menün güzel olmuş afiyet olsun :))06.03.2012
kahvaltı
okuldaki kafenin ustaları yoktu,
çay ve kepekli krakere kaldım
ara
cappucino
öğle
makarna ve salata
ara
şeftaliyi küçük küçük doğrayıp biraz pişirdim,şekersiz reçel gibi yani:)onuda yoğurda karıştırdım,üzerinede kayısı doğradım ince ince(tatlı krizini tatlıya bağladık yani:))
akşam
şehriyeli domates çorbası
Gün içinde 2 defa kayısılı çay içtim,ve evet faydalıymış:))
6.3.2012
sabah:az ekmek,peynir.
ara:2 küçük elma
öğle:6 lahana dolma,3 dilim börek,2 kurabiye
ara:-
akşam:1 kase çorba,5 kaşık yoğurtlu kabak,3 kaşık kuskus,1 lokma ekmek
4 mil leslie,50 mekik
sporumu yaptığım için iyi hissediyorum şuan.
Arkidişlerim öncelikli olaraktan menümü yazayım ondan sonra geçmişe bakayım zira fırsat bulamıyabilirm.
sabah:2 dili ekmek,2 dilim peynir,1 parca küflü çökemel ve domates,yeşilcay
ara:1 elma
öğle:1 kase börülce,1 kase yoğurt
ara:yarım portakal,6 yulaflı bisküvi
ara:1 elma,
akşam:100 gr kadar balık,5 kaşık taze börülce,1 kase çorba,1 dilim ekmek
cancağızlarım birazdan spora gidcem.1 saat yürüyüş,200 ip atlama,ağırlık çalışacam.
şulecim düm libye dediğim şey börülce yazdan buzluga atmıştım taze fasulyeye benziyor.kuru bakliyat ve sebze arası bişey:)
canlarım sporum yarım saat oldu ama 200 ip atlayıp bel hareketlerimi ve ağırlık calışmalarımı tamamladım.3 gündür sırtım ve boynum ağırıyor spor yaparken.biraz zorluyorum umarım geçicidir(
Merhaba kizlar.. bazi arkadaslarimiz bir krem onermis yag yakici ve cellulitt giderici diye.. ben tam olarak Clarins Créme Masvelt hakkinda bir sey bilmedigim icin bir sey demek istemiyorum, nette biraz arastirdim.. Pek beni wow dedirticek bir sonucla karsilasmadim.. Ama genel olarak boyle kremler hakkinda bir cilt uzmani olarak sunu soylemeden gecemicem hic bir kozmetik urun yag yakmaz ve cellulittt problemini tamamen ortadan kaldirmaz.. oyle bir urun icat edilseydi, biz cilt uzmanlari issiz kalirdik herkes eve kendisi bir krem alip surerdi.. :)) Kimse yanlis anlamasin tabiki gercekten faydali kremler vardir piyasada ama onlarin yaninda spor ve saglikli beslenmek gerekir.. Ben bugune kadar calistigim surece gercekten hic cellulitti olmayan bir bayan gormedim.. yanima klinige ister kilolu ister zayif bayan geldiginde.. ne olursa olsun mutlaka herkeste var yani.. buda sigara, alkol, sagliksiz beslenmeden kaynaklaniyor.. ve ne yazik ki bazilarimizinki genetik olabiliyor.. :44:
Bir sayfada bu kremin dogum catlaklarinida ortadan kaldirdigini yazmis, bunu daha doktorlar bile basaramazken bu krem nasil basaricakmis merak ettim.. Dogum catlaklarindan kurtulmanin bir yolu yok.. ancak azaltilir.. Ayrica o catlaklara sahip olmamak icin hamileligin daha ilk ayindan badem yagi ile karin bolgesine masaj yapilirsa dogum sonuna kadar.. oyle bir sorun yasanmiyor..
Ayrica cellulittlerinizden kurtulmanin en faydali yolu bol bol su icmek, yuruyus yapmak.. ve banyo sirasinda yagla o bolgeye masaj yapmak.. guzellik uzmanlarina gidip, cellulitt icin ozel uygulamalar yapabilirsiniz.. Ama Kimse bosuna parasini hacrcamasin diye soylemek istedim cunku piyasada gercekten cok yalan urunler var..
