Cuma Zayıflama Yarışması 4. Takım

Aralıklı oruç çok işe yaradı aslında bende çok da sevmiştim ama eşimle birlikte yiyemediğim için düzenimiz bozuldu dedi kaldı öyle keşke devam edebilseydim

Hoş geldin, ben de neredeyse 1 ay önce 87 ile başladım. Burası kilo vermek için çok motive edici. Birbirimizin yaptıklarını gorerek daha iyi beslenmeye, spor yapmaya gayret ediyoruz ve yarışdan kopmuyoruz.

Hoşgeldiniz aramıza

Hoşgeldiniz aramıza sizde

H3RA_ takimdaki gelişimin güzel gidiyor yeni geldin ama motiveli ilerliyorsun. Sohbetlere daha çok katil menülerinden bizde faydalanalım diyetisyenle çalışıyor musun ?
Çok teşekkür ederim. İki çocuğum var ve çalışan bir anneyim. Akşam eve koşa koşa gidip yemek yapmaya çalışıyorum. Kendime özel diyet listesi falan hazırlayamıyorum yani. Ne yemek yapıldıysa onu tüketiyorum.

Hayatımda hiç diyetisyene gitmedim. Kendimi tanıyorum herhangi bir konuda zorlama yada kısıtlamaya gelemeyen bir yapım var çünkü

Ama 2 sene önce yaptığım diyet hakkında fikir verebilirim. Gerçekten faydasını gördüm ama kilomu korumayı beceremedim malesef. O dönem 1,5 ayda 8-9 kg verdim.

Sabahları limonlu yada doğal elma sirkeli su ile güne başladım.
Bazen tarçınlı sütle kahvaltı öğününü geçiştirdim.
Yediğim her ne ise porsiyonları eskiye göre yarıya indirdim.
Pilav, makarna yaptıysam 1 tatlı kaşığı ile nefsimi körelttim sadece.
Akşam 6 gibi son öğünü yapıp günü kapattım, haftada en az 3 gün spor yaptım.
Gece yatmadan pul biber/nane eşliğinde ayran yada yoğurt tükettim. (kiminde pul biber bağırsak düzenini bozabiliyormuş)
Şeker ihtiyacım için tarçını çok tükettim, acayip tokluk hissi veriyor. (hatta bir yerde tarçın yağı koklamanın açlık hissini kaybettiğini okumuştum)
Mesela ara öğünlerde elmayı küp küp doğrayıp üstüne tarçın serpip yedim, hem canın tatlı çekmiyor hemde tokluk hissi veriyor.
Telefonuma kalori hesaplaması yapan bir uygulama yükledim. Her öğünümü kayıt edip günlük kalori alımını geçmemeye çalışıyordum.
Yaptığım sporları da ekleyebliyorsun oraya ve günlük haftalık aldığın kalori takibide yapılıyor.
Kendimi çok aç hissettiğimde 1 bardak ayran içtim. Bunu özellikle akşam yemeklerinden yarım saat önce yapıyordum. Gerçekten yarı tok oturuyorsun sofraya.
Ofiste otururken toto sıkıp bırak, oturarak yapabileceğim bacak hareketlerini yaptım. Akşam dizi izlerken bile göbeğimi sık bırak yapardım.
Çok motiveydim 6 onluklarla tanışıp şok olduğum bir dönemdi. Herşey kafada bitiyor aslında.

Bunu sorduğun için çok teşekkür ederim sana, bu yaptıklarımı unutmuşum resmen hatırlattın bana. Tekrar uygulamaya başlayacağım hepsini.
Kısacası; bu işin mantığı kilo vermek istiyorsan şu anda aldığından daha az kalori alıp o aldığının bir bölümünü sporla yakmak.
Düşünsene şu anda günde 2.000 kalori alıyorsun diyelim,ama diyete başlayınca günlük 1.400 le sınırladın. Onunda sporla 500-600 kadarını yaktın. Bu matematikle eskiye nazaran en az 1.000 kalori daha az alıyorsun, kilo vermek kaçınılmaz oluyor. Bu mantığı mutfak düzenimize, yemek kültürümüze , vücut sistemimize göre geçirmeliyiz hayatımıza.

Hoşgeldin canım
Bize gerekli olan sabır ve istikrar
Öyle olunca eninde sonunda mutlaka bu kilolar bizden bir şekilde gidecek

Aynı mantıkla hem de sporsuz 15 kilo vermişliğim var
Şimdi üstelik günde ortalama 5000 adımın altına düşmeyeye özen gösteriyorum

Gerçi 10 yıl önce 33 yaşında idim metabolizma yaşam tarzı herşey farklıydı
2 küçük çocuk ,okul ve ev arasında koşuşturmacalı bir hayat derken zaten günde kaç binlerce adım atıyormuşumdur kimbilir
Şimdi korona dönemi adımlama şart

Merhaba herkese, ben de geldim :)

Ay bir ara bende bunlari çok sık yapıyordum sen yazınca iyi oldu hatırladım bende tekrardan bu düzeni oturtmam lazım benim. Kalori sayarak güzel kilo veriliyor yeniden başlayayım. İyi ki sormuşum

Çook güzel özetlemişsiniz aslında diyet mantığı tamda bu aldığın kaloriden eksik almak ve yakmak kalorileri buna inanıyorum diyet demek aslında sağlıklı yaşam için sürdürülebilir bi yaşam tarzı oturtmak diyebiliriz umarım birlikte hep beraber güzelce kilolarımız dan kurtuluruz

Ay bir ara bende bunlari çok sık yapıyordum sen yazınca iyi oldu hatırladım bende tekrardan bu düzeni oturtmam lazım benim. Kalori sayarak güzel kilo veriliyor yeniden başlayayım. İyi ki sormuşum
Kalori saymak buyuk imkan aslinda bi ara auda 8 kilo vermistim kalori sayarak ama bende istikrar yoktu cok cabuk pes ediyordum. Burda bu sikintimi asicam insallah

Evet dengeli beslenmek diye algılarsak kilo verdikten sonra da hayatımıza entegre devam eder.

Kalori saymak buyuk imkan aslinda bi ara auda 8 kilo vermistim kalori sayarak ama bende istikrar yoktu cok cabuk pes ediyordum. Burda bu sikintimi asicam insallah
Bende çok çabuk pes ediyodum diyorum demek doğru zaman değilmiş şuan 5 aydır diyetteyim ki hayatımın en uzun süren diyeti diyebilirim önceden 1 ay yapıp kiloyu verip sonra bırakırdım şuan kararlıyım istediğim kiloya gelmeden vazgeçmek yok

5 aydir mi masallah ya ben en fazla 40 gun civari yapabilmistim sonra plato donemi sonra usanma ve kapanis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…