çarşamba akşamı 40 dakika spor içimde kalmasın yazamamıştım
19.04.2012
sabah:yulaf,süt,1 kayısı
ara:1 incir,2 kayısı
öğleırasa, yarım simit
ara:2 incir,2 kayısı
akşam:1 tabak pilav-nohut
ara:-
20.04.2012
sabah:1 şampiyon ekmek
ara:2 kaşık menemen
öğle:yarım dilim börek,2-3 kakış patates salatası,1 poğaça,2 dilim yaşpasta
ara:4-5 çilek,biraz çekirdek,1 küçük lokum
akşam:ıspanak salatası,1 kaşık pilav,1 kaşık bezelye yemeği,1 dilim kepek ekmeği
ara:2 ısırık muz
1 saat yürüyüş
dün gündeydim.
oo afiyet olsun tatlimBugunku menumude yazayim ben. Of cok karnim agriyo ya adet sancisi hsni cocuk olunca geciyodu? Yalannnn
Sabah: zeytin, peynir, domates salatalik, 3 kasik menemen 1,5 dilim ekmek sahane bir kahvaltiya davetliydim ve hic bisi yemedim cok sukur
Oglen: 1 ispanskli gozleme,
Aksama dogru; ceyrek tabak patates mantisi ( cerkezler himbil diyor)
6 dan sonra bisi yemedim
6-7 bardak su. Evde degildim cunku
Spor yok sancim var cunku
dün oğlum çok hastalandı. midesini üşütmüş.
bugün de felaket yoğundu.sabah 9-akşam 7 okuldaydım. veli toplantısı ve nlp eğitimi.
menülerim de salaktı. yazmak istemiyom kötü menü.
NLP de zayıflama konusunda anlatılanlar:
-buzdolabından gereksiz pideci vb. etiketler kalkıyor. çıtır fotolar konuyor.
-nefes önemli dedi, sürekli alınmasa da diyafram nefesini önerdi hocamız.
-"az yiyorum doyuyorum" düşüncesini kullanmıl kendisi zayıflarken.
-beyin hayal ve gerçeği fark edemezmiş. artık 1 lokma alıp 10 lokma yediğinizi düşünmek şeklinde bir uygulamaya dönüştürülebilir bu. yada su içip kola içtim diye düşünebilirsiniz. "zayıfmış" gibi davranarak beyni kodlayabilirsiniz(secret'ten)
-su içmeyenler için 1 yudum su içmek bile içimi ferahlatıyor diye kendinizi kodlayabilirsiniz.
-"kilo vermek istiyorum", " su içsem yarıyor" cümleleri yok. "zayıf kalmak istiyorum","yesem bile kilo almıyorum" veya " 60 KİLO OLMAK İSTİYORUM" demek lazım.
-3D kuralı kullanılabilir: yani düşüncenizi yöneterek olumlu düşünce ile olumlu Duygu ve olumlu Duygu sayesinde de olumlu Davranış geliştirme ilkesi kullanılabilir.
-uygulamalarınız 21 gün tekrar edilmeli ki kalıcı olsun
-daha önce de söylemiştim: the secret belgeselini 21 gün,yetmezse40 gün izlemeyi önerdi hocamız.
-bu konuda okunacak kitaplardan ilki Nil GÜN isimli bir bayanın kitabıymış. böyle konularda Türk yazarları tercih etmek gerektiğine inanoyorum. yabancı yazarların dedikleri bazen havada kalıyor. bizden birinin süzgecinden geçmesi çok önemli. hoş Mevlana'nın bir çok sözünü kullandı hocamız, kendimize dönmemi gerektiğini de gördüm bir kez daha.
6 saat sürdü bugün. yarına Allah kerim. yarın yeni bişiler kapmaya çalışırım bu kilo olayımız için.
bilmek değil uygulamak önemli tabi.
benim kaplangözü taşımı biliyosunuz onu çok takardım ki her elimi uzatınca görüp bana amacımı hatırlatsın diye,işe yarıyor. hep takcam artık.
