Cuma Zayıflama Yarışması 4. Takım

ben söylim canım niye veremiyor ne yakıkki beni okula kabul etmedikleri içinbeni okulada alsalar merveyi ordada sıkıştırabilsem kesin gider haftada 2 kilo .gerçi doktoru haftada 1 kilo hedef koydu daha fazlası zararlı ergenlikte olduğu için diyor.bizimki okula doktorun verdiklerini götürmüyor orda kafasına göre alıyor orda özgür annesi başında yok ohhh keyfine diycek yok.ama evde cehennem zebanisi gibi bir kadın ağzına attığı her lokmayı takip eden yinede tüm takiplerime rağmen yapacağını yapıyor.
kız bunların hepsi çıtır onlar 3 verecek biz 1 verirsek yarabbi şükür diyip oturacaz.olsun onlar bize gençlik aşısı ay daha benim yaşım 30 olmadı gibi geliyor bana boşver sen nüfus cüzdanındakini hissettiğine bak.

MerSAAAm misafirlerle kaçamak yapma sakın ne güzel 500 gr gitmiş.yarın sabahada tuvalete çıkarsan bence dahada gitmiş olur.Ayyyy benimde en büyük sorunum !...

inşallah yapmıycam yaparsamda haftada 1 gün çok üstünde durmuycam.yarın özellikle söyledim kısır yapacam en zararsız misafir ağırlama merveyle bana az yağlı bol yeşillikli ayıracam artık ona kısır değil bulgurlu salata denir .orda sorun yok ta sorun paçanga ve benim krem şantili bir pastam var krokanlı felan onuda yapacam işte sorun orda

şimdi 1 tane kuru kayısı yedim ,akşam yeşil çay içtim,birazdanda bijonun bir form çayı vardı ondan içecem bakalım yarına kadar bir faliyet olacakmı.

allah yardımcın olsun.İlerde çok üzülecek.Sen elinden geleni yapıyorsun.Geçen sene daha azimliydi.Canıım ya iş inada giderse kötü!Buraya yazıyor mu?Bize neden katılımıyor.Katılsın belki hırs yapar.

günaydin kizlar..

obur ve mersa kizlar bosuna dertleniyosunuz,damlaya damlaya göl olur hem zaten en sagliklisida yavas yavas vermek,yeterki sabrinizi ve azminizi kaybetmeyin..

bende dünden bugüne 100 gr vermisim ama aksam spor yapmistim ,spordan sonra fazla cikarim,öyle degilsede sorun degil 2 günde 1 kilo gitmis oldu,fazlasini istemek nankörlük olur artik..

ben bugün evde yokum o yüzden lsiteyi koyucam birazdan.

ohcanimadegsin senin gecen cumaki kilon kacti canim..

Ay ay sakın paçanga ,krokan sadece tadımlık ye.Sonra pişman olursun.Bu kadar emek veriyorsun.
Oy oy benim nufus kağıdındaki çok genç kalır.Hsettiğim yaş yazanı çoook geçmiş.Adam beni yedi yedi, yetmedi kızlar yiyor.Büyüklere gidip azıcık dert yanıyorsun.Ne yapacaksın Bu adam böyle değiştiremezsin.Alttan alıcan ,alttan alıcan.adamı altan ala ala ,ben alta kaldım.Atsan atılmaz satsan satılmaz.Ay boşver bir dokun bin işit.Senin derdin ,seni aşmış.Ama ne güzel sen daha 29 yıl 2 aylıksın.
Sakın üstüne çıkma.29.5 bile olma.......

