- 13 Mart 2020
- 4.453
- 17.558
- 138
- 36
Aralıklı oruç çok işe yaradı aslında bende çok da sevmiştim ama eşimle birlikte yiyemediğim için düzenimiz bozuldu dedi kaldı öyle keşke devam edebilseydimAslında ben istemeden aralıklı oruç şeklinde besleniyorum, geçen hafta tamamen böyle yaptım. Şu an doğum izninde olduğumdan ise gitmiyorum. Ilk ogunumu 11-12 gibi yiyorum, muhtemelen 18-19 gibi son öğünü yapıyorum. Ben 2 ana öğün 1 tane de ara öğün yapıyorum. Yaklaşık 16-17 saat açlığı sağlamış oluyorum.
Hoş geldin, ben de neredeyse 1 ay önce 87 ile başladım. Burası kilo vermek için çok motive edici. Birbirimizin yaptıklarını gorerek daha iyi beslenmeye, spor yapmaya gayret ediyoruz ve yarışdan kopmuyoruz.Serina 08
Müzeyyen
Ev hanimi
29
Evli
2 cocugum var biri 4 digeri 2 yasinda :)
Eskisehir
1.54
85.7
55
Kendimi bildim bileli hep toplu biriydim. Zamanla diyet yapipi kilo vermisligimde var. Ancak kizima dogum yaptiktan sonra 2 yil icinde 20 kg alarak tarihe imza aatim maalesef
Kolestrol sorunu yasiyorum ve evet hemde bu yasta. Ve tabi ki gorsellikte var.. artik beden sorunundan vok giyecek bisi bulamiyorum kendime.
Bu ilk yarismam oluacak. Daha once hic katilmadim
Hoşgeldiniz aramızaSerina 08
Müzeyyen
Ev hanimi
29
Evli
Eskisehir
1.54
85.7
55
Kendimi bildim bileli hep toplu biriydim. Zamanla diyet yapipi kilo vermisligimde var. Ancak kizima dogum yaptiktan sonra 2 yil icinde 20 kg alarak tarihe imza aatim maalesef
Kolestrol sorunu yasiyorum ve evet hemde bu yasta. Ve tabi ki gorsellikte var.. artik beden sorunundan vok giyecek bisi bulamiyorum kendime.
Hoşgeldiniz aramıza sizdeMerhabalar umarım kısa zamanda uyum sağlarımHerkese sağlıklı günler dilerim
- 4. TAKIM KATILIM FORMU
Kullanıcı Adı : Flipendo
İsim (İsteğe Bağlı ): -
Mesleğiniz: Öğrenci
Yaşınız : 21
Medeni Durumunuz : Bekar
Çocuk Sayısı ve yaşları: -
Yaşadığınız şehir: İstanbul
Boyunuz : 1.60
Kilonuz: 79.8
Hedef kilonuz : 69.8 ( Şu anlık gözüme en yakını seçmek istedim)
Kilo alma hikayeniz : Aslında ben küçüklüğümden beri her zaman kilolu bir insan olmuşumdur. O yüzden bir hikayesi yok.
Kilo vermeyi neden istiyorsunuz ?: Kabul edelim kilolu olmak hem sağlık açısından hem de hayatı yaşamak açısından kocaman bir duvar olmuştur. Benim için artık bir dönüm noktası, şu an veremezsem ileride verirken daha çok zorlanacağımı düşünüyorum. Bunu yapmamın artık zamanı geldi, pazartesi başlamak yerine her gün pazartesi olsun dedim.
Daha önce Cuma Zayıflama Yarışmasına katıldınız mı ?: Hayır bu benim ilk deneyimim
Çok teşekkür ederim. İki çocuğum var ve çalışan bir anneyim. Akşam eve koşa koşa gidip yemek yapmaya çalışıyorum. Kendime özel diyet listesi falan hazırlayamıyorum yani. Ne yemek yapıldıysa onu tüketiyorum.H3RA_ takimdaki gelişimin güzel gidiyor yeni geldin ama motiveli ilerliyorsun. Sohbetlere daha çok katil menülerinden bizde faydalanalım diyetisyenle çalışıyor musun ?
Hoşgeldin canımSerina 08
Müzeyyen
Ev hanimi
29
Evli
Eskisehir
1.54
85.7
55
Aynı mantıkla hem de sporsuz 15 kilo vermişliğim varÇok teşekkür ederim. İki çocuğum var ve çalışan bir anneyim. Akşam eve koşa koşa gidip yemek yapmaya çalışıyorum. Kendime özel diyet listesi falan hazırlayamıyorum yani. Ne yemek yapıldıysa onu tüketiyorum.
