- 9 Ocak 2012
- 1.739
- 12
- 158
“İDEAL KİLO VERME”NİN SIRLARI...
Yaş, kilo, boy, fiziksel aktivite düzeyi ve vücut analizinize göre uygun bir beslenme programı takip edin.
Açlık hissettiğinizde bisküvi, kek, börek vb. gıdaların yerine önce bir bardak su içmek ve meyve, kepekli kraker, yoğurt, beyaz peynir, kuru erik, 3-4 adet ceviz gibi hafif ve sindirimi kolay yiyecekler atıştırın.
3 ara öğün ve 3 ana öğün yemeyi alışkanlık edinin ve asla aç kalmayın.
Günde ortalama 45 dakika yürüyüş yapın.
Günde 8-10 bardak su için.
Kan şekerini hızla yükseltip düşürmeyen, tokluk hissi veren, kepekli ve lifli yiyecekleri tercih edin. Üç beyazı (şeker-un-tuz) listenizden çıkartın.
Kızartmayı sofranızdan uzaklaştırın, onun yerine ızgara, haşlama ve buğulama türüne yer verin.
Uyku düzeninizi dengede tutun. Çok uyku kadar uykusuzluk da kilo aldırır, çünkü az uyku sinir sisteminin dengesini bozar, stres yaratır ve bu da paralel olarak atıştırma eğilimlerini arttırır.
Reçeli kendi öz şekeriyle yapın.
Alkol alımını azaltın.
Sigara, kahve ve kafeinli içecekler kan şekerini düşürerek şekerli gıdalara saldırmaya neden olduğu için bunlardan uzak durun.
Hazır gıdalar ve asitli içecekleri hayatınızdan çıkarın.
Zayıflama ilaçlarından kaçının. Çünkü bitkisel zayıflama ilaçları; vücutta B1 vitamini (thiamin) eksikliğine yol açıyor, karbonhidrat metabolizmasını etkiliyor, istem dışı göz kayması, yürümede dengesizlik ve sinirlilik gibi sinir sistemi bozuklukları yaratır.
Tartılmayı alışkanlık haline getirin ve eğer mümkünse yediklerinizi not edin.
Kırmızı et tüketimini en aza indirin, onun yerine belirli ölçülerde tavuk ve balık tüketin.
Yiyecekleri çok çiğneyin, porsiyonları azaltın, sofradan tıka basa tok olarak kalkmayın.
Meyve ve tatlıyı yemekten yarım saat sonra yemeyi tercih edin.
Sofranızda “Omega 3” ve “Omega 6”ya yer verin. Omega 3; ceviz, fındık, soya fasulyesi, lahana, ıspanak, brokoli, marul, kanola bitkisi, soğuk su balıkları, balık yağı ve Omega 6 da ayçiçeği, mısır, soya ve tahıl ürünlerinde bulunur.
- Eğer kabızlık sorunu ile karşı karşıyaysanız; bol sebze ve salata yiyin, spor yapın ve bol su için.
Ekmek sepetini sofranızda bulundurmayın ve asla televizyon karşısında yemek yemeyin.
Katı yağ yerine sıvı yağ kullanın ve et yemeklerine yağ katmayın.
hahaha bu çok komikmiş kuzu tşkler paylaşım için. akşam gelemedim çünkü uyuyakalmışım çok fena. demekki bünye yorulmuş uykuya ihtiyaç duymuş ki ölü gibi uyumuşum
Günaydın herkese,
bayram tatili boyunca evde internet olmadığı için giremedim. gelir gelmezde geçmişi okudum.. umarım canlanır burası. bunun için ben elimden geldiğince paylaşımda bulunacağım.
bu bayram tatilinde çocuklar ile birbirimize doyduk resmen. bu sabah kalktıklarında beni değilde bakıcılarını görünce inşallah çok huysuzlanmazlar.
diye olayına gelince, ne ceza vermek istiyorsanız razıyım. kendime çok ama çok kızıyorum ya. evde durmak bana hiç yaramıyor. tartıya çıkmaya korktum resmen.. 31 ağustosa kadar da çıkmıcam tartıya.
bayramda çocukları top havuzuna götürdüm. ilk başta korktular ama alışınca çıkmak istemediler. bi kadında bana yoksa yine mi hamile siniz dedi. çok sinir oldum ya..
bu sabah kahvaltım. sabah kalkar kalmaz 2 bardak su.
