Cuma Zayıflama Yarışması 4. Takım

denizcim bu yağı gecemi sürüp yatıyosun nasıl uyuyosun onunla sadece yatarkenmi sürmek gerekiyomuş spordan önce denesek olmazmı acaba ben hayatta uyuyamm streçle ama süper olur işe yarıyosa:))

afiyet olsun canim.yemekleirn yanina salata eklersen daha iyi olur,

ayy canımm salatayı bende çok özledim..bu aralar yapamadım bi türlüü..

denizcim bu yağı gecemi sürüp yatıyosun nasıl uyuyosun onunla sadece yatarkenmi sürmek gerekiyomuş spordan önce denesek olmazmı acaba ben hayatta uyuyamm streçle ama süper olur işe yarıyosa:))

tatlım ben gece diye duydum ama bende senin gibi sporda deniycem bundan sonra..daha çok terlerim hemde diye düşünüyorumm..yanlız keskkin bir kokusu varr..netten arştırdım baya kk da bununla ilgili bir topik bile açılmışş..

ah aah her zamanın bir zorluğu var oburcum. şimdi de dert anlatamadıkları için zor :)

o zaman hergün çağırmak lazım seni hmm bundan sonra takipçinim benden kaçamazsın

aa neden neyin var tatlım...ben iyiyim teşekkürlerr
allaha şükür hayatım bişeyim yok bütün gün koşturmaktan dolayı demiştim beni hiç sorma diye :) bir dokunup bin ah işitirisin diye :))

ablam akşam çok yiyosun benden söylemesi. öğleyle akşamı yer değiştir hiç olmazsa..

hem kurabiye hem börek cıks olmamışş :)

sarıp spora git ablam ben çok faydası olacağına inanmıyorum o yüzden hiç denemedim.. enn ama enn faydalı şey yürüyüş bunu bilir bunu söylerim :)

günaydın,
sabah tartıldım 1.5 kilo gitmiş cumadan beri heyyaa :) sonunda 79 ları gördümm.. yine o gazla kalktım sporumu yaptım ama çok yoruldum. az önce kahvaltı ettim, şimdi de yeşil çayımı yudumlayarak takımı okuyorum..

kısmetse cuma günü istanbula gidicem, pazartesi dönücem. kilomu bildiririm ama paylaşıma gelemem haberiniz olsun şimdiden.

brova canim,devamida gelir ins..

günaydin kizlar,bende bu sabah 200 gr vererek uyandim haha ne büyük basari :)

bugün 3 günlük protein diyetine basliyorum ins sonucu güzel olur.3 günlük menüm söyle

sabah
1 dilim ekmek
kk beyaz peynir
salatalik domates

ara
1 yesil elma

ögle
90 gr tavuk sote yagsiz
salata yagsiz
bir kase yogurt

ara
1 yesil elma ( aslinda portakal ama mevsimi gecti tat yok hic)

aksam
90 gr tavuk sote
salata
bir kase yogurt

hoşgeldin eski takım arkadaşımmm valla bu gidişle bizim eski takım komple burda buluşacaz oh ne güzellll
evet bu gidişle öyle olacak
ohcanimadeysin kiz sen 7.takimdan ayrilmamiymiydin.
cnm ben ilk 5. takıma girdim paylaşım yapamadım fazla çıktım sonra...birkaç ay sonra 7. takıma girdim hamile kaldım bıraktım.şimdide burdayım.kısmetse 58 olana kadar çıkmak yok
selam fıstıklarrr
yeni gelen arkadaşlar hoşgeldiniizzzz..

hoşbulduk

anladim canim,ben seni 7.takimda tanimistim daha fazla gecmisini bilmiyorum haha o kadar eski degilim demekki

bende dün akşam yemeğinde 1 kase çorba
salata
ıspanak yoğurtlama
biraz sebze yemeği yedim..sonra annem sütlaç yapmış 1 kaşık bakayım dedim bir daha bırakamadım benim en pis huyum bu işte tadımlık olmuyor bende..kaçamak kaçtımı tam kaçıyor:2:
o yüzden diyetteyken hiç kaçamak yapmamam tadına bile bakmamam lazım:2:

dün akşam 30 dk tempolu yürürdüm aslında 1 saat yapacaktım ama çok sıkıştım eve nasıl geldiğimi bilemedim valla..süt olsun diye günde 3 lt su komposto rezene çayı içersem wc den çıkamam işte böyle