Bu kremi paylasan fransiz gelnimiz yanlis anlamasin, ben genel olarak kremler hakkinda bilgi paylasmak istedim... yoksa onun bizi bilgilendirdigi icin tesekkurler.. ayrica resimlerinde super bir fark var.. umarim boyle devam edersin.. bol sans tatlim..
06.03.2012
kahvaltı
ara
cappucino
öğle
makarna ve salata
ara
şeftaliyi küçük küçük doğrayıp biraz pişirdim,şekersiz reçel gibi yani:)onuda yoğurda karıştırdım,üzerinede kayısı doğradım ince ince(tatlı krizini tatlıya bağladık yani:))
akşam
Arkidişlerim öncelikli olaraktan menümü yazayım ondan sonra geçmişe bakayım zira fırsat bulamıyabilirm.
cancağızlarım birazdan spora gidcem.1 saat yürüyüş,200 ip atlama,ağırlık çalışacam.
şulecim düm libye dediğim şey börülce yazdan buzluga atmıştım taze fasulyeye benziyor.kuru bakliyat ve sebze arası bişey:)
6.3.2012
4 mil leslie,50 mekik
çok iyi fikir bence de hemen uygulamaya koymalısın minecim.akşam birazcık bişey yiyebilsen, sağlık anlamında çok iyi olacak, minik yoğurtlar var ya ondan alsan, eti formla veya ince bi dilim ekmekle yesen, iyi olur senin için
hoşgeldin.tam diyet menüsü, sporun da olunca bu iş başarılı oluyor. bol kilo kayıpları dilerim.kızlar merhaba
ben de 5 gündür dietteyim kefir içiyorum sabahları aç karnına 2 saat tok tutuyor daha sonra tosta yapıyorum kahvaltıyı günde 3 kez yeşil çay içiyorum ögle yemekleri kaynıyor arada öğlen kendime yemek yapamıyorum meyveli yogurt ve bol meyveyle akşamda ekmeği kestik ızgara ya da sebze yiyoruz tabi bol spor yapıyorum koşu bandı ve pilates 1 kilo 200 gr verdim. koşu bandında hızlı tempo yürümeli miyim koşu mu iyidir sizce?
browni sporla gitmiştir. gerisi de oldukça iyi görünüyor.eveett.. kaçırdıklarımı okudum.. sıra bende..
kızlar öncelikle genel bi yorum yapmak isityorum, menülerimize bakıyorum, sabah öğlen çok güzel gidiyoruz, akşamsa ipin ucu kaçıyo sanki, bütün gün kendimizi tutuyourz da akşam gözümüz mü dönüyor acaba =)) öğlen yemeklerini daha yoğun yesek akşama hafif yesek saha iyi olmaz mı
evt kimimiz çalışıyoruz kimimiz öğrenciyiz.. dışarda olunca bozulabiliyo menüler.. ben de olsa güzel olur diye yazmak istedim.. biraz daha sıkalım kemerleri
bu arada beste cim senin menülerini yazdılarını özellikle takip eder oldum.. çok disiplinlisin maşallah..takdir ediyorum.. takipteyim
pazar akşamı kayınvalideme gittik birazcık bişiler yemiş olabilirm.. ama gelince hemen spor yaptım yaktım hepsinii
pazartesiyi sayıyorum:
kahvaltı 06.30: yarım dilim ekmek, biraz peynir, 2 zeytin, yarım bardak şekersiz ıhlamur
öğlen 13.00: 4 tane beyaz lahana dolması, çeyrek kase yoğurt
akşam17.00: yarım kase yoğurtlu kereviz, yarım dilim ekmek
bi tane browni kaçamak =))
bol su.. 1 saati aşkın koşu ve pilates
gün de 1 kereyi geçirme bence. alışkanlık yapar. ben her gün de içmiyorum aslında. cumaya doğru içiyorum genelde.Ben kayısı çayı aldım,dün 1 bugün 2 bardak içtim.Günde kaç defa içip faydasını gördünüz,çok kötü durumdayım yahu:))
işte en güzel duygu bu. ben de çoğuna giriyorum. girdiğim halde duruşunu çok beğenmediklerimi de ütüledim dolabımda hazırda bekletiyorum.Bugün uzun zamandır içine giremediğim bi pantolonumu gayet rahat şekilde giydim,çokda rahat ettim.Demekki göbekten gidenler var :))