22.04.2012-21.Nis
prenses 0- 8
zeynep 4- 3
şule 0- 14
kuzu 8- 0
celi 3- 0
tulip 0- 3
pelis 0- 0
Hoca oğlundan önemli mi,bırak ona ayıp olsun
braffoo sanaaaa22.04.2012
kahvaltı
domates,salatalık,1dilim peynir,birkaç zeytin
15.00
kebap ve salata çokkk az pidenin tadına baktım
gece 1 de 1 tabak tarhana çorbası
düğün ve kına dolayısıyla dengesiz bir haftasonuydu ama saat bazında dengesiz:) düğün pastasından bile yemedim yahu
fırında domatesli patlıcan
Eki Görüntüle 397888
kepek unuyla sebzeli pizza
Eki Görüntüle 397889
patates köfte
Eki Görüntüle 397890
peynirli yaz salatası
Eki Görüntüle 397891
sebzeli diyet makarna
Eki Görüntüle 397892
sebzeli omlet
Eki Görüntüle 397893
fırında tereyağlı patates
Eki Görüntüle 397894
prenses 65kaptan farkı
şule 49
kuzu 45
tulip 34
celi 20
zeynep 18
pelis 9
7*5=35 her gün 5 mesaj lütfen
canım eteğe nasıl girdini ballandıra ballandıra anlat bence. hem çeneleri kapanır. hem de sen motive olursun o an önüne konanlar gözüne görünmez. ben de uygulayayım bunu.
dün oğlum çok hastalandı. midesini üşütmüş.
bugün de felaket yoğundu.sabah 9-akşam 7 okuldaydım. veli toplantısı ve nlp eğitimi.
-beyin hayal ve gerçeği fark edemezmiş. artık 1 lokma alıp 10 lokma yediğinizi düşünmek şeklinde bir uygulamaya dönüştürülebilir bu. yada su içip kola içtim diye düşünebilirsiniz. "zayıfmış" gibi davranarak beyni kodlayabilirsiniz(secret'ten)
-su içmeyenler için 1 yudum su içmek bile içimi ferahlatıyor diye kendinizi kodlayabilirsiniz.
-"kilo vermek istiyorum", " su içsem yarıyor" cümleleri yok. "zayıf kalmak istiyorum","yesem bile kilo almıyorum" veya " 60 KİLO OLMAK İSTİYORUM" demek lazım.
-3D kuralı kullanılabilir: yani düşüncenizi yöneterek olumlu düşünce ile olumlu Duygu ve olumlu Duygu sayesinde de olumlu Davranış geliştirme ilkesi kullanılabilir.
-daha önce de söylemiştim: the secret belgeselini 21 gün,yetmezse40 gün izlemeyi önerdi hocamız.
-bu konuda okunacak kitaplardan ilki Nil GÜN isimli bir bayanın kitabıymış. böyle konularda Türk yazarları tercih etmek gerektiğine inanoyorum. yabancı yazarların dedikleri bazen havada kalıyor. bizden birinin süzgecinden geçmesi çok önemli. hoş Mevlana'nın bir çok sözünü kullandı hocamız, kendimize dönmemi gerektiğini de gördüm bir kez daha.
6 saat sürdü bugün. yarına Allah kerim. yarın yeni bişiler kapmaya çalışırım bu kilo olayımız için.
benim kaplangözü taşımı biliyosunuz onu çok takardım ki her elimi uzatınca görüp bana amacımı hatırlatsın diye,işe yarıyor. hep takcam artık.
canım sıkkın yarın bu nlp eğitimi yüzünden oğlumun gösterisini izleyemicem.
bu tarihi kim ayarladı nlp eğitimi için bilin bakalım: tabiki ben.
millet gelebilsin diye bu güne koyarken bu denli berbat bir gün seçtiğimi düşünememek beni mahvetti.
oğlumun okulunda da tören çok geç başlıyo.
üff bu annelik.
bişi değil eğitimde o kadar azız ki bırakıp oğlumu izlemeye gitsem aşikar belli olacak. hocaya ayıp yani.
