Cuma Zayıflama Yarışması 4. Takım

Bebişler bakın size ne buldumm
bazı pişrme önerileri, ipuçları
bakın bakalım hoşunuza gidecek şeyler olabilir

Müsli, yulaf ezmesi ve kuru meyve kullanımını arttırma yolları

Müsli, yulaf ezmesi ve kuru meyveler; hem lif hem de besin değerleri açısından zengin ürünlerdir. Müsli ve yulaf ezmesini kek, kurabiye ve tartlarınızda beyaz una alternatif olarak kullandığınızda, hem beyaz un kullanımını ve kalori değerlerini azaltmış olacaksınız, hem de lif ve vitamin açısından daha zengin kek, kurabiye, tartlar hazırlamış olacaksınız. Aynı şekilde, kuru meyveler ile tatlandırmak da rafine şekere alternatif oluşturmaktadır. Kuru kayısı, kuru erik, hurma, incir gibi kuru yemişlerle yaptığınız hamur işleri hem lezzet, vitamin ve lif açısından daha zengin olacak hem de rafine şeker kullanımınız azalmış olacaktır.

Zeytinyağı ve tuz kullanımı

Yemeklerinizde kullanacağınız zeytinyağı ve tuzu pişirme aşamasında eklemek yerine yemeğiniz piştikten sonra eklerseniz, hem daha sağlıklı hem de daha az tuz ve yağ içeren bir yemek hazırlayabilirsiniz. Zeytinyağı ve tuz, ısı ile birlikte kimyasal reaksiyona uğradığından, yemek piştikten sonra eklemek daha sağlıklı bir tüketim yoludur.

Sebze yemeklerinde çeşitliliğe dair…

Sebze sevmeyenler için sebze köftesi tüketmek iyi bir alternatiftir. Kabak, patlıcan, ıspanak gibi sebzeleri pişirdikten sonra pişmiş nohut, fasulye gibi bakliyatlarla ya da patates, havuç gibi tutucu sebzeler ile birleştirip zevkle tüketebileceğiniz sebze köfteleri yapabilirsiniz. Köfteleri tepsiye dizip fırınlamak ya da çok az yağ ile tavada pişirmek, yağ oranını minimum düzeyde tutmayı sağlayacağı gibi sağlıklı tüketimi de beraberinde getirir. Ayrıca brokoli, patlıcan, gibi pek çok sebzeyi pilav içinde de tüketebilirisiniz.

Hamur işlerinizi daha az kalorili yapmanın yolları

Düşük yağlı ve az kalorili muffin, kek gibi hamur işleri hazırlamak için tarifteki yağların bir kısmını meyvelerle değiştirmeyi deneyin. Yaklaşık olarak 50 gr tereyağ yerine 3 orta boy olgun-yumuşak muz, ya da bir su bardağı kadar pişmiş elma püresi kullanmayı deneyebilisiniz.

Pişmiş elma püresi için tatlı elma çeşitlerinden istediğiniz bir veya birkaç çeşidi kabuklarını soymadan dilimleyip çekirdeklerini çıkardıktan çok az su ile iyice yumuşayana kadar pişirin, az tarçınla tatlandırın ve kuvvetli bir robotla iyice püre haline getirin. Büyük miktarda hazırlayıp konserve yöntemiyle, ya da dondurarak uzun süre saklayabilirsiniz.

Sebze tüketiminizi artırmanın yolları

Sebze ve meyveleri çiğ olarak tükettiğimizde, vitamin, mineral ve enzimlerini ve enerjilerini de canlı olarak almış oluyoruz. Gereğinden fazla yemek yemenin önüne geçmenin en kolay ve etkili yöntemlerinden biri düşük kalorili sebzeleri çiğ olarak bol miktarda tüketip, az kaloriyle bol enerji depolamak. İhtiyacınız olan enerjiyi aldığınızda fazla yeme ihtiyacınızın yavaş yavaş kendiliğinden azaldığını göreceksiniz.

Çiğ sebzeleri bol miktarda tüketmenin en kolay yolu ise sularını sıkmak. Özellikle koyu yeşil yapraklı sebzeleri salatalık, kereviz sapı gibi sulu sebzelerle karıştırarak suyunu sıkıp, zencefil, nane, limon gibi malzemelerle ve ölçülü miktarda meyve-örneğin yeşil elma- ile lezzetlendirerek kendinize hem lezzetli hem düşük kalorili ve enerji deposu bir kokteyl hazırlayabilirsiniz.

