Cuma Zayıflama Yarışması 4. Takım

arkadaşım getirmişti ama felaket sarımsaklıydı
yanındada turşu olacak,süper yarın yesem mi ne yapsam:))
çekecekleri var hee

En güzel, en heyecanlı zamanlarımı burnumdan getirenlere ben çektirmekten vazgeçsem bile Allah çektirsin:))
Ben zaten özellikle bişe yapmam ama eskisi gibi her stediklerini yapmam,onlara karşı eskisi gibi ince düşünceli olmam.
Ben değilde onlar kız eviymiş gibi nazlarını çekiyordum ama bitti artık o devir:)
Nasıl olsa kendi kızlarıda var,görürüz birgün aynı senaryoyu:)

Son düzenleme:
Ben kendimce karatayı uygulamaya karar verdim ama hakkında çok az şey biliyorum.Kitabını okumayı düşünüyorum ama sınavlar bitene kadar zor.
2 öğün yeme mantığını aldım şimdilik,ekmek zaten uzun zamandır yok hayatımda.
ara öğün diye didinmeyecem,öğle yemeğinide atlamayı düşünüyorum.
Bunun için kahvaltıyı geç yapmak lazım aslında ama ben abah 6 da evden çıkıyorum sonrada fırsatım olmuyor.
1,5ay sonra tatilde süper karataycı olurum:) öğlene doğru kahvaltı,ve sonrasında akşam yemeği:))
Bugün geç kalktım ve uygulamaya çalıştım.

17.04.2012
kahvaltı
1 dilim beyaz peynir,bir avuç ceviz,1 tatlı kaşığı bal,2 zeytin,2 çatal tuluk peynir.

akşam üzeri 5'te
tavuk şiş-kuşbaşı karışık,bol salata,ayran 1dilimcik açık ekmek:)

ara
bir kase çilek
ara
türk kahvesi
ara
cappucino
bu içecekler sınva yüzünden,uyumamam gerek:44:
yumurtayı pek sevmem ama kahvaltıda 2 tane yenecek diyor,denemeye çalışcam:26:

kuzenimin düğünü için abiye aldım bugün,tabiki siyah:)) halbuki kırmızısında kaldı gözüm
Çok canım sıkıldı,eskiden benim beğenmem yeterdi,yakışırdıama şimdi kilomu kamufle edecek modellere baktım,38 yerine 42 leri denedim

eskiden bişe deneyince aldığım yerdekiler nasıl överdi,şimdi bence şu daha çok kapattı diyorlar:84:
nazara mı geldim ne
fiziğimin bozulmasına sevinenler var biliyor musunuz,sende amma kilo aldın ha derken gözleri parlıyor,gülüyorlar:)olsun olsun uğraşma kalsın böyle boyun var diyorlar bide.
ulen ne çok kıskananım varmış:)

düğüne kadar aç kalsamda göbek çekilse bari azıcık

Kızlar yaa karatayın kitabını şimdilik okumaya fırsatım yok,şöyle çok genel kuralları biliyorsnaız bana bi söyleseniz.
sınavlar bitene kadar öyle idare etsem,sonrasında okurum

İlk defa birinci olunca böyle oluyor işte,anlayamadım:)
o zaman borcun olsun haftaya yine beni zeyneple yapppp
ok
etcilim benim, başarılar
gözleri çıksın.
eski haline dön de yüz ifadelerine o zaman gülürsin.
benim çevremdekiler hergün ne güzel oldun diyo. kışlıklar çıkınca yeni anlıyolar değişimi.
herkese ettiği kadar değer verecen bence de.

etcilim benim, başarılar
teşekkür ederim:)
gözleri çıksın.
eski haline dön de yüz ifadelerine o zaman gülürsin.
benim çevremdekiler hergün ne güzel oldun diyo. kışlıklar çıkınca yeni anlıyolar değişimi.
demi ama,eski halimden şikayet ederdim bide offf
dönerim inşallah canım,ilacın birini tamamen kestim biride yarım kaldı bi süre sonra oda bitecek etkileride defolsun gitsin biran önce
bu yaz döneyim eski halime.
herkese ettiği kadar değer verecen bence de.
öyle valla canım,herkese iyilik yaramıyor.Bazısı cadı olunca kıymetleniyor,öylesini sevenlerde var;deneyelim bakalım bizde:)

kimsecikler kalmamış,bende gidip yataım sabah erkenden kalkıp kendme dopdulu bir kahvaltı hazırlıcam:))
2 yumurtalı karatay kahvaltısı