benim fotoğraf makinam bozuldu düğündeo yüzden pek düzgün foto yok ama arkadaşlardan kuzenlerden gelecek sonra :))inşallah yani
Eki Görüntüle 397885
saçımıda bundan yaptım,arkayı bi parça açık bıraktım,çokda beğendiler,sen hangi kuaföre gittin yaa dediler:))genelde kimse kendini beğenmiyoduda:)
bizim buranın kuaförleri parayla çirkinleştirir insanları:)
Eki Görüntüle 397886
22.04.2012
kahvaltı
15.00
düğün ve kına dolayısıyla dengesiz bir haftasonuydu ama saat bazında dengesiz:) düğün pastasından bile yemedim yahu
evettt guzel ve bol eksili bir hafta diliyorum hepinizeee
selam kizlar, dunku menumu de yazayim
sabah dukan krebi,peynir
ogle yumurtali peynir ve domatesli sandvic
ara yarim elma
aksam izgara et yanina cok bir kasik pilav
bugun ise
sabah dukan krebi cay ve peynir
ogle corba,salatalik domates
aksam firin posetinde tavuk yogurt
olarak planliyorum. hafta sonu spor yapamadim ama hep disardaydik bol bol yurudum. bugun 1 saat bisiklet yapcam zamanim kalirsa leslie de yaparim.persembe yatili misfirlerimiz geliyor 1 hafta kalacaklar, hazirlik yapmaliyim.
zaten o arkidişler yüzünden hep aldık kiloları.şahsen ben öle aldım.geçen sene durmadan velilrde getirdi durdu 1 senede 10 kilo aldım.sıfırdan başlyr gibiyim şimcik.ama 69.30 üm.şişliğimi attım geriye kaldı 800 gr bu hafta vermeyi planlıyorum.bugün kayserili bi arkadaşıma yemeğe davetliyiz.umarım cok hamur işi yapmaz.az az hatır için yerim artık.yarının kaçamağını bugüne almış oluyorm.bu hafta kaçamak hakkım bitti umarım önüme başka bişey cıkmaz:)kizlar her misafirlige gidince diyolarki aa ben diyet miyet anlamam baska zaman yap diyetini diyorlar, valla her gittigim yer boyle derse siserim bennn
yani taviyeniz varmi? mdem agiriyo bilmem ne sokùmuyto çunku cumle alem biliyo diyete oldugumu
bu arada dun arkadasimin 40 beden etegii giymek zorunda kaldim vee bol geldi yaa ay nasil sevindim anlatmamam. arkadasim bozuldu tabi
çok güzel olmuş maşşallah bu haftada gider bi kilo:)Bugunku menumude yazayim ben. Of cok karnim agriyo ya adet sancisi hsni cocuk olunca geciyodu? Yalannnn
Sabah: zeytin, peynir, domates salatalik, 3 kasik menemen 1,5 dilim ekmek sahane bir kahvaltiya davetliydim ve hic bisi yemedim cok sukur
6 dan sonra bisi yemedim
yazdan itibaren hayatım boyunca 60 kilo kalacam artık.çıtır anne -ve öretmen.ben ozan ve natalie tunceri okumuştum geçen sene ondan önceki sene okuyupta verdiğim kiloyu ertesi sene okuyupta geri aldım:)onun dışında dünya kadar kitap okudumm tabi.dün oğlum çok hastalandı. midesini üşütmüş.
şişkoyum ama zayıflayabiliyorum.artık cıtır olacam.çok kullanılabilecek bir kaç şey daha
- ama kullanırken amadan önce olumsuz amadan sonra olumlu cümle gelmelidir. çünkü ama öncesindeki cümleyi siler. "şişkosunuz ama sizi seviyorum"
- "yapmam lazım" veya "-meli,-malı" kullanmak zorundalık hissettirir. onun yerine "yaparsam" kullanın. "bu hafta diyet yaparsam cumaya birinciyiz"
vuvvvvvvvvvvvv kaptanım süpersinnnprenses 65kaptan farkı
şule 49
kuzu 45
tulip 34
celi 20
zeynep 18
pelis 9
7*5=35 her gün 5 mesaj lütfen
nlp herzaman telafi edilebilir ama çocuğun bi daha o yaşına gelmiycek.canım sıkkın yarın bu nlp eğitimi yüzünden oğlumun gösterisini izleyemicem.
millet gelebilsin diye bu güne koyarken bu denli berbat bir gün seçtiğimi düşünememek beni mahvetti.
üff bu annelik.
bişi değil eğitimde o kadar azız ki bırakıp oğlumu izlemeye gitsem aşikar belli olacak. hocaya ayıp yani.
