Cuma Zayıflama Yarışması 4. Takım

alda ablacım muhtemelen göremeyeceksin msjımı, alıntılayamadan yazacaksın ara ara bize ama cok geçmiş olsun
neyin var bilmiyorum ama Allah acil şifalar verecektir.. Kendine çok dikkat et seni en kısa zamanda aramızda görmek istiyoruz
seviliyorsun, öptüm.

Sabah 1 yumurta, meyve 1 borek biraz kasar bol beyaz peynir 3 zeytin
Ogle 1 borek 1 meyve
Aksam 1 kase corba 2 borek 1 kasik et. Yemegi
Otobuse bincem simdi
Kotulesen bir bayan var otobuste Kizlar Allah yardimcisi olsun
aksamki börek olmayaymıs iyiymiş ben de yaptım o hatayıı, ama evde böreği ana yemek olarak yapan bir annem var yapcak bişe yok belki sizde de böledir..
ii yolculuklar cok, kadın da ins düzelir ..

bencede doktora gitmekle en iyisini yaparsın, allah korusun ne ameliyatı oldun bilmiorum ama anoreksiyaya yakalanırsın böyleböyle geri dönüşü olmaz..
acil sifalar.

menüm TEKRARDAN DÜZENLİ şekilde...

08:30 * 1 kepekli beyaz peynirli tost +şekersiz çay
12:30 * 1 kase corba 2-3 çatal bezelye 2-3 çatal pilav ve gene 2-3 çatal salata
ara * ceyrek tahinli pide (aslında o bir pide değil, aslnda o hiçbişeye benzemedi )

uyudumm 3 saat

akşam 20:30 1 kase tavuksuyuna corba 2 uufak kol böreği

spor : 2 mil leslie

su : bugün cok içemedim 1lt

Kizlar pek bir sey yazamiyorum 2 gundur.. Kusura bakmayin.. tam depresyondayim hayatimda cok køtu seyler oluyor..
Bir seyde yiyemiyorum bu yuzden.. surekli uyuyorum.. ise felanda gidemedim.. Hani sizlere mart ayina mutlaka kilo vermem gerekiyor diyordum ya..
Sozlenicektim ama ne yazik ki hayatimdaki insanin beni aldatigini ogrendim.. Bunu burd paylasmak biraz garip ozel hayatim ama bu guruba bi seyler yazamiyosam, nedenini bilemnizin gerektigini dusundum.. yalanda soylemek bi bahane bulmak istemedim.. anlicaginiz cok kotuyum...

Sizlere yinede bugn yediklerimi yaziyim..

Sabah- 1 bardak cay, 1 dilim ekmek, peynir.

Ara- 1 yesil elma

Aksam- Peynirli salata.

Fazla su icmedim, sporda yapamadim.. hepinizden ozur dilerim.. ama elimden geldigince ne olursa olsun.. dietime ve sporuma devam edicem.. sadece olanlari kabulenmek icin bir
kac gun toparlanmam gerekiyor..

Son düzenleme:
arkadaslar euro startda Melek adli programin tekrari vardi bu gece..
Bende koltugumda depreson icinde, sismis gozlerle kendi halime acirken birden ilgimi ceken bir konu cikti.. Ve doktor Osman Muftuoglu konuk olarak cok guzel seyler anlatti..
Gozlerim birden 4 acildi ve sizler icin mumkun oldugunca faydali seyler aklimda tutmaya calistim ve birazda not aldim. Belki aranizda izlemis olan yada bu bilgileri zaten bilenler vardir ben yinede paylasiyim kirik turkcemle.. belki isine yariyanlar olur. Bu soyliceklerim ozelikle gobek ve kalcasindan kilo vermek isteyenler icin.. bunu bir gecici diyet olarak degil yasam tarzi olarak gormek lazim.. puf noktalar var sadece yani belirli bir diyet degil.. ben izlediklerimi asama seklinde not aldim.. Birazda nette arastirdim ve ortaya soyle bir sey cikti..

Diyetin adi.. : Glisemik indeks diyeti

1- Oncelikle sunu bilmemiz gerekiyor ki yedigimiz hersey 3 tip gidaya ayriliyor, hepsinden aldigimiz 3 sey var..
* Protein, * Yag, * Karbonhidrat..
Burda asil sorun karbonhidrat. (Un, nisasta, seker iceren hersey karbonhidratir..) Ve bizim yapmamiz gereken sey mumkun oldugunca karbonhidrattan uzak durup proteine yonelicez. Tabiki abartmadan.

