güzel takımımgeldiğimden beri kendimi diyet moduna sokamıyorum beni biraz fırçalarmısınız?
Aynanin karsisina gec.. kendine soyle bi bak.. gorduklerinden memnunmusun? eger memnun degilsen bi dusun, neyi nasil degistirmelisin... Nasil daha mutlu olursun. Bu kilo vermeyi.. Diyete gir, kiloyu ver ve kurtul diye dusunme... Yasam tarzini degistiricegini dusun.. Sen yine normal yiceksin, sadece saglikli bir sekilde... Ve bu sadece 1-2 aylik bir sey degil. Kilo verene kadar cogu seyden mahrum kalicaksin, ama kilolarini verdikten sonrada bu yasam tarzina devam ediceksin.. tabiki ozaman sevdigin seylerden yiceksin ama kilolarini geri almamak uzere.. Hem ozaman hedefindeki kiloda olunca artik sen eski haline donmemek icin elinden geleni yapicaksin... Hem sen bi basla.. yediklerini duzene sok.. Bak gor.. 2-3 kilo kaybin olunca nasil motivasyonun tavan yapiyor.. nasil bir hirs tutar seni.. Ama tekrar diyorum altini cizerek.. BU KILO VERMEYI DIYET OLARAK DUSUNME, YASAM TARZINI / YEDIKLERINI ARTIK DUZENE ALICAGINI VE KONTROlLU OLUCAGINI DUSUN.. ve boyle olunca daha Kolay olur.. uzerinde bir baski his etmezsin.. Diyette olma modu cok kotudur hepimiz biliriz.. 2-3 gun yapip sonra beyaz bayragi cekip pes ediyoruz.. o yuzden dedigim gibi dusunursen daha kolay olur.. Ben en azindan 1,5 yil kendimi saldiktan sonra bu dusunceyle kendi kendime geldim...
Ayrica sana kucuk tavsiye..Eski kiyafetlerinde, kucuk beden olan varsa.. onlara ara ara bak.. gerekirse evde herzaman gorucegin bi yere as.. Ve her motivasyonunu kaybetiginde o kiyafete bak ve ben bunu en kisa zamanda saglikli bir sekilde tekrar giyecegim diye kendi kendine soylen.. Eski resimlerin varsa onlara bak.. Nette begendigin, ve idol olarak gordugun birinin fizigini bilgisayarda kayit yap.. ve ara sira ona bak.. Bir hafta 1 kilo kaybedince haftaya Allahin izniyle bunu 1,5 yapicagim diye kendi kendine moral ver.. Kilo veremedigin zamanlarda sakin pes etme.. bazen vicudumuz shoka ugrar ve kilo vermeye kucuk bir ara verir.. sonra yine duzene girer.. Yani uzun lafin kisasi.. HERSEY SENDE BASLAR, SENDE BITER.. SEN ISTEMEZSEN BIZ NE KADAR SOYLERSEK SOYLEYELIM ASLA YAPAMAZSIN.. AMA SEN BIR BASLA, BIZLER HEPIMIZ DESTEK OLURUZ INSALLAH..
Bide sayfalarca yazmak ise yaramaz dedim, cenem dustu yine..ama kimse pes etsin istemiyorum
Kizlar yarin sonuclari cok merak ediyorum.. bu hafta kendimi cok zorladim.. dua edelim iyi bi sey ciksin.... :)))
Tabii mutlaka çalışmak gerekiyor ama bilgisayarla uğraşmayı sevdiğim için merakla öğreniyorum inşallah sertifikayıda alırsam harika olur
Kabul ediyorum kaptanım menüm hiç iç açıcı değil yedikten sonra çok pişman oluyorum ama o an yapacak bişey yok yiyorum
Geçen hafta malum günümdeydim yeni çıktımBir kilo almışım bugün sabah tartıldımda yarına bir kilo fazla olarak giriş yapıcam
Bugün yürüyüşümü yaptım akşamda yapıcam artık yürüyüşlerime tekrar başlıyorum haftaya cuma ekside olurum ancak söööözz başka da alternatifim yok gidecek bu kilolar
Bluemoon cum hamile kadının duası kabul olur benim için de dua et ne olur hayırlısıyla bende bebişime kavuşayım
Ben dünkü menümü yazıyım
sabah:
-bir dilim ekmek çok az peynir (evden erken çıktığım için başka bişey yiyemedim)
ara:
-bir bardak şekersiz çay (kursta içtim tok tutsun diye)
öğlen:
-bardakta mısır(çarşıda dolaşırken alıverdim)
ara yok
akşam:
-iki tane hamsi o da kızartırken koktu diye (hamsiyi pek sevmem)
-bir dilim ekmek
-2 litre su içtim(Ne olursa olsun suyumu içmeye devam ediyorum)
yürüyüş yoktu
Bugün başladım yeniden yürüyüşlerime
besteye katılıyorum.güzel takımımgeldiğimden beri kendimi diyet moduna sokamıyorum beni biraz fırçalarmısınız?