çok güzel olmuşsun canmcım korse giydinmi:)benim fotoğraf makinam bozuldu düğündeo yüzden pek düzgün foto yok ama arkadaşlardan kuzenlerden gelecek sonra :))inşallah yani
Eki Görüntüle 397885
saçımıda bundan yaptım,arkayı bi parça açık bıraktım,çokda beğendiler,sen hangi kuaföre gittin yaa dediler:))genelde kimse kendini beğenmiyoduda:)
Eki Görüntüle 397886
geç ama sadece corba.ama bu kadar ac olmakta nasıl olur bilemem.22.04.2012
kahvaltı
15.00
süpermiş bi deneyim bende bakalım.ama canm tatlı istediği zaman.iştahım kapalıyken no mama no kalori:)Eki Görüntüle 397897 8 adet,
herbiri 154 kalori
9,5 gram protein
21 gram karbonhidrat
3.4 gram yağ
Malzemeler
200 gram yulaf unu ya da gevreği
30 gram kakao
2 tatlı kaşığı fındık ezmesi
3 yumurta akı
300 gram muz püresi
1 tatlı kaşığı bal
100 ml. yağsız süt
1 tatlı kaşığı tarçın
Hazırlanışı:
Fırını 180 derecede 5 dakika ısıtın. Tarçın, yulaf ve kakaoyu karıştırın. Fındık ezmesini ekleyin. Yumurta akı, bal, muz püresini ve son olarak sütü azar azar karıştırarak eklemeye devam edin. Bir fırın kabına bıçak yardımı ile iyice düzeleyerek yayın ve 15 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra soğumasını bekleyin ve 8 eşit parçaya kesin.
Ama sekizini birden hüpletmeyin :))
sabah dukan krebi,peynir
ara yarim elma
bugun ise
olarak planliyorum. hafta sonu spor yapamadim ama hep disardaydik bol bol yurudum. bugun 1 saat bisiklet yapcam zamanim kalirsa leslie de yaparim.persembe yatili misfirlerimiz geliyor 1 hafta kalacaklar, hazirlik yapmaliyim.
zaten o arkidişler yüzünden hep aldık kiloları.şahsen ben öle aldım.geçen sene durmadan velilrde getirdi durdu 1 senede 10 kilo aldım.sıfırdan başlyr gibiyim şimcik.ama 69.30 üm.şişliğimi attım geriye kaldı 800 gr bu hafta vermeyi planlıyorum.bugün kayserili bi arkadaşıma yemeğe davetliyiz.umarım cok hamur işi yapmaz.az az hatır için yerim artık.yarının kaçamağını bugüne almış oluyorm.bu hafta kaçamak hakkım bitti umarım önüme başka bişey cıkmaz:)
sende kendine bi kaçamak hakkı koyabilirsin.
çok güzel olmuş maşşallah bu haftada gider bi kilo:)
yazdan itibaren hayatım boyunca 60 kilo kalacam artık.çıtır anne -ve öretmen.ben ozan ve natalie tunceri okumuştum geçen sene ondan önceki sene okuyupta verdiğim kiloyu ertesi sene okuyupta geri aldım:)onun dışında dünya kadar kitap okudumm tabi.
şişkoyum ama zayıflayabiliyorum.artık cıtır olacam.
vuvvvvvvvvvvvv kaptanım süpersinnn
nlp herzaman telafi edilebilir ama çocuğun bi daha o yaşına gelmiycek.
çok güzel olmuşsun canmcım korse giydinmi:)
geç ama sadece corba.ama bu kadar ac olmakta nasıl olur bilemem.
süpermiş bi deneyim bende bakalım.ama canm tatlı istediği zaman.iştahım kapalıyken no mama no kalori:)
gayet güzel omuş.süper ötesi :)Allah kolaylık versin bebişle:)
sagol sekerim gercekten bu cimcimeyle cok zor hersey ,yaptigimi arkamdan bozuyor nolcek bilmem boylee
bozsunlar bacım ya boza boza yapmayı öğreneckler:))benm bütün duvarlarım boyalı resimli şu an:))1 senelik ev güya
hayırlı olsun tatlım darısı tüm bekarların başına
canlarım sabah:1 dilim ekmekle hazırladığım tost,1 dilimde peynir var içinde,salatalk,1 haş yumurta
ara:yarım elma,yarım ayva
ara:1 avuç ceviz
öğle:günde:1 paynirli sigara böreği(fırında,1kase makarna salatası,1 top yoğurtlu patates,1 küçük sütlüü tatlı,5 yaprak sarma
ara:1 elma
avm ye gittim sonra kızım ve annemle.baya bi dolaştık10 da geldik eve.akşam yemedim bişey.öğlen hepsini yemiş oldum zaten.sabahtan itibaren toplanmış bi zeynep görecceksiniz canlarım.yemin ediyorum hatta.10 kilom gidene kadar kaçamak yok.