Kızlar yaa karatayın kitabını şimdilik okumaya fırsatım yok,şöyle çok genel kuralları biliyorsnaız bana bi söyleseniz.
sınavlar bitene kadar öyle idare etsem,sonrasında okurum

canim onun diyetiyle zayiflayan biri mail atmisti bana. kendisi ve teysesi bizzat gitmis bunu oku uygula

Sabah Kahvaltı : (08:00-09:30)
2 yumurta az pişmiş,hazır lop,rafadan,düşük ısıda tavada pişirilebilir.
Bir avuç içi kadar az tuzlu peynir.
İnce belli çay bardagı kadar ceviz,fındık,badem,az tuzlu fıstık veya yer fıstıgı.
8-10 adet az tuzlu zeytin (zeytinyagı,limon,pul biber ve kekik ile tadlandırılabilir.)
Domates,biber,salatalık,turp,maydanoz,nane,roka
Limonlu şekersiz cay veya sekersiz süt.
Öğlen : (13:00-14:00)
Her türlü mercimek yemegi,sarı,kırmızı,yeşil mercimek kıymalı
Etli ya da zeytinyaglı sebze ve mercimek yemekleri
3-5 kalem pirzola, biftek ya da bonfile
Balık- ızgara, fırın ya da buğulama
Bol mevsim salatası
Evde pişmiş çorba
Cacık (zeytinyagı, sarımsak ve nane ile tatlandırılmış)
Semizotu etli yemeği ya da yogurtlu salatası
Enginar veya kereviz
Karnı yarık ya da imam bayıldı
Kuru fasulye (Sogan ve salatayla yenilebilir.Pastırmalı yapılabilir)
Bir adet mevsim meyvesi
Yogurt ve bir avuc ceviz ya da 3-4 kuru kayısı
Kuru kayısı,mürdüm eriği,siyah cekirdekli üzüm
Önemli uyarılar;
Öğünler arası bol su, şekersiz çay ve ayran, süt içilecek.
Öğünlerin arasında en az 4-5 saat geçmesine dikkat edilecek.
Akşam 20:00'den sonra hiçbir şey yenmeyecek.Sadece şekersiz yeşil çay ve su içilecek.
Her gün 30-40 dakika yol yürünecek.
Yemekler uzun süre,düşük ısıda pişirilecek.

Yasak olanlar;

Her türlü ekmek,simit,tost,kuru ve yaş pastalar
Pirinç pilavı
Makarna,börek
Şeker,çikolata ve her türlü tatlı
Pekmez (doğal olmayanlar)
Reçel ve bal
Tatlandırıcılar
Üzerinde DİYET yazar her yiyecek ve içecek
Kızartma
Tavuk (Canan Hanım'ın önerdiği tavuk hariç)
Karpuz,kavun
Hazır çorba
Sucuk,salam,sosis ve füme et
Süt tozu,krema
Hazır meyve suları

Benim aktaracaklarım ise şöyle :) ;
Ben çok inanarak başlamamıştım, ama teyzem Canan Hanım'la görüşmeye gittiğinde anlattıklarını dinleyince inandım ve azmim arttı. 1,5 ay boyunca sağlıklı bir şekilde beslendim.Bu bir diyet değil Canan Hanım diyetisyen değil bu bir sağlıklı yaşam programı.Ve ben şuan 8 kilo verdim.İdeal kilomdayım ama gene bırakmıyorum bu programı.
Akşam yemeğini yazmadım, onuda öğlen yemeği listesinden secebilirsin.Ama belli bir zaman sonra öğle yemeğini de çıkarıp sadece 2 öğün ile yaşamaya başla :) Ben öyle yapıyorum suan, öğlen bitki çayı kayısı ve incirle geçiştiriyorum.Bir de bulgur pilavı serbest, has zeytinyagı kullan her zaman. Ayrıca etrafta Canan Efendigil Karatay ismini karalamak isteyen çok yazı çıktı. Müftüoğlu ve bir kaç diyestisyen Canan Hanım'ın çok yanlış bir program uyguladıgını söyledi.. Ben bunlara hiçbir zaman inanmadım.Canan Hanım neredeyse 70-80 yaşında ve şuana kadar hiçbir hastasının şikayetini duymadık.Bizim milletimiz nerde iyi birşey söyleyen nerde halka dogru yolu gösteren var hemen kötülemenin yolunu arar.. Çok yazık :) Ama dedigim gibi ben azimle ve Canan Hanım'a olan inancımla devam ediyorum sağlıklı yaşamaya.. Bir de şöyle bir anımı paylaşiyim, ben 2007 senesinde iyi bir diyestisyene gitmiştim 5-7 ay içinde 8 kilo verdim her şey iyi tamam ve ben diyestiyeni bıraktım bir şekilde ve 12 kilo geri aldım..Şuan Canan Hanım'ım programıyla 8 kilo verdim ve daha dün Mc donalds yedim, bugün de kebap yedim:) Ama tartım hala aynı kilomu gösteriyor..Anlatabilmişimdir umarım...

