Halimizen memnun olmadığımıza göre bize yakışmıyor:) kötü örnek o kötü:))
en iyisi görerek al canım sen,nerde yaşıyorsun bilmiyorum ama istanbulda ço uygun bulunabiliyormuş
1. Eski diyet kuralı; Kalorileri say, Yeni diyet kuralı protein, yağ ve karbonhidratı say:
Eskiden yiyeceklerin enerji değeri bilinirse ve ona göre kişi günlük alması gereken kaloriyi hesaplayarak yerse, zayıflamak çok kolay diye düşünülüyordu. Bu konu insanları önce çok mutlu etti. Çünkü şöyle düşünüldü, örneğin, günde 1200 kalori alırsam zayıflarım ve ben fındığı çok seviyorum, o zaman insanlar 1200 kaloriye tekabul edecek fındığı hesapladılar ve başka hiçbir şey yemeden sadece fındık yiyerek kilo verdiler.
Bir başkası baklavayı çok seviyordu sadece baklavanın kalorisini hesaplayarak baklava yedi ve kilo verdi. Ancak bu tür beslenme her ne kadar kilo verdiyordu ise de bir müddet sonra tek yönlü beslenmeye bağlı beslenme yetersizlikleri ortaya çıkmaya başladı. İnsanlar saçlarının döküldüğünden, tırnaklarının kırıldığından, kalp çarpıntılarından yakınmaya başladılar.
Günümüzde tek yönlü beslenme asla önerilmiyor. İnsan vücudunun bütün besin gruplarına ihtiyacı olduğu biliniyor. Bu nedenle karbonhidrat, protein ve yağ besin gurupları hastaya öğretilerek günlük metabolizmasına göre ne kadar yiyeceği planlanıyor. Hasta bütün besin guruplarını yediği için vücutta herhangi bir hastalığa neden olmuyor.
2. Eski diyet kuralı; Tatlandırıcılar kilo vermeye yardımcıdır, Yeni diyet kuralı; Tatlandırıcı içeren yiyecek ve içecekler kilo almaya neden olabiliyor :
Soframızda kullandığımız şekerin ne kadar yüksek kalorisi olduğunu öğrendiğimizde, biz bilim adamlarının gözleri fal taşı gibi açıldı ve günümüzde şişmanlığın bu kadar yaygınlaşmasının en büyük nedeni olarak bu şekeri gördük. Ama şeker hayatımızda o kadar büyük bir yer açmıştı ki kendine, ondan vazgeçebilmek mümkün değildi. O zaman denildi ki, biz bu şekerden vazgeçelim ama şeker yerine tadı şeker gibi olan ama kalorisi yani enerji değeri hiç olmayan bir yiyecek olsun, böyle bir yiyecek bulalım dendi ve bu konuda yapılan araştırmalarla birlikte tatlandırıcılar geliştirildi. Evet tadı şekere benziyordu ve enerji değeri nerede ise sıfırdı. Böylelikle tatlandırıcılar yaşamımıza girdi. Çocuk şuruplarından tutunda, keklerin, kurabiyelerin, birçok içeceğin içine girdi. Tatlandırıcı ile yapılmış bu tür yiyecek ve içecekler yıllarca rejim listelerinin baş tacı oldu.
Ancak son yıllarda yapılan bazı araştırmalarda bu tatlandırıcıları çok fazla kullanmanın başta mesane tümörü olmak üzere birçok kanser şeklini artırdığı gösterildi.
Yıllardır kilo vermeye katkısının çok fazla olduğu söylenilen bu tatlandırıcıların tam aksine kilo almaya neden olabileceği ile ilgili de bazı araştırma sonuçları yakınlarda yayınlandı.
Tatlandırıcıların bağırsaklardaki glikoz sensörlerini uyardığı ve vücuda giren şekerin daha fazla depo edilmesine neden olduğu düşünülüyor. Ayrıca tatlandırıcılar daha çabuk acıkmaya ve bir sonraki öğünde daha fazla yeme ihtiyacına neden olabiliyor.
3. Eski diyet kuralı; Diyette ekmek yemeyin, Yeni diyet kuralı; Ekmek en iyi temel besin maddelerinden biridir:
Yıllardan beri birçok insan rejime başladığında, ilk yaptıkları şey ekmeği kesmek oluyordu. Yemeğin yanında ekmek yenmediğinde, vücut enerji kaynağı olarak daha çok ekmeğin içindeki glikozu kullandığı için ve bu eksik alındığı için karbonhidrat eksikliğini kişi, aşerme tarzında diğer karbonhidrat oranı yüksek yiyeceklere karşı, karşı koyulamaz bir yeme atağı geçirebiliyordu. Öreğin diyete başlıyordu hiç ekmek yemiyordu. Diyetin 5. gün kendisini 1 tencere makarna veya 1 kilo baklava yerken bulabiliyordu. Bir kez böyle bir yeme atağı geçirdiği zaman işin ucunu bırakıyordu ve iki kat geri kilo alıyordu.