Hayatımda hiç diyetisyene gitmedim. Kendimi tanıyorum herhangi bir konuda zorlama yada kısıtlamaya gelemeyen bir yapım var çünkü
Ama 2 sene önce yaptığım diyet hakkında fikir verebilirim. Gerçekten faydasını gördüm ama kilomu korumayı beceremedim malesef. O dönem 1,5 ayda 8-9 kg verdim.
Sabahları limonlu yada doğal elma sirkeli su ile güne başladım.
Bazen tarçınlı sütle kahvaltı öğününü geçiştirdim.
Yediğim her ne ise porsiyonları eskiye göre yarıya indirdim.
Pilav, makarna yaptıysam 1 tatlı kaşığı ile nefsimi körelttim sadece.
Akşam 6 gibi son öğünü yapıp günü kapattım, haftada en az 3 gün spor yaptım.
Gece yatmadan pul biber/nane eşliğinde ayran yada yoğurt tükettim. (kiminde pul biber bağırsak düzenini bozabiliyormuş)
Şeker ihtiyacım için tarçını çok tükettim, acayip tokluk hissi veriyor. (hatta bir yerde tarçın yağı koklamanın açlık hissini kaybettiğini okumuştum)
Mesela ara öğünlerde elmayı küp küp doğrayıp üstüne tarçın serpip yedim, hem canın tatlı çekmiyor hemde tokluk hissi veriyor.
Telefonuma kalori hesaplaması yapan bir uygulama yükledim. Her öğünümü kayıt edip günlük kalori alımını geçmemeye çalışıyordum.
Yaptığım sporları da ekleyebliyorsun oraya ve günlük haftalık aldığın kalori takibide yapılıyor.
Kendimi çok aç hissettiğimde 1 bardak ayran içtim. Bunu özellikle akşam yemeklerinden yarım saat önce yapıyordum. Gerçekten yarı tok oturuyorsun sofraya.
Ofiste otururken toto sıkıp bırak, oturarak yapabileceğim bacak hareketlerini yaptım. Akşam dizi izlerken bile göbeğimi sık bırak yapardım.
Çok motiveydim 6 onluklarla tanışıp şok olduğum bir dönemdi. Herşey kafada bitiyor aslında.
Bunu sorduğun için çok teşekkür ederim sana, bu yaptıklarımı unutmuşum resmen hatırlattın bana. Tekrar uygulamaya başlayacağım hepsini.
Kısacası; bu işin mantığı kilo vermek istiyorsan şu anda aldığından daha az kalori alıp o aldığının bir bölümünü sporla yakmak.
Düşünsene şu anda günde 2.000 kalori alıyorsun diyelim,ama diyete başlayınca günlük 1.400 le sınırladın. Onunda sporla 500-600 kadarını yaktın. Bu matematikle eskiye nazaran en az 1.000 kalori daha az alıyorsun, kilo vermek kaçınılmaz oluyor. Bu mantığı mutfak düzenimize, yemek kültürümüze , vücut sistemimize göre geçirmeliyiz hayatımıza.
Beni baya motive etti kilolar gidiyor yavaş yavaş. Aslında herkes birbirini etkiliyor burada haftalık eşleşmeler yapıyoruzMerhabalar hosbulduk. Insallah beraber kolayca verebiliriz hadi insallah ya cok motive oldum suan takima girince
Kullanıcı Adı : istanbulin
İsim (İsteğe Bağlı ):
Mesleginiz: Biyolog
Yaşınız : 36
Medeni Durumunuz : Evli
Çocuk Sayısı ve yaşları: 1 - 7
Yaşadığınız şehir: Aydın
Boyunuz : 161
Kilonuz:61
Hedef kilonuz :50
Kilo alma hikayeniz : Azar azar 3 yılda aldım, önce 55 oldum sonra pandemide iyice arttı.
Kilo vermeyi neden istiyorsunuz ? Sağlıklı beslenmek ve kilomda iniş çıkışlar çok olmadan bir düzen olsun istiyorum. Kendimi daha iyi hissediyorum 50 kiloyken
Daha önce Cuma Zayıflama Yarışmasına katıldınız mı ? Hayır
Ay bir ara bende bunlari çok sık yapıyordum sen yazınca iyi oldu hatırladım bendeÇok teşekkür ederim. İki çocuğum var ve çalışan bir anneyim. Akşam eve koşa koşa gidip yemek yapmaya çalışıyorum. Kendime özel diyet listesi falan hazırlayamıyorum yani. Ne yemek yapıldıysa onu tüketiyorum.
Hayatımda hiç diyetisyene gitmedim. Kendimi tanıyorum herhangi bir konuda zorlama yada kısıtlamaya gelemeyen bir yapım var çünkü
Ama 2 sene önce yaptığım diyet hakkında fikir verebilirim. Gerçekten faydasını gördüm ama kilomu korumayı beceremedim malesef. O dönem 1,5 ayda 8-9 kg verdim.