Bu şekilde hazırlanan sebzelerin liflerini ayrıştırmış olduğunuz için lif ihtiyacınız için farklı yöntemlerle hazırlanmış sebzeleri de beslenmenize dahil etmeyi atlamayın. Renk ve besin değerlerini korumaları için buharda pişirmek ya da tavada hızlı sotelemek (stir-frying) faydalanabileceğiniz pişirme yöntemleri.

parası olana güzel tabi
yazılaydık şöyle bi yemek fabrikasına, ohh gelsin diyet yemekleri

Son düzenleme:
geçmiş olsun bebeğim.öldm gülmekten yazdıklarınıza ya şuleyle ortaklık:)))
oh oh oh menülere hele hele hele:)kız diyet yapıoz o yediklerinin seni ayağa kalıdracağınımı sanıyon.hem börek hem makarna bide amanınnnn
süppper ötesi menü görsn gözümüzzz:)

merhaba
son zamanlardaki en iyi menüm kızlar
sabah:1 haş. yumurta,2 dilim ekmek,5 zeytin,peynir,azcık bal
ara:5 kaşık yoğurt
öğle:5 kayısı
ara:1 dilim ekmek,4 kayısı
akşam:yoğurtlu karnıbahar, brokoli salatası
45 dakika yürüyüş

dün yapamadım ortim spor. bacak kaslarım çok acıyo. bugün dışarda bi yerden bi yere yürüyerek gittim.

ama ben su içtim booll su içtim,onu da dikkate alalımm, bu seferlik görmeyin
böreği özlemişim haaa
bi de 3 saat müzeye gittim, yürüdüm ettim, hep ayaktaydım bugünnn, eridi onlar eridiii
bi de form çayına tarçın bal koydum 2 bardak
ne çok çalışmışım bugün, diyet ayrıntılarda gizlidir şekerim
ericek onlar ericeekkk, su gibi gitcekler inşallaahh
bu gece yatim da sabaha iyileşrim ben
sabah güne sporla merhaba diceemmm

ohh ortimin menüsüne geell
allah zeval vermesin ortim, süpersin
ama beni affet bugün

kızlarrr pelisim sevgili ortim bak bakalım nasıl olmuş
ara:10 a çilek
sabah:yarım peynirli dukan krebi,1 haş yumurtai1 bardak laigt neskafe
ara:1 meyveli yoğurt
ara:yarım krep
öğle:2 közlenmiş patlıcanlı karnıyarık,1 kase yoğurt
ara:yarım kahve
ara:10 a cilek
akşam:4 kaşık pırasa,4 kaşık yoğurt,1 kepce yoğurt corbası,salata sanırım sebze + protein oldu.gerçi bu kadar sebze vermiyor ama napım cok seviyorum.
hı bide altın çilekte yiyorum sabah ve akşamları o biraz bozuyo ama pek tatlı değil sebze grubuna katabilirim.

ortim sen de mi hasta oldun. geçmiş olsun.
dağ gibi kayınvaldem var bana bakar diyosun ha.
yarın toparlama menüsü bekliyorum.
ben ilaç da almıyom,bitti daha doğrusu; sürünüyorum.
bugün de dışarıda yürüdüm soğukta. napım orti korkusu evde leslie canımı yakıyo. düzelirim 1-2 güne.

dukana uygun mu bilmem ama menün gayet güzel canım,

yarın menülerin kralı senin için geliyor bebişim
ben de ilaç almadım, sabaha atlatırım gibime geliyo bakalım hayırlısı , iyileşelim de kasıp kavuralım ortalığı

Son düzenleme:

bencede super bi menu olmus canim :)

sebze protegin olsada guzel :)

bak bu celi ayakta alkışlanır işte

kaynanacığımın yemekleri ilaç gibi maşallaahh sabaha civa gibiyimmm
Vay anasını yaa ne kayınvalideler var

Menün çok güzel canım,neskafenin lightıda mı var yahu :) ben bilmiyodum bak.

unutulan cumartesi menüsü
kahvaltı
yulaf+süt
ara
yeşil çay
öğle
tavuk şiş,bol salata,1 küçük lavaş büyüklüğünde açık ekmek.(en hafif ekmek türüymüş he)
akşam
ne kadar hafifte olsa ekmeğin acısı çıksın diye yulaf+süt
ara
yeşil çay

çok uykum var kizlar, kizim sabah 5ten beri ayakta

ahh yavruumm kıyamam
yatsın uyusunn cadıı , üzmesin benim arkadaşımııı

valla kuzucum bravo, sıfır fire devam ediyosun,
nazar değmeyee, bütün kilolar bi çırpıda gideee

ben de geliyorum arkadann hiççç merak etmeee
güzel bi menü gelio bugün, akşamı bekleyinn

Sen arkadan gelmiyosun baya geçtin gidiyorsun,yakında seni uğurlucazda ben ona üzülüyorum
kilonu korumak içinde burda kal bence,gel yaz hergün ne yediğini olmaz mı eski ortiiii:)) şurda kaç haftalık kilon kaldıki

bebişim bişeyim kalmadı ama vermek daha zzor oldu, sandığım kadar kolay olmuyo bundan sonrası
daha buralardayım bebişim, sizi bırakmam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…