Son düzenleme:

afiyet olsun canim,sütlacin aksam olmasi kötü olmus ama o huydan bendede var,hayatta tadimlik olmaz bendede dibi gelicek illaki,dedigin gibi en iyisi elini sürmemek ama öyle oluncada insan patliyo bi yerde

Tereddüt edersen bacakların seni taşımaz. Yürüyeceğim de. Bas ve yürü ! [N.F.K]

ne kadar güzel söylemis n.f.k bizde ne diyoruz,zayfilayacagiz,yapamiyorum yok :)

kızlar kilo vermeyle ilgili bazı yazılar buldum sizinlede paylaşim dedim 1 saattir onları okuyorum aslında 1 saattir onları okuycama spor yapsaydım en azından kalori harcardım ama neyse bilgi edinmekte güzel

BAL VE TARÇINBir bardak su içerisine eĢit miktarda bal ve tarçın konup kaynatılır. Her gün kahvaltıdan yarım
saat önce aç karnına ve yatmadan önce içilir.
Düzenli uygulanırsa kilo verilir.
Ayrıca bu karıĢım düzenli olarak içildiğinde, yüksek kalorili diyet alınsa bile, vücutta yağın
birikmesine engel olur

İŞTAHINIZLA NASIL BAŞA ÇIKARSINIZHer Ģeyi denemenize rağmen iĢtahınıza dur diyemiyorsanız, size 5 önerimiz var.
1. Daha uzun süre çiğneyin
Yiyecekleri uzun süre çiğnedikten sonra yutmak, beyinin vücuda giren besinleri kaydetmesine
zaman tanımak anlamına gelir. Üstelik tat alma duyusu da daha fazla tatmin edilir. Böylece
doyduğunuzu anlamazla yemeye son vermeniz arasındaki zaman kısalıyor. Fazla yemekten
kaynaklanan sindirim sorunlarından kurtulmanız da çabası...
2. Güç harcayarak egzersiz
Egzersizleriniz zorlaĢtıkça vücut isiniz artıyor ve daha fazla kalori yakmaya baĢlıyorsunuz. Bu
durumda egzersizi takip eden bir kaç saat boyunca iĢtahınızın bastırılmasına neden oluyor.
Böyle bir durumda, normal öğün saatinden bir kaç saat önce egzersiz yapmak baĢlamak en
mantıklısı. Çünkü öğün saati geldiğinde spor yapmanın verdiği etkiyle iĢtahınız biraz daha
kapalı olacaktır. Ama asla öğün atlama hatasına düĢmeyin. Hem vücudunuz güçsüz düĢer, hem
de bir süre sonra aĢırı yeme isteği duyarsınız.
3. Tat alma duyunuzu tatmin edin
Yapılan araĢtırmalara göre değiĢik tatlarla bu duyuyu tatmin etmek, daha az miktarla
yetinebilmemizi sağlıyor. Sürekli ayni yemeği yemek ise, özellikle de tadı hoĢunuza gitmiyorsa,
bir süre sonra tat alma mekanizmanızın kendini iptal etmesine neden oluyor. Bu yüzden de
kendinizi sanki hiç yemek yememiĢ gibi hissedebiliyorsunuz. Bu durumu engellemek için
öğünlerinizi taze otlarla ve baharatlarla tatlandırabilirsiniz.
4. AtıĢtırma krizlerini engelleyin
Gün içinde sık ve az öğünler yemek, iĢtahınızın kontrolden çıkmasını önlemenin en kolay yolu.
Belki yine arada birseller atıĢtırmak isteyebilirsiniz ama sizi doyuracak miktarla çok az
olacaktır. Böyle bir durumda atıĢtırmak için sağlıklı karbonhidratlara yönelin. Çünkü bu besin
türü sindirim sisteminde daha uzun süre kalıyor ve seker seviyenizi yavaĢça yükselterek daha
uzun süreli bir tokluk hissi sağlıyor.
5. Daha fazla su için
Su içmek kendinizi tok hissetmenize yardımcı olduğu için önemli Ayrıca vücudunuz susuz
kaldığında çoğu zaman açlık hissine benzeyen sinyaller gönderiyor. Bol su içmek bedeninizin su
istediği zamanlarda yemeğe yönelmenizi de önler.