Artık en temel besin maddemiz olan ekmekten korkmuyoruz. Özellikle pilav, makarna, börek, tatlılar gibi yiyecekler yerine ana yemeğin yanına alınan bir-iki dilim ekmek hem kişiyi daha çok doyuruyor hem de vücudun temel yakıtından mahrum kalınmadığı için sonrasında yaşanılan yeme atakları daha az görülüyor.
Ekmek pilav ve makarna ile kıyasladığında yağ içermediği için daha düşük bir kaloriye sahip. Ekmek yerken porsiyon kontrolü yapmak daha kolay ve ekmek kişiyi daha uzun süre tok tutuyor.
4. Eski diyet kuralı; 6 öğün yemek, Yeni diyet kuralı; Acıktığında yemek, münkünse günde 2 öğün yemek: (KARATAY GİBİ DEĞİL Mİ)
Az az sık sık yendiğinde, vücuda sürekli şeker girişi olduğu için bu durum pankreastan sürekli insülin salınımına neden oluyor. İnsülin anabolizan yani yağ depolayıcı bir hormondur. İnsülinin bu şekilde yüksek olması kişinin daha çabuk acıkmasına neden oluyor. Yenilen yiyeceğin içindeki şeker daha çabuk yağ dokusuna depolanıyor. Aynı zamanda kişi metabolizmam çalışsın diye sık sık yemem gerekiyor düşüncesinde olduğundan daha o öğünü yerken bir sonraki öğünün hayalini kuruyor ve ister istemez daha çok yemek düşünmeye başlıyor. Bu durumda kişinin iştahı açılıyor ve bir sonraki öğünü daha çok yemeye başlıyor.
Oysa yemek fizyolojik bir ihtiyaçtır. Nasıl ki, uykumuz geldiğinde uyuyoruz, tuvalet ihtiyacımız geldiğinde tuvalete gidiyoruz, üşüdüğümüzde daha kalın giyiniyoruz, yemeyi de acıktığımızda yememiz gerekiyor. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, açlığı çok ertelememek. Eğer açlığımızı çok ertelersek bir sonraki öğünü çok fazla yeriz. Son yapılan araştırmalarda günde iki öğün yemenin insan vücudu için daha uygun olduğu düşünülüyor.
Eski çağlarda elektrik olmadığı için insanın da kendini gün ışığına göre programladığını biliyoruz, sabahın ilk işikları ile güne başlanıyordu ve güneş battığında gün bitiyordu. Durum böyle olunca akşam yemeği saatleri uzamıyordu. Vücudun gece ve gündüz hormonları dengeli bir şekilde çalışıyordu. Aynı zamanda hareketlilik de olduğu için o dönemlerde kilo problemi ile karşılaşmıyorduk. O dönemlerde sabah yemekleri saat 9-10 gibi akşam yemekleri de 16-18 arasında yeniyordu. Günümüzde ise uzun çalışma saatleri nedeni ile bu yeme düzenini oturtamaz isek, günde en fazla dört öğünle kendimizi sınırlamamız gerekiyor. Özellikle de ikindi ve akşam yemeğinin yeri de değişebilir. Yani ikindiyi ana öğün gibi yapıp akşam yemeğini ara öğün kıvamında tutabilmek en iyi beslenme biçimi olabilecektir.
5.Eski diyet kuralı; Havuç, patates, mısır yenmez, Yeni diyet kuralı; Şeker oranı düşürülerek havuç, patates, mısır yenebilir:
Eskiden şeker oranı yüksek yiyecekler diyetlerde asla önerilmezdi. Yıllarca insanlar havuca, patatese düşman oldular. Günlük yaşamlarından bu yiyecekleri tamamen çıkardılar. Oysaki vitamin, mineral deposu olan bu yiyeceklerden çok korkmamak gerekiyor. Bir havuç nerede ise bir insanın bir günlük A vitamini ihtiyacını karşılıyor.
Son yıllarda yapılan birçok çalışmada şeker oranı yüksek olan bazı besin gurupları proteinle birlikte tüketildiğinde kişiyi daha tok tutabileceği gösterildi. Patates, havuç, mısır gibi yiyecekler yoğurt veya ayranla birlikte tüketildiğinde kan şekerini çok hızlı yükseltip kişiyi daha çabuk acıktırmıyorlar. O nedenle glisemik indeksi yüksek olan yiyecekler artık yoğurtla birlikte öneriliyor.
