20.000 senin için çıtır çerez, elini sallasan yaparsın.
Birde ben görebilsem o rakamları
Hoca verir talkımı kendi yutar salkımı
Akşam ki yoğurda pul biber, zerdeçal atsana yağlarını yaksın eccükk
Paylaşım için teşekkürler.Selam kızlar diyetisyenim Ramazan için söylediği şeyleri ve menüyü size belirteyim isteyen kendine göre planlama yapabilir.
Sahur mutlaka olmalıymış.
Sahurda klasik kahvaltı gibi.
1 haşlama yumurta, peynir, 5 zeytin veya 2 ceviz, bol yeşillik, 1 dilim ekmek.
Haşlanmış yumurtayı 2 tane yapıp peynirden azaltabilirsiniz dedi ya da 1 tatlı kaşığı yağ ile omlet, Menemen şeklinde de olabilir dedi. Zeytin yerine ceviz tercih ederseniz Susama hissi daha az olabilir dedi. Sahurda yeşillik olarak dereotu olsun sizi daha uzun süre tok tutar dedi. Birde sahurda 1 şişe maden suyu dedi.
İftarda ise; 1 hurma veya 1 kuru kayısı ile oruç açılabilir. 1 kase çorba ve kendimize hazırladığımız salatanın yarısını yiyip 10-15 dk mola dedi. Eğer mola veremeyecek gibiysek yavaş yiyip çorba üstüne salatanın yarısını yedikten sonra mutlaka ana yemeğe geçmeli dedi.
Ana yemek her seçenek olabilir dedi. Sebze yemeğini etli yapacaksak 2yk daha az olacak.
Ama her grubu dönüşümlü yapmaya Çalışalım dedi. Sebze, et , bakliyat.... yanına 1 bardak ayran/ yoğurt/ cacık olabilir dedi. Birde kalan salatamız, 1 dilim ekmek
Ara: akşam yemeğinden 1,5-2 saat sonra 1 meyve , 1 yeşil çay.
İftardan sonra yatınca kadar min 2lt su dedi. İftardan en az 1,5 saat sonra egzersiz dedi mutlaka.
Herkese hayırlı ramazanlar kızlar
Öğlen 12.00
4 pastırma çemeni sıyrılmış
Saat 15.00
1 dilim kakolu kek
5-6 yaprak sarma
1.5 tane sturbucks kurabiye
3 tane tuzlu kurabiye
1 bardak ıcetea
Su 1.5 geceye 2.5 olur.
Sporlar akşam yazarım
Yediğim için biraz suçluluk duyuyorum ama bunu sürekli kendime böyle hatırlatarak yıpratmak istemiyorum yoksa daha kötüye gidiyorum yattı balık yan gider misali gibi Ama grubu hayal kırıklığına uğrattığım için gerçekten çok üzgünüm.
Gruptan ayrılmamı isterseniz sorun değil
Sen böyle deyince hemen gidip baktım neler yemiş diyeKızlar 3 gündür aktif olamadım kusura bakmayın belkide yokluğum hissedilmemiştirbu arada menüm çok kötü bugün mecburen böyle oldu. Busaatten sonra birşey yemem artık.
Maşaallah ne yaptın misafirliğe filan mı gittiydin? Akşam bir şey yemezsin artık. Ceza da alırsın muhtemelen bunları yakmak için.Öğlen 12.00
Saat 15.00
1 dilim kakolu kek
5-6 yaprak sarma
3 tane tuzlu kurabiye
1 bardak ıcetea
Su 1.5 geceye 2.5 olur.
Sporlar akşam yazarım
Yediğim için biraz suçluluk duyuyorum ama bunu sürekli kendime böyle hatırlatarak yıpratmak istemiyorum yoksa daha kötüye gidiyorum yattı balık yan gider misali gibi Ama grubu hayal kırıklığına uğrattığım için gerçekten çok üzgünüm.
Gruptan ayrılma bence, ayrılırsan iyice salarsın. Ben de çok aktif olamıyorum ama gruptan ayrılmak da istemiyorum, beni iyi dizginliyor grupta olmak. Çünkü kendimi biliyorum, buradan çıkarsam kesinlikle salarım ve tüm kilolar geri gelir.
Herkese merhaba . Birkaç sorum olucak sizlereHergün adım sayısı vermek şart mı? Benim adımdayarım yok şu an ama almayı düşünüyorum. Birde sporumu telefondan yapıyorum o yüzden ondada çıkmıyor adım sayısı leslie yaptığımda.
Menülerinize bakıyorum da çok az bazılaının nasıl dayanıyorsunuz ya
Gruba iyi ki katılmışım bu arada çok güzel motivasyon sağladım. 4 gündür hergün spor yapıyorum eskiden 3 mile yapmak bana ölüm gelirdi şimdi zaman nasıl geçiyor anlamıyorum bile. Umarım hep böyle devam eder
Dur yahu bir gün yolunda gitmedi diye gruptan mı ayrılınır.Öğlen 12.00
Saat 15.00
1 dilim kakolu kek
5-6 yaprak sarma
3 tane tuzlu kurabiye
1 bardak ıcetea
Su 1.5 geceye 2.5 olur.
Sporlar akşam yazarım
Ben kendime o kadar da güvenemiyorum hâlâ. Buraya hesap verecek olmak beni motive ediyor cidden.senin beslenme duzenin oturdu gibi sanki ya, bundan sonra geri almazsin sen diye dusunuyorum.
devam tabi ki de
Haftaya eşli yarışmalara döneceğiz, bu her anlamda motivasyon sağlıyor.Herkese merhaba . Birkaç sorum olucak sizlereHergün adım sayısı vermek şart mı? Benim adımdayarım yok şu an ama almayı düşünüyorum. Birde sporumu telefondan yapıyorum o yüzden ondada çıkmıyor adım sayısı leslie yaptığımda.