canım bebeşinin cinsiyeti neymiş.ayyyy canım yaaa nasıl sevindim bilemessin
rabbim sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin insallah..
darısı tugbacığımızın başına insallah..
bu arada hepinizi çok çok öptüm..
sana katılmamanın imkanı yok.
HERSEY SENDE BASLAR, SENDE BITER.. SEN ISTEMEZSEN BIZ NE KADAR SOYLERSEK SOYLEYELIM ASLA YAPAMAZSIN.. AMA SEN BIR BASLA, BIZLER HEPIMIZ DESTEK OLURUZ INSALLAH..
Bide sayfalarca yazmak ise yaramaz dedim, cenem dustu yine..ama kimse pes etsin istemiyorum
az olmuş. spora başlamana sevindim.Ben dünkü menümü yazıyım
sabah:
-bir dilim ekmek çok az peynir (evden erken çıktığım için başka bişey yiyemedim)
ara:
öğlen:
ara yok
akşam:
-bir dilim ekmek
yürüyüş yoktu
durup durup perşembede bozduk..biz niye böyleyiz yaaİyi akşamlar kızlar önce dünki menümü paylaşıyım
sabah:
-4 tane kuru kayısı
-1 bardak su
bir tane poğaça(pastaneden)
ara yok
öğlen:
-dürüm et döner
ara:
-elma
akşam:
-bir tane kaşarlı tost
yürüyüş yok
berbat biliyorum
ama suyumu içiyorum
Sanırım öyle canım,annemdede aynı etkiyi yapıyor,o zaman bende ekmek yememkepekli ekmek tıkıyor canım beni de.bağırsakları çalıştırması beklediği halde diyetisyenim de genelde böyle kabızlık yapıyor dendiğini söylemişti. arada bir normal ekmek tüketmek lazım.
kızlar yarın da tatil bize ve cuma da boş günüm.
5 gün dinlence oldu bana.
ama evde durmak pek yaramıyor ya.
netim yavaş olduğu için alıntısız yazcam size,
kuzucum
menünde bişi yok ki niye akşamı yemiyorsun anlamadım. o kadar kesmek de doğru değil. sağlıklı beslenmenin peşindeyiz.
sadakat
poğaça,döner ve tost.
yarına müthiş dikkat et canım.
bestecim şişlik de vardır regli gecikmen varsa.
çiko konusunda kasma o kadar, hakkettin sen bi kaçamağı bence. menülerine bayılıyorum. ben de bugün kudurdm 3 çay kaşığı yedim.
Canım gözün aydın,Allah sağlıkla kavuştursunbak bu sefer elim boş gelmedim size benim çok sevindiğim sizinde sevineceğinize inandığım müjdeyle geldim
diyet işi out
dengeli ve düzenli beslenme in
spor out
yürüyüş in..........
çünküüüüüüüüüüüüüü
hamileyimmmmmmmmmmmmmmmmm
Evde durmanın zararları herhalde,bende böyle oluyorum hep.Börek olmasa sıkıntı yok aslında,neyse artık telafi edersin.sabah:meyve, yağda yumurta,peynir, 3 dilim kepek ekmeği, gereğinden fazla helva
öğle:1 kase yayla çorba, lahana çorba
ara:5 kaşık yayla çorba,1 elma, 1 portakal, 2 kaşık yoğurtlu kabak-karnıbahar haşlama(bu arayla günü kapatacaktım güye)
akşam:3 kaşık erişte, 3 dilim börek (komşularım geldi. ben börek yaptım birisi de erişte getirmişti. ağır bir börek olmasa da börek işte)
ara:1 dilim börek,1 br. ayran,3 çay kaşığı çiko,1-2 ısırık elma
hepsini 7:00-7:30a kadar yedim.
bu menüden sonra yapılacak en iyi şeyi yaptım: 8 mil hızlı leslie ve 50 mekik
yeşil çay ve kiraz sapı çayı içtim.