İyi geceler kizlar ben bugun bi arkadasimda kaldim
Sabah: zeytin peynir 2 dilim cig 2 dilim pismis sucuk 1 dilim beyaz ekmek 5 parca patates kroket
1 haslanmis yumurta
Oglen : kiymali bezelye yemegi ve pirinc pilavi
Aksam 1,5 kase kisir domates
Arkadasimla film izledik. İzlerken cilek uzum cekirdek sekersiz cay ve 1 tane kornetto yedim
Spor yok cunku alt kata ses giebilir yerler tahta
2 lt su
Aman canım en az zararla atlat o iştah açılmanı,bendede var bugünlerde.Uzun zamandır yemediğim şeyleri istiyor canım,özlemişim
Ancak eski halimi çok daha fazla özledimdün akşam kına vardı ve ben eylülde aldığım bi elbiseyi zorlada olsa kapattığım için sevincimden yeni aldığımı değil onu giydim.
ama dar lolduğu için kıpırdadıkça yukarı çekti kendini,astarı belimde toplanıyordu,çünkü bacaklar dolma olmuşçok üzüldüm yaa ben oynarken sürekli brileri eteğimi işaret edip uyarıyordu,halbuki elbise gayet dökümlüydü eskiden
yenge dediğin bizim sadıç dediğimiz herhalde
kızlar kuzenimin düğünü var demiştim,o yüzdne gelemiyorum ama okuyorum telefondan sizi takip ediyorum. telefondan tek tek alıntı yapmak zor oluyor,bende sabah sabah girip telafi edeyim dedim:)
akşam kına vardı ama kilolarım yüzünden elbiseden çok çektim,mutsuzum
dün bi elbise aldım ama eylülde aldığım bir elbisenin içine girebildim diye mutlu mutlu onu giydim salak gibi ve darlıktan dolayı eteği tepeme çıktı resmen.
Bacaklarım dolma gibi olduğundan sürekli belimde toplanmaya çalışıyordu elbise,ben oynadıkça herkes eteğine dikkat et diye uyardı yaaa
ama iyide bişe var,dün bi elbise aldım; 38 beden:))) demekki bende incelme var. bunu yazın beğenmiştim ama almamıştım çok pahalıydı:) o zamanda 38 denemiştim şimdide 38 e gayet rahat grdim,hatta belde portluk var,daha terziye onu yaptıracam
bugün için aldığım elbise ise 3 beden:26:eskiden 1 beden alırdım vay halimeee
düzgün bir fotoğrafım olursa göstercem size:))
bugün bi daha zor girerim ama yarın yine burdayım inşallah
21.04.2012
kahvaltı
omlet,domates,salatalık,nane,yeşil biber,bir dilim tam tahıllı ekmek,şekersiz çay,1 dilim beyaz peynir,2 zeytin.
aralar ve öğle yok
16.00 gibi iskender yedim ama ekmeğinden 2 lokma aldım,döner ve salata desek daha doğru olur yani:)) ha bide yoğurt tabi
akşam kına vardı yemedim,gece gelince çay içtik ama şekersiz
bugün böyle bitti...
kızlar bugün akşam yemeğim baya erken oldu menümüde baya erken yazıyorum o yüzden:)
sabah:1 kase süt ve nesfit,1 haş yumurta,domates salatalık,maydanoz
ara:1 galeta
öğle:1 tabak pırasa,1 dilim ekmk,1 kase yoğurt
akşam:3 kaşık et,2 kaşık pilav,1 dilim fırında mücver
akşam 7 gibide bi meyve yerim oh mis:) şimdi salonda kimse yoksa spora inecem erkek günü ama yapmıyo onlar spor napım:).
kuzu ben dünü 2.günden başlamıştım.kaçamk var die,bugün3.günü yapıyorum.1 dilim ekmek yerine diyetisyenimin verdiği listeden 2 kaşık plavı değiştirdim.
