Arkadaşlar merhaba,
Mesajı eşime yazdırıyorum.
Ben maalesef iyi değilim.Soğuk algınlığımı hala atlatamadım,perşembe günü kemoterapi almam gerektiği için dr um ilaçlarımı da kesti, birkaç gün önceden yatmış oldum hastaneye.Oradan giremedim bugüne kadar ama eşim gelip gittikçe ve kendimi iyi hissedersem onun bilg.dan yazarım.
Diyetlerinizi bırakmayın.
Beni takımdan hemen çıkarın ki sayımız fazla görünmesin.
Dua edin bana..
Selamlar.
aksamki börek olmayaymıs iyiymiş ben de yaptım o hatayıı, ama evde böreği ana yemek olarak yapan bir annem varSabah 1 yumurta, meyve 1 borek biraz kasar bol beyaz peynir 3 zeytin
Ogle 1 borek 1 meyve
Aksam 1 kase corba 2 borek 1 kasik et. Yemegi
Otobuse bincem simdi
Kotulesen bir bayan var otobuste Kizlar Allah yardimcisi olsun
bu gün hiç bişey yemicektim ama
sizin söyledikleriniz aklıma geldi
öğlen mısır gevreği ve az bişey müsliyi karıştırdım birazda süt ekledim yedim
yemez olsaydım
yemekten 10 dakika sonra nabzım hızlanmaya başladı
midem çok bulanıyodu ve karnımda çok fazla ağrı oldu ve ishal oldum
banyoya girdim belki banyo yaparsam rahatlarım diye
yok sahada kötü oldum
neden yedim diye çok kızdım kendime
eşim çok telaşlandı o halde görünce beni
hastaneye götürim falan dedi istemedim
yattım öylece çok kötüydüm yaa bu saat oldu hala tuvalete koşturuyorum
ve çok fazla halsizim midem çok dolgun ve bulanıyo başımda çok ağzıyo
sabah hastaneye gidicem
eşim doktoru aradı normal değilmiş bu durumda olmam
günde 1 kilo rahat vermeye başladım
sanırım günde 1 kilo fazla
bakalım soktor ne dicek yarın
Kizlar pek bir sey yazamiyorum 2 gundur.. Kusura bakmayin.. tam depresyondayim hayatimda cok køtu seyler oluyor..
Bir seyde yiyemiyorum bu yuzden.. surekli uyuyorum.. ise felanda gidemedim.. Hani sizlere mart ayina mutlaka kilo vermem gerekiyor diyordum ya..
Sozlenicektim ama ne yazik ki hayatimdaki insanin beni aldatigini ogrendim.. Bunu burd paylasmak biraz garip ozel hayatim ama bu guruba bi seyler yazamiyosam, nedenini bilemnizin gerektigini dusundum.. yalanda soylemek bi bahane bulmak istemedim.. anlicaginiz cok kotuyum...
Sizlere yinede bugn yediklerimi yaziyim..
Sabah- 1 bardak cay, 1 dilim ekmek, peynir.
Ara- 1 yesil elma
Aksam- Peynirli salata.
Fazla su icmedim, sporda yapamadim.. hepinizden ozur dilerim.. ama elimden geldigince ne olursa olsun.. dietime ve sporuma devam edicem.. sadece olanlari kabulenmek icin bir
kac gun toparlanmam gerekiyor..
arkadaslar euro startda Melek adli programin tekrari vardi bu gece..
Bende koltugumda depreson icinde, sismis gozlerle kendi halime acirken birden ilgimi ceken bir konu cikti.. Ve doktor Osman Muftuoglu konuk olarak cok guzel seyler anlatti..
Gozlerim birden 4 acildi ve sizler icin mumkun oldugunca faydali seyler aklimda tutmaya calistim ve birazda not aldim. Belki aranizda izlemis olan yada bu bilgileri zaten bilenler vardir ben yinede paylasiyim kirik turkcemle.. belki isine yariyanlar olur. Bu soyliceklerim ozelikle gobek ve kalcasindan kilo vermek isteyenler icin.. bunu bir gecici diyet olarak degil yasam tarzi olarak gormek lazim.. puf noktalar var sadece yani belirli bir diyet degil.. ben izlediklerimi asama seklinde not aldim.. Birazda nette arastirdim ve ortaya soyle bir sey cikti..
