulumba fıstıklı baklava ekler yok mu ekler kaymaklı tahinli fıstıklı ekmek kadayıfıtatlı dünyanın en güzel şeyi. gerçekten sağlıkla kiloyla hiçbir bağlantısı olmasa 3 öğün de tatlı yerdim. şimdi allahtan canım çekmiyor, ya da canımın çekmediğini sanıyorum. yoksa dayanması en zor şey bence de tatlısızlık.
Canim guzel haberlerini bekliyorum, aklim sende, dualarim seninle..Amin canım inşallah
Benim 2000 diyor kalori için programIyi aksamlar guzel takimim, nasilsiniz gecmisi okumayi yeni bitirdim..
Sporlar, menuler, sular ne alemde?
Bu hafta cezamizi sildirmek zorundayiz biliyorsunuz ilk 3'e girmemiz SART!
Kilo bildirimlerinizi gordum, birkac arkadasim beklemedigi sekilde arti cikmis bununla ilgili kisacik yazmak isterim.
Eger arti gorduyseniz bunun sebepleri;
***Suyu az tuketiyor olabilirsiniz,
***Egzersiziniz, hareketiniz, karantinada oldugumuz su gunlerde az olabilir, (kilo verirken bizleri destekleyecek en guzel egzersiz yuruyus arkadaslar, kardiyo , agirlik , interval antremanlar kas miktarinizi arttirir , dolayisiyla tartida arti gorebilirsiniz birkac gun, bu moralinizi bozmasin dogru yoldasiniz.)
***Yeterince uyumuyor, dinlenmiyor olabilirsiniz,
***Menulerinizde karbonhidrat cok tuketiyor olabilirsiniz,
***Yaz aylarinda meyve cok oluyor menulerde, meyveyi kaciriyor olabilirsiniz,
***SIk sIk tartilip, gunden gune kilonuza bakiyorsaniz , bu moral bozar, kilo vermek cok inisli cikisli bir surec, tavsiyem yapabiliyorsaniz pazartesi, cuma tartilmaniz sadece,
***Cok az yiyor olabilirsiniz, bircok arkadasimin menusu bu sekilde, gercekten cok az yiyorlar, gunde 900 kalori alan arkadaslarim var.Bu gercekten cok az..Ortalama 20-40 yas arasi kadinlarin gunluk almalari gereken kalori miktarlari, elbette bircok etkene bagli olarak farkli olsada, genelde 1000-1500 kalori arasinda degisir.Egzersiz yapan, metabolizmasi guzel calisan bireyler oldugumuzu dusunerek en az 1200 kalori almanizi tavsiye ediyorum.
Az yediginizde vucudunuz onlari depolamaya basliyor, kitlik psikolojisine girerek, dolayisiyla ne kadar azaltsanizda , kilo veremiyorsunuz.Cunku bunu olagan disi bir hal olarak algiliyor..
***Tuvalate cikma sorununuz olabilir, bu da bir baska etken, bol lifli beslenirseniz bu sorun ortadan kalkar,
***Regli doneminiz yakin olabilir, bu donem oncesi ben 2 kg arti ciktigimi bile hatirliyorum,
***Stres yapiyorsaniz bu kilo verme isini , stresde kilo vermenizi engeller..
Aslinda kilo verme isini rasyonel olarak dusunursek; vucudumuza giren kalori miktari, cikan kalori miktarindan az ise kilo veririz.Denklem bu kadar basit.Yani gunde 1200 kalori aldim ve 2000 kalori yakti isem , tartida zayifladigimi gorurum..Vucudumuz kaloriyi uykuda, otururken bile harciyor.Isterseniz internette uygulamalar var, o uygulamalar ile gunde kac kalori almalisiniz hesap edin.Fakat o uygulamalara guvenmeyin.Malesef dogru bilgi vermiyor o hesaplayicilar.
Soyle aciklayayim benim almam gereken kalori miktarini 1600-1700 olarak hesapliyor gunluk, ben bunu 300-400 kalori dusurup (cunku fazla hesapliyorlar) 1300 kaloriyi gecmemeye calisiyorum.
***Bir diger ve son olarak yazacagim kilo verememe sebebi ise, hep ayni duzende beslenmek ve hep ayni sporlari yapmak.Vucut bunlara kisa surede adapte oluyor ve bu vucudun yeni normali oluyor..Bu sebeple beslenmenizi ve egzersizinizi belirli surelerde degistirerek ,vucudunuzu sasirtmanizi oneriririm.
Kuzularim cok acikti yine aklima gelenleri boyle yazacagim :)))
Bekliyoruz merakla :)çok ısrar ederlerse vereceğim :)
Bekliyoruz merakla :)
Yok kız ne yürümesi uzun süredir ilk defa otobüse bindim inşallah korona olmamışımdırOlsun kargocuya yürümüşsün canım en azından. Ben bugün denizdeydim, o da beni çok açıktırıyor. Planladigimdan azıcık fazla yedim bu akşam.
Canım dondurma yemedim ki sorma cumayı bekliyorum içimde kaldı. Tadına bakmıştım sadece ☺☺
Merhaba Filizim, iyiyim cok sukur, kuzularim aciktilar, kahvalti hazirligindayim :)Yawrukush naber kaptişim, nasıl geçiyor sabahın?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?