Menülerinize bakıyorum da çok az bazılaının nasıl dayanıyorsunuz ya
Gruba iyi ki katılmışım bu arada çok güzel motivasyon sağladım. 4 gündür hergün spor yapıyorum eskiden 3 mile yapmak bana ölüm gelirdi şimdi zaman nasıl geçiyor anlamıyorum bile. Umarım hep böyle devam eder
ben de dogum izni sonrasi sicak kahve icince cok mutlu olmustum, ogle aralarinda normalde yemegim bitince ise geri donerdim, artik kendime kahve alip kitap okuyorum ogle molasi bitene kadarTembellık degıl aslında olması gereken kendıne zaman ayırmak. Çalışmayı özledım ben mesela. Kendıme zaman ayrmak olarak görüyorum arkadaşlar, kahve molaları falan
ben de duzenli yapmak istiyorum ama bir turlu duzene oturtamadim. ama bel agrima bu yapabildigim bile cok iyi geldi, yasasin yogaEn buyuk hobim diyebilirim.
Ama baslangicte gunluk yapmak gerekiyor (10 dakika bile olur) soyle biraz esnekligi artırmak icin. Simdilerde ben haftada 2 3 yapiyorum.
ben de ofisten calismayi ozledimAh bende çalışmayı özledim şu sıra tekrar işe girmeyi ciddi düşünmeye başladım.
Çok güzel açıklamışsın teşekkür ederim ❤kendimce yanitlayayim.
spor zorunlulugu yok, sadece tesvik amacli yarismalar duzenliyoruz.
Spor kilo vermenin %15 dir derler, o yuzden en en onemlisi beslenme.
herkesin diyet tarzi farkli, hedefler de farkli haliyle. Haftada 1.5 kilo vermek isteyen de var, yarim kilo bana yeter diyen de var.
Ben haftada yarim - 1 kilo arasini hedefliyorum, o yuzden cok dusuk kalorilere dusmuyorum ornek olarak.
Haftaya eşli yarışmalara döneceğiz, bu her anlamda motivasyon sağlıyor.
Eşini mağdur etmemek için yürüyorsun örneğin.
Ve eşleşme için haftalık 50.000 adım kotamız var. Bunu da her gün paylaştığın adım fotoları ile ispatlıyorsun.
Bazı marketlere uygun fiyatlı adım sayar geliyor bir bak istersen.
Ben miband4 aldım ama sadece adım takibi yapıyorum daha uygun fiyatlı bir şeyde olabilirmiş.
ben de duzenli yapmak istiyorum ama bir turlu duzene oturtamadim. ama bel agrima bu yapabildigim bile cok iyi geldi, yasasin yoga
Anladım. Bakıcam yarın teşekkürler.Haftaya eşli yarışmalara döneceğiz, bu her anlamda motivasyon sağlıyor.
Eşini mağdur etmemek için yürüyorsun örneğin.
Ve eşleşme için haftalık 50.000 adım kotamız var. Bunu da her gün paylaştığın adım fotoları ile ispatlıyorsun.
Bazı marketlere uygun fiyatlı adım sayar geliyor bir bak istersen.
Ben miband4 aldım ama sadece adım takibi yapıyorum daha uygun fiyatlı bir şeyde olabilirmiş.
ne guzel yapiyorsun, ben de kizim biraz buyudu, artik arkadaslarla gezme zamani dedim pandemi patladiAynı benim kafadasın
Kızım 7 oğlum 2 yaşındaydı ne yapıyorum kendime dediğimde. İyi kadın şöyle olur, iyi anne böyle olur mahalle baskılarıyla çabalayıp durmuşum. Bir baktım kendim için hiç bir şey yapmıyormuşum.
İlk olarak ayda en az iki haftasonu eşime çocukları bırakıp kız arkadaşlarımla plan yapmaya başladım. Yada babalarına 3 kişilik çocuk tiyatrosu, etkinlik bileti ısmarladım
İki üç sene sonra işi büyütüp senede en az iki kez kız kıza haftasonu kaçamakları yaptım. 2/3 ayda bir arkadaşlarımla eğlenmeye çıktım. Ben buralardan mutlu mutlu dönünce eşiminde hoşuna gitti.
Sanki ben bunları yaparken ailemi, çocuklarımı ihmal ediyormuşum gibi laf sokanlar oldu. Gezme meraklısı gezenti oldum. Ama ben kendime ayırdığım şu vakitlerin fazlasını çocuklarıma eşime ayırıyorum zaten. Hatta çoğunluktan daha çok aktivite yaparız.
Şimdi beni eleştirenler benim yolumdan gelmeye başladı. Ama ben eleştirmiyorum onları doğru olanı gördüler diyorum.
evet hergun 10-30dk arasi yapmaya calisiyorum, ne kadar vakit bulabiliyorsamagri icin ypiyorsan her gun yapmani tavsiye ederim, kisa bir seans bile olabilir, 5 dak 10 dakika neyse,
ben de belim agrisin vs hemen yaparim, 2-3 gun ardarda yapinca iyilesiverir.
Çok güzel açıklamışsın teşekkür ederim ❤
1 kilo 1.200 benim hedefim haftada. Cuma gününü iple çekiyorum. Peki hedefime göre nasıl beslenmem gerektiği hakkında da yardımcu olur musun?
bugün kahvaltıda 2 yumurta çok az turşu 3 dilim peynir 1 dlim ekmek yedim. Öğlen 4 küçük tavuk kanal salata ve ayran. Ara yarım muz 200 ml sut.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?