evet bu fırında püre tvde de vardı. denemeye değer. biberiye felan koydu içine.dene dene cok hoş oluyo püre gibi :) bnm gibi çok seviyosan hele
bak onu öyle yapıp köfte gibi fırınlayabilirsinde ben onuda denemiştim zamanındaiçinede biraz maydanoz falan :)
oy canım geçmiş olsun annecine. sana da kolay gelsin. kısa sürede eski düzeninize dönersiniz umarım. yazılılar felan başlamadan.bugun 2 litre su içtim ve 1 saat yürüdüm..ama arkadaşımdaydım bugün annesi öğlen patates kızartmış tost yapmış biraz tost ve patates yedim mecburen akşam yesemmi bilmiyorum sabah yine 1.5 dilim kepekli ekmekle az reçel ve form çayı içtim.bide eve gelince 1 dilim ekmeğin üstüne fındık ezmesi sürmüştüm öğlen ..işte saat 3 te bu tost patates olayı çıktı bide peşinden arkadaşım bi kupa salep yaptı .... bugün daha bişey yemicem misafir var yorgunluktan ölüyorum annem hasta 1 aydır ders bile ÇALIŞAMIYORUM MUTFAKTA SÜREKLİ YEMEK YAP BULAŞIK YIKA DERKEN YAŞLANDIM ŞU GENÇ YAşımda bide düşünün yaptığım yemeklerden bile ya az az yada hiç almadığım oluyo off off napıcam bugün beni yıktıııı ....hatta şimdi içerde misafirler yemek yiyo ama ben yemicem .. sabrın sonu selamettir en fazla 1 gün daha uzar diyetim..
ooo tavuk döner akşam akşam olmasaymış keşkem. oluyo işte. sporla tedaviye başla hemen.sabah : 1 kase nesfit sütsüz 1 fincan kayısılı yeşil çay
öğlen : yarım kase ezogelin çorbası 1 kaşıktan az barbunya ve SALATAhepsini bitirdim kendimle gurur duyuyorum
akşam : işte gurur duymadığım tarafa geldik1 tane tavuk döner yedim arkadaşlar çok ısrar etti kıramadım ama sporla onunda kalorisinden kurtulmayı planlıyorum.
sabahı kurtarmışın neyse ki.bugünün listesiii
sabah 09:00 1dl salam,ince küçücük kaşar, peynir,5 zeytin,1 dilim kek,yarım ev poğaçası,1 dilim kepek ekm, ... cozuttum bu sabah
ara 12:00 3 kayısı parçaladım az yoğurdun içine
öğlen 14:00 2 dilim beyaz lahana dolması çeyrek dilim ekmek
akşam 18:00 yarım kase şehriye çorbası,1 küçük biber dolması, salata
sporum 1 saat yürüyüş, 40 dakka evde koşu, 20dk pilates
bu şeftalili yoğurt tarifini çok beğendim. menünde akşam az olmuş bence.06.03.2012
kahvaltı
ara
cappucino
öğle
makarna ve salata
ara
akşam
iyi besin o zaman.Arkidişlerim öncelikli olaraktan menümü yazayım ondan sonra geçmişe bakayım zira fırsat bulamıyabilirm.
ben de sırt ağrısı çok olurdu kilolar gittikçe azaldı. ama bir haftadır ince bi boyun ağrısı yokluyo. yastıktan sanırım. oğlanla yatarken kafamı nereye koyuyom bilemiyom.canlarım sporum yarım saat oldu ama 200 ip atlayıp bel hareketlerimi ve ağırlık calışmalarımı tamamladım.3 gündür sırtım ve boynum ağırıyor spor yaparken.biraz zorluyorum umarım geçicidir(
nazar değmesin bizim güzel laramıza. geçmiş olsun. menün az olmuş gerçekten de. ama ıspanak güzel seçim.Bugun fena dis agrim vardi.. pek bi sey yiyemedi sporda yapamadim.. sanirim bu 20lik mi akil disi mi herneyse o.. cektirmem lazim
Sabah- kk beyaz peynir, 4-5 zeytin, yarim dilim kepekli ekmek, 1 cay
oglen- sade yesil salata.
Aksam- 7-8 yemek kasigi ispanak, yarim dilim ekmek.