yok canım ya ben ne dsersem tam tersini yapıyor .ben üstüne fazla düştüm diye benden gıcık kapmaya başladı çocuk geçen sene zorla girdirmiştim buraya bu sene bunuda reddetti napacam bilmiyorum hem kendini üzüyor hemde beni.yaz geliyor hiç düşünmüyorki bütün arkadaşları binileri giyip havuza dalacaklar biz yine alacaz yüzücü mayosunu hemde koyu renk ,onu giyince ne kadar mutsuz oluyor istiyorki renkli bikiniler giyiyim ama hiç düşünüp hareket etmiyor çok üzülüyorum yaaa napacam bilmiyorum.yaşıda 15 oldu aslında artık kendini kontrol edebilecek yaşta o gün diyetisyende biraz kızdı annen seni kontrol etmiycek sen kendini kontrol edeceksin eğer kurallara uymuycaksan buraya gelip benimde vaktimi alma dedi .biraz hareketlendi gibi bunları duyunca ama yine pek değişiklik yok.ayyy ne dertliymişim ne çok yazmışım kızlarrrrr.

kızlar sizinkiler daha küçük hele bir büyüsünler ne sorunlar ne sıkıntılar yaşanıyor.o zaman diyosunuzki keşke hep bebek kalsalardı.

canim kac kilo senin kizin,sen üstüne gittikce ters tepiyo sanirim,zaten öyledirde kilolu insana yeme dedikce insadina yer,oda biliyo senin onu iyligini istedigini ama iste kilolu psikolojisi,artik ugrasmiyorum istedigni ye ic deyip biraz biraksan belki kendine gelir,yapma dedigini yapiyolarya :)

**4. TAKIM 205. ETAP**

Anna_maria(65.0
nidah( 62.1 /
hasretim34(66.2
qiz3mm ( 65.2 /
lethem ( 49 /
mersa ( 84.2 /83.7/0.5 / %0.59)
bijoux ( 81.1/79.5 / 1.6 / % 1.97)
deniz1984( 89.1
obur ( 74.6 / ) 150.Etapta 5.takimdan ayrilmisti,tekrar aramizda
ohcanimadegsin( ) 171.Etapda 7.takimdan ayrilmisti,kilolarini hamilelik nedeniyle aldi

4. TAKIM TOPLAM KİLO

MerSAAAm misafirlerle kaçamak yapma sakın ne güzel 500 gr gitmiş.yarın sabahada tuvalete çıkarsan bence dahada gitmiş olur.Ayyyy benimde en büyük sorunum !...
benim de malesef :/

teşekkür ederim ona göre alırım kıyafet zaten az kalıcam hayırlı bir iş için gidiyoruz :)

şükür bizim hiç uyku sorunumuz olmadı yatar uyur benim oğlum üzmez beni

şimdi 1 tane kuru kayısı yedim ,akşam yeşil çay içtim,birazdanda bijonun bir form çayı vardı ondan içecem bakalım yarına kadar bir faliyet olacakmı.
hangi form çayı ablam adı ne yani?

ben de sabah 4 tane günkurusu kayısı yedim bakalım inş fayda eder pf..

hsretim onuda denedim daha kötü oluyor en azından diyorumki 1 ay benden nefrette etse üstünde durim biraz kilo verse belki kendi heveslenecek etraftan ay ne güzel oldun kilo vermeye başladın felan deseler .bide babaamız hiççç destek değil bütün yük benim üstümde çocuk haliyle bana cephe almaya başladı.

ablacım sen söylemiştin ya eski takımdayken phyto slim.belki faydası olur bende bir kayısı daha yedim bide iş yapmaya başlim bakalım belki hareketlenince bişeyler olur.

anladim canim,ne diyim en güzel yaslarini heba ediyo,aslinda onun metosuda hizlidir tikir tikir gider kilolari ama tamda ergenlik cagi,Allah yardim etsin

Son 15 yıldır her gün bir yerde karşımıza çıkan yo-yo diyetler, azar azar sık sık yiyin tavsiyeleri, her sağlık programında başka bir beslenme önerisi karşımıza çıkıyor. Yine de tüm dünyayı etkisi altına alan obeziteyi ve yayılma hızını durdurmak şöyle dursun aksine git gide daha vahim bir boyuta ulaştığını görüyoruz. İstanbul Bilim Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay yurtdışından kopyalanıp Türk hastalara önerilen diyetlerin kalıcı olarak kilo vermede etkili olmadığını ve sık sık yemenin uzun vadede insülin direnci oluşturduğunu söylüyor. Hayy kitap'tan çıkan Karatay Diyeti kitabında da sağlıklı beslenme konusunda tavsiyeler veren Prof. Dr. Karatay beslenme hakkında doğru bilinen yanlışları anlattı...