Diyetin adi.. : Glisemik indeks diyeti
1- Oncelikle sunu bilmemiz gerekiyor ki yedigimiz hersey 3 tip gidaya ayriliyor, hepsinden aldigimiz 3 sey var..
* Protein, * Yag, * Karbonhidrat..
Burda asil sorun karbonhidrat. (Un, nisasta, seker iceren hersey karbonhidratir..) Ve bizim yapmamiz gereken sey mumkun oldugunca karbonhidrattan uzak durup proteine yonelicez. Tabiki abartmadan.
2-
* Karbonhidrat iceren seyler secerken ozelikle dikkat etmemiz gerekiyor. Daha once yazdigim gibi, en tehlikelisi o bizim icin kilo verme doneminde. Ørnek veriyim size: Patates cok karbonhidrat grubuna dahil, bu yuzden uzak durmamiz gerek.. Ama illaki yemem gerek diyorsaniz. Kucuk ve taze patates yemelisiniz, cunku buyuk boy patatesten daha iyi. Daha az karbonhidrat icerir ve daha az kilo yapar.
* Yediginiz soguk patates, sicak patatese gore daha az kilo yapar.
* Firinda yapilan patates diger uygulamalara gøre daha az kilo yapar. ( haslama bile dahil buna)
* Soguk patatesi salata yapip bol sebze ile tuketebilirsiniz. Boylece sadece kizarmis patates yemekten ve asiri karbonhidrat almaktan az da olsa kurtulursunuz.
* Bugday, bulgur, ve un. Mumkun oldugunca uzak duruyoruz. Ama caniniz cok pilav cekti ozaman mumkun oldugunce INCE pirinc secin. Tombul pirincler bizide kendileri gibi tombul yaparayrica bulgur pilavi, normal pirince gore daha az kilo yapiyor.
3-
* Bir yiyecek ne kadar pisirilirse daha cok kilo yapar. Yani ne kadar cok islemden gecerse, ne kadar cok haslanip yada kizartilirsa o bizim vicudumuzda daha cok yag yapiyor. Bu haslanmis bile olsa. (ørnek: makarna)
* Cig olan besinler, pismis ve islemden gecmis besinlere gøre daha faydali ve daha az yag yapiyor. Ozelikle yemekleri soguk tuketmek daha faydali.
4-
* Saglikli sandigimiz herseyi toplum olarak cok tuketiyoruz.. Buda yanlis aslinda. Mesela meyve. Fazla meyve zararli aslinda. Cunku glisemik orani yuksek olur ozaman.
* 1 bardak taze portakal suyu = 4 tane portakal demek. Bu 4 portakal kanimiza o kadar hizli karisir ki, ve vicudumuzda yag yapar. Ve cok kisa bir sureden sonra aciktirir.
* Mumkun oldugunca meyveleri kabuklu tuketin. Elma, armut mesela.
* Her meyve faydali degil daha once yazdigim gibi mesela : 1 tane orta boy muz = ortalama 100 kalori icerir. Ve muz kana cok hizli karisir ve buda yine yag yapar. Muz ozelikle yorgunluk, bas agrisi ve halsizlik etkisi verir. Onun yerine ornek veriyorum 1 tane orta boy Kivi = kivide bir portakaldan iki kat daha fazla c- vitamini vardir ve muza gore 80% daha yavas kana karisir. Ve faydasi daha coktur.
5-
* Yediginiz herseye taze limon sıkın, cunku limon glisemik oranini dusurur. Meyvelere, salatalara, herseye kulanin.
* Bol bol, turp, sirke, sarimsak limon tuketin.. bunlarin hepsi yediklerimizin glisemik oranini dusurur ve vicudumuzda yag yapma oranini azaltir.
* Yemek yerken ayakta durmayin. Ayakta yemek yiyenlerin daha hizli yemegini bitirip, daha cok kalori aliyorlar. Yemek yerken mumkun oldugunca cok zaman kulanin. Masada daha cok oturmak daha cok yemek yiceksiniz anlamina gelmiyor. Sadece tabaginizda olanlarin keyfini cikararak yerseniz boylece hem daha az cabuk yakarsiniz hemde daha az kalori almis oluyorsunuz.
* Is yerinizdeki tempoya gøre yemek yiyin. Eger is yerinizde oglenden sonra isiniz yogun olmuyorsa ozaman sizde oglenden sonra cok yemeyin. Cunku az hareket etiginiz icin daha az yakarsiniz.