Dolu dolu bir kahvaltı:)takımım hemen menümü yazayım kaçıyom:
sabah:2 fırında sigara böreği,5 yağsız ince kabak mücver,1 çatal haş yumurta,2 dilim ekmek,2 dilim peynir,2 zeytin,domates cay
ara:1 avuç çikolu çerez
öğle:1 puaca
ara:yarım elma,yarım portakal
akşam:1 tabak brokoli kıymalı,3 kaşık yoğurt
ara: AVM de kocama ve kzıma uydum:2 kanat,5-6 tane patates kızartma,2 yudum portakal suyu,1 ısırık hamburger
bugünde spor yok.yarın acısı cıkacak.yediklerimin ve sporsuzluğumun
canımcım sandolozu kes bu hafta kepek ekmeğine devam et.birde öyle dene bakalım hala aynı sorun devam edecekmi düzelecekmi?
olmamıs canım bu menü.reçeli çok canın çekiyorsa ye kasma kendini o kadarsadece abartma.mesela hergün yeme.salebi her gün içme.ama çok seviyorsan da hayatından çıkartınca o zamanda kaçamak psikolojisi seni ona daha çok iter olmayan tarafı şu menünün öğlen sadece çiğ köfte yogurt akşam yok.çok az olmus
Canım bardakta mısır fena yapıyor ben sana söyleyim,otur yemek ye daha iyi hani:) doyurmaz ama diyetine darbeyi indirir:)Ben dünkü menümü yazıyım
sabah:
ara:
öğlen:
ara yok
akşam:
-bir dilim ekmek
yürüyüş yoktu
En güzeli akşam olmuş canım.1.3.2012
sabah:lahana çorba,peynir,3 lokma ekmek
ara:2 kayısı,10 badem,1 avuç leblebi,1 nescafe
öğle:`lahana çorba, 4 kaşık yayla çorba, leblebi,2 kayısı
ara:5-6 çatal patatesli yumurta, 3-4 çatal peynir, 2-3 susamlı çubuk, biraz fındık
akşam:küçük bir parça haşlama tavuk,salata,biraz leblebi
ara:2 badem
sporumu yapınca yazcam.
canm arkadaşta kahvaltıdaydım:)ondan böle kaçtı.kahvaltıda 1,5 kibrit kutusu peynirim var normalde ben onun yerine küçük bi dilim peynir bi yumurta yiyorum.onu hesaplıyorum tatlım.Zeynepcim diyetisyenler diyor ki sabahları haşlanmış yumurta varsa peynir yemeyin diyor ikisi de aynı işi gördükleri için birini tercih edin diyorlar
Bu sporsuzluğumuzun acısını birlikte çıkaralım
az olmuş sebze meyve yokBen dünkü menümü yazıyım
sabah:
ara:
öğlen:
ara yok
akşam:
-bir dilim ekmek
yürüyüş yoktu
süper bunlarr.bende diş fırcalıyorum ağzımın tadı değişince yemekte yiyesim gelmiyo:)besteye katılıyorum.
sıkı takibe alalım seni. her menünü didik didik edecem.
canım bebeşinin cinsiyeti neymiş.
sana katılmamanın imkanı yok.
buranın da etkisi çok büyük oluyor. sürekliliği getirmek için beraberlik lazım.
az olmuş. spora başlamana sevindim.
bugün okudum yemek isteği gelince yapılabilecekler
-şarkı dinlemek, komik video izlemek
-tırnak törpülemek
-dolap düzeltmek
-fotograf albümü bakmak
20yı geçirince kriz anı geçmiş oluyormuş. hatta kuranı kerimde de 21 dakika diyormuş doğruluğunu bilemiyorum tabii.
güzel menü tatlım idol şule moduna dönmüşsün:)1.3.2012
sabah:lahana çorba,peynir,3 lokma ekmek
ara:2 kayısı,10 badem,1 avuç leblebi,1 nescafe
öğle:`lahana çorba, 4 kaşık yayla çorba, leblebi,2 kayısı
ara:5-6 çatal patatesli yumurta, 3-4 çatal peynir, 2-3 susamlı çubuk, biraz fındık
akşam:küçük bir parça haşlama tavuk,salata,biraz leblebi
ara:2 badem
sporumu yapınca yazcam.