2 litre su..
Of moralim cok bozuldu, yarin dis doktorundan randevu aldim.. umarim en kisa zamanda spora gidebilirim
sabah: yarim domates, 2 dort dilim salatalik, biraz peynir, besi bir arda çay, 2 dilim kasar peynir 2 dilim tam tahilli ekmek
ara yok
oglen : 3 kuru patlican dolmasi, 1 pasta tabagi menemen 1 dilim tam tahilli ekmek
ara; 2 kayisi
aksam 2 dilim yagsiz tavada pismis tavuk, 1 kuru patlican dolma bol salata
2 lt su birazdan spor yapcam kizim uyursa tabi
5.3.2012
sabah:çökelikli yumurta,2 dilim mısır ekmeği
öğle:80 gr. et,2 dilim mısır ekmeği
ara:1 küçük elma
akşam:sarelleli ekmek,çökelekli yumurta,yarım portakal
ara:4 kaşık yoğurtlu kabak,1 kaşık kuskus
o zaman öğlen yediklerimden 1 2 tanesini ayırim onları akşam yiyim böyle daha iyi olucak sanırım
eveett.. gerçekten çok mutlu oldum... 59 küsürleri gördüm, artık 58 leri iple çekiyorum =))
tempo tempoooo hep birliktee
kızlar merhaba
ben de 5 gündür dietteyim kefir içiyorum sabahları aç karnına 2 saat tok tutuyor daha sonra tosta yapıyorum kahvaltıyı günde 3 kez yeşil çay içiyorum ögle yemekleri kaynıyor arada öğlen kendime yemek yapamıyorum meyveli yogurt ve bol meyveyle akşamda ekmeği kestik ızgara ya da sebze yiyoruz tabi bol spor yapıyorum koşu bandı ve pilates 1 kilo 200 gr verdim. koşu bandında hızlı tempo yürümeli miyim koşu mu iyidir sizce?
=)) burdayımm.. dün çok geç geldim eve.. sabahtan akşama kadar da dışardaydım, okuldan geç çıktım , akşam da kursum vardı, pestil gbiiydim =))
kaçırdıklarımı okuyorum şimdi.. yazıcam birazdan yaptıklarımı.. herşey yolunda.. motivasyon çok yüksek kaptanım.. merak etme sen
pazartesiyi sayıyorum:
kahvaltı 06.30: yarım dilim ekmek, biraz peynir, 2 zeytin, yarım bardak şekersiz ıhlamur
öğlen 13.00: 4 tane beyaz lahana dolması, çeyrek kase yoğurt
akşam17.00: yarım kase yoğurtlu kereviz, yarım dilim ekmek
bi tane browni kaçamak =))
bol su.. 1 saati aşkın koşu ve pilates
Canım benim bel fıtığım yüzünden sadece yürüyüş yapabiliyorum,oda eve geç saatte gelmezsem.Şu bisikletim gelsinde heeeergün yapacamm inşallah:))
Ben kayısı çayı aldım,dün 1 bugün 2 bardak içtim.Günde kaç defa içip faydasını gördünüz,çok kötü durumdayım yahu:))
Bugün uzun zamandır içine giremediğim bi pantolonumu gayet rahat şekilde giydim,çokda rahat ettim.Demekki göbekten gidenler var :))
boyum 1.65 canım kilom da normalde 55-57 civarında gidip geliyodu hep.. bi keresinde 61 i olmuştum işe girince de normale dönmüştüm
şimdi 5.5 aylık evliyim, evlendiğimden beri her geçen ay kilo aldım =) 64 küsürü bile gördüm geçen ay içinde, ama şimdiye kadar gün içinde tartılıyodum ben tok karna, burda kızlarla da konuştuk, sabah tartıl dediler, oyle tartılmaya başladım, demek o 64ü gördüğüm zamanlarda gerçek kilom 62 -63 filandı , işte şimdi hedefim 55 , ama boyle güzel giderse 53 e filan da düşmek isterim yane
59.1 i gördüm bu 1-2 gündür de .. ilk haftam ya sanırım o yüzden boyle hızlı oldu. inşallah boyle devam ederçok konuştum ben de :26:
sende durumlar ne canım?
