ama günde 1-2 diş bitter çikolata olacak kalbe faydalı diye oturup bi tane çikolata yememek lazımNEW YORK - ABD’de yapılan araştırmalar, çikolatanın kötü kolesterolle mücadele ettiğini ve yaşlanmayı geciktirdiğini ortaya koydu. Alınan sonuçlara göre, düzenli biçimde çikolata yiyen kişiler arasında ölüm olayı, yemeyenlere kıyasla yüzde 30 daha geç gerçekleşiyor. Araştırmayı yapan uzmanlar, çikolatada, yeşil çay ve sebze ile meyvelerda bulunan ‘’flavonoid’’ adlı maddenin bol miktarda bulunduğunu belirledi. Söz konusu madde kanı sulandırıyor, kalp hastalıkları ve kalp krizi riskini azaltıyor. Araştırmaya göre, çikolata, kısa adı LDL olan kötü kolesterolün okside olarak damar çeperlerine yapışmasını engelliyor. Uzmanlar çikolatanın, tıpkı asprinde olduğu gibi, kanda pıhtılaşmanın önüne geçtiğini de belirledi.
Yeşil çay ve ısırgan otu gibi, bizim pek tüketmeye alışkın olmadığımız besinlerin kanser düşmanı olduğunu daha önce duymuştuk.
Ama tüketiminin ülkemizde çok yaygın olduğu bir bakliyat var ki o da tam anlamıyla kanser düşmanı. Özellikle hazır gıda sektörünün gelişmesiyle kanser yapıcı yiyecekleri duyuyoruz. Ama araştırmalar, sağlıklı yaşama katkısı olan bulgurun özellikle bağırsak kanserine karşı etkili olduğunu ortaya koyuyor.
ama günde 1-2 diş bitter çikolata olacak kalbe faydalı diye oturup bi tane çikolata yememek lazım
hoşgeldin canım. umarım toplanır o gramlarmerhaba herkese,
bayram dolayısıyla dikkat etmemiştim. ve bayramdan çıktıktan sonra gördüğün rakam tam bir felaketti. ama bu sabah tartıldım. bayrama girmeden önceki kilodana bir kaç yüz gramda olsa az olduğunu gördüm. çok sevindim valla.
dün yediğim simitten dolayı akşam sadece fasulye yedim. birde çocuklara makarna yediriken bir kaç çatal yedim. öğle yemeğinde de işyerinde fasulye vardı. ve hala evde fasulye var.. ama bu akşama yiyemem herhalde.
umarım cumaya kadar bu bir kaç yüz gramlar toplanırda 1 kilo olur..
hoşgeldin canım. umarım toplanır o gramlarsürekli tartılmak da doğru değil ben bi ara kafayı yiyordum diyetime dikkat etmeme rağmen tartıda fazla çıkıyordum moralim fena halde bozuluyordu kuzu bana tartıyı yasakladı cumadan cumaya tartıl bildirim yap dedi. cumartesi de diyetisyen mecbur tartıyor zaten sen de sürekli tartılma
ben emzirme döneminde hergün 2 fincan ısırgan otu çayı içiyordum. sütü gerçekten fazlalaştırıyor. tadıda fena değil aslında.
limon felan sıkınca nasıl olu ki tadı aslında içilir ya ölüm değil sağlık var ucunda sağlıksız tadı güzel olduğuna inandığımız dünya kadar şey yiyip içiyoruz bişicik olmaz hıh maaşımı alınca ben bi aktar yapım şu karışımlı çaylardan alıyım bende
hoşaf içme şekerliyse, şeker çabuk acıkmana neden olacaktır. bulgur pilavını da fazla yeme hadi sıkalım dişimiziama bunu böle söylemeyelim yemeğe başladım da fark edemedim bitmiş çok pardon ya
sabah
yoğurt
öğlen
haşlama but ve yarım tabak blgr pilavı 1kase hoşaf içicem yine yoğurt yerim bide
süper ne kadar gitse kardır. ödül öğünlerimiz de olacak elbette ama ödülü abartmamak lazımbir ara bende takmıştım hergün tartılıyordum. ama bayramdan beri hiç tartılmamıştım. meraktan bi bakayım dedim. ama bu benim için motivasyon oldu diyebilir. cuma günün başlangıç kilomdan daha fazla kiloda olmayacağımı biliyorum artık.
valla ben 9lu çayı sevdim ama günde 1 kez saat 20.00 civarı içiyorum öyle 3 kez falan içemem diyetisyen de 1 kez iç dedi zaten. Şişliğimin yavaş yavaş inmeye başladığını hissediyorum.limon felan sıkınca nasıl olu ki tadı aslında içilir ya ölüm değil sağlık var ucunda sağlıksız tadı güzel olduğuna inandığımız dünya kadar şey yiyip içiyoruz bişicik olmaz hıh maaşımı alınca ben bi aktar yapım şu karışımlı çaylardan alıyım bende
yoğurdu ayrı al yarım tabak pilavla yoğurt ye, patlıcandan da bir tane alabilirsin ama fazla kızartma yemesen iyi olur.bişi sorucam.
yemekte yoğurtlu kızarmış patlıcan, bulgur pilavı, çorba ve üzüm var.
çorba yiyecem. üzümüde alıp ara öğün yapıcam..
ama diğerlerinden birazcık birazcık yesem bişi olur mu?
yoğurdu ayrı al yarım tabak pilavla yoğurt ye, patlıcandan da bir tane alabilirsin ama fazla kızartma yemesen iyi olur.
yoğurdu ayrı istesen verirler sanırım bizim yemekhanede veriyolardı ama yemekhanenin yemekleri çok yağlı diye ben gitmiyorum evden getiriyorum genelde. bugün yemek getiremedim, yoğurt domates ekmek falan getirdim onları yicemteşekkür ederim. patlıcandan yemicem. zaten patlıcan kızartılırken çok yağ çekiyor.
yoğurdu ayrı istesen verirler sanırım bizim yemekhanede veriyolardı ama yemekhanenin yemekleri çok yağlı diye ben gitmiyorum evden getiriyorum genelde. bugün yemek getiremedim, yoğurt domates ekmek falan getirdim onları yicem
o halde yemekhaneden mümkün olduğunca uzak duraslına bakarsan bu şirkete giren herkes kilo alıyor. ve tek nedenide dediğen gibi yemekhanenin yağlı yemekleri. bende mümkün olduğunca evden getirmeye yada çorba yoğurt falan yemeye çalışıyorum. birde aşçımız o kadar acı yapıyor ki yemekleri sağlam mideyi bile hasta edebiliyor yani..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?