2-
* Karbonhidrat iceren seyler secerken ozelikle dikkat etmemiz gerekiyor. Daha once yazdigim gibi, en tehlikelisi o bizim icin kilo verme doneminde. Ørnek veriyim size: Patates cok karbonhidrat grubuna dahil, bu yuzden uzak durmamiz gerek.. Ama illaki yemem gerek diyorsaniz. Kucuk ve taze patates yemelisiniz, cunku buyuk boy patatesten daha iyi. Daha az karbonhidrat icerir ve daha az kilo yapar.
* Yediginiz soguk patates, sicak patatese gore daha az kilo yapar.
* Firinda yapilan patates diger uygulamalara gøre daha az kilo yapar. ( haslama bile dahil buna)
* Soguk patatesi salata yapip bol sebze ile tuketebilirsiniz. Boylece sadece kizarmis patates yemekten ve asiri karbonhidrat almaktan az da olsa kurtulursunuz.
* Bugday, bulgur, ve un. Mumkun oldugunca uzak duruyoruz. Ama caniniz cok pilav cekti ozaman mumkun oldugunce INCE pirinc secin. Tombul pirincler bizide kendileri gibi tombul yapar ayrica bulgur pilavi, normal pirince gore daha az kilo yapiyor.

3-
* Bir yiyecek ne kadar pisirilirse daha cok kilo yapar. Yani ne kadar cok islemden gecerse, ne kadar cok haslanip yada kizartilirsa o bizim vicudumuzda daha cok yag yapiyor. Bu haslanmis bile olsa. (ørnek: makarna)
* Cig olan besinler, pismis ve islemden gecmis besinlere gøre daha faydali ve daha az yag yapiyor. Ozelikle yemekleri soguk tuketmek daha faydali.

4-
* Saglikli sandigimiz herseyi toplum olarak cok tuketiyoruz.. Buda yanlis aslinda. Mesela meyve. Fazla meyve zararli aslinda. Cunku glisemik orani yuksek olur ozaman.
* 1 bardak taze portakal suyu = 4 tane portakal demek. Bu 4 portakal kanimiza o kadar hizli karisir ki, ve vicudumuzda yag yapar. Ve cok kisa bir sureden sonra aciktirir.
* Mumkun oldugunca meyveleri kabuklu tuketin. Elma, armut mesela.
* Her meyve faydali degil daha once yazdigim gibi mesela : 1 tane orta boy muz = ortalama 100 kalori icerir. Ve muz kana cok hizli karisir ve buda yine yag yapar. Muz ozelikle yorgunluk, bas agrisi ve halsizlik etkisi verir. Onun yerine ornek veriyorum 1 tane orta boy Kivi = kivide bir portakaldan iki kat daha fazla c- vitamini vardir ve muza gore 80% daha yavas kana karisir. Ve faydasi daha coktur.

5-
* Yediginiz herseye taze limon sıkın, cunku limon glisemik oranini dusurur. Meyvelere, salatalara, herseye kulanin.
* Bol bol, turp, sirke, sarimsak limon tuketin.. bunlarin hepsi yediklerimizin glisemik oranini dusurur ve vicudumuzda yag yapma oranini azaltir.
* Yemek yerken ayakta durmayin. Ayakta yemek yiyenlerin daha hizli yemegini bitirip, daha cok kalori aliyorlar. Yemek yerken mumkun oldugunca cok zaman kulanin. Masada daha cok oturmak daha cok yemek yiceksiniz anlamina gelmiyor. Sadece tabaginizda olanlarin keyfini cikararak yerseniz boylece hem daha az cabuk yakarsiniz hemde daha az kalori almis oluyorsunuz.
* Is yerinizdeki tempoya gøre yemek yiyin. Eger is yerinizde oglenden sonra isiniz yogun olmuyorsa ozaman sizde oglenden sonra cok yemeyin. Cunku az hareket etiginiz icin daha az yakarsiniz.

Iste bu kadar arkadaslar, kollarim koptu mumkun oldugunca iyi turkce yazmaya calistim. yanlisim varsa gørmezden gelin umarim bu bilgiler isinize yarar..