Siz 4 saat aralıklara yemek yemeyi tavsiye ediyorsunu
z ve Leptin hormonunun öneminden bahsediyorsunuz. Nedir Leptin hormonu ve ne işe yarar?

Leptin hormonu iştahı kapatan, yağları yakan hormondur. İnsülin hormonu da acıktıran ve yağları depo eden hormondur. Leptin, vücutta bulunan tüm hormonların işlemesini idare eden hormondur. Orkestra şefidir. Tiroide, pankreasa, strese, seks hormonlarına her şeye emreder.

Peki, bu sistem nasıl işliyor vücutta?

Ağzımıza bir yiyecek koyar koymaz kan şekerimiz yükselir. Kan şekeriyle beraber insülin hormonu da yükselir. 2 saat sonra insülin düşmeye başlar ve vücuttaki şeker enerjiye dönüşür, 2 saatten sonra da glukagon depo edilmiş şekeri enerjiye dönüştürür. İşte bunlardan sonra leptin hormonu devreye girer ve o zaman yağlar yakılmaya başlanır ve depo edilmiş olan yağlar enerji sağlamak için kullanılır. 4 saat aralıkla yemek yendiğinde metabolik olarak yağların yanma süresi başlar ve devam eder. Onun için biz sık sık yedikçe insülin salgılanır, insülin salgılandıkça da uzun vadede insülin direnci oluşur ve bu şekilde kilo vermeye imkân ve ihtimal yoktur.

Açlığa dayanamayanlar, örneğin hipoglisemisi olanlar ne yapmalı?

Biz buna reaktif hipoglisemi diyoruz. Hipogliseminiz eğer varsa insülin direnciniz var demektir. Kuvvetli bir kahvaltı yaparak, 2 yumurta yerseniz, beyaz peynir avuç içiniz kadar yerseniz, her kahvaltıda zeytin 2-3 tane değil 9-10 tane zeytin yerseniz elleriniz ayakların titremez. Öyle kibrit kutusu kadar beyaz peynirin kimseye faydası yok. Çok kuvvetli kahvaltı yapınca zaten acıkmazsın. Hafta sonu mesela mükemmel bir kahvaltı yaparız akşam 6 olur yine acıkmayız.

Ne zaman o ellerde ayaklarda titreme oluyor? Mutlaka simit, poğaça, tost yerseniz, sağlıklı diye meyve suyu içerseniz reaktif hipoglisemi oluşuyor.

HER GÜN 2 YUMURTA YENECEK

Siz çok fazla meyve tüketimini de önermiyorsunuz...

Çünkü meyve ve meyve suyu insülin direncini artırıyor, ekmek yüksek glisemik indeksli gıda olduğu için sık sık da yense az da yense insülin direncini arttırır. Düşük glisemik indeksli karbonhidrat alınabilir. Karbonhidrat önermiyorum diye bir şey yok. Sağlıklı yağ, sağlıklı karbonhidrat, sağlıklı protein yenecek. En sağlıklı protein yurdumuzda yumurta ve kırmızı ettir. Yumurta proteini insan proteine en yakın olan proteindir. Yumurta ben haftada bir yiyorum falan değil. Her gün 2 tane yumurta yenecek. Kitapta bunları sebepleriyle anlatıyorum.

KOLESTROL EN GÜÇLÜ ANTİOKSİDANDIR

Peki, kolestrol bir hastalık mıdır ?