Gece yatmadan pul biber/nane eşliğinde ayran yada yoğurt tükettim. (kiminde pul biber bağırsak düzenini bozabiliyormuş)
Şeker ihtiyacım için tarçını çok tükettim, acayip tokluk hissi veriyor. (hatta bir yerde tarçın yağı koklamanın açlık hissini kaybettiğini okumuştum)
Mesela ara öğünlerde elmayı küp küp doğrayıp üstüne tarçın serpip yedim, hem canın tatlı çekmiyor hemde tokluk hissi veriyor.
Telefonuma kalori hesaplaması yapan bir uygulama yükledim. Her öğünümü kayıt edip günlük kalori alımını geçmemeye çalışıyordum.
Yaptığım sporları da ekleyebliyorsun oraya ve günlük haftalık aldığın kalori takibide yapılıyor.
Kendimi çok aç hissettiğimde 1 bardak ayran içtim. Bunu özellikle akşam yemeklerinden yarım saat önce yapıyordum. Gerçekten yarı tok oturuyorsun sofraya.
Ofiste otururken toto sıkıp bırak, oturarak yapabileceğim bacak hareketlerini yaptım. Akşam dizi izlerken bile göbeğimi sık bırak yapardım.
Çok motiveydim 6 onluklarla tanışıp şok olduğum bir dönemdi. Herşey kafada bitiyor aslında.
Bunu sorduğun için çok teşekkür ederim sana, bu yaptıklarımı unutmuşum resmen hatırlattın bana. Tekrar uygulamaya başlayacağım hepsini.
Kısacası; bu işin mantığı kilo vermek istiyorsan şu anda aldığından daha az kalori alıp o aldığının bir bölümünü sporla yakmak.
Düşünsene şu anda günde 2.000 kalori alıyorsun diyelim,ama diyete başlayınca günlük 1.400 le sınırladın. Onunda sporla 500-600 kadarını yaktın. Bu matematikle eskiye nazaran en az 1.000 kalori daha az alıyorsun, kilo vermek kaçınılmaz oluyor. Bu mantığı mutfak düzenimize, yemek kültürümüze , vücut sistemimize göre geçirmeliyiz hayatımıza.
Merhabalar sizde hoşgeldinizMerhaba herkese, ben de geldim :)
Çook güzel özetlemişsiniz aslında diyet mantığı tamda bu aldığın kaloriden eksik almak ve yakmak kalorileri buna inanıyorum diyet demek aslında sağlıklı yaşam için sürdürülebilir bi yaşam tarzı oturtmak diyebiliriz umarım birlikte hep beraber güzelce kilolarımız dan kurtuluruzÇok teşekkür ederim. İki çocuğum var ve çalışan bir anneyim. Akşam eve koşa koşa gidip yemek yapmaya çalışıyorum. Kendime özel diyet listesi falan hazırlayamıyorum yani. Ne yemek yapıldıysa onu tüketiyorum.
Merhaba hoşgeldinMerhaba herkese, ben de geldim :)
Kalori saymak buyuk imkan aslinda bi ara auda 8 kilo vermistim kalori sayarak ama bende istikrar yoktu cok cabuk pes ediyordum. Burda bu sikintimi asicam insallahAy bir ara bende bunlari çok sık yapıyordum sen yazınca iyi oldu hatırladım bendetekrardan bu düzeni oturtmam lazım benim. Kalori sayarak güzel kilo veriliyor yeniden başlayayım. İyi ki sormuşum
Evet dengeli beslenmek diye algılarsak kilo verdikten sonra da hayatımıza entegre devam eder.Çook güzel özetlemişsiniz aslında diyet mantığı tamda bu aldığın kaloriden eksik almak ve yakmak kalorileri buna inanıyorum diyet demek aslında sağlıklı yaşam için sürdürülebilir bi yaşam tarzı oturtmak diyebiliriz umarım birlikte hep beraber güzelce kilolarımız dan kurtuluruz
Bende çok çabuk pes ediyodum diyorum demek doğru zaman değilmiş şuan 5 aydır diyetteyim ki hayatımın en uzun süren diyeti diyebilirim önceden 1 ay yapıp kiloyu verip sonra bırakırdım şuan kararlıyım istediğim kiloya gelmeden vazgeçmek yokKalori saymak buyuk imkan aslinda bi ara auda 8 kilo vermistim kalori sayarak ama bende istikrar yoktu cok cabuk pes ediyordum. Burda bu sikintimi asicam insallah
5 aydir mi masallah yaBende çok çabuk pes ediyodum diyorum demek doğru zaman değilmiş şuan 5 aydır diyetteyim ki hayatımın en uzun süren diyeti diyebilirim önceden 1 ay yapıp kiloyu verip sonra bırakırdım şuan kararlıyım istediğim kiloya gelmeden vazgeçmek yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?