6. Eski diyet kuralı; Diyetteyken az yağlı yoğurt, az yağlı süt, az yağlı peynir yiyin, Yeni Diyet kuralı; Doğal yağlardan değil, yağ eklenerek yapılmış yiyeceklerden uzak durun:
Diyet denince eskiden insanların aklına hemen markete gidilerek her türlü ürünün az yağlı alınması düşünülürdü. İnsanlar özellikle sütü, yoğurdu ve peyniri az yağlı satın alırdı. Kendi hayatlarında bilmeden yedikleri gizli yağı yüksek yiyecekleri farkında olmadan yemeye devam ederlerdi. Örneğin bir alışveriş merkezinde ızgara köfte ile light ayran içen isanlar görürdük. Köfte ızgara olduğu için az yağlı sanılır, halbuki kıymadan yapılan etler köfte, adana, döner gibi her ne kadar ızgara da yapılmış olsalar, içine genelde kuyruk yağı katılarak yapıldığı için yağ oranı çok yüksektir. Pastane poğaçası satın aldığınızda ununa yağ katıldığı için kalorisi çok yüksektir.
O nedenle doğal olarak içeriğinde yağ olan süt, yoğurt gibi yiyecekleri light olarak değil, günlük olarak tüketilmesi tavsiye ediliyor. Bununla birlikte insanların kendi elleri ile içine yağ ekledikleri yiyeceklere karşı dikkatli olmaları gerekiyor.
6. Eski diyet kuralı; Diyetteyken az yağlı yoğurt, az yağlı süt, az yağlı peynir yiyin, Yeni Diyet kuralı; Doğal yağlardan değil, yağ eklenerek yapılmış yiyeceklerden uzak durun:
Diyet denince eskiden insanların aklına hemen markete gidilerek her türlü ürünün az yağlı alınması düşünülürdü. İnsanlar özellikle sütü, yoğurdu ve peyniri az yağlı satın alırdı. Kendi hayatlarında bilmeden yedikleri gizli yağı yüksek yiyecekleri farkında olmadan yemeye devam ederlerdi. Örneğin bir alışveriş merkezinde ızgara köfte ile light ayran içen isanlar görürdük. Köfte ızgara olduğu için az yağlı sanılır, halbuki kıymadan yapılan etler köfte, adana, döner gibi her ne kadar ızgara da yapılmış olsalar, içine genelde kuyruk yağı katılarak yapıldığı için yağ oranı çok yüksektir. Pastane poğaçası satın aldığınızda ununa yağ katıldığı için kalorisi çok yüksektir.
O nedenle doğal olarak içeriğinde yağ olan süt, yoğurt gibi yiyecekleri light olarak değil, günlük olarak tüketilmesi tavsiye ediliyor. Bununla birlikte insanların kendi elleri ile içine yağ ekledikleri yiyeceklere karşı dikkatli olmaları gerekiyor.
Ben bugün ki menümü paylaşim kızlar
Sabah-Öğle: 2 dilim ekmek, biraz tavada yumurta, salça(ekmeklerin üzerine gelecek kadar), az biraz peynir
Akşam:1 tabak yoğurtlu, makarna
Ara: Nescafe
(Sabah-öğle yazmamın sebebi de Gece çok geç geldin anca öğlene yakın kalkabildim ondan böyle oldu
Spor olarakta 3 mil leslie
Bununla ilgili gene tv de bi diyetisyenimiz (amma çok diyetisyen haberleri izliyorum yahu ben :))) bi ortama girdiğinizde diyette olduğunuzu söylemeyin. Önünüze gelen bişeyi kesinlikle reddetmeyin hem misafir beğenilmediğini düşünür, direkt şu an canım istemiyo, ben istersem alırım demek lazımmış. :))
bu daha masummus canim ,merci :)
Gözleme patates aynı güne denk gelmiş.6dan sonra bişey yemeyerek zaten mide hazım etmiştir. Ama yarına dikkat etmek lazım bu menüden sonra canım.
Yalnız bu kuaförler beni deli etcek. Dün fotoğraf çekimi neyin kuaföre çok erken gittik. Elbisem dolayısıyla hafif şöyle genç işi bi topuz istedim. Adam da çok güzel bi topuz yaparım yaşından büyük göstermeyen neyin dedi. Bende peki dedim bide kararsızdım.
Bana süpriz olacakmış göstermiyoda, Allah'ım bi topuz yaptı yeminlen 35 yaşında gözükmediysem neyin. Bi moralim bozuldu eşimin huyunu biliyorum. Bu ne hal dicek. Bi olgun gözüktüm sinirimden ağlıcağım. Sonra hadii bozdurduk dedim düz fön çek üstü krabe olsun yeter dedim.