2 haşlanmış yumurta 2 dilim kepek ekmeği ve şekersiz çay. peynir yemediğim için 2 tane yumurta yedim.
kızlar bal peteklerim merhabalar günaydın... sizleri çok özledimbayram nasıl geçti bakim.anlatın ki sohbet olsun. geçmişe baktım ama galiba biraz sıkıntılı olmuş bayramdan dolayı arkadaşlarımız gelmemiş buna bende dahil. kural mı getirsek acaba kuzucum ne dersın ama bu ınsanın zevkle yapılması gereken bişi bizim takım bu konuda biraz pasif galiba
acaba haftalık görevler mi versek mesajla alakalı yada herkese mesajlarla ilgili günlük bi görev mi versek ? biri mesajları sayar biri sporları kontrol eder biri menülerdeki yanlışlara bakar ne bilim yok bu bölede olmaz.
ya kızlar 4.takım bizim evimiz kızkıza ne güzel şeyler paylaşıyoruz ama günboyu kımse gelmiyo paylaştığımız veya eleştirdiğimiz herşey yine karşımızdaki ve kendimiz için bi yarar değil mi? biraz takıma sahip çıkıp sevgili kaptancığım kuzucuk ve sevgili kaptan yrdm. tubişe yardım edelim mi ne dersiniz?
bayramda şeker belki toplasan 2 tane etmez yemedim çünkü çikolata aldım sadece 1 2 tane oda tatlı hiç yemedim şerbetli tatlı sevmem öle el öpmekle geçti zamanım
Hoşgeldiniz kızlar Günaydın. Bayramda toplam 2 dilim baklava, 2 dilim börek, 1 tane çikolata yedim ucuz atlattım 3 gün için hiç fena sayılmaz bence. Bayramda kaçamak yapan arkadaşların cezalarını açıklıyorum 1 hafta boyunca hergün 50'şer mekik + 3 kat merdiven çıkma hadi bakalım iyi sporlarbende şeker değilde bayram çikolatası yedim. çocuklar yedikçe bana da yedirdiler valla.. oğlum ali, çikolataları bi kendi ağzına bi benim ağzıma tıkıp durdu bayram boyunca..
Hoşgeldiniz kızlar Günaydın. Bayramda toplam 2 dilim baklava, 2 dilim börek, 1 tane çikolata yedim ucuz atlattım 3 gün için hiç fena sayılmaz bence. Bayramda kaçamak yapan arkadaşların cezalarını açıklıyorum 1 hafta boyunca hergün 50'şer mekik + 3 kat merdiven çıkma hadi bakalım iyi sporlar
bence de görevler vermek lazım günlük mesaj sayımı ve spor için kızlar. kuzu gelsin detaylıca konuşalım bu konuyu
Hoşgeldiniz kızlar Günaydın. Bayramda toplam 2 dilim baklava, 2 dilim börek, 1 tane çikolata yedim ucuz atlattım 3 gün için hiç fena sayılmaz bence. Bayramda kaçamak yapan arkadaşların cezalarını açıklıyorum 1 hafta boyunca hergün 50'şer mekik + 3 kat merdiven çıkma hadi bakalım iyi sporlar
bence de görevler vermek lazım günlük mesaj sayımı ve spor için kızlar. kuzu gelsin detaylıca konuşalım bu konuyu
önce bir üye sayımı yapalım gelenleri gelmeyenleri belirleyelim ona göre görevleri belirleyelim. Tabiki gönüllü olmak önemli ama takıma karşı sorumluluğun oluşması da önemli. Zayıflamak disiplin işi bu disiplin ömür boyu sürmeli sadece takım için de değil.toplamda kaç üyemiz var ben tam olarak bilmiyorum ama herkes mesajlarla ilgili mecburi günlük yorum sayısı ve mecburi bir konu üzerinden takip görevi alırsa herhalde azcık daha iyi olur gibi ne dersiniz? evet kuzu gelince bir konuşun aklıma böle bişi geldi keşke zorla değilde istiyerek herkes burada olsa
teşekkürler desteğin için canım kuzu gelsin detaylı konuşacaz haberleşiriz.olabilir.. ben sadece çalışırken nette girebiliyorum. bu zaman zarfında yapabileceğim bişi varya yapmaya hazırım.
dövelim miay delircem benim bilgisayarımda aptal kız oturuyo bu bilgisayar takılıyor
Yok canım o kadarı fazla bana,bünyemi aşar :)bak ne diyor 3 ana 3 ara öğün yiyin diyor kuzu uymanı dilerim ye kızımmm
Tatilden sonrada hala tatilde olmak nasıl güzel bişe yaaahahaha bu çok komikmiş kuzu tşkler paylaşım için. akşam gelemedim çünkü uyuyakalmışım çok fena. demekki bünye yorulmuş uykuya ihtiyaç duymuş ki ölü gibi uyumuşumtatilden sonra işe gelmek ne gıcık birşey yaaa
Kahvaltın gzel canım,pyalaşım konusundaki duyarlılığın için teşekkür ederim.Günaydın herkese,
bayram tatili boyunca evde internet olmadığı için giremedim. gelir gelmezde geçmişi okudum.. umarım canlanır burası. bunun için ben elimden geldiğince paylaşımda bulunacağım.