Iste bu kadar arkadaslar, kollarim koptu mumkun oldugunca iyi turkce yazmaya calistim. yanlisim varsa gørmezden gelin umarim bu bilgiler isinize yarar..
çok üzüldüm böyle bi şey yaşamana
sana değer vermeyene sen hiç değer verme
ne hali varsa görsün o yanındakinide başkasıyla aldatır görürde bakarsın böyle insanlar uslanmaz
zararın neresinden dönersen kardır demişler
sende artık onu unut kendine güzel bir yol seç
allaha şükür önün açık senin böyleleri için dökeceğin bir damla göz yaşı bile gereksizdir
bu sebeple sen bu olayı unut ve kendi hayatını ellerine al
bencede doktora gitmekle en iyisini yaparsın, allah korusun ne ameliyatı oldun bilmiorum ama anoreksiyaya yakalanırsın böyleböyle geri dönüşü olmaz..
acil sifalar.
cok tesekkur ederim yazdiklarin icin.. cok dogru seyler yazmissin.. bende oyle dusunuyorum ama insan iste yillarca gøzunu kirpadan guvendigi bir insandan boyle bi sey beklemiyor.
gerci bu devirde insan babasina bile guvenemiyor o ayri konu.. Ne diyim.. cok sukur simdi ortaya cikti.. soz kesildikten sonra isim daha zor olurdu.. hem ailemin karsisinda simdi
daha az mahcup olucam en azindan.. Of
alda ablacıgım çok geçmiş olsun dua ediyorum sana bol bol.inşallah bir an önce sağlığına kavuşursun
beste canım yaşadıkların çok zor.Allah sabırlar versin yardımcın olsun
sizleri yüzüstü bırakma istemem ama bende takımdan ayrılma kararı aldım.toprak misali kendimi nadasa bırakacagım bir süre..toparlanamıyorum
benim fikri kaptan yardımcısı zeynebin kaptan olması.tabi kendide kabul ederse
Arkadaşlar merhaba,
Ben maalesef iyi değilim.Soğuk algınlığımı hala atlatamadım,perşembe günü kemoterapi almam gerektiği için dr um ilaçlarımı da kesti, birkaç gün önceden yatmış oldum hastaneye.Oradan giremedim bugüne kadar ama eşim gelip gittikçe ve kendimi iyi hissedersem onun bilg.dan yazarım.
Dua edin bana..
Selamlar.
Kizlar pek bir sey yazamiyorum 2 gundur.. Kusura bakmayin.. tam depresyondayim hayatimda cok køtu seyler oluyor..
Bir seyde yiyemiyorum bu yuzden.. surekli uyuyorum.. ise felanda gidemedim.. Hani sizlere mart ayina mutlaka kilo vermem gerekiyor diyordum ya..
Sozlenicektim ama ne yazik ki hayatimdaki insanin beni aldatigini ogrendim.. Bunu burd paylasmak biraz garip ozel hayatim ama bu guruba bi seyler yazamiyosam, nedenini bilemnizin gerektigini dusundum.. yalanda soylemek bi bahane bulmak istemedim.. anlicaginiz cok kotuyum...
Ara- 1 yesil elma
Aksam- Peynirli salata.
Fazla su icmedim, sporda yapamadim.. hepinizden ozur dilerim.. ama elimden geldigince ne olursa olsun.. dietime ve sporuma devam edicem.. sadece olanlari kabulenmek icin bir
sizleri yüzüstü bırakma istemem ama bende takımdan ayrılma kararı aldım.toprak misali kendimi nadasa bırakacagım bir süre..toparlanamıyorum
Arkadaşlar merhaba,
Dua edin bana..
Selamlar.