Hayatımda bi daha topuz mu ALLAH korusun
Yalnız bu kuaförler beni deli etcek. Dün fotoğraf çekimi neyin kuaföre çok erken gittik. Elbisem dolayısıyla hafif şöyle genç işi bi topuz istedim. Adam da çok güzel bi topuz yaparım yaşından büyük göstermeyen neyin dedi. Bende peki dedim bide kararsızdım.
Bana süpriz olacakmış göstermiyoda, Allah'ım bi topuz yaptı yeminlen 35 yaşında gözükmediysem neyin. Bi moralim bozuldu eşimin huyunu biliyorum. Bu ne hal dicek. Bi olgun gözüktüm sinirimden ağlıcağım. Sonra hadii bozdurduk dedim düz fön çek üstü krabe olsun yeter dedim.
Hayatımda bi daha topuz mu ALLAH korusun
canim 11 den sonraki kahvalti çok zararliymis kilo olarak donuyormus dikkatli ol
kuaforunu degistir canim
kızlar akşam gelebilirmiyim bilemiyorum.çmenüceğizimi şimdikten yazym
sabah:1 dilim ekmekli tost,1 haş yumurta,1 bardak süt
ara:1 ayva
öğle:yarım tabak makarna,yarım tabak pırasa,yarım kase yoğurt,1 bardak yeşilcay
ara:2 dilim portakal,yarım simit ve dil peyniri,yarım paket nescafe,
öğleni ii tuttum akşam orda cozutmayım die.biraz uyuyum.dua edin cok kacırmayım.umarım sebze yapmıştır,en azından salata.
bu arada gürkan amcanın akşam yemeklerine dikkat ya et ya tahıl veriyo.onun beslenme tarsını öğrenmeye calışıyroum bakalım:)
öğleni ii tuttum akşam orda cozutmayım die.biraz uyuyum.dua edin cok kacırmayım.umarım sebze yapmıştır,en azından salata.
bu arada gürkan amcanın akşam yemeklerine dikkat ya et ya tahıl veriyo.onun beslenme tarsını öğrenmeye calışıyroum bakalım:)
felaketi bir kez daha görelim diye yazıyorum canlarım.
yani gelmeyen üyelerimiz de görülüyor. üzüldüm valla.
bu hafta mini takıma gerek olduğumu düünmüyorum. ne dersiniz
Bence kilo verememen kaptanım az yediğinden gibi geliyo bana akşam bişi yiyemiyorsun vücut sabah ve öğlen yediklerini depoluyor sanırım. Ama bence doktor kontrolünden geçtin mi bilmem ama belki bi rahatsızlıktan dolayıda olabilir.
Dediğin gibi taş olsa erirdi yani.
Kızlar bugün ve yarın için sizden izin istesem. Burdaki en yakın arkadaşım evleniyor, eşi olacak er kişide eşimin en yakın arkadaşı. Akşam orda olucam gece geç vakitlerde gelirim malum tavuk alma, baklava alma neyin. Yarın da düğünü var ve yanında yengeler gezer ya gelinin beni istedi yanında herşeyine ben koşturucam anlayacağınız yarında bütün günüm böyle gider. Haber vereyim dedim
bu liste süper olmuş pericim.
evet ben de 1 ayda verdiğimi 1 haftada geri aldım fazlasıyla, beni en çok üzen bu aslında. yerimde sayıyor olmam.
benim de alkıma gelmişti bu fikir iyice çozuttuğum dönemde.söyleyememiştim.celi bizi atcaklar felan yazmıştım hatta.
ayda 1 kilo bile veremeyenin ne işi var burda.
bir sınır getirip atılım kendimizi gitsin yani. nedir bu?
dışardaydım. cilt doktoruma gittim. kan aldılar. sonuçları paylaşırım.
kurs sürekli değil.toplam 8 saat bu haftasonu, bakalım neler öğrencez.
kadın nlp ile 5 kilo verdim demişti.
sırrı neymiş merak ediyorum?
kız ne bi ısırk tabagıma konan 2 börek .2 simit dışında hepsini yedim.aama bunlar bana yağ su kollestrol olaraktan döncekler biliyom.bitti artık bugünden sonra 0 kaçamakım.gürkan amcadan yeni bi liste buldum.2 ayda 10 kilo die.güzel geldi oda.baklım bide onu deneyim.haftaya kadar reglimde biter 2 kilo en az eksilmem lazım.yoksa çökerim valla
yavrum anneme evde hayatta yaptırmam ama okulda felan okadar hazırlıklı gitmeme rağmen durmadan önüme geliyor.bi tuttum 2 tuttum.bu hafta inanaılmaz patladım kilo vermek yaramadı bana.
canlarım sabah:1 dilim ekmekle hazırladığım tost,1 dilimde peynir var içinde,salatalk,1 haş yumurta
ara:yarım elma,yarım ayva
ara:1 avuç ceviz
öğle:günde:1 paynirli sigara böreği(fırında,1kase makarna salatası,1 top yoğurtlu patates,1 küçük sütlüü tatlı,5 yaprak sarma
ara:1 elma
avm ye gittim sonra kızım ve annemle.baya bi dolaştık10 da geldik eve.akşam yemedim bişey.öğlen hepsini yemiş oldum zaten.sabahtan itibaren toplanmış bi zeynep görecceksiniz canlarım.yemin ediyorum hatta.10 kilom gidene kadar kaçamak yok.