Merhaba kizlar.. bazi arkadaslarimiz bir krem onermis yag yakici ve cellulitt giderici diye.. ben tam olarak Clarins Créme Masvelt hakkinda bir sey bilmedigim icin bir sey demek istemiyorum, nette biraz arastirdim.. Pek beni wow dedirticek bir sonucla karsilasmadim.. Ama genel olarak boyle kremler hakkinda bir cilt uzmani olarak sunu soylemeden gecemicem hic bir kozmetik urun yag yakmaz ve cellulittt problemini tamamen ortadan kaldirmaz.. oyle bir urun icat edilseydi, biz cilt uzmanlari issiz kalirdik herkes eve kendisi bir krem alip surerdi.. :)) Kimse yanlis anlamasin tabiki gercekten faydali kremler vardir piyasada ama onlarin yaninda spor ve saglikli beslenmek gerekir.. Ben bugune kadar calistigim surece gercekten hic cellulitti olmayan bir bayan gormedim.. yanima klinige ister kilolu ister zayif bayan geldiginde.. ne olursa olsun mutlaka herkeste var yani.. buda sigara, alkol, sagliksiz beslenmeden kaynaklaniyor.. ve ne yazik ki bazilarimizinki genetik olabiliyor.. :44:
Bir sayfada bu kremin dogum catlaklarinida ortadan kaldirdigini yazmis, bunu daha doktorlar bile basaramazken bu krem nasil basaricakmis merak ettim.. Dogum catlaklarindan kurtulmanin bir yolu yok.. ancak azaltilir.. Ayrica o catlaklara sahip olmamak icin hamileligin daha ilk ayindan badem yagi ile karin bolgesine masaj yapilirsa dogum sonuna kadar.. oyle bir sorun yasanmiyor..
Ayrica cellulittlerinizden kurtulmanin en faydali yolu bol bol su icmek, yuruyus yapmak.. ve banyo sirasinda yagla o bolgeye masaj yapmak.. guzellik uzmanlarina gidip, cellulitt icin ozel uygulamalar yapabilirsiniz.. Ama Kimse bosuna parasini hacrcamasin diye soylemek istedim cunku piyasada gercekten cok yalan urunler var..
Bu kremi paylasan fransiz gelnimiz yanlis anlamasin, ben genel olarak kremler hakkinda bilgi paylasmak istedim... yoksa onun bizi bilgilendirdigi icin tesekkurler.. ayrica resimlerinde super bir fark var.. umarim boyle devam edersin.. bol sans tatlim..
bugun 2 litre su içtim ve 1 saat yürüdüm..ama arkadaşımdaydım bugün annesi öğlen patates kızartmış tost yapmış biraz tost ve patates yedim mecburen akşam yesemmi bilmiyorum sabah yine 1.5 dilim kepekli ekmekle az reçel ve form çayı içtim.bide eve gelince 1 dilim ekmeğin üstüne fındık ezmesi sürmüştüm öğlen ..işte saat 3 te bu tost patates olayı çıktı bide peşinden arkadaşım bi kupa salep yaptı .... bugün daha bişey yemicem misafir var yorgunluktan ölüyorum annem hasta 1 aydır ders bile ÇALIŞAMIYORUM MUTFAKTA SÜREKLİ YEMEK YAP BULAŞIK YIKA DERKEN YAŞLANDIM ŞU GENÇ YAşımda bide düşünün yaptığım yemeklerden bile ya az az yada hiç almadığım oluyo off off napıcam bugün beni yıktıııı ....hatta şimdi içerde misafirler yemek yiyo ama ben yemicem .. sabrın sonu selamettir en fazla 1 gün daha uzar diyetim..
sabah : 1 kase nesfit sütsüz 1 fincan kayısılı yeşil çay
öğlen : yarım kase ezogelin çorbası 1 kaşıktan az barbunya ve SALATAhepsini bitirdim kendimle gurur duyuyorum
akşam : işte gurur duymadığım tarafa geldik1 tane tavuk döner yedim arkadaşlar çok ısrar etti kıramadım ama sporla onunda kalorisinden kurtulmayı planlıyorum.