1 mart hedeflerimizi de yarın değerlendircez heralde.
ben ulaşamadım.
ilk 2 hafta istediğim kayba ulaştım ama 3. hafta ve 4. haftada 800+800=1600ü veremedim.
zaman geçiyor.
bundan sonra nasıl gitcem tam karar vermesem de şu an aklımda 500gr. veya 600gr. haftalık kilo kaybıyla ilerlemek var.
bende ulaşamadım malesef1 mart hedefleri:
beste:57
suleoz:61.5
zeynepece:70
vıdıvıdı:75
prensesperi:75
durup durup perşembede bozduk..biz niye böyleyiz yaa
Sanırım öyle canım,annemdede aynı etkiyi yapıyor,o zaman bende ekmek yemem
Ya canım benim,ben kendimi çok kötü hissediyorum bugün,artık felaket diyet yapıcam.
Canım gözün aydın,Allah sağlıkla kavuştursun
Evde durmanın zararları herhalde,bende böyle oluyorum hep.Börek olmasa sıkıntı yok aslında,neyse artık telafi edersin.
Dolu dolu bir kahvaltı:)
Hayırdır canım,sen bu hafta örnektin bize,kötü koca bozmuş seni:)
Reçel o anlık bişeydi canım,bir lokma aldım geçti:)regl olayından belkide.
sahlebide eskiden hergün içerdim ama artık haftada 1 ya da 2.
Canım bardakta mısır fena yapıyor ben sana söyleyim,otur yemek ye daha iyi hani:) doyurmaz ama diyetine darbeyi indirir:)
En güzeli akşam olmuş canım.
Ya ben kendimi bugün çoook kötü hissediyorum.Hiç kilo veremediğimi düşünüyorum.Tartılmadım bugün ama gördüğüm yetiyor bana.
Ayrıca çok şiş hissediyorum.Acayip canım sıkıldı
Uzun zamandır abur cuburu kestim,eskiden hep dışarda yerdim onuda kestim ama öyle aman aman bi değişiklik yok.
Özellikle bugün taşan göbeğime baktıkça çok üzüldüm,akşam ablamda dalga geçti
Çabalayıp sonuç alamıyorum,doktor tiroidime bakılmasını istedi.Ayrıca kullanığım antidepresanlarında etkisi var.
Ay ne bileyim işte.
az önce alıntı yaptım ama yazdım mı unuttum,Prensesim ben sandalosu kesmiştim zaten keten tohumunu deniyordum.
Bu haftada keten tohumu ve kepek ekmeğini keselim bakalım.
O kadar kayısı kaynattım içtim,o kaynattığım kayısılarıda yedim ama bana mısın demedi,içim kuruduuu
Off çok kötüyüm yahu,ben bundan sonra kesinlikle yemicem.
Ha bide vicdan azabı var tabi bu ruh halimde.Menümü yazayımda görün.
01.03.2012
kahvaltı
siyah çay 3-4 light gevrek
öğle
burger menü
ara
browni(erkek arkadaşım zorladı)
akşam yok
şuan bşi bi yerde çay içiyorum başkada hiçbişey yemem içmem
kötü koca değil arkadaşım arkadaşlar:)))arkadaşa gitmiştim kahvaltıya orda coştum:)
canm öle birden gitmiyo işte hepsi birden.kendimizi bırakmaya hakkımız yok.geldiği gibi geri gidecek bu karayağlar
menüne gelince burger menü kötü olmuşyarına hep beraber toparlanalım:)
sadakat canım seni artı kilo ile listeye alamam ama canımilk haftan değil ben biliyorumda diğerleri bilmiyor.bir hafta daha beklesen eksiyle giriş yapsan daha iyi olur
Hevesim kursağımda kaldı yarını bekliyordum dört gözle.listede adımı görmek beni inanılmaz motive edecekti olmadı sağlık olsun
Prenses bir hafta daha listeye giremeden beklemek beni fazlasıyla yoracak(psikolojik anlamda)yarın girseydim çok iyi olacaktı üzüldüğümü tekrar belirtmek isterim teşekkür ederim yine de .Ben en iyisi bundan sonra kendi çabalarımla kendi kendimi motive ederek devam etmeye çalışırım. Herkese bu zorlu yolda başarılar umarım herkes istediği kiloya ulaşır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?