İyi geceler kizlar ben bugun bi arkadasimda kaldim
Sabah: zeytin peynir 2 dilim cig 2 dilim pismis sucuk 1 dilim beyaz ekmek 5 parca patates kroket
1 haslanmis yumurta
Oglen : kiymali bezelye yemegi ve pirinc pilavi
Aksam 1,5 kase kisir domates
Arkadasimla film izledik. İzlerken cilek uzum cekirdek sekersiz cay ve 1 tane kornetto yedim
Spor yok cunku alt kata ses giebilir yerler tahta
2 lt su
Canım bak bence boşa giden hiçbişeyin yok,bünyen çok direnç gösteriyor bu konuda.Ya sen o sporları yapmasaydın,kesinlikle daha kötü bir tablo çıkardı.
Asla boşa gittiğini düşünmüyorum,ne kadar çaba harcadıysan bugünkü tabloyu olabileceğinden o kadar iyi hale getirmişin demektir
hiç boşa gitti diye düşünme,bak bendende gram gram gidiyor ama gidiyor,damlaya damlaya göl olur:) ne kadar yavaş gidiyorsa o kadar kalıcı gidiyor demek.
Bünyemiz alışa alışa veriyor işte,biz öyle 2 günde dağlar kadar kilo verip diyeti bırakınca hoppp diye daha fazlasını alanlardan olmayacağız
yavaş yavaş ama emin adımlarla ilerliyoruz,sabitleye sabitleye gidiyoruz,böyle düşün lütfen ve kendine haksızlık etme
kendie kızmanı gerektirecek hiçbişe yok canım,bir önceki mesajda yeterince çene yaptım:)
takımın durumundan sen sorumlu değilsin,hepimiz koca koca insanlarız; ne istediğimizi bilmiyor ya da istediğimizle yaptığımız örtüşmüyorsa bu bizim suçumuz.
Takımın amacına uymayanı at gitsin,uyarı yap ve belli bi sınırı geçersek yolla bizi.Sonra kedi gibi dışardan bakalım takıma:))
sonuçta takımlara girmek isteyen bi sürü insan var,bulupta bunamak niye?
herkes kendine gelsin artık güzel arkadaşlarım,toparlanın bi zahmet. Biliyorum koca bi totonun üzerinde oturmak gayet rahat oluyor ama artık yaz geldi,azıcık küçültsek olmaz mı:)
kızlar kuzenimin düğünü var demiştim,o yüzdne gelemiyorum ama okuyorum telefondan sizi takip ediyorum. telefondan tek tek alıntı yapmak zor oluyor,bende sabah sabah girip telafi edeyim dedim:)
akşam kına vardı ama kilolarım yüzünden elbiseden çok çektim,mutsuzum
dün bi elbise aldım ama eylülde aldığım bir elbisenin içine girebildim diye mutlu mutlu onu giydim salak gibi ve darlıktan dolayı eteği tepeme çıktı resmen.
Bacaklarım dolma gibi olduğundan sürekli belimde toplanmaya çalışıyordu elbise,ben oynadıkça herkes eteğine dikkat et diye uyardı yaaa
ama iyide bişe var,dün bi elbise aldım; 38 beden:))) demekki bende incelme var. bunu yazın beğenmiştim ama almamıştım çok pahalıydı:) o zamanda 38 denemiştim şimdide 38 e gayet rahat grdim,hatta belde portluk var,daha terziye onu yaptıracam
bugün için aldığım elbise ise 3 beden:26:eskiden 1 beden alırdım vay halimeee
düzgün bir fotoğrafım olursa göstercem size:))
bugün bi daha zor girerim ama yarın yine burdayım inşallah
21.04.2012
kahvaltı
omlet,domates,salatalık,nane,yeşil biber,bir dilim tam tahıllı ekmek,şekersiz çay,1 dilim beyaz peynir,2 zeytin.
aralar ve öğle yok
16.00 gibi iskender yedim ama ekmeğinden 2 lokma aldım,döner ve salata desek daha doğru olur yani:)) ha bide yoğurt tabi
akşam kına vardı yemedim,gece gelince çay içtik ama şekersiz
bugün böyle bitti...
