Cuma Zayıflama Yarışması 4. Takım

kızlar tv de bir diyetisyenden duydum . az kilolu bir kadının menüsünü yorumluyordu.

sabah : sandivç yapıyormuş içine peynr salam jambon domats vb. koyuyormş.
öğle : mısırlı ve yeşillkli salata yiyormuş
akşam: mısır gevreği müsli vb. gbi sütlü gevrek yiyormuş..

şimdi diyetisyenin yorumu şöyleydi.
AZ YİYORSUNUZ GÖRÜNŞTE AMA KİLO VEREMİYORSUNZ. ÇÜNKÜ GİZLİ KALORİLERİ ALIYORSUNZ FARKINDA OLMADAN..
SABAH :işinz acele ise 1 dilim marketlerde satılan hazır sandvç ekmeği alın diyor.
1 dilim sandvç ekmeği 2 dilim normal ekmek demekmş.
nese içine bol yeşillk koyun diğer malzemeleri koyun öle yiyin diyor.

ÖĞLE : salata güzel fakat içine konulan bir kaşık mısır 2 dilim ekmek demek..mısırın cal. çok yüksek diyor.kısırın da öleymiş.. buda gizli kalori demekmş. salata yiyor aslında ama 2 dlim ekmkte yemş oluyor.

AKŞAM : mısır gevrekleride aynı şeklde miktarını hatrlamıyorum ama birazı zaten 2 dlm ekmk demek diyor doktor.
ve örnek veriyor. 3 kaşık mısır gevreği yicene , 1 adet ızgara but , salata , yogrt, 2 kaşık fasulye yemek daha iyi diyor.

yani demem o ki kızlar aslında bilmedgmz çok şey var. gizli gizli aldgm, görünşte az ama aslında cal. yüksek şeyler var. kaşık adet sayılarını tam hatrlayamadım ama bu şekldeydi genede aşagı yukarı :)

günaydın ben de dünkü menümü yazayım.
sabah: yoğurt-yulaf ezmesi
öğle:yoğurt-6 kaşık yeşil fasulye
ara:1 elma-3 diyet bis-1 büyük bardak süt
akşam: 6 kaşık fasulye- 4-5 kaşık muhallebi
ara: 2 dilim yoğurtlu-havuçlu patates

akşama kadar çok güzel gidiyordu kasiyum diyetim. bugün için okula hazırlık yaparken çozuttum.
bu öğlede eskiler bilir okulda salı keyfimiz var bi süt içip geldim. umarım az zararlı çıkarım.
sporu offladım.
regli oldum. çok şişim. kiraz sapı yaptım bende. her gün içecem.

1 patlak 25 kalori

canım patlak 25 kaloride yanında yediklerinle kalori çogalıyor.badem ceviz fındık bunların kalorisi yüksek.o yüzden bu patlaklardan 2 tane yiyip 2-3 badem vb yle tamamlamak en güzeli

ne demek ne demek, HOŞGELDİN. ben çok sevindim canım.

2 gününde jambon var.onun yerine yumuta peynir zeytin tüketmelisin..takıma jambonuda yasaklayacagım

Selamlarrr.

Sabah: zeytin, lor peyniri yine, kepekli lavas

Oglen: yarim kase yayla corbasi

Aksam: zeytinyagli pirasa yemegi

3 lt su

ara öğünlerin olsa daha da güzel bir menü olacakmıs

Hoşbulduk canım...deneme süremde ne yapmam gerek desem çok mu soru sormuş olurum:)

kuzucugum hafta sonu yoktum dün yogundum ilgilenemedim seninle.takım kurallarını eklerim birazdan.mümkün oldugunca onlara uyuyorsun.mümkün oldugunca takıma gelip paylaşımda bulunuyorsun bu kadar hem istediğin kadar soru sorabilirsin

güseellll

1. gün akşamın çok olmus.sende yokmussun bugun güzel haberlerini bekliyorum

ben 60 yazdım ama 60-65 arasında burda kalmak istiyorum.çünkü takımı bırakırsam kendimide bırakırım.yediğimi bi yerlere yazmak gerçekten ii oluyor.kilo alma durumun olmuyor en azından:)

canım bencede gitme çıtır olalım hep birlikte bir müddette koruyalım o kilomuzu

sabah spora gidebilirsen harika olur.zumbayı başarabilirsen harika.temposu çok yüksek ben evde videolara yetişemedim :44:

yine jambon yine jambonnn

Selam kizlar menumu soylim:

Sabah: zytin peynir 1 çay kasigi tereyaginda yumurta 5i 1 yerde çay
oglen: 1 kase yayla çorbasi
aksam:izgara tavuk 2 kapakli lavas
az oncede aktivia diyet meyveli yogurt

3 lt su

güzel menü

kolayı akşam arasında bari içmeyin.zaten birkaç saat sonrasında yatıyoruz direkt yag

harikaaa

besteciğim geçmiş olsun güzel menü

öğle ve akşam patates yemeğe olmamıs ama yinede güzel

güsel güsell

ben sana bişey yapmana gerek yok derken kilo bildirmene kilo hesaplamana gerek yok demek istemiştim takım kurallarını eklediğimde daha iyi anlarsın tatlum yazdıgın menüde bir tek kahvaltını begenmedim

krem peyniri salam kek olmamış.pratik olsun diye yediklerimiz kilo vermemizi zorlaştırıyor.biraz daha dikkat

güzelll menü şuleciğim üst üste güzel menüler yazmıssın harika bu hafta yüzün gülecek

kızlar şu açtıgım diğer konuya menüleri ekleyecektim ekleyemedim.geçmişi takip etmek zor oluyor.bundan sonrası için ricam menülerin başına tarih atmanız

tugba takıma ugramamışsın toparlayamamıs olmandan korkuyorum :44:

vıdı vıdı seninde ugramayışların hayra alamet değil.cozutmadım yazmıssın gerçi ama daha çok bekliyorum takıma

bana gelince eksideyim şükürler olsun.dün daha iyi bir rakam görmüştüm bugun o rakamdan fazla çıktım ama yinede takılmıyorum.cumaya kadar tartılmayacagım.sporlarımı yapıyorum.yeşil çayımı kayısı çayımı içiyorum

geçmiş olsun.
bu menü de güzel. öğle olmayınca kurabiyeler kurtulmuş demektir.
menü güzel ama iki defa patates olmasa iyi olurmuş.
1 kuru incir=1 meyve demek.
canım geldim gittim yapma, bize haber ver gelemiceksen.

genel olarak iyi menü.
çok soruyoruz ama 1 kepekli lavaş ne eder çıkaramıyom. kaç dilim kepek ekmeği acaba. ne gıcığız dimi her yediğine karışıyoz
leslin de zamanla artar. doyamazsın tadınaaa.

çok güzel olmuş menün. kahvaltıyı artırabilirsin bile.

yok evra iyi söylüyo. biz oyalanma takdiği uyguluyoz. günün diğer menülerini de ona göre ayarlarsın.benimde bgün başım da aynı şey.

düzensiz olmuş tabi koşuştrmaktan ama toplamda kaloriyi kurtarır. krem peyniri sevmedim. çünkü çok kalorili değil mi?

dün az gelmişiz kızlar buraya. zeynep gelmicekti bi tek.
tuğba, parfümaşkı...yanılmıyom demi

Kesinlikle doğru canım,aslında yüksek kalori ile besleniyoruz ve birde üstüne ne yaparsam yapayım kilo veremiyorum diye beynimize kötü mesaj gönderiyoruz:) İnanmak işin yarısı değil %90 ı bence:)
Ablam diyete başladı,herkes aaa nasılda kilo veriyorsun dedikçe ay çok hızlı kilo veriyorum diye gaza geldi kız, istediği 10 kiloyu vermesine rağmen zevkle devam ediyor.