SU ĠÇME ZAMANLARI-ÖNEMLĠDĠR!Uyanınca 2 bardak, yemeklerden yarım saat önce, banyodan ve yatmadan önce de 1er bardak
su içilmesi gerekir.
Çok önemli... Su içmek için uygun zamanlama
Su içmek için uygun zamanlama suyun insan vücudundaki etkinliğini azamiye çıkaracaktır.
Uyanır uyanmaz 2 bardak su - Ġç organları aktive eder
Her yemekten 30 dakika önce 1 bardak su - Hazma yardım eder
Banyodan önce 1 bardak su - Tansiyonun düĢmesine yardım eder
Uykudan önce 1 bardak su - Kalp krizini ve felci önler
1. Beynimizin % 75' i sudur.
2. Vücut ısısını düzenler.
3. Hücrelere gıda ve oksijen taĢır.
4. Solunum için oksijeni nemlendirir.
5. Yediklerimizi enerjiye çevirir.
6. Kanımızın % 83' üdür.
7. Atıkları (oksitleri) yok eder.
8. Hayati organlarımızı korur ve rahatlatır.
9. Kemiklerin % 22' sidir.
10. Gıdaları absorbe etmesinde vücuda yardım eder.
11. Adalelerin % 75' idir.
12. Eklem yerlerini rahatlatır / yastık vazifesi görür.

DEREOTU MUCĠZESĠProfesör Saraçoğlu, "Ben bunu bulduğumda heyecanımdan günlerce uyku uyuyamadım"
diyor...
Ne mi o?
Tiroidin hızlı ya da az çalıĢması durumunda dereotu çok etkilidir.
3 ay boyunca bir yemek kaĢığı dereotu sabah, öğle ve akĢam öğünlerinden 15 dakika önce
tüketilecek.
Dereotu zayıflama mucizesi
Sofraya oturmadan 15 dakika önce bir yemek kaĢığı dereotu yerseniz sofradan daha erken kalkarsınız.
10 dakika sonra tokluk hissi artacaktır. Daha az yemek yersiniz.
Diyet yapanların özellikle yemesi gerekir.
Açlık duygusuna fren yaptıran dereotudur. Hatta yemek arasında da yiyebilirsiniz.
ĠĢtahınızın yavaĢ yavaĢ kalktığını görürsünüz.
Göreceksiniz ki iĢtahınız daha erken kapanacak ve doygunluk duygunuz daha erken gelecektir