kızlar bugün akşam yemeğim baya erken oldu menümüde baya erken yazıyorum o yüzden:)
sabah:1 kase süt ve nesfit,1 haş yumurta,domates salatalık,maydanoz
ara:1 galeta
öğle:1 tabak pırasa,1 dilim ekmk,1 kase yoğurt
akşam:3 kaşık et,2 kaşık pilav,1 dilim fırında mücver
akşam 7 gibide bi meyve yerim oh mis:) şimdi salonda kimse yoksa spora inecem erkek günü ama yapmıyo onlar spor napım:).
kuzu ben dünü 2.günden başlamıştım.kaçamk var die,bugün3.günü yapıyorum.1 dilim ekmek yerine diyetisyenimin verdiği listeden 2 kaşık plavı değiştirdim.
kızlar sporumuda yaptım.40 dakka yürüdüm 220 ip atladım.meyve olarkta 1 portakal yedim:)
darısı yarına:)
kizlar her misafirlige gidince diyolarki aa ben diyet miyet anlamam baska zaman yap diyetini diyorlar, valla her gittigim yer boyle derse siserim bennn
yani taviyeniz varmi? mdem agiriyo bilmem ne sokùmuyto çunku cumle alem biliyo diyete oldugumu
bu arada dun arkadasimin 40 beden etegii giymek zorunda kaldim vee bol geldi yaa ay nasil sevindim anlatmamam. arkadasim bozuldu tabi
Bugunku menumude yazayim ben. Of cok karnim agriyo ya adet sancisi hsni cocuk olunca geciyodu? Yalannnn
Sabah: zeytin, peynir, domates salatalik, 3 kasik menemen 1,5 dilim ekmek sahane bir kahvaltiya davetliydim ve hic bisi yemedim cok sukur
Oglen: 1 ispanskli gozleme,
Aksama dogru; ceyrek tabak patates mantisi ( cerkezler himbil diyor)
6 dan sonra bisi yemedim
6-7 bardak su. Evde degildim cunku
Spor yok sancim var cunku
dün oğlum çok hastalandı. midesini üşütmüş.
bugün de felaket yoğundu.sabah 9-akşam 7 okuldaydım. veli toplantısı ve nlp eğitimi.
menülerim de salaktı. yazmak istemiyom kötü menü.
NLP de zayıflama konusunda anlatılanlar:
-buzdolabından gereksiz pideci vb. etiketler kalkıyor. çıtır fotolar konuyor.
-nefes önemli dedi, sürekli alınmasa da diyafram nefesini önerdi hocamız.
-"az yiyorum doyuyorum" düşüncesini kullanmıl kendisi zayıflarken.
-beyin hayal ve gerçeği fark edemezmiş. artık 1 lokma alıp 10 lokma yediğinizi düşünmek şeklinde bir uygulamaya dönüştürülebilir bu. yada su içip kola içtim diye düşünebilirsiniz. "zayıfmış" gibi davranarak beyni kodlayabilirsiniz(secret'ten)
-su içmeyenler için 1 yudum su içmek bile içimi ferahlatıyor diye kendinizi kodlayabilirsiniz.
-"kilo vermek istiyorum", " su içsem yarıyor" cümleleri yok. "zayıf kalmak istiyorum","yesem bile kilo almıyorum" veya " 60 KİLO OLMAK İSTİYORUM" demek lazım.
-3D kuralı kullanılabilir: yani düşüncenizi yöneterek olumlu düşünce ile olumlu Duygu ve olumlu Duygu sayesinde de olumlu Davranış geliştirme ilkesi kullanılabilir.
-uygulamalarınız 21 gün tekrar edilmeli ki kalıcı olsun
-daha önce de söylemiştim: the secret belgeselini 21 gün,yetmezse40 gün izlemeyi önerdi hocamız.
-bu konuda okunacak kitaplardan ilki Nil GÜN isimli bir bayanın kitabıymış. böyle konularda Türk yazarları tercih etmek gerektiğine inanoyorum. yabancı yazarların dedikleri bazen havada kalıyor. bizden birinin süzgecinden geçmesi çok önemli. hoş Mevlana'nın bir çok sözünü kullandı hocamız, kendimize dönmemi gerektiğini de gördüm bir kez daha.