sabah öğle akşam börek.nazarlaramı geldin şulemmmm.tatildeyiz die salma kendini hade çabuk toparlan.nasıl zor veriliyo o kilolar çok ii biliyoruz.Sabah 1 yumurta, meyve 1 borek biraz kasar bol beyaz peynir 3 zeytin
Ogle 1 borek 1 meyve
Aksam 1 kase corba 2 borek 1 kasik et. Yemegi
Otobuse bincem simdi
Kotulesen bir bayan var otobuste Kizlar Allah yardimcisi olsun
üzüldüm tatlım ya.inşallah bişey yoktur hemen sağlığına kavuşursun.bu gün hiç bişey yemicektim ama
sizin söyledikleriniz aklıma geldi
öğlen mısır gevreği ve az bişey müsliyi karıştırdım birazda süt ekledim yedim
yemez olsaydım
yemekten 10 dakika sonra nabzım hızlanmaya başladı
midem çok bulanıyodu ve karnımda çok fazla ağrı oldu ve ishal oldum
banyoya girdim belki banyo yaparsam rahatlarım diye
yok sahada kötü oldum
neden yedim diye çok kızdım kendime
eşim çok telaşlandı o halde görünce beni
hastaneye götürim falan dedi istemedim
yattım öylece çok kötüydüm yaa bu saat oldu hala tuvalete koşturuyorum
ve çok fazla halsizim midem çok dolgun ve bulanıyo başımda çok ağzıyo
sabah hastaneye gidicem
eşim doktoru aradı normal değilmiş bu durumda olmam
günde 1 kilo rahat vermeye başladım
sanırım günde 1 kilo fazla
bakalım soktor ne dicek yarın
canm benm ne kadar üzülmüşsündür tahmin ediyorum.ama biz güçlü kadınlarız.eminim buunu atlatırsın.dediğin giib çok şükür söz öncesi Allah gösterdi bunu sana.kanında bozukluk varsa evlendikten sonrada yapabilirdi.şu an ucuz kurtulmuşsun.eden bulur tatlım.menün etkilenmiş baya.en yakın zamanda toparlarsın inşallah.Kizlar pek bir sey yazamiyorum 2 gundur.. Kusura bakmayin.. tam depresyondayim hayatimda cok køtu seyler oluyor..
Ara- 1 yesil elma
Aksam- Peynirli salata.
güzel olmuş tatlım ellerine sağlık bilsek bile arada hatırlamak ii oluyor.arkadaslar euro startda Melek adli programin tekrari vardi bu gece..
Bende koltugumda depreson icinde, sismis gozlerle kendi halime acirken birden ilgimi ceken bir konu cikti.. Ve doktor Osman Muftuoglu konuk olarak cok guzel seyler anlatti..
Gozlerim birden 4 acildi ve sizler icin mumkun oldugunca faydali seyler aklimda tutmaya calistim ve birazda not aldim. Belki aranizda izlemis olan yada bu bilgileri zaten bilenler vardir ben yinede paylasiyim kirik turkcemle.. belki isine yariyanlar olur. Bu soyliceklerim ozelikle gobek ve kalcasindan kilo vermek isteyenler icin.. bunu bir gecici diyet olarak degil yasam tarzi olarak gormek lazim.. puf noktalar var sadece yani belirli bir diyet degil.. ben izlediklerimi asama seklinde not aldim.. Birazda nette arastirdim ve ortaya soyle bir sey cikti..
Diyetin adi.. : Glisemik indeks diyeti
1- Oncelikle sunu bilmemiz gerekiyor ki yedigimiz hersey 3 tip gidaya ayriliyor, hepsinden aldigimiz 3 sey var..
* Protein, * Yag, * Karbonhidrat..
Burda asil sorun karbonhidrat. (Un, nisasta, seker iceren hersey karbonhidratir..) Ve bizim yapmamiz gereken sey mumkun oldugunca karbonhidrattan uzak durup proteine yonelicez. Tabiki abartmadan.
2-
* Karbonhidrat iceren seyler secerken ozelikle dikkat etmemiz gerekiyor. Daha once yazdigim gibi, en tehlikelisi o bizim icin kilo verme doneminde. Ørnek veriyim size: Patates cok karbonhidrat grubuna dahil, bu yuzden uzak durmamiz gerek.. Ama illaki yemem gerek diyorsaniz. Kucuk ve taze patates yemelisiniz, cunku buyuk boy patatesten daha iyi. Daha az karbonhidrat icerir ve daha az kilo yapar.
* Yediginiz soguk patates, sicak patatese gore daha az kilo yapar.
* Firinda yapilan patates diger uygulamalara gøre daha az kilo yapar. ( haslama bile dahil buna)
* Soguk patatesi salata yapip bol sebze ile tuketebilirsiniz. Boylece sadece kizarmis patates yemekten ve asiri karbonhidrat almaktan az da olsa kurtulursunuz.