bu bayram tatilinde çocuklar ile birbirimize doyduk resmen. bu sabah kalktıklarında beni değilde bakıcılarını görünce inşallah çok huysuzlanmazlar.
diye olayına gelince, ne ceza vermek istiyorsanız razıyım. kendime çok ama çok kızıyorum ya. evde durmak bana hiç yaramıyor. tartıya çıkmaya korktum resmen.. 31 ağustosa kadar da çıkmıcam tartıya.
bayramda çocukları top havuzuna götürdüm. ilk başta korktular ama alışınca çıkmak istemediler. bi kadında bana yoksa yine mi hamile siniz dedi. çok sinir oldum ya..
bu sabah kahvaltım. sabah kalkar kalmaz 2 bardak su.
2 haşlanmış yumurta 2 dilim kepek ekmeği ve şekersiz çay. peynir yemediğim için 2 tane yumurta yedim.
Tatlım sende kendini özlettin uzun süre. Yine eskisi ibi sık sık aramızdasındır inşallah bundan sonra.kızlar bal peteklerim merhabalar günaydın... sizleri çok özledimbayram nasıl geçti bakim.anlatın ki sohbet olsun. geçmişe baktım ama galiba biraz sıkıntılı olmuş bayramdan dolayı arkadaşlarımız gelmemiş buna bende dahil. kural mı getirsek acaba kuzucum ne dersın ama bu ınsanın zevkle yapılması gereken bişi bizim takım bu konuda biraz pasif galiba
acaba haftalık görevler mi versek mesajla alakalı yada herkese mesajlarla ilgili günlük bi görev mi versek ? biri mesajları sayar biri sporları kontrol eder biri menülerdeki yanlışlara bakar ne bilim yok bu bölede olmaz.
ya kızlar 4.takım bizim evimiz kızkıza ne güzel şeyler paylaşıyoruz ama günboyu kımse gelmiyo paylaştığımız veya eleştirdiğimiz herşey yine karşımızdaki ve kendimiz için bi yarar değil mi? biraz takıma sahip çıkıp sevgili kaptancığım kuzucuk ve sevgili kaptan yrdm. tubişe yardım edelim mi ne dersiniz?
toplamda kaç üyemiz var ben tam olarak bilmiyorum ama herkes mesajlarla ilgili mecburi günlük yorum sayısı ve mecburi bir konu üzerinden takip görevi alırsa herhalde azcık daha iyi olur gibi ne dersiniz? evet kuzu gelince bir konuşun aklıma böle bişi geldi keşke zorla değilde istiyerek herkes burada olsa
olabilir.. ben sadece çalışırken nette girebiliyorum. bu zaman zarfında yapabileceğim bişi varya yapmaya hazırım.
ben gönüllüyüm tabikide bu arada kuzu genel paylaşım alanına bak bize bi mesaj yazmış püsküütYok canım o kadarı fazla bana,bünyemi aşar :)
Tatilden sonrada hala tatilde olmak nasıl güzel bişe yaaa
Kahvaltın gzel canım,pyalaşım konusundaki duyarlılığın için teşekkür ederim.
Umarım senin gibi düşünüyordur diğer yeni üyelerde.
Tatlım sende kendini özlettin uzun süre. Yine eskisi ibi sık sık aramızdasındır inşallah bundan sonra.
Mesaj sayımı konusunda sırayla görev vermekti benim düşüncem,tam üstüne basmışsın :)
Geldim kızlar,konuşalım bu konuyu iyice.
Mesaj sayımı konusunda gönüllüler kimler :)
ben gönüllüyüm tabikide bu arada kuzu genel paylaşım alanına bak bize bi mesaj yazmış püsküüt
Baktım canım,rambosahika kimin zamanında listeye alındı bilmiyorum.
Bana mı denk geliyor,yoksa zeynep mi almıştı listeye dönüp bi bakayım
evet toplamda 5 kişi bizim için hemen hemen yeter bence yani iyi bir ortalama şu anlık günlük mesaj sayımı kişilere göre tplu yaptığı yorumları ayrı ayrı hesaplanması
2. görev : günlük en az 5 kişiye yorum yapılmış mı?
3. görev: günlük kim ne kadar spor yapmış?
4. görev : günlük kim neyi kaçırmış uyarıcı arkadaş
5.görev : günlük menü paylaşımı yapılmış mı?yani bu tarz bişiler olabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?