YEŞİL ÇAYI ŞİMDİ HEMEN İÇMEYE BAġLAMAK ĠÇĠN 25 NEDENYeĢil çay, sağlığa olan müthiĢ yararları nedeniyle dünya çapında giderek çok popüler bir içecek
durumuna gelmiĢtir. YeĢil çayın sağlığınıza sağlayabileceği faydalar son derece hayret vericidir.
Ve eğer bugün 3-4 bardak yeĢil çay içmiyorsanız, sağlığınız için kesinlikle büyük bir lütuf
yapmıyorsunuz demektir.
YeĢil çay ve kanser:
YeĢil çay kanser riskini azaltır. YeĢil çay, C vitamininden 100 misli daha etkili ve E vitamininden
25 misli daha iyidir. Bu durum kansere bağlı olduğuna inanılan hücrelerin korunmasına yardım
eder.
YeĢil çay ve kalp hastalıkları:
YeĢil çay, kolesterol seviyesini düĢürerek, kalp hastalığına ve felce karĢı koruyucu olur. Kalp
krizinden sonra bile, hücre ölümlerini önler ve kalp hücrelerinin geri kazanılmasını hızlandırır.
YeĢil çay ve yaĢlanmayı geciktirme:
YeĢil çay, serbest radikallere karĢı savaĢan Polyfenol adlı bir antioksidan içerir. Bunun anlamı,
yaĢlanmaya karĢı savaĢmada ve uzun ömürlü olmayı desteklemede yardımcı olur.
YeĢil çay ve kilo verme:
YeĢil çay kilo vermenize yardımcı olur. YeĢil çay yağları yakar ve metabolizma hızına doğal
olarak destek sağlar. Bir günde 70 kaloriye kadar yakar. Bunun anlamı 1 yılda 3-4 kg zayıflama
demektir.
YeĢil çay ve deriniz:
YeĢil çaydaki antioksidan, kırıĢma ve cilt yaĢlanmasına neden olan serbest radikallerin zararlı
etkilerine karĢı cildi korur. YeĢil çay ayrıca cilt kanserine karĢı savaĢa da yardımcı olur.
YeĢil çay ve artrit (mafsal iltihaplanması):
YeĢil çay, romatoid artrit riskine karĢı koruma ve azalma sağlar. YeĢil çay, kıkırdak dokuyu
tahrip eden enzimi bloke ederek, bu dokuyu koruyarak sağlığınıza faydalı olur.
YeĢil çay ve kemikler:
Bu konudaki en önemli nokta, yeĢil çayda bulunan yüksek florid miktarıdır. Kemiklerinizi
kuvvetli tutmaya yardımcı olur. Her gün yeĢil çay içerseniz, kemik yoğunluğunun korunmasına
yardım eder.
YeĢil çay ve kolesterol:
YeĢil çay, kolesterol seviyesinin düĢmesine yardımcı olur. Ayrıca kötü kolesterol seviyesini
düĢürerek, iyi kolesterol ile kötü kolesterol oranını da iyileĢtirir.
YeĢil çay ve obezite (aĢırı ĢiĢmanlık):
YeĢil çay, yağ hücrelerindeki glikozun hareketini durdurarak, obeziteyi önler. Sağlıklı bir diyette
iseniz, düzenli spor yapın ve YeĢil çay için, obez olma ihtimali kalmaz.
YeĢil çay ve Ģeker hastalığı:
YeĢil çay, lipit ve glikoz metabolizmasını iyileĢtirir, kan Ģekeri seviyesindeki hızlı artıĢları önler
ve metabolizma hızını dengeler.
YeĢil çay ve Alzheimer:
YeĢil çay, hafızanızın desteklenmesine yardımcı olur. Alzheimer için bir tedavi yöntemi
olmamasına rağmen, beyinde Alzheimere yol açan azaltılmıĢ asetilkolin iĢleminin
yavaĢlamasına yardım eder.
YeĢil çay ve Parkinson:
YeĢil çaydaki antioksidan, beyinde Parkinson hastalığına neden olan hücre hasarının
önlenmesine yardım eder. YeĢil çay içen insanlar Parkinson'un geliĢmesinden daha az etkilenir.
YeĢil çay ve karaciğer:
YeĢil çay, karaciğer problemi olan insanlarda organ nakli baĢarısızlığının önlenmesine yardım
eder. AraĢtırmalar, yeĢil çayın yağlı karaciğerdeki zararlı serbest radikalleri yok ettiğini
göstermiĢtir.
YeĢil çay ve yüksek kan basıncı:
YeĢil çay, yüksek kan basıncının önlenmesine yardım eder. YeĢil çayın içilmesi, yüksek kan
basıcına yol açan angiotensin enzimini kontrol altında tutarak, kan basıncının düĢük
tutulmasına yardımcı olur.
YeĢil çay ve gıda zehirlenmesi:
YeĢil çayda bulunan catechin (kateĢin), gıda zehirlenmesine neden olan bakterileri öldürebilir
ve bu bakterilerin ürettiği toksinleri yok eder.
YeĢil çay ve kan Ģekeri:
Kan Ģekeri yaĢın ilerlemesi ile artmaya eğilimlidir, ancak YeĢil çayda bulunan polyphenil ve
polysakkaritler kan Ģekeri seviyesini düĢürmeye yardım eder.
YeĢil çay ve bağıĢıklık:
YeĢil çayda bulunan polyphenol ve flavonoidler, enfeksiyonlara karĢı savaĢıp sağlığınızı
güçlendirerek, bağıĢıklık sistemini desteklemeye yardımcı olur.
YeĢil çay ve soğuk salgınlığı/grip:
YeĢil çay, soğuk almanızı ve grip olmanızı önler. YeĢil çaydaki C vitamini, grip ve genel soğuk
algınlığı tedavisine yardımcı olur.

bijom canım ben daha öcede söylemiştim ya diyabet hastayım diye benim belli bir yeme düzenim olması gerekiyor tabi bunu çoğu zaman yapamıyorum eğer akşam bu yazdıklarım kadarını yemezsem gece hipoglisemiye girerim.çünki akşam ara öğün yapmıyorum aslında benim ara öğünde yapmam lazım ama ağzıma bişey değirirsem arkası geliyor bende o yüden ara öğün yapmıyorum.aslında akşam yediklerim inanki çok değil tamamen yağsız sayılır tavuk zaten ızgara fasulye 2 kaşık yağla 1 kilo pişiriyorum kabakta salata niyetine normal salatadan kalorisi daha düşük.