* Bugday, bulgur, ve un. Mumkun oldugunca uzak duruyoruz. Ama caniniz cok pilav cekti ozaman mumkun oldugunce INCE pirinc secin. Tombul pirincler bizide kendileri gibi tombul yaparayrica bulgur pilavi, normal pirince gore daha az kilo yapiyor.
3-
* Bir yiyecek ne kadar pisirilirse daha cok kilo yapar. Yani ne kadar cok islemden gecerse, ne kadar cok haslanip yada kizartilirsa o bizim vicudumuzda daha cok yag yapiyor. Bu haslanmis bile olsa. (ørnek: makarna)
* Cig olan besinler, pismis ve islemden gecmis besinlere gøre daha faydali ve daha az yag yapiyor. Ozelikle yemekleri soguk tuketmek daha faydali.
4-
* Saglikli sandigimiz herseyi toplum olarak cok tuketiyoruz.. Buda yanlis aslinda. Mesela meyve. Fazla meyve zararli aslinda. Cunku glisemik orani yuksek olur ozaman.
* 1 bardak taze portakal suyu = 4 tane portakal demek. Bu 4 portakal kanimiza o kadar hizli karisir ki, ve vicudumuzda yag yapar. Ve cok kisa bir sureden sonra aciktirir.
* Mumkun oldugunca meyveleri kabuklu tuketin. Elma, armut mesela.
* Her meyve faydali degil daha once yazdigim gibi mesela : 1 tane orta boy muz = ortalama 100 kalori icerir. Ve muz kana cok hizli karisir ve buda yine yag yapar. Muz ozelikle yorgunluk, bas agrisi ve halsizlik etkisi verir. Onun yerine ornek veriyorum 1 tane orta boy Kivi = kivide bir portakaldan iki kat daha fazla c- vitamini vardir ve muza gore 80% daha yavas kana karisir. Ve faydasi daha coktur.
5-
* Yediginiz herseye taze limon sıkın, cunku limon glisemik oranini dusurur. Meyvelere, salatalara, herseye kulanin.
* Bol bol, turp, sirke, sarimsak limon tuketin.. bunlarin hepsi yediklerimizin glisemik oranini dusurur ve vicudumuzda yag yapma oranini azaltir.
* Yemek yerken ayakta durmayin. Ayakta yemek yiyenlerin daha hizli yemegini bitirip, daha cok kalori aliyorlar. Yemek yerken mumkun oldugunca cok zaman kulanin. Masada daha cok oturmak daha cok yemek yiceksiniz anlamina gelmiyor. Sadece tabaginizda olanlarin keyfini cikararak yerseniz boylece hem daha az cabuk yakarsiniz hemde daha az kalori almis oluyorsunuz.
* Is yerinizdeki tempoya gøre yemek yiyin. Eger is yerinizde oglenden sonra isiniz yogun olmuyorsa ozaman sizde oglenden sonra cok yemeyin. Cunku az hareket etiginiz icin daha az yakarsiniz.
Iste bu kadar arkadaslar, kollarim koptu mumkun oldugunca iyi turkce yazmaya calistim. yanlisim varsa gørmezden gelin umarim bu bilgiler isinize yarar..
onlar senn ailen.onun yaptığı bi adilikle sen ailene mahcupolmazsın tatlım.şu acıdan katılıyorum sana:evlendikten sonra görseydin böle bişeyini vazgecmek daha zordu ve sen daha cok acı cekecektin.cok tesekkur ederim yazdiklarin icin.. cok dogru seyler yazmissin.. bende oyle dusunuyorum ama insan iste yillarca gøzunu kirpadan guvendigi bir insandan boyle bi sey beklemiyor.
gerci bu devirde insan babasina bile guvenemiyor o ayri konu.. Ne diyim.. cok sukur simdi ortaya cikti.. soz kesildikten sonra isim daha zor olurdu.. hem ailemin karsisinda simdi
daha az mahcup olucam en azindan.. Of
canm ya.Allah sabır versin.acilde şifa.mide ameliyatı oldum 2 ay önce
bu gün gidicem bakalım ne dicek doktor
büyük ihtimalle endoskopi ister üff bıktım hortum yutmaktan
KIZlarrrrrrr Ben geldim daha doğrusu gidemdim.
misafirim geldi yatılı , bugün yola çıkalım dedik. bugünde yumurtalıklarımı üşütmüşüm gidemedik
pazartesi inşallah
sizleri çok özledim....
face ye bile girmez oldum öncelik kk nın yaniiii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?