Son düzenleme:

çok üzüldüm böyle bi şey yaşamana
sana değer vermeyene sen hiç değer verme
ne hali varsa görsün o yanındakinide başkasıyla aldatır görürde bakarsın böyle insanlar uslanmaz

zararın neresinden dönersen kardır demişler
sende artık onu unut kendine güzel bir yol seç
allaha şükür önün açık senin böyleleri için dökeceğin bir damla göz yaşı bile gereksizdir
bu sebeple sen bu olayı unut ve kendi hayatını ellerine al

güzel ve bilgili bi paylaşım olmuş.

denemek lazım bunları
ben bi iyileşimde artık uygulamayada geçerim inşallah

cok tesekkur ederim yazdiklarin icin.. cok dogru seyler yazmissin.. bende oyle dusunuyorum ama insan iste yillarca gøzunu kirpadan guvendigi bir insandan boyle bi sey beklemiyor.
gerci bu devirde insan babasina bile guvenemiyor o ayri konu.. Ne diyim.. cok sukur simdi ortaya cikti.. soz kesildikten sonra isim daha zor olurdu.. hem ailemin karsisinda simdi
daha az mahcup olucam en azindan.. Of

bencede doktora gitmekle en iyisini yaparsın, allah korusun ne ameliyatı oldun bilmiorum ama anoreksiyaya yakalanırsın böyleböyle geri dönüşü olmaz..
acil sifalar.

mide ameliyatı oldum 2 ay önce

bu gün gidicem bakalım ne dicek doktor
büyük ihtimalle endoskopi ister üff bıktım hortum yutmaktan

allaha şükür bu olayı en az zararla atlatmışsın

ya evlendikten sonra öğrenseydin allah korusun

her şeyin hayırlısı bence bundada var bi hayır
demekki o adam senin nasibin değilmiş allahta böyle çıkardı karşına sende fark et diye

şükret arkadaşım gerçek yüzünü görebildiğin için

alda ablacıgım çok geçmiş olsun dua ediyorum sana bol bol.inşallah bir an önce sağlığına kavuşursun

beste canım yaşadıkların çok zor.Allah sabırlar versin yardımcın olsun

sizleri yüzüstü bırakma istemem ama bende takımdan ayrılma kararı aldım.toprak misali kendimi nadasa bırakacagım bir süre..toparlanamıyorum

benim fikri kaptan yardımcısı zeynebin kaptan olması.tabi kendide kabul ederse

alda ablacıgım çok geçmiş olsun dua ediyorum sana bol bol.inşallah bir an önce sağlığına kavuşursun

beste canım yaşadıkların çok zor.Allah sabırlar versin yardımcın olsun

Tesekkur ederim canim.. Allah buyuk napalim.. kismet..

Hayirdir pericim ya?? cok uzuldum boyle bir karar almana.. bizim takim hepten coktu.. nazarami geldik acaba..

aldacım çokk üzüldüm ,keşke yakın olsaydıkda destek verseydik sana burası sanal bir ortam olmasına rağmen ben ve bütün takım seni çokk sevdik,sakın pozitifliğini kaybetme hep bizlere yaklaştığın gibi herşeye olumlu bakmaya çalış sen gerçekten yazdıklarından anlıyorum bunu çok güçlü bir kişiliğe sahipsin sakın kendini bırakma iyi olacaksın bizlerin sana ihtiyacı var sen bize moral vereceksin hadi arkadaşım toparla kendini seni seviyorummmm

canım tabiki sıkıntılarını yazabilirsin ben neler yazdım sen yokken en yakınındakine bile sorunlarını anlatamazken burda sanki 40 yıllık arkadaşlarım gibi herşeyimi anlattım ve bütün takım sabırla dinleyip moral verdiler sende anlat,bencede iyiki yapacağını şimdi yapmış yol yakınken sana kendini tanıtmış bide kendini saklamayı başarabilseydi senin için sonrasında çok büyük yıkım olurdu ve geri dönüşün çok daha zor olurdu herşeyde bir hayır vardır,kendini elinden geldiğince üzmemeye çalış

prensesim noldu yaaa hani sen bana diyodun kendini bırakmak kaçmak yok diyee,lütfen toparlan hepimizin birbirimize ihtiyacımız var burdan ayrılınca hayatın düzelecekmi sorunlar bitecekmi ,haa burdaki sorumluluk beni dahada yordu diyosana el birliğiyle üstündeki yüküde azaltırız yardımcı oluruz ama tabikii senin kararın saygı duyarım.
eğer kesin çıkmayı düşünüyosan bencede bu işi zeynep götürür ama çıkma kaptan yaaaa

ablacım canm benm Allah acil şifalar versin.takımdan cıkarılmandan yana değilim çünkü senn hasta halin bile bizden iyi maşşallahın var.en yakın zamanda da aramıza terkrar döneceğine inanıyorum.seni çok seviyorum çok ii olacaksın inşallah.dualarım senden yana.