Bende o mısırlı salata tuzağına düşmüştüm,hatta hergün çeşit çeşit salata yapıyordum ama kilo veremiyordum. Yemek yesem daha iyiymiş halbuki,felaket salatalar hazırlıyormuşum:)

Tamam canım,bundan sonra sık sık paylaşım yapıcam inşallah:)
Kahvaltı konusunda haklısın ama sabah erkenden yola çıkıyorum ve taşıyabileceğim bişey olması gerekiyordu.
Tostun yanında domates yeşil biber falan yiyebilsem çok daha iyi olacak ama okulda pek mümkün olmuyor:)

4. TAKIM KURALLARI...

her cuma sabahı erken saatte kilo bildirimi yapılacak.cuma sabahı gelemeyecek olan perşembe günü bildirim yapacak
her gün düzenli menü paylasılacak
hergün düzenli olarak en az 5 mesaj yazılacak(mazereti olanlar bildirecek)
yeni üye 2 hafta deneme süresinde olacak
her üye diğer üyelerden en az 3 kişinin menüsüne yorum yapacak
her cuma listeyi takip etmek için bir kişi görevlendirilecek
her üye düzenli olarak paylasım alanını ve kardes takımları takipde olacak

kaptan yardımcısı kaptan olmadğında tam yetkilidir görev ve sorumlulukları bellidir.

kurallara uymamayı 3 kez tekrarlayan üye diskalifiye edilecek..

ve yeni 2 kural ekliyorum

her üye takıma gelirgelmez öncelikle yukarıda ki forum takip kısmından yazdıgım mesajlara tıklayarak takıma yazmıs oldugu son mesajı bulacak.ve sona kadar okuyup cevap yazacaklarını işaretlerek toplu cevap yazabilir.ama mutlaka takım geçmişi okunacak.herkesin birbirinden haberi olacak..

ve 2. kural herkes leslie yapacak.yapamayan yürüyüşünü yapacak.onuda yapamayan mekik çekecek.herkes bir şekilde spor yapmanın yolunu bulacak..

bu kurallara uymayan arkadaşlar şimdiden bildirebilir.diskalifiye söz konusu oldugunda tekrar cuma yarışmalarında yarışamadıgınızı hatırlatmak isterim..

arkadaşlar ben şok diyetleri ve diyet ürünleri kullanmayı pek tercih etmiyorum.En sağlıklısı nasılsa o şekilde kilo vermeyi istiyorum.
Bugün diyetisyene gittim:)
Sağolsun kilomla boyumun çok uygun olduğuna karar verdi,gayet sağlıklı olduğunu söylüyor.Bende sağlık sınırları içinde olduğumu biliyorum ancak hiçde hoş değil göbeğimde belimde çıkıntılar olması.Allahtan doktor bayan olduğu için asıl sıkıntımı anlıyor:)
Belli bir süre uygulamam gereken değilde hayat tarzı haline getirmem gereken bir program verdi.
Evde ne yemek yapıldığı önemli değil,önemli olan o yemekten ne miktarda yemen gerektiği bilmen diyor.
Yağ kesinlikle olmalı yoksa bağırsakları kilitler kurutursun diyor,yani özellikle salataları yağsız değil az yağlı yapmalıymışız.
Mideye sık sık bişeyler göndermeli,acıkmasına fırsat vermemeli diyor:) Açlıktan ağlatırsak oda bizi ağlatırmış.
Ara öğünlerin önemini vurgulayıp duruyor yani,diyetin direği ara öğünlerdir;7-8 öğünle beslenmelisiniz diyor.
Bana verdiği listeyi tarayıcıdan geçirdim,bakmak istersiniz belki.
Sabah şunu akşam bunu ye diyen diyetleri hiç sevmem zaten,uygulamasıda zor oluyor ayrıca.
Ne yiyeceğimi değil ne kadar yiyeceğimi söylerse gayette kolay olur bizde kiloları veririz inşallaaah:)
Eki Görüntüle 346950 Eki Görüntüle 346951 Eki Görüntüle 346952

suleciğim süper olmuşş... benimde akşama kadar herşey çok güzel ,akşamları bazen cozuta biliyorum

Regl olduğun zaman tatlı isteğin tavan yapar,aman dikkat et :)
Tatlı ve çikolata isteğini yenmek için süte tarçın atarak içilmesini tavsiye ediyorlardı. Ben sütün içine çubuk tarçın atıp öyle kaynatıyorum,tarçını çok severim

Son düzenleme:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…