kizlar her misafirlige gidince diyolarki aa ben diyet miyet anlamam baska zaman yap diyetini diyorlar, valla her gittigim yer boyle derse siserim bennn
yani taviyeniz varmi? mdem agiriyo bilmem ne sokùmuyto çunku cumle alem biliyo diyete oldugumu
bu arada dun arkadasimin 40 beden etegii giymek zorunda kaldim vee bol geldi yaa ay nasil sevindim anlatmamam. arkadasim bozuldu tabi
Bugunku menumude yazayim ben. Of cok karnim agriyo ya adet sancisi hsni cocuk olunca geciyodu? Yalannnn
6 dan sonra bisi yemedim
Geçmiş olsun canım. Umarım oğluşun bi an önce iyileşir.dün oğlum çok hastalandı. midesini üşütmüş.
canım sıkkın yarın bu nlp eğitimi yüzünden oğlumun gösterisini izleyemicem.
üff bu annelik.
benim fotoğraf makinam bozuldu düğündeo yüzden pek düzgün foto yok ama arkadaşlardan kuzenlerden gelecek sonra :))inşallah yani
Eki Görüntüle 397885
Eki Görüntüle 397886
22.04.2012
kahvaltı
15.00
sabah dukan krebi,peynir
ara yarim elma
bugun ise
kızlar akşam gelebilirmiyim bilemiyorum.çmenüceğizimi şimdikten yazym
sabah:1 dilim ekmekli tost,1 haş yumurta,1 bardak süt
ara:1 ayva
öğle:yarım tabak makarna,yarım tabak pırasa,yarım kase yoğurt,1 bardak yeşilcay
ara:2 dilim portakal,yarım simit ve dil peyniri,yarım paket nescafe,
öğleni ii tuttum akşam orda cozutmayım die.biraz uyuyum.dua edin cok kacırmayım.umarım sebze yapmıştır,en azından salata.
bu arada gürkan amcanın akşam yemeklerine dikkat ya et ya tahıl veriyo.onun beslenme tarsını öğrenmeye calışıyroum bakalım:)
:)))))ben benmkini alıştırmaya calışıyorum hadi kızım beraber toplayalım felan diorum.zilli yok anne sen topla dio bana:sonrada ekliyo aperin sana aperin anne:)))))bazen karıştırıyoum o mu anne ben mi?oyuncaklarini toplayip dolabina koydum az once, kosarak geldi tifil mifil dibildak luful diye soylene soylene ne var ne yok hepsini disari firlatti ayyy bu ogrenecekde ben de gorecegim insallahh
hoşgeldin tatlım.düğün telaşı felan hareket yaramıştır umarım.Merhaba hanımlar ben geldim
Düğünümüzü kazasız belasız sorunsuz şükür atlattık çok güzel geçti
Siz neler yaptınız bakim hemen geçmişe dönüp bakıyım ne var ne yok
menülerde kaçmamış gayet güzel.kocişin elinden yağ yapmaz o bebişim:)Menülerime gelince canlar saat olarak çok düzensiz oldu ama oldukça hafif tutmaya çalıştım sürekli peşinden koşturduğum için gelin hanımın acıktığmı farketmedim bile ne zaman ki popomun üstüne oturdum ahh acıkmışım dedim :))
Cumartesi;
Sabah: 1 yumurta, 1 dilim ekmek, 1 bardak çay, az peynir.
Öğlen: yok
Akşam: 1 porsiyon pideli köfte (pidelerinde 2 tane anca almışımdır eşimin tabağına atıverdim), 1 bardak ayran, salata
Gece: 4 tane fındık, az bi leblebi ( gece 3 te halen kız evinde olduğumuz için oğlan tarafının verdiği çerezden aldım :))
Pazar:
Sabah: 2 tane ufacık haşşaşlı, 1 bardak şerbet (şekersiz)
Öğlen: yok
Akşam: 1 tabak mercimek çorbası, 4 -5 kaşıkta nohutlu pilav, 1 dilim kadarda ekmek
Gece damat aklamaya gidincede 1 tane gül lokumu eşim sokuşturdu ağzıma.
hoşgeldin tatlım.düğün telaşı felan hareket yaramıştır umarım.
menülerde kaçmamış gayet güzel.kocişin elinden yağ yapmaz o bebişim:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?