Ama 2 gün bozuyorsam saglıklı beslenmemi diger günler hep bu programı uyguluyorum..

Benden şimdilik bu kadar, umarım yardımcı olabilmişimdir.Eğer takıldıgın bir yer olursa bu mailden ulaşabilirsin bana, seve seve yardımcı olurum :) Sağlıklı yaşam her zaman önemlidir

Menumu yazayim

Sabah; 1 haslanmis yummurta, zeytin, peynir, salataik 3 dilim kepek ekmegi

oglen; 3 kasik pirinç pilavi 2 tavuk but soteli

aksam:kiymali karnabahar yemegi

2 lt su suan spor yapiyorum

Celiiii daha ne olsun bebeğim,çok sağol çok

tekrar spora başlamış olmak beni çok huzurlu yaptı gerçi heryerim dökülüyor yine hamladım

evvet şimdi spor zamanııı

50 dk yürüyüşten sonra 40 dk platesle rahatlama zamanıııı

çok güzel olmuş prensesim kaptanım.sporda mükemmel ötesi:)

canım geçmiş olsun bu ara salgın var galiba kimi duysam hasta aman dikkat et menü güzel ama öğlende hem ekmek hem börek var

bakalım bende bugun baslıorummmm inşşş :) henüz bişey yemedimmm kuruüzümle açılışı yaptım sıcak bitkisel bişelr içerim öğlene doru salata akşam haslama paptetesss bakalım

prenses 8
zeynep 4
tuğba 0
şule 10
beste 0
kuzu 2
ferem 0
celi 2
tulip 4
pelis 0
tuhaf_kız 12

örnek olman açısından seni de yazdım kaptanım

tuhaf kızla şule mesaj sayısında beni geçmiş

ferem bu haftaki listede izne ayrılacak.beste iş yogunlugundan salıya kadar gelemeyeceğim demişti.pelisin de bir durumu vardı sanki biri hatırlatırsa sevinirim

Menumu yazayim

Sabah; 1 haslanmis yummurta, zeytin, peynir, salataik 3 dilim kepek ekmegi

oglen; 3 kasik pirinç pilavi 2 tavuk but soteli

aksam:kiymali karnabahar yemegi

2 lt su suan spor yapiyorum

süpersin celisi

prenses 7
zeynep 2
tuğba 0
şule 13
beste 0
kuzu 12
ferem 0
celi 6
tulip 3
pelis 0
tuhaf_kız 1

sık aralarla yemişsin dolma çok olmus sanki :44: içindeki pirinçten dolayı oda pirinç deyince ben pilavı özledim.kaç zaman oldu yemeyeli

canım baştan tavrını koymak çok önemli.sonrası da ona göre gidiyor

görmedim görmedim

canım bu cumaya kadar çok sıkı tutacagım.akşamları yogurt ve spor bakalım kaç gr gidecek.regl haftamda geliyor.artıda çıkmak istemiyorum cumaya

hiç sorma klavye kafayı yedi
1 kaşık pilav,5 çatal humus

ben hiç humus yemedim konyada yok humus kültürü ama lezzetli birşeye benziyor tahinden dolayıda kalorili 2 gündür senin menüde var biraz uzaklaşmalısın

yolculuk yapacaktı pelis heralde.
tuğbadan haberin var mı? benim ortim de kendileri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…