bugünün listesiii
sabah 09:00 1dl salam,ince küçücük kaşar, peynir,5 zeytin,1 dilim kek,yarım ev poğaçası,1 dilim kepek ekm, ... cozuttum bu sabah
ara 12:00 3 kayısı parçaladım az yoğurdun içine
öğlen 14:00 2 dilim beyaz lahana dolması çeyrek dilim ekmek
akşam 18:00 yarım kase şehriye çorbası,1 küçük biber dolması, salata
sporum 1 saat yürüyüş, 40 dakka evde koşu, 20dk pilates
06.03.2012
kahvaltı
ara
cappucino
öğle
makarna ve salata
ara
akşam
geçmiş olsun bebeğim:)benmde ağzımda yara var ama boğazımı etkilemiyor hala gayet obur yiyorum:))Bugun fena dis agrim vardi.. pek bi sey yiyemedi sporda yapamadim.. sanirim bu 20lik mi akil disi mi herneyse o.. cektirmem lazim
2 litre su..
Of moralim cok bozuldu, yarin dis doktorundan randevu aldim.. umarim en kisa zamanda spora gidebilirim
ya pazar günü 1 saat yaptım ama bitirdiğimde bayılacak derecede vardı.pazartesi salıda yarım saati tamamladım bırakmak zorunda kaldım:)ne beter bi ağrı.umarım kaslardır.ben sporumu bırakmak istemiyorum direniyorum resmen:)Zeynepcim, o sirt ve boyun agrisi bendede cok fena var.. bilmiyorum belki cok zorladik birden vicudumuz tepki veriyor.. ve kaslarimiz calismaya basladi.. ondan olabilir diye dusunuyorum.. :44:
süper olmuş menün:)eşinin faydası baya göörülmüş:)bu arada blogtaki keçeli tel kılıfına bayıldım.en yakın zamanda bende kendime yapmayı deniycem:)sabah: yarim domates, 2 dort dilim salatalik, biraz peynir, besi bir arda çay, 2 dilim kasar peynir 2 dilim tam tahilli ekmek
ara yok
oglen : 3 kuru patlican dolmasi, 1 pasta tabagi menemen 1 dilim tam tahilli ekmek
ara; 2 kayisi
benm eşimde arada benle takılıyo sonra bi bakıyorum bozmuşş.ama evde herkesin diyette olması kadar rahat bişey yok.dediğin gibi en azından 2 kere yemek düşünmek zorunda kalmıyorsun.gunaydin kizlarr, esimde benimle diyete basladi biliyomusunuz
kendisi 80 kg yu gorunce tartida bunalima girdiideal kilosuna ulasmak için surekli bana soru soruyor benim kontrolumde yemek yiyor hahah çok komik bu valla
aksamlari spor yapiyoruzçok yemek seçen biri oldugu için bende biraz rahatladim gerçekten. simdi ne yaparsam yiyor hatta kaçamak yapsam bana kiziyor
çok iradeli gordum onu hehe
günde 1 defa içiyorum canım ben
bende giremediğim pantolonlarıma oluyorum hemde çok rahatkg oynamasa da inceliyoruz sanırım
bende evlediğimde zayıftım ama sonra aldım ve önüne geçemedimaz kilo almısken önüne geçmen iyi olmus sonrasında da korumaya alırsın
6.3.2012
4 mil leslie,50 mekik
Bugun fena dis agrim vardi.. pek bi sey yiyemedi sporda yapamadim.. sanirim bu 20lik mi akil disi mi herneyse o.. cektirmem lazim
2 litre su..
sabah: yarim domates, 2 dort dilim salatalik, biraz peynir, besi bir arda çay, 2 dilim kasar peynir 2 dilim tam tahilli ekmek
ara yok
ara; 2 kayisi
günaydın arkadaşlarım,günümüz güzel geçsin....
gunaydin kizlarr, esimde benimle diyete basladi biliyomusunuz
kendisi 80 kg yu gorunce tartida bunalima girdiideal kilosuna ulasmak için surekli bana soru soruyor benim kontrolumde yemek yiyor hahah çok komik bu valla
aksamlari spor yapiyoruzçok yemek seçen biri oldugu için bende biraz rahatladim gerçekten. simdi ne yaparsam yiyor hatta kaçamak yapsam bana kiziyor
çok iradeli gordum onu hehe
koşu yerine yürüyüşe devam edicem öneri için teşekkürler sizin takımda yer yokmuş başka yerlere de bakayım ben o zaman
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?