6 saat sürdü bugün. yarına Allah kerim. yarın yeni bişiler kapmaya çalışırım bu kilo olayımız için.
bilmek değil uygulamak önemli tabi.
benim kaplangözü taşımı biliyosunuz onu çok takardım ki her elimi uzatınca görüp bana amacımı hatırlatsın diye,işe yarıyor. hep takcam artık.
prenses 65kaptan farkı
şule 49
kuzu 45
tulip 34
celi 20
zeynep 18
pelis 9
7*5=35 her gün 5 mesaj lütfen
benim fotoğraf makinam bozuldu düğündeo yüzden pek düzgün foto yok ama arkadaşlardan kuzenlerden gelecek sonra :))inşallah yani
Eki Görüntüle 397885
saçımıda bundan yaptım,arkayı bi parça açık bıraktım,çokda beğendiler,sen hangi kuaföre gittin yaa dediler:))genelde kimse kendini beğenmiyoduda:)
bizim buranın kuaförleri parayla çirkinleştirir insanları:)
Eki Görüntüle 397886
22.04.2012
kahvaltı
domates,salatalık,1dilim peynir,birkaç zeytin
15.00
kebap ve salata çokkk az pidenin tadına baktım
gece 1 de 1 tabak tarhana çorbası
düğün ve kına dolayısıyla dengesiz bir haftasonuydu ama saat bazında dengesiz:) düğün pastasından bile yemedim yahu
prenses kizmada buna da bahanemi yazayim, ama ama ben izinliydim bu haftaaa ondan booleee oldu
evettt guzel ve bol eksili bir hafta diliyorum hepinizeee
selam kizlar, dunku menumu de yazayim
sabah dukan krebi,peynir
ogle yumurtali peynir ve domatesli sandvic
ara yarim elma
aksam izgara et yanina cok bir kasik pilav
bugun ise
sabah dukan krebi cay ve peynir
ogle corba,salatalik domates
aksam firin posetinde tavuk yogurt
olarak planliyorum. hafta sonu spor yapamadim ama hep disardaydik bol bol yurudum. bugun 1 saat bisiklet yapcam zamanim kalirsa leslie de yaparim.persembe yatili misfirlerimiz geliyor 1 hafta kalacaklar, hazirlik yapmaliyim.
Menülerime gelince canlar saat olarak çok düzensiz oldu ama oldukça hafif tutmaya çalıştım sürekli peşinden koşturduğum için gelin hanımın acıktığmı farketmedim bile ne zaman ki popomun üstüne oturdum ahh acıkmışım dedim :))
Cumartesi;
Sabah: 1 yumurta, 1 dilim ekmek, 1 bardak çay, az peynir.
Öğlen: yok
Akşam: 1 porsiyon pideli köfte (pidelerinde 2 tane anca almışımdır eşimin tabağına atıverdim), 1 bardak ayran, salata
Gece: 4 tane fındık, az bi leblebi ( gece 3 te halen kız evinde olduğumuz için oğlan tarafının verdiği çerezden aldım :))
Pazar:
Sabah: 2 tane ufacık haşşaşlı, 1 bardak şerbet (şekersiz)
Öğlen: yok
Akşam: 1 tabak mercimek çorbası, 4 -5 kaşıkta nohutlu pilav, 1 dilim kadarda ekmek
Gece damat aklamaya gidincede 1 tane gül lokumu eşim sokuşturdu ağzıma.
Ben bugün ki menümü paylaşim kızlar
Sabah-Öğle: 2 dilim ekmek, biraz tavada yumurta, salça(ekmeklerin üzerine gelecek kadar), az biraz peynir
Akşam:1 tabak yoğurtlu, makarna
Ara: Nescafe
(Sabah-öğle yazmamın sebebi de Gece çok geç geldin anca öğlene yakın kalkabildim ondan böyle oldu
Spor olarakta 3 mil leslie
selam ballarim bugun çok mutluyum çunkuuuuuuuuuuuu dun 40 beden bol gelince içine giremedigim 38 beden etegimi denedim ve olduuuuuuuuuuuuuu
ayy çok mutluyummmmmm hemde nasill, bu hafta iyi kilo veririm gibi hissediyorum
Menumu yazayim
sabah 9 : 1 haslanmis yumurta, 1 dilim tam tahilli ekmek, zytin, peynir, salatalik, 1 kupa yag yakici çay
oglen 3-4 : 4-5 tane mercimek koftesi, 1 dilim çizkek 1 kupa yag yakici çay
aksam hiç bisi yemedim. 1 lt su içtm. birazdanda spor yaparim ama suan çok açim heee
sen yap da ise yararsa ben de buna baslarim tulipcim,hadi kolay gelsinKızlar sonunda bi diyet listesi buldum kendime bugünden sonra bu listeyi takip etmeye çalışıcam.Bu ortalama 1100 kalori haftada 2 kilo felan gidermiş hadi bakalım bismillahhh
[TABLE="width: 424"]
[TR]
[TD]1. GÜN[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
Sabah : Çay veya kahve (şekersiz), 1 kibrit kutusu beyaz peynir (az yağlı), salatalık , domates, 1 ince dilim ekmek (kepekli)
Kuşluk : 4 adet diyet bisküvi
Öğle : 100 g kırmızı et (ızgara veya haşlanmış), 1 küçük kutu ayran, salata (yağsız), 2 ince dilim ekmek (kepekli)