eğer hergün böyle devam etsem kesin kilo veririm beni batıran sinirlendiğim zamanlar ne yediğimi bilmiyorum gözüm dönüyor eee bu dediğimide nerden baksan haftada 1-2 yaşıyorum.ama şu bir gerçek senin iradene hayranım:)))

kızlar sabah hafif kahvaltımı yaptım ama bu gün yürümedim dün akşam çok yürüyünce yorulmuşum sabah kalkamadım.bu günde inşallah bir aksilik olmazsa akşam üzeri en az 1 saat yürüycem spor hariç güne iyi başladım kendinize iyi bakın boş olduğum her an burdayımmmm

selam kızlar dün giremedim sabahtan akşama kadar dışardaydımm bide misafir vardı 11e kadar oturdularr oyyy...!!! neese,geçmişe bakayım bi:)

herkese günaydın

oğlum tepemde bırakmıyo ya
hızlıca okudum yeni gelenler olmuşş hoşgeldiniz arkadaşlarrr

menümü daha sonra yazıcam,durmuyo bebikk imdatt

herkese iyi günleeeer
Yarım saatir geçmişi okuyorum.Sabahtan sporuma gittim.Salı ve cuma günleri 9-10 arası platese gidiyorum.Tabii hasta olmadığım zamanlar.Sabah yerlerde sürüne sürüne gittim.Dünkü temizlikten sonra kendime gelemedim.Neyse şimdi daha iyiyim.Günlük raporumu yazayımda diğer banyoya başlayacağım.2.banyo daha kolay çünkü daha az eşya var.Fayanslar ve araları çok berbat ama ne yapayım.ay düşündükçe yerimden kalkamıyacağım.Neyse bir hız yazıp,işe başlayayım.
Bu sabah 2 dilim tam buğday ekmeğiyle peynir ,biraz bal,1 brd nescafe
Öğlen 1 tbk çabuk çorba
arada greyfurt ya yerim yada suyunu içerim
akşam dünden kalan tavuğumu yerim.Tamam patates yok.Bol yeşillikli, limonlu ,acılı ,kekikli,nar ekşili salata

Kızlar nasıl böyle iki günde 500 gr 1 kg veriyorsunuz?.......Gençlik işte ,doğumdan sonra azmedince kilolar yerleşmeden veriliyor.Çaktırmayın çok yediğimi zaten kendime güvenemiyorum.Yazlıkları çıkarmaya korkuyorum.En az iki beden küçükler.
Yada çıkarıp hergün üstüme geçirip,daha doğrusu geçirmeye çalışıp.Giyinip soyunurken ter atıp kalori yakarmıyım?

Son birşey daha yazıp çıkacağım.Mersam saolsun kilo vermek için baya güzel şeyler bulmuş ve paylaşmış.Bakkala gidip yeşil çay alasım geldi.
Ben geçen gün bir kitap aldım.Sizde duymuşsunuzdur.TAŞ DEVRİ DİYETİ onu okuyorum.Ama kardeşim biz şekeri yiyip içmiyoruz.Çok nadirde olsa ben arada sakarin kullanıyordum.Tereyağ yerine sıvı yağ veye margarin kullanıyordum.Adam yazmışta yazmış.Şeker yerine kullanılan tatlandırıcların kalori bakımından çok düşük olmasına karşın vücut bu maddeleri alır almaz tamamen yağ olarak depoluyormuş.Tereyağ ,kırmızı et ,süt gibi besinler yerine yediğimiz az yağlı gıdalarında vuctta başka türlü hastalıklara neden olduğunu açıklamış.Hatta afrika kabilelerinde yapılan araştırmalarda, doğal ortamda adamlar günlük 300gr yağ yiyorlar.Araştırma için gittiklerinde karşılarında obez şişko insanlar görmeyi düşünürleken,gayet sağlıklı ince insanlarla karşılaşmışlar.Yapılan tahlil sonuçlarına görede kolestroldü,şekerdi,trigliseritti,kalp hastalığı,damar sertliği rastlanmamış.Acaba genetik mi böyle hastalıklara karşı sağlıklar diyerekten.Kabileden şehre göç eden insanlar üzerinde yapılan araştırmada tam tersi tüm tahliller bir felaket tepe noktada hastalıklar bulunmuş.Yani şehre göç edenler doğal beslenme alışkanlıklarından vazgeçtikleri için daha fazla rafine şeker,un,margarin tüketmeleri ve hareketsizlikten dolayı hastalıklar tepe noktadaymış.
Bakalım daha neler yazıyor.Okudukça yazarım.Hayır işin birde diğer yanı var.İyide biz şehirde doğal şekeri ,tereyağını nereden bulacağız?....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…