Kolestrol diye bir hastalık olamaz. Kolesterol vücudumuzun en ana, en önemli biyokimyasal maddesidir. Kolestrol olmasa ne siz hayatta olabilirsiniz, ne ben, ne kedi, ne de köpek. Kolestrol vücutta her hücrenin, karaciğer, böbrek, beyin, göz, seks hormonları, seks organları hepsinin hücre yapısında vardır. Beynin yüzde 90'ı kolestroldür. Sinir sisteminin yüzde 90'ı lipid ve kolestroldür. Siz yesenizde yemesenizde, ilaç alsanızda almasanızda insan vücudunda her gün 2500 mg kolestrol üretilmektedir. Kolestrol en kuvvetli en doğal antioksidandır. Bu nedenle ben hastalarıma kolesterol ilacı vermem, alanların da kolesterol ilacını bıraktırırım. İnanın daha sağlıklı yaşamaya başlıyorlar, kalp hastaları da dahil.

OBEZİTE TSUNAMİSİNİN SEBEBİ KARBONHİDRATLARDIR

Fındık, fıstık öneriyorsunuz, senelerce yağlı oldukları için yasaklanmadı mı?

Doğal olan her şey sağlıklıdır. Hem yumurtanın hem fındık fıstığın içinde doğal omega 3 vardır. Köy tereyağı sağlıklıdır, zeytinyağı sağlıklıdır. Ülkemiz zeytinyağı cennetidir.

Bütün dünyadaki halk “yağlar kalp hastalığı yapar, aman sakın tüketmeyin” diye korkutuldu. Yağ yemeyen kişiler karbonhidratlara saldırdı ve obezite tsunamisi ortaya çıktı. Bütün dünyada yaygın bir şekilde, pandemik dediğimiz hastalık obezitedir. Bütün hastalıkların temelinde de bu yatmaktadır. Tam tersine bu sağlıklı yağları yemediğimiz için hastalanıyoruz.

Sağlıklı yağlar hangileridir?

Zeytinyağı, Trabzon yağı, tereyağı en sağlıklı yağlardır.
Fındık, fıstık, cevizdeki yağlarda da doğal olarak Omega 3 bulunur.
Sağlıklı yağlar hücreyi kuvvetlendirerek virüslerin, mikropların ve toksik maddelerin hücre içine girmesini engeller.
OMEGA 3 OMEGA 6 DENGESİ ÇOK ÖNEMLİ

Omega 3 omega 6 dengesi nasıl olmalı? Omega 6 nelerde var neleri yememeliyiz?

Hücre zarlarının temel yapısında Omega 3 ve Omega 6 vardır. Bunların dengesi çok önemlidir. Batı tipi beslenmede Omega 6 miktarı yüksektir. Omega 6 dengesi hücre zarında Omega 3'ün aleyhine bozulmuştur. Normalde mağara devri zamanında Omega 3'ün Omega 6'ya oranı 1'e 1'dir.

Son yıllarda omega 6 vücudumuza bilerek ve bilmeyerek giriyor. Omega 6'lar arttıkça denge bozuluyor. Batıda gösterildiki hücrede Omega 1 ise Omega 6, 50'ye kadar çıkıyor. Bu dengenin omega-6 lehine bozulması dejeneratif dediğimiz hastalıkların nedeni olarak kabül ediliyor. Bu konuyu açık bir biçimde Karatay Diyeti kitabımda anlatıyorum.

Omega 6 nelerde bulunuyor?

Bütün işlenmiş gıdalarda, trans yağlara dönüştüğü için bulunur. Bilelim bilmeyelim bu işlenmiş gıdalarda damak tadını arttırsın diye maalesef mısır pekmezi katılır çok ucuz da olduğu için. Mısır yağında ve ayçiçeği yağında çok fazla Omega 6 vardır. Omega 6 çoklu doymamış yağ asididir. Çok çabuk bozulduğu için vücutta zararlı hale gelen trans yağlara hemen dönüşür. Omega 3 kolay kolay dönüşmez, tereyağ hiç dönüşmez. Omega -6 yüksek ısıda, havayla temas ettiğinde, gün ışığına maruz kaldığı zaman hemen bozulurlar ve kanserojen, damar sertliği yapan, alzheimer yapan trans yağlar meydana gelir. Transyağlar da gider hücre zarının içine oturur. İşte o tehlikelidir, hücre zarında transyağlar biriktikce, hücre zarlarında fonksiyon bozuklukları, zayıflıklar, işlevsizlik ortaya çıkar ve hastalanmalar hücre seviyesinde başlamış olur.