Sabah 1 yumurta, meyve 1 borek biraz kasar bol beyaz peynir 3 zeytin
Ogle 1 borek 1 meyve
Aksam 1 kase corba 2 borek 1 kasik et. Yemegi
Otobuse bincem simdi
Kotulesen bir bayan var otobuste Kizlar Allah yardimcisi olsun
sabah öğle akşam börek.nazarlaramı geldin şulemmmm.tatildeyiz die salma kendini hade çabuk toparlan.nasıl zor veriliyo o kilolar çok ii biliyoruz.
üzüldüm tatlım ya.inşallah bişey yoktur hemen sağlığına kavuşursun.
canm benm ne kadar üzülmüşsündür tahmin ediyorum.ama biz güçlü kadınlarız.eminim buunu atlatırsın.dediğin giib çok şükür söz öncesi Allah gösterdi bunu sana.kanında bozukluk varsa evlendikten sonrada yapabilirdi.şu an ucuz kurtulmuşsun.eden bulur tatlım.menün etkilenmiş baya.en yakın zamanda toparlarsın inşallah.
güzel olmuş tatlım ellerine sağlık bilsek bile arada hatırlamak ii oluyor.

onlar senn ailen.onun yaptığı bi adilikle sen ailene mahcupolmazsın tatlım.şu acıdan katılıyorum sana:evlendikten sonra görseydin böle bişeyini vazgecmek daha zordu ve sen daha cok acı cekecektin.

mide ameliyatı oldum 2 ay önce

bu gün gidicem bakalım ne dicek doktor
büyük ihtimalle endoskopi ister üff bıktım hortum yutmaktan
canm ya.Allah sabır versin.acilde şifa.

kaptanım kabul edip etmemk değil.ben birlikte daha ii toparlanacağımızı düşünüyorum.çünkü şu an herks sallantıda.bide sen gidersen takım die bişey hiç kalmaz herlade.elimden geldiğince sana yardımcı olurum ama takımı bırakma.

kızlar bana gelince:,
sabah saat 7.30 da kalkıp hastaneye gittim yürüyerek.
endokronolojiye:kanda insülin direncvime kollestrolüme tsh felan bakıldı.çok şükür bişeyim cıkmadı.bi tek ultrasonda sağ ve solda 2 tane nur topu gibi nödülüm var.dağınık olarakta biçok.ama annemde ananemde teyzemlerde olduğu içinde hazırlıklıydım.iğneli biyopsi istedi.yaptırmadım.takip edelim büyürse bakarız dedim kandırdım doktoruP
saat 3 te hastaneden çıkabildim.o yüzden menüm baya bi çarpık oldu akşama kadar.kan verecem die bişeyde yemedim.

öğlen 12:1ince lavaşa köfte,1 kase mercimek çorba
öğlen3,30arkadaşa uğradım:bi dilim biberli ekmek,yarım kase kuru fasulye
ara:1 elma
akşam:1 kase tavuklu erişteli çorba,yeşil salata bol limonlu:)),kabak yemeği
ara:bi kivi düşünüyorum daha yemedim

spor olarak top oynadım.mekiğimi ve yer hareketlerimi yapacam.bütün günde ayaktaydım hastaneyede yürüyerek gittim geldim.20 dakika toplam:) hiç yoktan iidir.şimdi babam kızmassa ip atlıyacam.alt komşu yok nasıl olsa:)

KIZlarrrrrrr Ben geldim daha doğrusu gidemdim.

misafirim geldi yatılı , bugün yola çıkalım dedik. bugünde yumurtalıklarımı üşütmüşüm gidemedik

pazartesi inşallah
sizleri çok özledim....

face ye bile girmez oldum öncelik kk nın yaniiii

kabul edemiyorum ya prensesim.
sonuçta senin bileceğin bişi. ancak 4. takım sensiz de olmaz.

geçmiş olsun kısa sürede iyileşirsin inş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…