İkindi : 1 porsiyon meyve
Akşam : 8 yemek kaşığı sebze yemeği, 1/2 kase yoğurt (kaymaksız), salata (yağsız), 4 yemek kaşığı pirinç pilavı
Gece : 2 porsiyon meyve
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[TR]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[TR]
[TD]2. GÜN[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
Sabah : Çay veya kahve (şekersiz), 1 kibrit kutusu dil peyniri, salatalık , domates, 1 ince dilim ekmek (kepekli)
Kuşluk : 2 adet grisini
Öğle : 100 g tavuk (ızgara veya haşlanmış), 1 küçük kutu ayran, salata (yağsız), 1 ince dilim ekmek (kepekli)
Akşam : 1 kepçe çorba, 8 yemek kaşığı sebze yemeği, ½ kase yoğurt (kaymaksız), salata (yağsız), 2 ince dilim ekmek (kepekli)
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[TR]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[TR]
[TD]3. GÜN[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
Sabah : Çay veya kahve (şekersiz), 1 kibrit kutusu beyaz peynir (az yağlı), 2-3 adet zeytin, salatalık , domates, 1 ince dilim ekmek (kepekli)
Kuşluk : 1 porsiyon meyve
Öğle : 1 kepçe çorba, 8 yemek kaşığı sebze yemeği, 1/2 kase yoğurt (kaymaksız), salata (yağsız), 1 ince dilim ekmek(kepekli)
İkindi : 4 adet diyet bisküvi
Akşam : 100 g kırmızı et (ızgara veya haşlanmış), 1 küçük boy haşlanmış patates, 1 küçük kutu ayran, salata (yağsız), 1 ince dilim ekmek (kepekli)
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[TR]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[TR]
[TD]4. GÜN[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
Sabah : Çay veya kahve (şekersiz), 1 kibrit kutusu dil peynir (az yağlı), salatalık , domates, 1 ince dilim ekmek (kepekli)
Öğle : 1 kepçe çorba, 100 g tavuk (ızgara veya haşlanmış), 1 küçük kutu ayran, salata (yağsız), 1 ince dilim ekmek (kepekli)
İkindi : 1 porsiyon meyve, 2 adet grisini
Akşam : 8 yemek kaşığı sebze yemeği, ½ kase yoğurt (kaymaksız), salata (yağsız), 4 yemek kaşığı erişte veya kuskus
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[TR]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[TR]
[TD]5. GÜN[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
Sabah : Çay veya kahve (şekersiz), 1/2 kibrit kutusu kaşar peynir, salatalık , domates, 1 ince dilim ekmek (kepekli)
Kuşluk : 1 porsiyon meyve, 2 adet grisini
Öğle : 8 yemek kaşığı sebze yemeği, 1 kase yoğurt(kaymaksız), salata (yağsız), 1 ince dilim ekmek (kepekli)
İkindi : 2 adet grisini, 1 porsiyon meyve
Akşam : 100 g balık (ızgara veya buğulama), salata (yağsız), 2 ince dilim ekmek (kepekli)
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[TR]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[TR]
[TD]6. GÜN[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
Sabah : Çay veya kahve (şekersiz), 1 kibrit kutusu beyaz peynir (az yağlı), 1 kibrit kutusu dil peyniri, salatalık , domates, 2 ince dilim ekmek (kepekli)
Öğle : 8 yemek kaşığı sebze yemeği, 1 küçük kutu ayran, salata (yağsız), 1 ince dilim ekmek (kepekli)
Akşam : 100 g tavuk(ızgara veya haşlama), 1 küçük kutu ayran, salata (yağsız), 4 yemek kaşığı makarna
Gece : 3 porsiyon meyve
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[TR]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[TR]
[TD]7. GÜN[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
Sabah : Çay veya kahve (şekersiz), 1 kibrit kutusu beyaz peynir (az yağlı), 1 adet haşlanmış yumurta, 2-3 adet zeytin, salatalık , domates, 2 ince dilim ekmek (kepekli)
Öğle : 1 kepçe çorba, 8 yemek kaşığı sebze yemeği, 1 kase yoğurt(kaymaksız), salata (yağsız), 1 ince dilim ekmek (kepekli)
Akşam : 1 kepçe çorba, 100 gr. balık (ızgara veya buğulama), salata (yağsız), 1 ince dilim ekmek (kepekli)
Gece : 2 porsiyon meyve [/TD]
[/TR]
[/TABLE]
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?