Mısırdan da şeker üretilmeye başlandı…

Fruktoz, mısır pekmezi dediğimiz o zaten. Çok ucuz olduğu için bütün gıdaların içine konuluyor. Bütün meyvelerde ve bütün meyve sularında vardır. İşte bunlar vücutta maalesef tehlikeli çünkü insülini arttırıyor. Türk toplumu olarak biz hareketsiz bir toplumuz. Her gün 5 kilometre koşun istediğinizi yiyin. Onun için 30 yaşından sonra kadınlarda selülit, erkeklerde göbekde yağlanma problemi başlar bu da insülin direnci başladığı anlamına geliyor.

Geçen hafta Avrupa Birliği'nde yayınlandı; her gıdanın ısıtıldığı anda trans yağa dönüştüğü söyleniyor. Harvard Tıp Fakültesi Beslenme Bölüm Başkanı Dr. Walter Willet diyor ki; 'yağlardan korkmayın, ekmekten, pastadan, börekten, şekerden korkun. Kilo aldıran, insülin direncini, tansiyonu, kalp hastalığını yapan şekerdir. Bu şekerin de başında fruktoz gelmektedir'.

Son düzenleme:
selam kızlar nasılsınız..boş bi zamanımda geçmişi okuyacağım..
sabah erken kalktım baktım midem kazınıyor.malesef 3 dilim ekmekle kahvaltı yaptım bugün diğer öğünlerde dengelemem lazım..ekmek asla yememeliyim..yarın kaç çıkacağım acaba..bide vermemiş olurmuşum..

afiyet olsun canim,dengelersin üzülme,bu hafta olmassa haftaya olur,sen azmini kaybetme yeter

günaydın herkese
bugünkü menüm
sabah:1 kase nesfit
ara:3 adet günkurusu kayısı
öğle omler
ara 1 incir 2 adet ceviz
akşam taze fasulye yoğurt
bol su ve yeşil çay

sabah yarım saat paltes ve 20 dk yürüyüş de yapıldı öğleden sonra kızımla oynamak için bol bol vaktim var.
dün akşam ne yazıkki biraz fıstık ve bir top dondurma yedim benim de zaafım dondurma hiç hayır diyemiyorum bir topla idare etmeye çalışıyorum

afiyet olsun canim.dondurma yiyebilrisin ama aksam olmamasina dikkat et.

Son düzenleme:
arkadaşlar sanırım çoğunuz uzun zamandır diyettesiniz sanırım.kilo verme sürecinde duraklama dönemleri yaşanabiliyormuş.bunun için beslenme uzmanının verdiği bir tarif vardı,ben batmana olduğum için malzemeleri bulamıyorum ama haftada 1.5 kilo verdirdiğini soyledi.tarifi:
1 tutam taze tarhun
1 tutam taze adaçayı
1o yaprak taze nane
1 limon
2 litre su
bunları 20 dk kaynatıp bır şişeye koyuyoruz ılık oda sıcaklığında saklıyoruz. her gece akşam yemeğinden sonra 1 bardak içiyoruz sonrasında birşey yemiyoruz.
emzirenler hatta hamileler bile kullabiliyor
tarhun anne sütünü de arttırıyormuş

tarhunu bulsam yapıcam ama buralarda yok

canım adaçayı ve naneyi emzirenlere önermiyorlar ama anne sütünü kesiyormuş.

canım nane koklamak ,çayına çubuk tarçın koymak,salatalığın üstüne dereotu koyup yemek tatlı ihtiyacını gideriyo denenmiştir önerilir

evet kesinlikle özelliklede tarçın anında tatlı isteğini bastırıyor.bende kendimce bir yol buldum az sütlüneskafenin içine tarçın koyuyorum ve tadıda çok güzel oluyor.bide canım çok tatlı isteyince kuru kayısı yiyiorum 1 -2 tane.

canım sen daha yeni doğum yapmadınmı kendini bu kadar kasma gider sen bu kadar dikkat ettikten sonra :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…